Monday, January 31, 2011

HAKKAA NE POIKKI

Jeesus sanoo opetuslapsilleen: "Mutta, jos sinun kätesi tai jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä luotasi: parempi on sinulle, että käsipuolena tai jalkapuolena pääset elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat kädet tai molemmat jalat tallella, heitetään iankaikkiseen tuleen" (Matt. 18:8).

Jeesus aloittaa lauseensa käyttäen sanaa ”mutta”, joka tässä tarkoittaa "tämän kaiken valossa". Hän sitoo tähän lauseeseen sen, mitä on juuri opettanut ihmistekojen ja ristin sekoittamisesta. Sanoessaan siis: "Jos sinun kätesi, jalkasi tai silmäsi viettelee sinua" hän puhuu rikoksesta, jonka risti aiheuttaa lihalle.

Sanoessaan "kiskaise pois ja leikkaa se irti", Jeesus puhuu juutalaisille kuuntelijoilleen ensin heidän luottamuksestaan hyviin tekoihinsa. Käsi, jalka ja silmä kaikki edustavat lihaa. Ne ovat itsellisyyden työkaluja, jotka saavat ihmisen kulkemaan omaa polkuaan, luottamaan omaan tahtoonsa ja voimaansa synnin kahleista irtautumiseen. Kristus sanoo itseensä luottavalle ihmiselle: "Silmäsi on keskittynyt vääriin asioihin. Sinä luotat omaan kykyysi ja voimaasi. Kaiva siksi silmäsi ulos päästäsi. Sinun tulee vapauttaa ruumiisi, mielesi ja sydämesi kaikesta pahasta ajattelusta. Luovu siitä, leikkaa se irti. Katkaise kaikki toivo yrittää uhrata Jumalalle mitään omalla ansiollasi tai hyvyydelläsi. Himo ja rikkomukset on leikattava irti, mutta ei omin käsin. Se on Hengen työtä.

"Juokse sitten vain suoraan syliini. Nöyryytä itsesi niin kuin lapsi, syleilemällä ristillä saamaani voittoa. Antaudu kokonaan riippuvaksi minusta. Ristillä tekemäni työn takia et ole enää itseäsi oma. Minä olen ostanut sinut. Minun Henkeni täyttää pyhyydenvaatimukseni sinussa."

Friday, January 28, 2011

EN VOI PUHUA SINULLE… JOS ET

Valitettavasi monet uskovat eivät tunne Jumalan ääntä. Jotkut voivat vaeltaa kuukasia, jopa vuosia saamatta sydämelleen yhtään henkilökohtaista sanaa Herralta. Kyllähän Jumala puhui heille aiemmin. Vuosien kuluessa he kuitenkin oppivat vaientamaan hänen äänensä sydämestään. Toiset taas ovat sulkeneet äänen uskomalla hullutukseen, että jokainen mieleen puikahtava ajatus on Jumalan puhetta. Sellaiset ihmiset kerskuvat: ”Jumala sanoi minulle”. Silti heidän kuulemansa ”ääni” on vain heidän oman kateellisen lihansa puhetta!

Jos haluat tuntea ja kuulla Jumalan äänen tulevina päivinä, valmistaudu siihen, että hänen puhuu ensin puhdistuksesta, ennen kuin alkaa puhua johdatuksesta. Monet uskovat haluavat Jumalan auttavan heitä pitämään kiinni siitä, mitä he ovat ansainneet, miten he pitävät huolta perheestään, miten saada liikeasiat tai työuran sujumaan parhaalla tavalla. Todellisuudessa Jumala antaa johdatusta näissä asioissa vasta sitten, kun on puhunut heille käskyistään.

”Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne ”(Joh 15:17). Jumala haluaa puhua sinulle ensin käytöksestäsi kotona vaimoasi (miestäsi) tai lapsiasi kohtaan. Siitä, että olet äkkipikainen, kannat kaunaa, et anna anteeksi. Hän osoittaa sinulle jokaisen peitellyn, salaisen asian elämässäsi, mutta hän tekee sen rakastaen. Hän sanoo: ”Tahdon olla neuvonantajasi, sielunhoitajasi, johdattajasi, suojelijasi, huolenpitäjäsi. Tahdon kulkea kanssasi kaikkien koetusten ja vaikeuksien läpi. Haluan siunata ja varjella sinua Henkeni avulla.

Ensin sinun kuitenkin täytyy tunnustaa minulle kaikki sydämesi salatut epäjumalat. Pidät niistä kiinni juuri nyt, mutta sinun täytyy päästää irti. Emme voi kulkea yhdessä, jos emme voi olla samaa mieltä sydämesi asioista.”

Thursday, January 27, 2011

OPI TUNTEMAAN HERRAN ÄÄNI

Jumala haluaa meidän tietävän, että suurimpienkin vaikeuksien keskellä hän pitää huolen niistä, jotka luottavat häneen. Hyvin hiljaisen, pienen äänen voimalla hän puhuu sisimmässämme päivittäin.

Profeetta Jesaja vakuuttaa: "Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: ´Tässä on tie, sitä käykää’ " (Jes.30:21). Sinun tulee ymmärtää, että Jesaja antoi tämän sanan israelilaisille vaikeimpien aikojen keskellä. Kansa oli tuomion alaisena, täysin rappiolla. Kaikki oli hajoamassa. Jesaja sanoi Israelin johtajille: "Kääntykää nyt Herran puoleen! Hän haluaa johdattaa teitä sanallaan: ´Mene tätä tietä, mene tuota tietä, tässä on tie…’ ". He eivät kuunnelleet, vaan kutsuivat Egyptin vapauttamaan heidät. He luottivat Egyptin sotavaunujen, hevosien ja asevoiman apuun.

Kuitenkaan Jumala ei toteuttanut tuomiotaan israelilaisille vielä tässä kohtaa. Ennemminkin hän päätti odottaa kärsivällisesti, kunnes pohja putoaisi kaikilta yrityksiltä. Hän sanoi: "He juoksevat ympäriinsä kaavailemassa selviytymismahdollisuuksiaan, ja minä odotan. Haluan näyttää armoni heidän pahuudestaan huolimatta!" (j. 18). Odotetusti kaikki suunnitelmat kaatuivat, ja kansan tilanne vain huononi. Lopulta, kaikkien yritysten epäonnistuttua, Jumala sanoi kansalle: "Antakaa minun nyt ottaa ohjat! Avatkaa korvanne kuulemaan, niin minä puhun teille. Minä tunnen ulospääsytien ja ohjaan teitä. Haluan opastaa jokaista liikettänne, oikealle ja vasemmalle, vapauttaakseni teidät. Minä ohjaan teitä äänelläni - puhumalla ja kertomalla, mitä teidän tulee tehdä, viimeistä yksityiskohtaa myöten!"

Elintärkeää on tulla tuntemaan Jumalan ääni. Hän puhuu edelleen. Sitä hän tarkoitti sanoessaan: " Minun lampaani tuntevat minun ääneni." Tänä päivänä maailmassa on monia ääniä - kovia ja vaativia. Herran hiljaisen, pienen äänen voi tulla tuntemaan, ja sen voivat kuulla kaikki, jotka luottavat Jeesuksen sanaan.

Wednesday, January 26, 2011

KUKA KEKSI TÄLLAISEN ELOONJÄÄMISSUUNNITELMAN?

"Ja hänelle tuli tämä Herran sana: ´Mene pois täältä ja käänny itään päin ja kätkeydy Keritin purolle, joka on Jordanin itäpuolella’ " (1 Kun. 17:2-3).

Kun Elia näki tulossa olevan kriisin, se varmasti saattoi hänet epätoivoon. Jumala oli kuitenkin tehnyt suunnitelman uskollisen palvelijansa pelastamiseksi. Hän ohjeisti profeetan: "Mene Jordanin itäpuolelle, niin löydät sieltä Keritin pienen puron. Saat siitä kaiken tarvitsemasi juomaveden. Olen myös antanut kuriirikorpeilleni käskyn tuoda sinulle ruokaa päivittäin."

Kuinka kukaan ikinä olisi tullut suunnitelleeksi tällaista pelastusta? Miten Elia olisi ikinä voinut kuvitella, että hänet lähetettäisiin piilossa olevalle purolle saamaan juomavettä. Kaikkialla maassa oli kova kuivuus? Kuinka hän olisi voinut kuvitella, että ryöstelevät linnut toisivat hänelle jokapäiväisen leivän. Nehän syövät kaiken, mihin vain upottavat nokkansa?

Myöhemmin Eliaa kohtasi vaikea aika, koska purokin lopulta kuivui. Silloin Jumala tuli apuun ja antoi profeetalleen uudet ohjeet. Hän sanoi: "Nouse ja mene Sarpatiin, joka on Siidonin aluetta, ja asetu sinne. Katso, minä olen käskenyt leskivaimon elättää sinua siellä" (j. 9). Taaskin minun on kysyttävä - kuinka kukaan olisi osannut ajatella, että köyhä leskivaimo voisi ravita miestä päivä-, viikko- ja lopulta kuukausikaupalla itsekin ahdingon keskellä? Tosiasia on, että Jumala käyttää kaikkein halveksituimpia ja vähäpätöisimpiä maailmassa, omaksi kunniakseen. Hän sanoi Elialle: "Jos menet hänen luokseen ja teet kuten käsken sinun tehdä, sinä pysyt elossa. Kuuntele minua – tottele ohjaustani, niin selviät!"

Kuinka ihmeellinen todiste Jumalasta, joka on meidän neuvonantajamme, sielunhoitajamme ja eloonjäämisasiantuntijamme. Hän on suunnitellut jokaiselle lapselleen kaiken yksityiskohtaisesti auttaakseen meitä kohtaamaan kaikkein vaikeimmatkin ajat!

Tuesday, January 25, 2011

RAUHA JUMALAN KANSSA

Jeesus kuoli ristillä rakentaakseen rauhan Jumalan ja meidän välillemme. Nyt hän on taivaassa ylläpitämässä sitä rauhaa, sinua ja minua varten. Rauha, joka meillä on Kristuksen kautta Jumalan kanssa, erottaa uskomme kaikista muista uskonnoista.

Missään muussa uskonnossa, kuin kristinuskossa, ei ole ratkaistu synnin ongelmaa. Muissa synnin valtaa ei yksinkertaisesti ole murrettu. Sen tähden ei voi olla rauhaakaan: "Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo Herra" (Jes.48:22). Meillä on Jumala, joka takaa meille rauhan antamalla synnit anteeksi. Juuri tämän vuoksi Jeesus tuli maan päälle: tuomaan rauhaa vaivatulle, pelokkaalle ihmiskunnalle.

Kuinka Jeesus ylläpitää Jumalan rauhaa minua varten? Hän tekee sen kolmella tavalla:
• Ensinnäkin Kristuksen veri poisti synnistäni kaiken syyllisyyden. Siksi Paavali sanoo: "Sillä hän on meidän rauhamme" (Ef.2:14). Jeesus hankki minulle rauhan verensä kautta.
• Toiseksi Kristus ylläpitää rauhaani ja iloani uskossa: "Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voiman kautta" (Room. 15:13).
• Kolmanneksi Jeesus saa minut iloitsemaan pääsystä kirkkauteen: "Meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo" (Room. 5:2).
Yksinkertaisesti sanottuna rauha on pelon puuttumista. Elämä ilman pelkoa on täynnä rauhaa.
Noustuaan taivaaseen, Jeesus ei vain nauttinut Jumalan hänelle antamaa kunniaa. Hän meni Isän luokse säilyttääkseen vaivalla ansaitun voiton, jonka hän saavutti meille Golgatalla.

Vapahtajamme elää kirkkaudessa juuri nyt. Hän on kokonaan Jumala ja kokonaan ihminen, jolla on kädet, jalat, silmät ja hiukset. Hänellä on myös naulojen arvet käsissään ja jaloissaan, sekä haavan jälki kyljessään. Hän ei ole pannut pois ihmisyyttään. Hän on yhä ihminen, kirkkaudessa. Juuri nyt hän varmistaa ikuisuudessa sitä, ettei kukaan ryöstä meiltä rauhaa, jonka hän jätti meille lähtiessään maan päältä. Hän palvelee ylimmäisenä pappinamme. Hän huolehtii siitä, että hänen täällä maan päällä oleva ruumiinsa on täynnä rauhaa. Kun hän tulee takaisin, hän haluaa meidän olevan "rauhassa, hänen edessänsä" (2 Piet. 3:14).

Tehdessäni syntiä rauhani katkeaa kahdella alueella. Ensinnäkin omatuntoni vaivaa ja syyttää minua oikeutetusti. Toiseksi saatanan syytökset aiheuttavat pelkoa. Nämä kaksi asiaa ovat uskoakseni päällimmäisenä Kristuksen esirukoustyössä meidän puolestamme.

Minun ylimmäinen pappini ei anna omantunnolleni lupaa pitää minua vankinaan. Hän ei myöskään salli saatanan syyttää minua ilman vastustusta. Kristus puolustaa minua Isän kanssa kaikkia helvetin syytöksiä vastaan. Mikä on puolustaja? Se on yksinkertaisesti sanottuna "ystävä tuomiosalissa". Uskoville tämä ystävä tuomiosalissa on myös tuomarin poika. Hän on vielä meidän veljemmekin. Itse asiassa me olemme tuomarin perillisiä yhdessä hänen kanssaan.

Monday, January 24, 2011

MEIDÄN ESIRUKOILIJAMME

"Hän voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa" (Heb.7:25).

Mitä Raamattu tarkoittaa sanoessaan, että Jeesus rukoilee meidän puolestamme? Uskon aiheen olevan niin syvällinen, mahtava ja ylitse ihmisymmärryksen käyvä, että minua pelottaa edes koskea siihen. Raamatun tuntijoilla on monta erilaista näkökulmaa sen tarkoituksesta.

Rukouksella ja luottamuksella Pyhän Hengen johdatukseen olen alkanut saada lisävaloa tähän ihmeelliseen asiaan. Hiljattain rukoilin hyvin yksinkertaisesti: "Herra, kuinka sinun esirukouksesi taivaissa vaikuttaa minun elämääni? Sanasi sanoo, että sinä olet Isän edessä minun hyväkseni. Mitä tämä merkitsee minulle jokapäiväisessä uskon vaelluksessa kanssasi?"

Sana "esirukous" tarkoittaa "puhua jonkun puolesta". Se on kuin asianajaja sinun sijassasi toisten edessä. Kun kuulet tällaisen määritelmän, näetkö Kristuksen jatkuvasti puhumassa puolestasi Jumalalle, pyytäen armoa, anteeksiantamusta, laupeutta ja siunausta? Tämä kuva antaisi sellaisen vaikutelman, että rakastavalta Jumalaltamme pitäisi ”lypsää” asioita. Jos me näemme esirukouksen niin kapeana, emme ikinä ymmärrä Kristuksen työn syvempää hengellistä merkitystä.

Raamattu lupaa, että taivaallinen Isäni tietää kaikki tarpeeni, ennen kuin pyydän häneltä apua. Usein hän vastaa, ennen kuin rukoilenkaan. Sen vuoksi minun on vaikea tajuta, että Jumalan oman Pojan pitäisi anoa häneltä mitään. Sitä paitsi, Raamatun mukaan Isä on jo antanut kaiken Poikansa hallintaan: "Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti" (Kol.2:9).

En väitä tietäväni kaikkea Kristuksen esirukouksesta meidän puolestamme. Uskon kuitenkin ylipappimme esirukouksen meidän hyväksemme olevan hyvin yksinkertainen asia. Uskon myös, että esirukouksella on suora vaikutus Kristuksen ruumiin kasvuun täällä maan päällä. Hän työskentelee varustaakseen jokaisen jänteen ja ruumiinosan vallalla ja voimalla.

Friday, January 21, 2011

SYVYYDESSÄ DAAVIDIN RUKOUKSESTA TULI HARRAS

Epätoivoissaan Daavid huusi Herraa: “Herra, kuule minun ääneni. Tarkatkoot sinun korvasi minun rukousteni ääntä”(Ps.130:2). Tämä kuulostaa minusta kuolevan miehen anomiselta. Daavid ei ilmeisestikään lausunut vain ”ajatusrukousta”. Hän makasi kasvoillaan maassa – rikkinäisenä, murheissaan, huutaen Jumalaa avuksi sydämensä pohjasta. ”Oi, Pyhä Jumala, sinun täytyy kuulla minun huutoni! En jaksa enää. Syntini on aina minun edessäni. Hukun pelkooni. hyvä Jumala, ole minulle armollinen.”

Daavid tunsi sielunsa tarvitsevan vapautusta. Hän kääntyi Jumalan puoleen löytääkseen sen. Hän lisäsi:” Olen pahassa tilassa. Vain Herra voi auttaa minua nyt. En uskalla luottaa sielunhoitajiin, ystäviin, en edes omaan sukuuni. Ainut toivoni on rukouksessa. Aion rukoilla yötä päivää, kunnes Jumala kuulee anomiseni.”

Oletko koskaan ollut yhtä epätoivoinen? Oletko mennyt Herran kanssa kammioosi, langennut kasvoillesi ja huutanut häntä avuksesi? Tylsä, hiljainen, laiska rukous ei saa mitään aikaan. Jos et vuodata sydäntäsi Jumalalle, et oikeasti tarvitse parannusta, haluat vain ulos! Daavid todisti:
”Minä parun sydämeni tuskassa… eikä minun huokaukseni ole sinulta salassa”(Ps.38:8 -9).

Sinun pitää huutaa kovalla äänellä, niin kuin Daavid teki: ”Herra, kuule anomisesi! En päästä sinua, ennen kuin vastaat!”

Thursday, January 20, 2011

KURITUS - RAKKAUDEN TÄHDEN

Jos olet juuri nyt masentunut synnin tähden, jos Herran paimensauva on sattunut selkääsi ja olet siksi allapäin, rohkaise itsesi. Hän kurittaa sinua, koska rakastaa sinua hellästi. Hän kurittaa, koska haluaa sinun pelkäävän häntä, jotta tuntisit hänen huolenpitonsa.

Mitä oikeastaan tarkoittaa Herran pelko? Sitä, että voit sanoa: Tiedän, että Isäni rakastaa minua. Olen ikuisesti hänen omansa ja tiedän, että hän ei hylkää minua milloinkaan. Hän tuntee taistelujeni aiheuttaman tuskan. Hän on kärsivällinen, kun sodin epäuskoa vastaan. Kun huudan häntä avukseni, hän on aina valmiina antamaan anteeksi. Hän ei kuitenkaan salli minun olevan tottelematon hänen sanaansa kohtaan. Taivaallinen Isäni ei säästä minua, koska hän rakastaa minua syvästi. Kuritus on kasvatusta.

Tässä on kaiken ydin. Jumala tahtoo meidän ottavan vastaan hänen anteeksiantamuksensa, jotta oppisimme pelkäämään häntä. ”Mutta sinun tykönäsi on anteeksiantamus, että sinua peljättäisiin”(Ps.130:4). Kun pelkäämme Jumala, haluamme enemmän kuin vain totella häntä. Me haluamme miellyttää häntä, saattaa hänet hymyilemään. Se on Jumalan pyhän pelon aikaansaama siunattu tulos.

Wednesday, January 19, 2011

YKSIN USKOSTA

Jumalan anteeksiantamuksen saa vain uskon kautta. Sitä ei voi järkeillä. Kristuksen veren meille tuottama sovitus on niin syvä, niin suloinen, niin salaperäinen, että se käy yli inhimillisen ymmärryksen. Voimme nähdä lain vaatimukset. Saatamme tuntea tuomion alaisuutta, pelkoa ja syyllisyyttä väärien tekojemme tähden. Taivaallinen Isämme kuitenkin seisoo rakastavana vieressämme kaikissa tilanteissa valmiina auttamaan.

Kristuksen veri, Isän rakkaus, Herran halu antaa anteeksi: kaikki nämä siunaukset on mahdollista tuntea vain uskon kautta. "Vanhurskas on elävä uskosta"(Gal.3:11).

Saatat ihmetellä: “Kuinka monta kertaa Herra antaakaan anteeksi minun lankeamiseni aina vain samaan syntiin?” Lepää siinä varmuudessa, että uskomaton anteeksiantamus on rajaton. Joka kerta, kun teet syntiä, voit mennä Jeesuksen luo ja löydät joka kerta päästön siitä. Herran anteeksiantamus ei kuitenkaan ole epäviisas tai sokea. Varmasti Taivaallinen Isämme antaa meille anteeksi, mutta jossain kohdin hän kurittaa saadakseen meidät lakkaamaan synnistä. ”Sillä jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa "(Heb.12:6).

Tuesday, January 18, 2011

DAAVID NOUSI MASENNUKSESTA MUISTAESSAAN JUMALAN ANTEEKSIANTAVAN OLEMUKSEN

Itkettyään ja rukoiltuaan Herraa Daavid lopulta todistaa: ”Mutta sinun tykönäsi on anteeksiantamus, että sinua peljättäisiin(Ps.130:4). Pyhä Henki alkoi vuodattaa hänen sieluunsa muistoa Jumalan armosta. Yhtäkkiä Daavidille tuli mieleen kaikki, mitä hän oli oppinut Isän anteeksiantavasta ja laupiaasta olemuksesta. ”Mutta sinä olet anteeksiantava Jumala, armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa” (Neh.9:17).

Pian Daavid jo iloitsi muistellessaan: ”Sillä sinä, Herra, olet hyvä ja anteeksiantavainen, suuri armossa kaikille, jotka sinua avuksensa huutavat. (Ps.86:5). ”Hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi…”( Ps.103:3). Tämä on uuden liiton perustavia lupauksia. Jeremia julistaa: ”Sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä”(Jer.31:34). Tähän Paavali vielä lisää Uudessa Testamentissa: ”… antaen meille anteeksi kaikki rikokset” (Kol.2:13). Jumala on luvannut antaa meille anteeksi kaikki syntimme!

Monday, January 17, 2011

MONET MEISTÄ OVAT MASENTUNEITA

Monista uskovista pohjalle vajoaminen merkitsee loppua. He joutuvat kokemiensa tappioiden kahleisiin. Heille kehittyy arvottomuuden tunne. Ajan mittaan he kokevat olevansa loukussa, josta ei kukaan voi heitä auttaa. Jesaja kirjoitti sellaisille uskoville: ”Sinä kurja, myrskyn raastama, sinä lohduton!” (Jes.54:11).

Jotkut lopulta vihastuvat Jumalaan. He eivät jaksa odottaa Jumalan seuraavaa siirtoa. Niinpä he huutavat syyttäen: ”Herra, missä olit, kun tarvitsin sinua? Minä pyysin vapautusta, mutta et vastannut. Olen tehnyt kaiken voitavani, mutta en ole päässyt vapaaksi. Olen väsynyt katumaan ja rukoilemaan, kun en näe asioissani mitään muutosta!” Monet uskovat lopettavat yrittämisen ja antautuvat lihan valtaan.

Toiset taas kietoo hengellisen alakulon sumu. He ovat varmoja siitä, ettei Jumala välitä heistä enää. He sanovat itselleen: ”Minun tieni on Herralta salassa, minun oikeuteni on joutunut pois minun Jumalani huomasta"(Jes.40:27). "Herra on minut hyljännyt, Herra on minut unhottanut"(Jes.49:14).

Toiset kohdistavat katseensa vain omaan saamattomuuteensa. Näin he ovat jatkuvasti syyllisiä. Tämä kuitenkin aiheuttaa vain sen, että he ahdistuneina huutavat: ”Niin, rikoksemme ja syntimme ovat meidän päällämme, ja me riudumme niiden tähden. Kuinka me voisimme pysyä elossa?”(Hes.33:10).

Syyllisyyden tunto ei kuitenkaan ole kaiken loppu. Kun me joudumme nöyrtymään syyllisyyden ja syntiemme tuottaman murheen tähden, meidän ei tule jäädä noihin tunnetiloihin. Niiden tarkoitus on vain ajaa meidät omien mahdollisuuksiemme loppuun, viedä meidät ristin voittoon!

Friday, January 14, 2011

JAHVE SAMMAH – HERRA ON TÄÄLLÄ

Ollaksesi Jumalan todellisen seurakunnan jäsen sinun tulee tuntea hänet nimellä Jahve Sammah – ”Herra on täällä” (Hes.48:35). Toisten ihmisten on pystyttävä sanomaan sinusta: ”On selvää, että Herra on tämän ihmisen kanssa. Joka kerta nähdessäni hänet tunnen Jeesuksen läsnäolon. Hän todella heijastaa Jumalan kirkkautta.”

Ollaksemme rehellisiä meidän täytyy tunnustaa, ettemme tunnista Herran suloista läsnäoloa toisissamme kovin usein. Miksi? Uskovat viettävät aikaansa hyvissä hengellisissä harrastuksissa kuten rukouspiireissä, raamattupiireissä, evankelioimisryhmissä. Tämä kaikki on hyvin suositeltavaa. Kuitenkin nämä samat ihmiset ehkä viettävät vähän jos ollenkaan aikaa Herran palveltavana salaisessa kammiossaan.

Herran läsnäoloa ei voi väärentää. Tämä totuus sopii niin yksilön kuin seurakunnankin elämään. Kun puhun Jumalan läsnäolosta, en puhu jostakin hengellisestä ”aurasta”, joka mystisesti ympäröi jotakin henkilöä tai joka ilmenee seurakunnan jumalanpalveluksessa. Tarkoitan tällä paremminkin sitä, minkä uskon vaellus vaikuttaa. Koetaan tätä sitten yksityisen tai seurakunnan elämässä, se ei jää huomaamatta. Silloin sanotaan: ”Tämä henkilö on ollut Jeesuksen kanssa” tai ” Tämä seurakunta uskoo siihen, mitä se julistaa”.

Vaaditaan paljon enemmän kuin vanhurskasta pastoria saamaan aikaan ”Jahve Sammah” -seurakunnan. Siihen vaaditaan vanhurskaita, kammioonsa sulkeutuvia Jumalan ihmisiä. Jos vieras tulee seurakunnan jumalanpalvelukseen ja sanoo: ”Tunsin siellä Jeesuksen läsnäolon”, voit olla varma siitä, ettei se johtunut ainoastaan saarnasta tai ylistyksestä. Se johtui vanhurskaasta seurakunnasta, joka oli tullut Jumalan huoneeseen. Herran kirkkaus oli heidän keskellään.

Thursday, January 13, 2011

HÄNEN NIMENSÄ ON ANTEEKSIANTAMUS

“Kuka on Jumala, niin kuin sinä olet, joka annat pahat teot anteeksi ja käyt ohitse perintösi jäännöksen rikosten? Ei hän pidä vihaa iäti, sillä hänellä on halu laupeuteen. Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen(Miika 7:18 -19).

Miten meidän Jumalamme eroaa kaikista muista maailman jumalista? Tiedämme hänen tietysti olevan kaikkien niiden yläpuolella, kaikin tavoin erillään muista. Yhdestä asiasta kuitenkin erotamme Jumalamme muista: nimestä. Hän on anteeksiantava Jumala. Raamattu ilmoittaa Herran Jumalana, joka antaa synnit anteeksi. Hänellä ainoalla on siihen voima ja valta. “Kuka on Jumala, niin kuin sinä olet, joka annat pahat teot anteeksi”(Miika 7:18).

Tämä Jumalan nimi esiintyy läpi koko Raamatun.

• Nehemia julisti: ”Mutta sinä olet anteeksiantava Jumala, armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa: sinä et heitä hyljännyt” (Neh.9:17). Tarkka käännös ”anteeksiantavalle” olisi ”häntä ei tarvitse lepytellä” tai ”anteeksiantamuksen Jumala”.
• Mooses pyysi Jumalalta saada nähdä hänen kirkkautensa. Hän ei kuitenkaan saanut nähdä Herran kasvoja, vaan tämä näytti kirkkautensa ilmaisemalla nimensä. Minkä nimen Jumala sitten ilmaisi Moosekselle? "Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa, joka pysyy armollisena tuhansille, joka antaa anteeksi pahat teot, rikokset ja synnit "(2 Moos.34:6 -7).
• Daavid antaa meille saman hepreankielisen kuvauksen Jumalasta.”Sillä sinä, Herra, olet hyvä ja anteeksiantavainen, suuri armossa kaikille, jotka sinua avuksensa huutavat”(Ps.86:5). Daavid kirjoitti nämä sanat oman vaikean henkilökohtaisen kokemuksensa pohjalta.

Wednesday, January 12, 2011

MEIDÄN PAIMENEMME YHÄ RAKASTAA EKSYNEITÄ

Meidän suuri paimenemme rakastaa jokaista lammastaan, joka joutunut harhaan koetusten, kiusausten, kipujen ja haavojen vuoksi. Meidän ei ikinä tule syyttää paimentamme siitä meidän hylkäämisestä, koska hän kulkee yhä vierellämme ja valvoo meitä kaiken aikaa.

Juuri nyt saatat kokea olevasi lankeamassa johonkin houkutukseen. Mikä tahansa kamppailusi syy onkin, olet päättänyt, ettet enää lähde Herran luota. Kieltäydyt antamasta periksi synnille. Sen sijaan olet ottanut Jumalan sanan sydämeesi.
Daavidin tavoin saatat olla lopen uupunut. Olet ehkä tullut siihen pisteeseen, että tunnet itsesi täysin avuttomaksi. Vihollinen yrittää hukuttaa sinua epätoivoon, pelkoon ja valheisiin.

Koetuksesi saattaa käydä yhä merkillisemmäksi ja selittämättömämmäksi. Haluan sinun tietävän, ettei ole väliä sillä, mitä olet käymässä läpi, Pyhä Henki haluaa tehdä eläväksi sinulle Jahve Roin, Herran sinun paimenesi. Sinulla on paimen joka haluaa painaa rakkautensa jäljen sydämeesi.

Jeesus vakuuttaa meille: "En ikinä hylkää enkä jätä sinua." Meidän taivaallinen Isämme, Jahve Roi, Herra meidän paimenemme, on ilmoittanut itsensä meille psalmissa 23. Hän sanoo meille: "Tunnen sinut nimeltä, minä tiedän, mitä olet käymässä läpi. Tule, lepää minun armossani ja rakkaudessani. Älä yritä ymmärtää kaikkea. Hyväksy vain rakkauteni sinua kohtaan ja lepää rakastavassa sylissäni. Minä olen herrojen Herra. Olen majesteetillinen ja pyhä Jumala. Haluan sinun tuntevan olemukseni. Juuri tällä hetkellä haluan näyttää itseni sinulle Jahve Roina. Haluan sinun tuntevan minut rakastavana, välittävänä paimenenasi. Minä haluan sinun lepäävän siinä varmuudessa, että autan sinut hellyydessäni ja rakkaudessani läpi kaikkien koetusten."

Tuesday, January 11, 2011

HERRA ON MINUN PAIMENENI

Psalmi 23 on meille kaikille hyvin tuttu. Sen lohduttavan sanoman tuntevat myös uskosta osattomat.

Tämän psalmin kirjoitti kuningas Daavid, ja sen tunnetuin kohta on alkujae: "Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu."

Alkukielen, heprean sana, suomeksi käännettynä ”puutu”, merkitsee, ettei tarvita eikä haluta muuta. Daavid siis sanoo: "Minulta ei puutu mitään”. Kun yhdistämme lauseen alun ajatukset, kuulemme Daavidin sanovan: ”Herra kuljettaa, johdattaa ja ravitsee minua. Sen vuoksi minulta ei puutu mitään."

Tässä lyhykäisessä lauseessa Daavid kertoo meille Herran olemuksesta ja luonteesta. Kirjaimellinen käännös jakeen alkuosasta ”Jahve Roi” siis tarkoittaa "Herra, minun paimeneni."

Jahve Roi, ei ole mikään lempeä, passiivinen paimen. Hän ei ole palkkalainen, joka antaa laumalle vain ravintoa ja ohjausta. Hän ei ohjaa meitä vain viheriöiville niityille ja vesilähteille sanoen: "Tätä te tarvitsette. Menkää ja ottakaa siitä." Hän ei jätä huomioon ottamatta meidän tarpeiltamme. Hän ei juokse toiseen suuntaan kuullessaan avunhuutomme ja nähdessään vaikeutemme. Ei, hän tuntee jokaisen kärsimämme kivun, jokaisen vuodattamamme kyyneleen ja jokaisen meihin kohdistuvan loukkauksen. Hän tietää, milloin olemme liian väsyneitä ottamaan seuraavaa askelta. Hän tietää hyvin, mitä kestämme. Ennen kaikkea hän tietää, kuinka pelastaa meidät ja tuoda meidät parantumisen paikkaan. Kerta toisensa jälkeen paimenemme kulkee perässämme, noutaa meidät takaisin ja vie lepoon. Hän johdattaa meitä jatkuvasti lepoon, antaen aikaa parantumiselle ja virkistymiselle.

Jahve Roi - Herra meidän paimenemme - käskee seuraamaan häntä hänen lepoonsa, niin että hän voisi "shekinah" meidän keskellemme. Herra sanoo 2 Moos. 29:45:ssa: "Ja minä asun israelilaisten keskellä ja olen heidän Jumalansa." Hepreankielinen sana ”shekinah” tarkoittaa "asettua asumaan, kodiksi". Sana ei viittaa vain ohilentävään hetkeen, vaan jatkuvaan olotilaan, joka ei lopu koskaan. Shekinah, Jumalan kirkkaus ei ole haihtuva kosketus, joka katoaisi sydämestämme kuin näkymätön muste. Ei, se on jotain, mitä Jumala painaa sieluihimme pysyvästi. Se on hänen hyvin läheinen ja ikuinen läsnäolonsa.

Ihmeellinen kuva: Meidän paimenemme tarjoutuu istumaan vierellämme kipumme ja masennuksemme aikana. Hän lupaa sitoa haavamme ja vahvistaa meidän kipeytyneet ja sairastuneet ruumiinosamme.

Sellainen on shekinah, Jumalan kirkkaus: kestävä, Herran ikuinen läsnäolo. Koemme sen usein ollessamme ongelmallisessa tilanteessa. Suuri paimenemme sanoo: "Minä haluan parantaa sinut. Aion tehdä sen olemalla kanssasi jopa kuoleman varjon laaksossa. Olen läsnä elämässäsi kaikessa, mitä paholainen heittää päällesi. Jos yrität paeta minua, silloinkin ajan sinua takaa. Kun saan sinut kiinni, otan syliini ja kannan takaisin lepooni. Sitten sidon haavasi ja parannan sinut kaikesta sairaudestasi. "

Monday, January 10, 2011

HÄN HALUAA VAIN USKOASI

Jumala ei halua kotiasi, autoasi, huonekalujasi, säästöjäsi eikä mitään omistamaasi. Hän haluaa vain uskoasi, sinun lujaa uskoasi hänen Sanaansa. Ulospäin hyvin hengellisen vaikutelman antavilta ihmisiltä saattaa puuttua juuri tällainen usko. Toinen ihminen voi olla mielestäsi hengellisempi. Saattaa kuitenkin olla, että hän vain kovasti yrittää näyttää vanhurskaalta. Jumala, katsoessaan sinuun, toteaa:" Tuossa on vanhurskas mies tai nainen". Olet myöntänyt, ettet pysty vanhurskauttamaan itseäsi. Siksi olet pyytänyt Herraa antamaan sen sinulle.

Paavali sanoo, että meidät on luettu vanhurskaiksi Jumalan silmissä samasta syystä kuin Aabraham. "Sen tähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi. Mutta ei ainoastaan hänen tähtensä ole kirjoitettu, että se hänelle luettiin, vaan myös meidän tähtemme, joille se on luettava, kun uskomme häneen, joka kuolleista herätti Jeesuksen, meidän Herramme"(Room. 4:22 - 24).

Saatat väittää: "Minä uskon. Uskon Jumalaan, joka herätti Jeesuksen kuolleista." Kysyn sinulta, uskotko Herran voivan uudistaa ongelmallisen avioliittosi? Uskotko, että hän voi herättää eloon hengellisesti kuolleen läheisesi? Uskotko, että hän voi nostaa sinut pois kehoasi heikentävien tapojesi kuopasta? Uskotko, että hän voi pyyhkiä pois kirotun menneisyytesi ja palauttaa kaikki ne vuodet, jotka syöjäsirkat ovat tuhonneet?

Uskotko kaiken näyttäessä toivottomalta, ollessasi mahdottomassa tilanteessa voimattomana ja toivottomana, että Jumala on sinun avuntarpeesi näkevä Jahve Jirah’si (= suomeksi ”Herra näkee”, ks. 1 Moos 22:14)? Uskotko, että hän on sitoutunut pitämään sinulle antamansa lupauksen. Uskotko, että taivaat sulavat ja maailmankaikkeus romahtaa, jos yksikin hänen sanoistaan jää toteutumatta?

Friday, January 7, 2011

JUMALA ON VANHURSKAUTEMME

"Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä herätän Daavidille vanhurskaan vesan; hän on hallitseva kuninkaana ja menestyvä, ja hän on tekevä oikeuden ja vanhurskauden maassa. Hänen päivinänsä pelastetaan Juuda ja Israel asuu turvassa. Ja tämä on hänen nimensä, jolla häntä kutsutaan; HERRA MEIDÄN VANHURSKAUTEMME" (Jer.23:5-6).

Jumala antoi profeetta Jeremialle ilmestyksen Jahve Zidkenu:sta (= Jumala on vanhurskautemme) kriisien aikaan, jotka olivat meidän päiviemme kaltaisia. Mitä tämä siis tarkoittaa käytännön elämässämme? Mitä on tämä vanhurskaus, jonka Herra hän on, ja kuinka me voimme tuntea ja ymmärtää Jeesusta tässä roolissa?

Paavali valaisee meitä Jumalan vanhurskauden määritelmästä muutamalla jakeella.
• "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi" (Room. 4:3).
• "Aabrahamille luettiin usko vanhurskaudeksi” (Room. 4:9).
• "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi" (Gal.3:6).
Jokainen näistä jakeista viittaa vain yhteen asiaan, mikä antoi Aabrahamille todellisen vanhurskauden: hän uskoi.

Lopuksi Paavali esittää Herran määritelmän vanhurskaudesta: "Mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle, ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää. Sen tähden se luettiinkin hänelle vanhurskaudeksi" (Room. 4:20 -22).

Raamattu ei voisi tehdä tätä asiaa enää yhtään selvemmäksi. Vanhurskaus on uskomista Jumalan lupauksiin, täysin vakuuttuneena siitä, että hän pitää sanansa.

Thursday, January 6, 2011

ME EMME OLE VAILLA TOIVOA

Meidän, jotka tunnemme Kristuksen vanhurskauden, ei tulisi elää niin kuin ne, jotka ovat ilman toivoa. Meitä on siunattu Jumalan rakkaudella ja pelolla. Käydessämme läpi pimeimpiä, kauheimpia aikoja Hän tahtoo meidän pysyvän hänen ilossaan ja riemussaan. Vaikka näkisimme tuomion täytäntöön panon ympärillämme, meidän tulee laulaa, huutaa ja iloita, ei tuomion tulemisen vuoksi, vaan siitä huolimatta.

Jesaja 51:11 alkaa sanalla niin, tarkoittaen "sen sanan valossa, jonka juuri sanoin." Mitä Jumala siis on juuri sanonut? Hän oli muistuttanut kansaansa sanoen: "(Minä) tein meren syvänteet tieksi lunastettujen kulkea" (Jes.51:10), tarkoittaen: "Minä olen yhä Herra, Ikiaikainen, Ihmeidentekijä, ja minun käsivarteni on yhä voimallinen vapauttamaan sinut."

Mitä Jumala siis tahtoo kansansa tietävän hänen totuutensa valossa? Hän kertoo sen yhdessä jakeessa, Jesaja 51:11:ssä:
• "Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten." Toisin sanoen: "Minulla on oleva kansa, joka palaa minun luokseni luottaen, uskoen varmasti. He kääntävät katseensa pois heitä ympäröivästä tilanteesta ja palaavat laulamaan ilostaan."
• "Päänsä päällä iankaikkinen ilo." Ilo, jota Jumalan kansa kokee, ei ole tarkoitettu vain sunnuntai-aamuksi, tai viikoksi tai kuukaudeksi. Se kestää vuosikaudet, kautta vaikeiden aikojen, aivan loppuun asti.
• "Riemu ja ilo saavuttavat heidät." Jumala katsoi alas aikojen läpi ja sanoi: "Minulla on oleva kansa, joka saa ilon, ottaa ja omistaa sen itselleen. He pitävät siitä kiinni, ja se on oleva heidän."
• "Murhe ja huokaus pakenevat." Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki kärsimys kaikkoaa, vaan että luottamuksemme Herraan nostaa meidät kipujen ja koetusten yläpuolelle. Sellaiset asiat eivät voi varastaa iloamme ja riemuamme Kristuksessa.

Wednesday, January 5, 2011

ISÄN TUNTEMISEEN

Meidän luonnolliset lapsemme tulevat tuntemaan luonteemme ja asenteemme heitä kohtaan parhaiten heidän omien kriisiensä aikana. Keskellä tuskaa, kärsimystä ja tarpeita he huomaavat, miten paljon heistä välitämme ja miten olemme valmiita auttamaan. Lasteni kasvaessa en juurikaan joutunut luennoimaan heille siitä, minkälainen minä olen. Minun ei ikinä tarvinnut sanoa: "Minä olen isänne, olen kärsivällinen, kiltti, täynnä armoa ja rakkautta teitä kohtaan. Minä olen lempeä ja valmis antamaan anteeksi joka hetki." Olisi ollut naurettavaa huomauttaa tällaista. Miksi? Siksi, että lapseni tulivat tuntemaan minun rakkauteni kriiseissään. Heidän ollessaan aikuisia, naimisissa itsekin lastensa vanhempia, minun poikani ja tyttäreni oppivat tuntemaan minut aivan uudenlaisessa valossa. He oppivat yhä enemmän minusta, asenteistani ja teoistani heitä kohtaan elämänsä uuden avuntarpeen aikana.

Sama pätee taivaallisen Isämme tuntemiseen. Aatamin ajasta Kristuksen ristiin asti Herra on enenevästi ilmaissut luonnettaan. Tosin hän ei tehnyt tätä vain ilmoittamalla, kuka hän on. Hän ei yrittänyt ilmaista itseään vain kuuluttamalla: "Seuraavat nimet kuvaavat luonnettani. Menkää ja oppikaa niistä, niin te ymmärrätte, kuka minä olen."

Hepreankieliset ilmaukset (nimet) kyllä kuvaavat Herran nimeen kätkettyä ihmeellistä kirkkautta ja huolenpitoa. Jumala ilmaisi näitä puolia itsestään tekemällä sen, mitä hän sanoi olevansa. Hän näki lastensa tarpeet ja näki edeltäpäin myös vihollisen suunnitelmat heitä kohtaan, ja puuttui yliluonnollisesti asioiden kulkuun heidän hyväksensä.

Minä kehotan sinua tutustumaan taivaalliseen Isään ajan kanssa, päämäärätietoisesti ja sydämen tasolla. Pyydä Pyhää Henkeä muistuttamaan itseäsi taivaallisesta huolenpidosta, jotka Jumalalla on talletettuna sinua varten puutteen ajoiksi. Pyydä sitten Pyhää Henkeä vaikuttamaan sydämeesi MINÄ OLEN - Jumalan todellinen tunteminen. Hänellä on kaikki mitä tarvitset, kaikkina aikoina.