HERETKÄÄ JA TIETÄKÄÄ

Raamattu kertoo, että Jumala lopettaa sodat. Seuraavassa lauseessa hän sanoo: "Heretkää ja tietäkää, että minä olen Jumala…" (Ps.46:10).

Hepreankieleksi sana "heretä" on raphah, lopettaa, jättää, tulla heikoksi, voimattomaksi. Se tulee sanan juuresta rapha, tulla paikatuksi ja parantua täysin lääkärin käden kautta.

Kuinka täydellisen yhdenmukainen Raamatun Jumala onkaan. Hän lopettaa sodat. Ennen kuin saattaa työnsä päätökseen hän tahtoo meidän lopettavan omavanhurskaat yrityksemme. Meidän tulee jättää kaikki hänen käsiinsä, tunnustaa heikkoutemme ja voimattomuutemme, ja antaa tulevaisuutemme ja eheytymisemme Kristuksen, Suuren Lääkärimme käsiin.

Rakas uskova, repivätkö sisäiset ristiriidat sinut hajalle? Saatat olla saatanan hyökkäyksien kohteena, mutta hän ei voi satuttaa eikä tuhota sinua. Mitä ilmeisimmin sinua riisutaan päästäksesi ristin syvempään tuntemukseen. Sen kautta valmistut Jumalan suurempaan palvelemiseen.

Olet kuin Pietari, joka riisuttiin kaikesta ennen Helluntaita. Katso tätä suurta Jumalan miestä vaeltamassa Juudean kukkuloilla, kallion rotkossa. Pietari käveli kerran veden päällä ja auttoi väkijoukkojen ihmeellisessä ruokkimisessa. Hän koki Jumalan kirkkauden ja oli siunattu, merkittävä, hyödyllinen ja Kristuksen rakastama palvelija. Hän kyllä lankesi pahasti syntiin, kun hän petti Herran kuten eräät toisetkin. Jälkikäteen hän itki ja suri ajatellen menettäneensä pelastuksen ja oman palvelustyönsä.

"Mikä minussa on vialla?" hän varmaan kysyi itseltään useampaan kertaan. "Miksei minulla ollut voimaa vastustaa kiusausta? Miksei ollut moraalista voimaa, ei tahtoa vastustaa vihollista? Miksi minun piti olla se, joka antaa periksi? Kuinka Jumalan mies voi tehdä näin kauhistuttavan teon Herralleen? Kuinka olen voinut saarnata toisille, kun itselläni ei ole voimaa selviytyä kriisistä?"

Jumala ei syyttänyt Pietaria pettämisestä, vaan siitä syntyi paljon hyvää. Se oli osa Jumalan miehen riisumista. Sen piti tuoda esiin, mitä oli syvään juurtuneena hänen sisimmässään. Ainoastaan lankeaminen voisi tuoda esiin ylpeyden ja itseriittoisuuden. Epäonnistuminen murskasi Pietarin ja näytti hänelle, että hän tarvitsee Herraa kaikkeen, myös puhtautensa ja vanhurskautensa puolesta.

Ristin varjossa me pääsemme yli suurimpien kiusausten ja epäonnistumisten. Näin pääsemme ylösnousemukseen!