JUMALAN TARKOITUS MEITÄ KOHTAAN ON RAUHA JA LEPO

Jumalan lopullinen tarkoitus kaikille lapsilleen on rikas elämä. Hän ei haluaisi meidän kulkevan elämämme läpi silmät luotuina synteihimme ja tappioihimme. Hyvä uutinen on, että palvelemme ehdottoman rakastavaa Jumalaa. Hän on armon Jumala, joka haluaa viedä rakastettunsa kaiken sekasorron yläpuolella olevaan paikkaan. Emme kuitenkaan voi ottaa paikkaamme taivaallisissa, Kristuksessa, ennen kuin olemme kokonaan samaistuneet hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.

Emme pääse taivaaseenastumiselämään, ellemme ensin koe ristin kuolemaa. Pyhä Henki on antanut meille tiedon siitä, ettemme voi elää todellisesti, ennen kuin olemme todella kuolleet. Näytämme tietävän, että kuolemme jonakin päivänä. Se on Kristuksen ristiin verrattavissa oleva kohtalo.

Huomaa, missä olemme nyt: kaikissa peloissamme, tyhjyydessämme, yksinäisyydessämme, tappioissamme ja kompromisseissamme synnin kanssa. Mieti, miten vähän lopulta omistamme Herran lupauksista. Olemme jääneet huikeasti jälkeen siitä kuvasta, mikä meillä on kunnon kristitystä. Silti tiedämme Jumalan sanan puhuvan selvästi voitosta, rauhasta ja vapaudesta synnin vallasta. Olemme nähneet henkilöitä, jotka ovat päässeet tuohon ihanaan varmuuteen elämässään. Siksi haluaisin kysyä: Kuinka hän pääsi tähän voittoon? Sen jälkeen aprikoisimme, miten se tapahtuisi meillekin.

Pyhän Hengen pitää viedä meidät ristille ja panna meidät kohtaamaan maailman ja synnin todellisuuden. Kun alamme etsiä Herraa ahkerasti, haluten olla hänelle alamaisia kaikessa, Pyhä Henki alkaa vetää meitä niin kovaa, ettemme voi harata vastaan. Kun meidät viedään omien mahdollisuuksiemme loppuun, jäämme alastomiksi, heikoiksi ja lakkaamme luottamasta omaan lihaamme.

Olen vakuuttunut siitä, että Pyhä Henki vie seurakunnan takaisin Kristuksen kuolemaan, ylösnousemiseen ja taivaaseenastumiseen samaistumisen ihanaan totuuteen.

Kuoleman ovi olla hyvin pelottava, erityisesti, jollet näe kirkkautta toisella puolella. Herra kuitenkin vakuuttaa meille iankaikkista rakkauttaan, tappioistamme huolimatta, ja antaa meille rauhan ja ilon ja toivon hänen ylösnousemuselämänsä osallisuudesta.