ANNA MINULLE KAIKKI HUOMISESI

Herra ilmestyi Abrahamille eräänä päivänä ja antoi hänelle uskomattoman käskyn: "Lähde maastasi, suvustasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan” (1 Moos.12:1).

Miten hämmästyttävä juttu! Yhtäkkiä Jumala valitsi miehen ja sanoi hänelle: ”Haluan sinun nousevan ja lähtevän, jättävän kaiken taaksesi: kotisi, sukulaisesi, jopa maasi. Tahdon lähettää sinut jonnekin. Johdatan sinua, niin löydät sinne.”

Kuinka Aabraham vastasi Jumalan kummalliseen sanaan: ”Uskon kautta oli Aabraham kuuliainen, kun hänet kutsuttiin lähtemään siihen maahan, jonka hän oli saava perinnöksi, ja hän lähti tietämättä, minne oli saapuva” (Hebr.11:8).

Mihin Jumala pyrki? Miksi hän valitsi kansojen joukosta yhden miehen, käski tämän hyljätä kaiken ja lähteä matkalle ilman karttaa, suuntaa tai tiettyä päämäärää? Ajattele, mitä Jumala vaati Aabrahamilta. Hän ei kertonut, miten tämä voisi huolehtia perheensä ruokkimisesta ja toimeentulosta. Hän ei kertonut, kuinka kauas hänen piti lähteä tai, milloin tultaisiin perille. Hän sanoi vain kaksi asiaa aluksi: ”Lähde” ja ”Minä näytän sinulle tietä”.

Oikeastaan Jumala sanoi Aabrahamille: ”Tästä päivästä lähtien haluan sinun antavan itselleni kaikki huomisesi. Elät lopun elämääsi antaen tulevaisuutesi käsiini päivän kerrallaan. Pyydän sinua luottamaan lupaukseen, jonka annan sinulle, Aabraham. Jos suostut tähän, siunaan sinua ja johdatan sinut sellaiseen paikkaan, josta et ole koskaan osannut edes uneksia.”

Paikka, johon Jumala tahtoi johdattaa Aabrahamin, on se sama paikka, johon hän haluaa viedä jokaisen Kristuksen ruumiin jäsenen. Aabrahamista tuli, niin kuin häntä nimitetään, ”kaava”. Hän toimi esimerkkinä siitä, miten kuljetaan Herran edessä. Aabrahamin esimerkki näyttää meille, mitä odotetaan kaikilta, jotka tahtovat miellyttää Jumalaa.

Älä erehdy luulemaan, että Aabraham oli nuori mies, kun Jumala kutsui häntä tekemään tämän lupauksen. Todennäköisesti hänellä oli suunniteltuna perheensä tulevaisuus. Niinpä hänen piti ottaa huomioon monia asioita, miettiessään, miten vastaisi Jumalan kutsuun. Kuitenkin Aabraham ”uskoi Herraan, ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi”(1 Moos.15:6).

Apostoli Paavali sanoo meille, että kaikki, jotka uskovat ja luottavat Kristukseen, ovat Aabrahamin lapsia. Niin kuin Aabraham meidätkin luetaan vanhurskaiksi, koska otamme vastaan saman kutsun antaa kaikki huomisemme Herran käsiin.