LEIJONAIN KYNSISTÄ

Jumala kehottaa meitä muistamaan omaksi hyväksemme. Menneet ihmeet elämässämme vahvistavat uskoamme siinä, mitä juuri nyt käymme läpi.

Oletko keskellä ongelmia? Onko sinun ongelmasi uhkaava jättiläinen kotona, työssä, perheessä? Jättiläistä pitää mennä vastaan Daavidin tavoin: muistaa leijonaa ja karhua. Daavid pystyi selviytymään Goljatista pelkäämättä, koska hän muisti Jumalan uskollisuuden elämänsä tilanteissa.

Kun Daavid ilmoittautui vapaaehtoisesti taistelemaan Goljatia vastaan, ”Saul sanoi Daavidille: ’Et sinä voi mennä tuota filistealaista vastaan etkä taistella hänen kanssaan’… Mutta Daavid sanoi Saulille: ’Palvelijasi on ollut kaitsemassa isänsä lampaita. Jos leijona tai karhu tuli ja vei lampaan laumasta, niin minä hyökkäsin sen jälkeen, löin sen maahan ja tempasin saaliin sen suusta… Kun palvelijasi on lyönyt maahan sekä leijonan että karhun, niin tuolle ympärileikkaamattomalle filistealaiselle käy niin kuin niille; sillä hän on häväissyt elävän Jumalan taistelurivejä"(1Sam.17:33 -36).

Daavid tunsi Goljatin kohtaamisen vaarat. Hän ei ollut ensikertalainen, lapsekas nuori, joka ”lähti soitellen sotahan”, haluten taistella. Ei, Daavid vain muisti menneet tapahtumat. Hän katsoi vihollista suoraan silmiin ja lausui: "Herra, joka on pelastanut minut leijonan ja karhun kynsistä, pelastaa minut myös tämän filistealaisen käsistä"(1 Sam. 17:37).

Jumalan kansa kohtaa tänä päivänä jättiläisiä joka puolella. Monia pelottaa. Osuuko tämä kuvaus sinuun? Oletko unohtanut sen ajan, jolloin olit niin sairas, lähellä kuolemaa, ja Herra nosti sinut jälleen vuoteelta? Muistatko taloudellisen ahdinkosi, jolloin ajattelit: ”No niin, kaikki on lopussa”, ja sitten Herra auttoi sinut sen läpi? Eikö hän ole pitänyt sinusta huolta tähän päivään asti?

Emme käsitä monia asioita, ennen kuin olemme päässeet kotiin Jeesuksen luokse. Olen kuitenkin täysin varma siitä, että Jumala voi parantaa meidät ja johtaa minkä hyvänsä tilanteen läpi. Meiltä vain kysytään, mistä löydämme uskon, rohkeuden nousta ylös ja saada voitto hänessä.

Täytyy vain muistaa leijona ja karhu. Apu tulee siitä, että todella muistat Jumalan uskomattoman uskollisuuden ja hänen antamansa voitot menneisyydessä. Et voi kohdata jättiläistä, ennen kuin pystyt näkemään ja ymmärtämään Jumalan suuruuden ja kunnian elämässäsi.