OLE VALMIS KUOLEMAAN

Kun Jumala teki uuden liiton, hän sitoi itsensä valaan. Hän lupasi varata kaiken vallan ja voiman, mitä tarvittaisiin liiton kaikkien tilanteiden ja vaatimusten täyttämiseksi. Niinpä Jumala sanoo vannoen valalla: ”Minä teen sen” ja meissä oleva usko vastaa: ”Tapahtukoon niin”.

Haluan esittää ihmeellisen totuuden tästä uudesta liitosta. Se väittää, ettei Herra koskaan pääse tarpeeksi lähelle omiaan eikä koskaan niin lähelle, kuin itse haluaisi. Siksi hän yhdistää, sitoo ja vetää meidät lähelle itseään, ja itsensä meihin tällä sitovalla sopimuksella.

Uusi liitto puhuu vain Herramme sitoutumisesta varjella lapsiaan lankeamasta. Hän tahtoo lohduttaa ja vakuuttaa meitä siitä, että meissä asuva Pyhä Henki voi särkeä synnin voiman ja hallintavallan.

Tämä totuus on ainoa toivo uskoville, jotka ovat murtuneet ponnistellessaan helmasyntiään vastaan. Kun uusi liitto kirkastuu meille, opimme synnin voittamisen salaisuuden.

Kuolema on ainoa tie ulos vanhasta liitosta, ja sisälle uuteen liittoon. Lihallisen uskon on kuoltava. Sen ei pidä enää yrittää uskoa. Jos aion omistaa uskon, todellisen, Kristuksen uskon, hänen pitää antaa se minulle. Meille on annettu uskon määrä. En kuitenkaan voi tehdä itse mitään, koska tässä on kysymyksessä hänen uskonsa. Siksi Raamattu puhuu ”Kristuksen uskosta”.

Oletko syntisairas? Haluaisitko mieluummin elää pyhää elämää, vapaana totutuista himoista? Valmistaudu sitten kuolemaan. Ole valmiina ottamaan vastaan risti. Uusi liitto vie sinut voimiesi loppuun, mitättömyyteen. Kun olet hylännyt kaiken toivon päästä irti synnistä omalla inhimillisellä voimallasi ja tahdollasi, silloin olet valmis astumaan sisään vapauden ihanaan valtapiiriin uuden liiton kautta.