LUPAUKSIA

Hebrealaiskirje toistaa moneen kertaan suurta kärsivällisyyden tarvettamme:
• ”Sillä kun Jumala oli antanut lupauksen Aabrahamille, vannoi hän itse kauttansa, koska hänellä ei ollut ketään suurempaa, kenen kautta vannoa, ja näin Aabraham, kärsivällisesti odotettuaan, sai, mitä luvattu oli”( Hebr.6:1316, kursiivi kirjoittajan).
• ”Ettette kävisi veltoiksi, vaan että teistä tulisi niiden seuraajia, jotka uskon ja kärsivällisyyden kautta perivät sen, mikä luvattu on”(Hebr.6:12).
• ”Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on” (Hebr.10:36).

Jumala on antanut meille useita ihania lupauksia: Hän murskaa synninkahleet, antaa meille voiman ruhjoa synnin vallan, antaa uuden sydämen, puhdistaa ja pyhittää meidät, muuttaa meidät Kristuksen kuvan kaltaisiksi. Hänen sanansa vakuuttaa meille: ”Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen” (Juud.1:24).

Kuitenkin Jumala toimii meidän hyväksemme ajallaan, oman jumalallisen aikataulunsa mukaan. Häntä eivät sido mitkään määräpäivät. Hän jättää huomiotta kaikki ”nyt – heti”- parantumisen vaatimukset. Lyhyesti, todellinen usko käskee meitä odottamaan kärsivällisesti Herraa. Vastauksemme hänelle pitäisi olla: ”Herra, uskon, että pidät kiinni sanastasi. Sisimmässäni asuvan Henkesi voiman kautta pystyn odottamaan, kunnes sinä saatat nämä asiat tapahtumaan elämässäni. Minun osani on pysyä uskossa, sinua odottaen.”

Saatat joutua kauheisiin koetuksiin ja kiusauksiin. Ehkä kuulet Saatanan kuiskaavan sinulle hirveitä valheita. Toisinaan lankeat. Oikeastaan ihmettelet väliin, pääsetkö koskaan perille. Kun kestät nämä vaikeudet ja pidät kärsivällisesti kiinni uskosta. Uskot Jumalan tekevän työtään, noudatat hänen sanaansa. Annat hänen olla Jahve Zidkenu’si (“Jumala, sinun vanhurskautesi”, suom. huom.) Silloin hän näkee sinut vanhurskaana. Hän on vannonut valalla: ”Voit vastaanottaa lupaukset uskon kautta.”

Paavali määrittelee Herran vanhurskauden Room. 4: 20- 23:ssa: ”Mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle, ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää. Sen tähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi. Mutta ei ainoastaan hänen tähtensä ole kirjoitettu, että se hänelle luettiin”.

Raamattu ei voisi ilmaista asiaa selvemmin. Vanhurskaus on yksinkertaisesti Jumalan lupauksien uskomista, luottamista siihen, että hänen täyttää lupauksensa. Käänteisesti, epäusko pitää totena, ettei Jumala täytä lupauksiaan.