Friday, April 29, 2011

MUISTAEN DAVID WILKERSONIA by Gary Wilkerson

“Palveltuaan omana aikanaan Jumalan suunnitelmaa Daavid nukkui pois” (Apt. 13:36).

Keskiviikkona, iltapäivällä isäni David Wilkerson sai kotiinkutsun auto-onnettomuudessa. Suremme rakkaan isämme, uskollisen puolison ja pyhän Jumalan miehen poismenoa. Äitini Gwen, isäni vaimo 57 vuoden ajan, oli myös autossa mutta meille kerrottiin että hän toipuu täysin.

Isäni reilut 60 vuotta kestänyt palvelutehtävä teki vaikutuksen niin hänen läheisiinsä, kuin miljooniin ihmisiin ympäri maailmaa. Koemme tämän henkilökohtaisena menetyksenä mutta samanaikaisesti riemuitsemme tietoisina siitä että isä eli elämänsä täydesti, totellen Jumalaa hartaasti ja rakastaen Jeesusta radikaalisti.

Hänet tunnettiin rajattomasta uskosta. Hän uskoi että Jumala voi muuttaa jenginuoren ja epätoivoisimmankin huumenarkomaanin elämän. Hän uskoi että Times Squarelle, New Yorkin ytimeen voitaisiin perustaa seurakunta. Hän uskoi voivansa olla mies joka rakastaa vaimoaan ja lapsiaan. Ja niin hän tekikin.

Isä ei pitänyt fanfaareista, tunnustuksista ja seremonioista. Hän kieltäytyi kutsuista tavata maailman johtajia, mutta oli valmis antamaan kaikkensa tukeakseen köyhää orpoa tai leskeä hädässä.

Kuin entisaikojen kuningas Daavid, isä palveli Jumalan suunnitelmaa omana aikanaan. Hän julisti intohimoisesti,kompromissitta ja periksiantamattomalla laupeudella. Hän kirjoitti hämmästyttävän oivaltavasti, selkeästi ja vakaumuksellisesti. Hän kilvoitteli hyvän kilvoituksen ja kun hänen työnsä tuli päätökseen, hänet kutsuttiin kotiin.

En usko että isäni olisi sopeutunut hyvin eläkkeelle. En usko että hänen osakseen olisi sopinut istuskella keinutuolissa menneitä muistellen. Uskon että Jeesus, tämän tietäen, kutsui hänet kotiin.

Isän viimeinen tehtävä maan päällä oli toimia kaikkein köyhimpien asianajajana – antaa apua ja tukea köyhille lapsille, leskille ja orvoille. Teen Challengen, World Challengen ja Times Square Churchin perustamisen jälkeen hän halusi ruokkia nälkäänäkeviä lapsia maailman köyhimmissä maissa. Tänä päivänä Pass the Bread auttaa pelastamaan tuhansia lapsia 56 keskuksen kautta kahdeksassa eri maassa.

Kuin entisaikojen kuningas Daavid, palveltuaan Jumalan suunnitelmaa hän kuoli. Tiedän että jos isäni kykenisi rohkaisemaan sinua sanoillaan, hän pyytäisi sinua antamaan kaikkesi Jeesukselle, rakastamaan Jumalaa syvästi ja elämään toisten hyväksi.

Hänen aloittamansa työ jää elämään. Todistamme kaikki sen vaikutuksesta – ei ainoastaan hänen julistuksensa, kirjoitustensa ja maailmaa muuttavien työmuotojen vaikutuksesta, vaan hänen rakkaudestaan, myötätunnostaan ja hänen kyvystään inspiroida uskoamme suurempiin tekoihin.

Thursday, April 28, 2011

Press Release

Syvästi surren ilmoitamme pastori David Wilkersonin poismenosta huhtikuun 27. päivänä 2011. Asiaan liittyviä tietoja päivitetään näillä sivuilla.

Wednesday, April 27, 2011

KUN KAIKKI KEINOT PETTÄVÄT!

Uskominen silloin, kun kaikki näyttää olevan mennyttä, miellyttää Jumalaa kaikkein eniten. Jeesus sanoi Tuomakselle: "Sen tähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!"(Joh.20:29).

Siunattuja ne, jotka uskovat silloin, kun rukousvastauksista ei ole tietoakaan. He luottavat toivoon, kun kaikki keinot pettävät.

Joku on ehkä joutunut toivottomaan paikkaan. Toivo on lopussa, kaikki keinot käytetty. Joku läheinen tietää kuolevansa pian, eivätkä lääkärit anna enää toivoa. Kuolema näyttää tulevan vääjäämättä. Toivo on poissa. Ihmettä, jota on rukoiltu, ei näytä tapahtuvan.

Silloin juuri saatanan voimat hyökkäävät mieleesi pelolla ja vihalla. Mielesi täyttyy hämmentävistä kysymyksistä: "Missä on Jumalasi? Sinä rukoilit, kunnes kyyneleet loppuivat. Sinä paastosit. Sinä turvasit lupauksiin. Sinä luotit."

Jumalaa pilkkaavia ajatuksia nousee mieleesi: "Rukous petti. Usko petti. Älä hylkää Jumalaa, mutta lopeta häneen luottaminen. Se ei kannata!"

Mieleesi on ujutettu jopa epäilyjä Jumalaa olemassa olosta. Näitä välineitä saatana on käyttänyt kautta aikojen. Demonit ovat näin hyökänneet kaikkien aikojen hurskaimpia miehiä ja naisia vastaan.

Niille, jotka vaeltavat juuri nyt kuoleman laaksojen ja varjojen läpi, kuuluu tämä sana: "Itku jatkuu läpi pimeyden ja hirveiden öiden. Siinä pimeydessä kuulet pian Isän kuiskauksen: "Minä olen kanssasi. En voi kertoa sinulle juuri nyt, miksi käyt läpi näitä asioita, mutta jonain päivänä kaikki selviää. Näet sitten, että se kaikki oli osa suunnitelmaani. Se ei ollut vahinko, eikä se ollut sinun epäonnistumisesi tulosta. Pysy lujana. Anna minun syleillä sinua kivun hetkinä."

Rakkaani, Jumala on aina toiminut ainoastaan hyvyytensä ja rakkautensa tähden. Kun kaikki näyttää olevan lopussa, hänen rakkautensa voittaa. Pidä lujasti kiinni uskostasi. Pidä kiinni hänen Sanastaan. Täällä maailmassa ei ole muuta toivoa.

Tuesday, April 26, 2011

MEITÄ KOETELLAAN LANKEEMUKSIEN JAVAIKEUKSIEN KAUTTA

En tarkoita, että uskovat, jotka palaavat vanhoihin synteihinsä ja maailmaan, ovat joutuneet koetuksiin. Ei, nuo uskovat kohtaavat uskonsa haaksirikon.

Pietari sen sijaan varoittaa: "Olkaa varuillanne, ettette rietasten eksymyksien mukaansa tempaamina lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne" (2 Piet.3:17). Pietari varoittaa uskovia, jotka ovat kasvaneet pyhyydessä ja ovat päättäneet seurata Herraa.

Jotkut teistä ovat saattaneet langeta huolimatta siitä,miten olette kasvaneet Herran tuntemisessa. Jos kysyisin,mikä aiheutti sinun lankeamisesi, saattaisit vastata: "Veli David, se oli vihan puuska. Oma perheeni ärsytti minua,ja minä vain räjähdin. En ymmärrä sitä. Minusta oli juuri tulossa hieman lempeämpi, vähän enemmän Jeesuksen kaltainen. Sitten joku painoi väärää nappia, ja minulle kävi hullusti." Saatat sanoa: "Olen vain ihminen. Kuinka paljon minun pitäisi kestää?"

Sillä ei ole väliä, ärsyttikö jokin sinua tai olitko jopaoikeassa. Ärsyyntyminen todisti, että tarvitset vapautusta. Raamattu sanoo: "Kaikki katkeruus ja kiivastus ja viha ja huuto ja herjaus, kaikki pahuus olkoon kaukana teistä"(Ef.4:31).

Jumala jatkaa sinun koettelemistasi, kunnes voit sanoa:"Minussa on henki, josta minun pitää päästä." Et voikasvaa Kristuksessa, saada rauhaa kotona tai töissä, ennen kuin voit sanoa: "Olet oikeassa, Herra, ota se pois!"

Jos sinua koetellaan tällä alueella, tai millä tahansa muulla alueella, saatat sanoa: "Tunnen itseni niin arvottomaksi. Kuinka paljon olenkaan menettänyt uskon alaa? Rakastaako Herra yhä minua?"

Rakas pyhä, jos olet todella katunut, et ole menettänytyhtään alastasi. Jumala laittaa rakastavat käsivartensa ympärillesi ja sanoo: "Minä annoin sen tapahtua, jotta näkisit, mitä sinulla on sydämessäsi. Kasvat koko ajan. Olet sanonut, että haluat vaeltaa kanssani. Minä opetan sinua. Minä tiedän, mitä sisälläsi on ja annan sinunärsyyntyä, kunnes olet päässyt eroon kaikesta."

Koetellaanko sinua? Silloin vain rukoile: "Herra, sinä oletpannut sormesi joidenkin asioideni päälle. Irrota ne sydämestäni. Sano minulle Herra, etten ole menossa taaksepäin. Minä tahdon olla menossa eteenpäin sinun kanssasi!"

Monday, April 25, 2011

LUOTTAMUS JUMALAAN VAIKEUKSIAKOHDATESSA

Mikään ei anna Jumalalle enemmän kunniaa kuin se, että luotamme häneen, kun kohtaamme vaikeita aikoja. Kuinka nopeasti unohdammekaan ihmeet ja aiemmat siunaukset!

Psalmissa 106 me luemme, kuinka Israel näkiuskomattoman ihmeen Punaisen meren upottaessa egyptiläisten armeijan, hukuttaen jokaisen sotilaan. "Vedet peittivät heidän ahdistajansa, ei yhtäkään niistä jäänyt jäljelle. Silloin he uskoivat hänen sanansa, veisasivat hänen ylistystään." (Ps.106:11- 12). Sittenseuraavat sanat: "Mutta pian he unohtivat hänen tekonsa" (j.13).

Me emme voi perustaa uskoamme entisiinkokemuksiimme. Unohdamme liian helposti, ja muistimme on kuin seula. Menneen kokemukset eivätauta meitä nykyisissä vaikeuksissa. Me tarvitsemme tuoretta uskoa, joka ankkuroituu päivittäiseen Jumalan Sanan nauttimiseen, tuoreeseen sanaan Jumalalta!

Luota Jumalaan kohdatessasi vaikeuksia. Jumala antaa sinulle lisää armoaan, riittävyyttään ja voimaansa.
Vaatii uskon rohkeutta luottaa Jumalaan kovienvaikeuksien edessä. Se vaatii kaikkien asioiden täydellistä antamista hänen huolehtiviin käsiinsä. Tulee aikoja,jolloin joudumme tosi syvälle. Silloin meidän tuleeheittää kaikki huolemme hänelle. Tällainen rohkea uskomiellyttää häntä eniten.

Usko on meidän ainut toivomme, meidän ainut tapamme päästä vaikeuksista. Ottakaamme siis askel eteenpäin jaantakaamme kaikki hänen hoitoonsa!

Friday, April 22, 2011

ANKKURI MYRSKYSSÄ

"Se toivo meille on ikään kuin sielun ankkuri, varma ja luja, joka ulottuu esiripun sisäpuolelle asti" (Hebr.6:19).

Toivoa verrataan ankkuriin tässä Raamatun lauseessa. Ei tämän pahan maailman toivoa. Se on toivoa, joka perustuu Jumalan lupaukseen pitää meistä huolta, siunata ja johdattaa niitä, jotka luottavat häneen.

Tämä toivo on ainoa ankkurimme maan päälle lankeavassa myrskyssä nykyajassa. Hebrealaiskirjeen kirjoittaja kehottaa: "Ettette kävisi veltoiksi, vaan että teistä tulisi niiden seuraajia, jotka uskon ja kärsivällisyyden kautta perivät sen, mikä luvattu on" (Hebr.6:12).

Jumala vannoi "lupauksen perillisille", kaikille, jotka ovat Kristuksessa. Hän vannoi valan lopettaakseen kaiken taistelun, epäilyn niin, että me "saisimme voimallisen kehotuksen, me, jotka olemme paenneet pitämään kiinni edessämme olevasta toivosta" (Hebr.6:18).

Tämä on toivomme: JUMALA ON VANNONUT TÄYTTÄVÄNSÄ LUPAUKSENSA JA HÄNEN ON MAHDOTONTA VALEHDELLA.

Hän piti sanansa Aabrahamille. Hän pitää sanansa sinulle, kun luotat häneen. Me tarvitsemme vahvaa lohdutusta näinä aikoina.

Kaiken sanotun ja tehdyn jälkeen, kaikkien toivosta pidettyjen saarnojen jälkeen, kaikki riippuu yhdestä ainoasta. Haluammeko antaa kaiken hänen käsiinsä, levätä hänen Sanassaan. Haluammeko seistä horjumatta Jumalan rakkaudessa, täysin vakuuttuneina siitä, että hän täyttää kaikki antamansa lupaukset?

Voit ottaa sellaisen uskon askeleen esiripun läpi kaikkein pyhimpään!

Thursday, April 21, 2011

SILMÄT LUOTUINA JEESUKSEEN

"Silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen" (Hebr.12:2).

Jos kysyisit minulta, mitä maailmassa nyt juuri tapahtuu, minä vastaisin: "Kaikkea, mistä Jeesus ennusti tulevan tapahtumaan viimeisinä päivinä!" Hän sanoi, että ihmiset menehtyisivät pelosta, kun näkevät. mitä maan päällä tapahtuu. Hän ennusti maanjäristyksiä monin paikoin. Kansat nousisivat kansoja vastaan, etniset ryhmät toisiaan vastaan.

Me olemme eläneet ja nähneet ensimmäisten lopunaikojen profetioiden käyvän toteen silmiemme edessä. Esimerkiksi Luukas 21:11 sanoo: "Tulee suuria maanjäristyksiä."

Mitä Jeesus käski meidän tehdä, kun kaikki nämä tapahtuvat? Hän sanoi: "Kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä" (21:28).

Oi rakkaani, jos rakastat Jeesusta, sinun ei tulisi olla hämmentynyt tai peloissasi. JUMALA HALLITSEE KAIKEN.

Aluksi me vapisemme näiden kauheiden uutisten edessä. Silloin juuri on aika kääntää katse Jeesukseen. Hän johti meidät näin pitkälle. Hän on uskomme alkaja. Hän vie meidät maaliviivalle asti toivossa ja rauhassa, mitä ikinä tapahtuukin.

Älä anna minkään huonon uutisen masentaa tänään sieluasi. Katso ylös, pidä katseesi Jeesuksessa. Hän on tulossa hyvin pian.

"Pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen" (Hebr.10:23).

Wednesday, April 20, 2011

TOIVOA TULEVAAN MYRSKYYN

Daavid antaa meille hyvin selvän kuvan Jeesuksen asenteesta tulevia myrskyjä kohtaan. Hän puhuu profeetallisesti Kristuksesta sanoessaan: "Minä näen alati edessäni Herran, sillä hän on minun oikealla puolellani, etten horjahtaisi" (Ap.t.2:25). Kirjaimellisen selitys on tämä: "Olen aina hänen läsnäolossaan ja katson hänen kasvojaan." Daavid viittaa Jeesukseen sanoessaan: "Sen tähden minun sydämeni iloitsee ja kieleni riemuitsee, ja myös minun ruumiini on lepäävä toivossa" (Ap.t.2:26).

Tässä on salaisuus: Jeesus piti Isänsä aina kasvojensa edessä! Jeesus etsi jatkuvasti yksinäisyyttä päästäkseen Isänsä läsnäoloon. Jeesus lähti toimimaan oltuaan ensin Jumalan läsnäolossa. Hän oli täysin varma siitä, että hänen Isänsä oli aina hänen kanssaan. "Hän on oikealla puolellani. Mikään tässä maailmassa ei voi horjuttaa minua." Kreikankielen sana, suomeksi horjuttaa tarkoittaa "järkyttää tai häiritä." Jeesus siis sanoi: "Mitkään näistä ongelmista, pahoista tai tulevista tapahtumista ei voi suistaa minua raiteiltani tai horjuttaa luottamustani. Isäni hallitsee kaiken."

Rakkaani, jos aiomme kohdata tulevan myrskyn, niin meidän tulee olla valmistautuneita. Mikään ei saa horjuttaa mieltämme. Ainoa tapa harjoitella sitä on viettää aikaa Isän läsnäolossa katsellen hänen kasvojaan. Meidän tulee mennä kammioomme hänen seuraansa. Meidän tulee polvistua hänen eteensä ja etsiä häntä ja hänen läsnäoloaan, kunnes olemme täysin varmoja siitä, että hän on oikealla puolellamme.

Jumala sanoo meille selvästi: "Älä anna minkään näkemäsi häiritä tai järkyttää sinua. Pidä katseesi kiinnittyneenä minuun ja ilosi säilyy." Daavidin mukaan Jeesus todisti: "Sinä täytät minut ilolla kasvojesi edessä" (Ap.t.2:28).

Ihan kuin Kristus sanoisi meille: "Minä kohtasin kaiken, mitä te tulette kohtaamaan aikojen lopulla. Tunsin samoja pelokkaita tunteita, koska näin myrskyn tulevan. Silloin juoksin Isäni läsnäoloon, ja hän otti pois kaikki huoleni. Hän näytti minulle sen kaiken lopputuloksen. Hänen läsnäolossaan minä löysin ilon, toivon ja levon, mitä tarvitsisin loppuun asti. Minulla on rauha ja ilo, koska olen ollut hänen seurassaan."

"Minun ruumiini on lepäävä toivossa" (Ap.t.2:26).

Tuesday, April 19, 2011

USKON TULEE PERUSTUA JUMALAN SANAAN

Jumala murehtii siitä että hänen kansansa usko horjuu. Hän murehtii sitä, etteivät he luota häneen kriiseissään. Rakkaani, meidän suurin syntimme on haluttomuutemmeuskoa, että hän tekee, mitä on luvannut. Se loukkaa häntä enemmän kuin aviopuolison pettäminen, huorinteko, huumeiden tai alkoholin väärinkäyttö tai mikä tahansa lihan synti.

Hänen sanansa sanoo: "Näin Herra tietää pelastaa jumaliset kiusauksesta…" (2 Piet. 2:9). "Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää" (1 Kor.10:13).

Nämä jakeet ovat joko evankeliumia tai valheita. Jos ne ovat evankeliumia, meidän tulee tukeutua niihin. Jumala haluaa meidän kykenevän sanomaan: "Herra, jos kuolen seisoessani tässä, luottaen sinun huolenpitoosi, niin anna minun kuolla uskossa. Elän tai kuolen, minä olen sinun."

Tulkoot helvetin tuulet ja aallot ylitsesi. Kohdatkoon sinua mikä hyvänsä. Jumalamme sanoo, että hän pystyy ja tietää,kuinka vapauttaa sinut.

Hän tarkoitti, että sinulla ja minulla olisi ilo, rauha, voitto ja lepo vaeltaessamme täällä. Hän etsii miehiä ja naisia,jotka seisovat lujina kaikkea sitä vastaan, mikä on tulossa tässä pimeässä ajassa. Hän etsii palvelijoita, jotka seisovat vakaina ja levollisina, koska Kristus elää heissä.

Jumala haluaa sinun pääsevän sellaiseen luottamuksen tilaan. Hän ei halua sinun ikinä enää pelkäävän, vaantodella lepäävän hänen voimassaan ja taidossaan. Hän tietää, kuinka vapauttaa sinut kaikista ansoista, koetuksistaja kiusauksista - jos vain luotat häneen.

Monday, April 18, 2011

"TEE MINULLE, KUTEN HYVÄKSI NÄET"

Martti Luther, vaikeimpien koetuksiensa helteessä, todisti: "Herra, nyt kun olet antanut kaiken minulle anteeksi, tee minulle kuten hyväksi näet." Luther oli vakuuttunut, että Jumala, joka voi pyyhkiä kaikki hänen syntinsä ja pelastaa hänen sielunsa, voi varmasti pitää huolta hänen fyysisestä olemuksestaan ja materiaalisista tarpeistaan.

Toisin sanoen Luther sanoi: "Miksi pelkäisin sitä, mitä ihmiset voivat tehdä minulle? Minä palvelen Jumalaa, joka voi puhdistaa minut kaikesta vääryydestäni ja tuoda sielulleni rauhan. Ei ole väliä, vaikka kaikki ympärilläni romahtaisi. Jos Jumala on kykeneväinen pelastamaan minut ja säilyttämään sieluni ikuisuuteen, miksei hän pystyisi pitämään huolta fyysisestä olemuksestani täällä maan päällä?"

"Oi Herra, nyt kun olen saanut armahduksen, anteeksiantamuksen ja pystyn seisomaan edessäsi tuomiopäivänä ylitsevuotava sydämessäni ilo - tee minulle, kuten hyväksi näet."

Veljet ja sisaret - iloitkaa! Tämä nykyinen elämä ei ole todellisuutta. Meidän todellisuutemme on ikuinen elämä siunatun Herramme läsnäolossa.

Pitäkää kiinni uskosta! Maailmassa asiat ovat painumassa alas - mutta me olemme matkalla ylös!

Friday, April 15, 2011

HÄN LOPETTAA SODAT

”Hän lopettaa sodat …”(Ps.46:9).

Mikä ihana sanoma Jumalan lapselle, jonka sielu on sodan runtelema ja repimä! Sydämessäni oleva taistelu on hänen taistelunsa, ja hän yksin voi lopettaa sen. Minun rakastava Isäni ei anna vanhan ihmiseni tai paholaisen pelotella minua häviöön. Minun sotani määritteli Jaakob kirjeessään:

”Mistä tulevat taistelut ja mistä riidat teidän keskuudessanne? Eikö teidän himoistanne, jotka sotivat jäsenissänne?”(Jaak.4:1). Näihin himoihin luetaan ahneus, ylpeys ja kateus.

Aikojen halki Jumalan pyhät ovat kysyneet samaa: ”Mahtaako tämä himo-sota koskaan loppua elinaikanani?” Eivätkö Jumalaa todella rakastavat ihmiset kysele samaa tänä päivänä?

Vastaus tietenkin on, että sota loppuu ja sen täytyy loppua. Sitä seuraa väistämättä suurin kenenkään koskaan tuntema rauha. Kuinka sota sitten päättyy, ja kuka sen päättää? Jos puhutaan minun taistelustani ja minun velvollisuudestani lopettaa se, Jumalan pitää näyttää minulle, miten sen voi tehdä. Jos se onkin todella hänen taistelunsa, sitten hänen pitää päättää se omana aikanaan ja omalla tavallaan. Hänen täytyy antaa minulle kärsivällisyyttä tappelun aina vain jatkuessa. Tiedänhän minä, että hän on siinä kanssani loppuun asti.

Jaakob käyttää jakeessaan kreikan sanaa stratenomai, mikä viittaa taisteluun lihallisuutta vastaan, sotilas sodassa. Se on johdettu sanasta stratia, joka tarkoittaa sotajoukkoa, leiriytynyttä armeijaa. Eikö Daavid puhunutkin meitä ympäröivästä sotajoukosta? Omat lihalliset taipumuksemme tulevat vastaamme kuin armeija, paha sotajoukko, jolla on mielessä alistaa ja johtaa meidät sekasortoon. Se tähtää uskomme haaksirikkoon, kun hyökkää mieltämme vastaan pelolla ja epäuskolla.

Jos tutkimme hepreankielen sanaa, jota Daavid käyttää sodasta psalmissa 46: 9, siitä tulee riemuitsemisen aihe. Se on milchamah, joka tarkoittaa syömistä, kuluttamista loppuun ja nielemistä.

Tämän Raamatun kohdan sanoma on yksinkertaisen ihmeellinen: Jumala aikoo pysäyttää vihollisen syömästä meitä, kuluttamasta meitä loppuun ja nielemästä meitä. Hän ei enää anna himon syödä meitä tai voittaa meitä. Rohkaise itsesi! Jumala itse lopettaa himo-sodan. Tämä on Jumalan taistelu, eikä hän koskaan häviä sitä.

Thursday, April 14, 2011

LANNISTUMINEN

Meihin joskus sattuu, olemme yksinäisiä, peloissamme ja hämmentyneitä olosuhteista, joille emme voi mitään. Silloin me nopeasti käännymme todellisesta rauhan ja voiton lähteestä ihmismielen ja järjen voimien puoleen. Kuinka surullista! Me tiedämme Jumalan yhä istuvan valtaistuimellaan odottaen, että huutaisimme häntä avuksemme. Me tiedämme vastauksen kaikkiin tarpeisiimme löytyvän ainoastaan Jumalasta, häneen kätkettyinä. Me tunnustamme uskonystävillemme: "Tiedän, että minun tulisi rukoilla! Minä tiedän, että Jumalalla on vastaus! Tiedän, että minun tulisi vuodattaa sydämeni hänelle hänen läsnäolossaan!"

Kaikkein pahinta lajia lannistumista on antaa periksi pelolle ja epätoivolle, kun sivuutamme rakastavan Isän mahtavuuden ja uskollisuuden. Jumala sanoi Israelille: "… Te olette nähneet, että minä olen puhunut teille taivaasta. Joka paikassa, mihin minä säädän nimeni muiston, minä tulen sinun tykösi ja siunaan sinua”(2 Moos. 20:22, 24). Mutta Israel vastasi: "… Jumala sen unhottaa, hän on peittänyt kasvonsa, hän ei sitä ikinä näe"(Ps.10:11). "Mutta Siion sanoo: ’Herra on minut hyljännyt, Herra on minut unhottanut’ ”(Jes. 49:14).

Oletko lannistunut uskova? Sinä olet, jos sivuutat Herran majesteetilliset lupaukset ja epäilet hänen tarkoittavan jotain muuta, kuin sanoo! Hän on luvannut: "Unhottaako vaimo rintalapsensa, niin ettei hän armahda kohtunsa poikaa? Ja vaikka he unhottaisivatkin, minä en sinua unhota. Katso, kätteni hipiään olen minä sinut piirtänyt, sinun muurisi ovat aina minun edessäni" (Jes.49:15- 16).

Sinä masennut, jos jatkat turhaa syyllisyyden, pelon, yksinäisyyden, ahdistuksen ja sekasorron kantamista vain sen tähden, että kieltäydyt lepäämästä Herran suurissa ja ihanissa lupauksissa.

Jumala ei pilkkaa lapsiaan luvatessaan: "Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut"(Room. 8:28).

Jumala ei valehtele luvatessaan: "Herran silmät tarkkaavat vanhurskaita ja hänen korvansa heidän huutoansa… Vanhurskaat huutavat, ja Herra kuulee ja vapahtaa heidät kaikista heidän ahdistuksistansa"(Ps.34:15, 17).

Älkäämme käykö kärsimättömiksi ja toimiko tunteittemme mukaan. Kun joudumme ongelmiin ja huudamme Jumalalta armoa ja apua, koko taivas on liikkeellä meidän hyväksemme. Jos Herra antaisi meidän nähdä hengelliseen maailmaan, voisimme katsella sitä hyvää, mitä hän valmistelee niille, jotka huutavat hänen puoleensa ja luottavat häneen. Se olisi ihmeellinen näky!

Wednesday, April 13, 2011

KRISTUKSEN TÄYDELLISYYDEN ILMAUS

Meidät on oksastettu Kristukseen, viinipuuhun (Room.11:17 -19). Hänessä oleva voima antaa meillekin voiman. Hänet kuolleista herättänyt Pyhä Henki, virvoittaa meidätkin. Istumme hänen kanssaan, Jumalan oikealla puolella, uskossa, Pyhässä Hengessä. Kuinka voimme tietää, että syntimme ovat anteeksi annetut? Yksin uskosta! Meidän pitää tukeutua tässä kohdin Jumalan sanaan. Kun teemme niin, meillä on suuri rauha sielussamme.

Niinpä kaikki on siis hänen voimassaan. Meidän pitää uskoa hänen sanansa perusteella, että hänen voimansa tekee työtään meissä juuri nyt. Se vaikuttaa meissä sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. Tämän voiman osallisuuteen pääsee ainoastaan uskon kautta. Meidän täytyy kohdata heikkoutemme uskoen siihen, että hän auttaa meitä täyttämään hänen käskynsä.

Halvaantunut mies, joka nousi ylös, käveli ja kantoi vuodettaan, on synnin hallitsijaksi päässeen uskovan tyyppi. Mikä valtava ilmaus Kristuksen voimasta hän olikaan! Hän varmasti antoi toivoa kaikille, jotka olivat avuttomia ja hädässä.

Eikö Jumala tahdo tätä samaa tänäänkin? Eikö hän tänäänkin etsi niitä, jotka ovat voittaneet synnin. He antavat maailmalle esimerkin, näyttäen pahalle sukukunnalle, kuinka kokonaisesti Kristus päästää synnin vallasta? Syntisten pitäisi nähdä uskovia, jotka elävät tämän maailman himojen ja nautintojen yläpuolella. He ovat miehiä, jotka rakastavat vaimojaan ja ovat heille uskollisia. Vaimot eivät petä miestään, ovat hyviä äitejä ja hoitavat kotinsa hyvin. Nuoret harjoittavat puhtautta ja pysyvät erossa kaikesta saastutuksesta.
Meillä on kylliksi gospelradioita ja – televisiokanavia ja kiireisiä uskovia, jotka tekevät rohkeita tekoja. Meillä on kylliksi kampanjoita, konsertteja ja tempauksia ihmisten saavuttamiseksi. Meillä on enemmän kuin kylliksi suunnitelmia, projekteja, ohjelmia, seminaareja, kirjoja, äänitteitä, lehtiä ja uutislehtisiä.

En tuomitse näitä hyviä yrityksiä. Päin vastoin olen sitä mieltä, ettei meillä ole tarpeeksi niitä, jotka näyttävät, kuka Jeesus on. On puutetta niistä, joista voisi sanoa: ”Tuossa menee uskova, joka todella ilmaisee, kuka Jeesus on. Tuossa on yksi, jolla ei ole mitään muuta edistettävää, mitään muuta todistusta, kuin Kristus ja hän ylösnousseena ja kunniassa! Tuolla seisoo veli, sisar, joka säteilee Herran Jeesuksen Kristuksen kauneutta ja yksikertaisuutta. Tuossa on yksi, jolla on jotain, mitä minäkin haluaisin saada. Todellisuutta ei voi kieltää!”

Tästä pitäisi tulla elämämme ainoa päämäärä! Toteuttaa Jumalan tarkoitusta, olla todistaja, joka ilmaisee Kristuksen täyteyttä ja täydellisyyttä!

KRISTUKSEN TÄYDELLISYYDEN ILMAUS

Meidät on oksastettu Kristukseen, viinipuuhun (Room.11:17 -19). Hänessä oleva voima antaa meillekin voiman. Hänet kuolleista herättänyt Pyhä Henki, virvoittaa meidätkin. Istumme hänen kanssaan, Jumalan oikealla puolella, uskossa, Pyhässä Hengessä. Kuinka voimme tietää, että syntimme ovat anteeksi annetut? Yksin uskosta! Meidän pitää tukeutua tässä kohdin Jumalan sanaan. Kun teemme niin, meillä on suuri rauha sielussamme.

Niinpä kaikki on siis hänen voimassaan. Meidän pitää uskoa hänen sanansa perusteella, että hänen voimansa tekee työtään meissä juuri nyt. Se vaikuttaa meissä sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi. Tämän voiman osallisuuteen pääsee ainoastaan uskon kautta. Meidän täytyy kohdata heikkoutemme uskoen siihen, että hän auttaa meitä täyttämään hänen käskynsä.

Halvaantunut mies, joka nousi ylös, käveli ja kantoi vuodettaan, on synnin hallitsijaksi päässeen uskovan tyyppi. Mikä valtava ilmaus Kristuksen voimasta hän olikaan! Hän varmasti antoi toivoa kaikille, jotka olivat avuttomia ja hädässä.

Eikö Jumala tahdo tätä samaa tänäänkin? Eikö hän tänäänkin etsi niitä, jotka ovat voittaneet synnin. He antavat maailmalle esimerkin, näyttäen pahalle sukukunnalle, kuinka kokonaisesti Kristus päästää synnin vallasta? Syntisten pitäisi nähdä uskovia, jotka elävät tämän maailman himojen ja nautintojen yläpuolella. He ovat miehiä, jotka rakastavat vaimojaan ja ovat heille uskollisia. Vaimot eivät petä miestään, ovat hyviä äitejä ja hoitavat kotinsa hyvin. Nuoret harjoittavat puhtautta ja pysyvät erossa kaikesta saastutuksesta.
Meillä on kylliksi gospelradioita ja – televisiokanavia ja kiireisiä uskovia, jotka tekevät rohkeita tekoja. Meillä on kylliksi kampanjoita, konsertteja ja tempauksia ihmisten saavuttamiseksi. Meillä on enemmän kuin kylliksi suunnitelmia, projekteja, ohjelmia, seminaareja, kirjoja, äänitteitä, lehtiä ja uutislehtisiä.

En tuomitse näitä hyviä yrityksiä. Päin vastoin olen sitä mieltä, ettei meillä ole tarpeeksi niitä, jotka näyttävät, kuka Jeesus on. On puutetta niistä, joista voisi sanoa: ”Tuossa menee uskova, joka todella ilmaisee, kuka Jeesus on. Tuossa on yksi, jolla ei ole mitään muuta edistettävää, mitään muuta todistusta, kuin Kristus ja hän ylösnousseena ja kunniassa! Tuolla seisoo veli, sisar, joka säteilee Herran Jeesuksen Kristuksen kauneutta ja yksikertaisuutta. Tuossa on yksi, jolla on jotain, mitä minäkin haluaisin saada. Todellisuutta ei voi kieltää!”

Tästä pitäisi tulla elämämme ainoa päämäärä! Toteuttaa Jumalan tarkoitusta, olla todistaja, joka ilmaisee Kristuksen täyteyttä ja täydellisyyttä!

Tuesday, April 12, 2011

NOUSE JA KÄVELE

Markuksen evankeliumin 2. luvun halvaantunut mies sai syntinsä anteeksi ja puhdistui Jumalan silmissä. Silti hän oli edelleen sairautensa vankina.

Ei riitä, että on anteeksi saanut rampa tai vanki. Meidän täytyy tehdä jotakin. Kristuksen vastuulla on puhdistaa meidät Jumalan edessä. Meidän vastuullamme on nousta ylös ja kävellä. Meidän täytyy kurottautua syntien sovituksesta hänen mahdollisuuksiensa vapauteen.

”Kumpi on helpompaa, sanoako halvatulle: 'Sinun syntisi annetaan anteeksi', vai sanoa: 'Nouse, ota vuoteesi ja käy'? Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi, niin" - hän sanoi halvatulle - minä sanon sinulle: nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi" (Mark. 2:9 -11).

Tuo mies ei noussut ylös omassa voimassaan. Kristus antoi hänelle voimaansa. Ilman Kristusta emme voi tehdä mitään. Voimme voittaa vain hänen ja Pyhän Hengen voimassa.

Kristus sanoi tälle miehelle: ”Teen sinusta esimerkin voimastani syntiä vastaan! Kun sinä olet heikoimmillasi, sinusta tulee vahvin. Sinä otat kantaaksesi sen, mikä ennen piti sinua vankinaan. Sinä voitat juuri sen, mikä masensi sinua.”

Hengellinen rampa ei voi olla Jeesuksen Kristuksen täysi ilmentymä. Meidän pitää elää vapaina synnin siteistä elämän täydessä voimassa ja voitossa. Me tunnemme omat heikkoutemme, ne kohdat, joissa olemme haavoittuvia. Saatana sanoo meille, että olemme aina heikkoja tuossa asiassa, tulevaisuudessakin. Jonakin päivänä se vielä varmaan pääsee meistä voitolle.

Ei niin! Ilmeellisessä voimassaan Jumalan tekee meistä vahvoja juuri heikoimmassa kohdassamme. Tätä Raamattu tarkoittaa sanoessaan, että hänen voimansa tulee täydelliseksi meidän heikkoudessamme.

Mikä estää sinua? Helmasyntisikö, heikkoutesiko, selvittämätön sisäinen ristiriitasiko? Mitä se onkin, se pitää poistaa! Sinun ei pidä enää antaa sitoa itseäsi häviäjän sänkyyn. Se kaikki on tullut täydelliseksi Jumalan lupauksissa.

Herra tahtoo nostaa sinut siitä sängystä ylös! Hän antaa sinulle tarvittavan voiman voittamiseen, ja voit kulkea täydellisesti vapaana!

Monday, April 11, 2011

IHMEELLINEN ARMO

Mikä meissä vetää esiin Vapahtajamme armon, laupeuden ja anteeksiantamuksen? Onko se jonkinlaista kauneutta, hyvyyttä vai voimaa? Näkeekö hän, minkälaisia mahdollisuuksia meissä olisi?

Ei! Meidän suuri tarpeemme ja avuttomuutemme vetää puoleensa hänen armoansa. Heikkoutemme tuo esiin hänen voimansa. Avuton tilamme on kuvattu Markuksen evankeliumin toisen luvun halvatussa miehessä: "Ja he tulivat tuoden hänen tykönsä halvattua..." (Mark.2:3).

Täydellisen avuton, mies ilman hitustakaan voimaa. Hän ei edes pystynyt tulemaan Kristuksen luokse omin avuin. Katso uudestaan tuota vapisevaa, heikkoa, avutonta olentoa, oman sänkynsä vankia. Siinä olemme, sinä ja minä, ennen kuin tiesimme mitään Kristuksen voimasta.

Jeesus seisoi tämän avuttoman miehen edessä. Hänet oli laskettu alas katon läpi, eikä hänen fyysisestä tilastaan mainita mitään. Herra tahtoi tuoda hänet Isän eteen puhdistettuna ja vapautettuna. Hänet hyväksyttiin ennen parantumista. "Kun Jeesus näki heidän uskonsa, sanoi hän halvatulle: "Poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi" (Mark. 2:5).

Kuinka kaunis kuva Jumalan rakkaudesta Jeesuksessa Kristuksessa! Tässä on avuton mies. Hän oli niin sairautensa vallassa, ettei pystynyt edes valittamaan. Hän ei pystynyt edes heikkoon tunnustukseen.
"Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa…" (Ef.2:10). Fariseus, kaikista hyvistä töistään kerskaava, ei herättänyt Herran armollisuutta. Ihmisen ei tulisi ikinä kerskua töillänsä.

Jos voit näyttää minulle Jumalan lapsen, joka taistelee vihattua helmasyntiä vastaan. Hän on syyllisyyden ja epätoivon musertama. Hän tuntee avuttomuutta ja heikkoutta. Minä osoitan sinulle, että hän juuri on ylenpalttisen armon kohde. Missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi (ks. Room. 5:20).

Kun olet tehnyt parannuksen, voit seistä uskossa ristillä täytetyn työn perustalla. Uskon kautta Jeesukseen sinun syntisi tulevat veren alle. Silloin elät esiripun tuolla puolen. Istut Kristuksen kanssa taivaallisissa, olet hyväksytty hänen tähtensä ja yhtä Kristuksen ja Isän kanssa! Jumalan viha sinun syntejäsi vastaan on sovitettu. Olet nyt enemmän kuin voittaja. Elät ja liikut Hengessä. Sinut täytetään Kristuksen täyteydellä kaikessa, mitä elämiseen ja vanhurskauteen tarvitaan. Sinä olet hänen silmäteränsä, uudistunut mieleltäsi ja päässyt kaiken Herralle Kristukselle kuuluvan perilliseksi!

Friday, April 8, 2011

PYHYYS

Puhuessani täydellisestä luottamuksesta Kristukseen, en tarkoita ainoastaan luottamusta hänen pelastavaan voimaansa, vaan hänen varjelukseensa. Meidän tulee uskoa, että hänen Henkensä pitää meistä huolen ja muuttaa meitä yhä enemmän Jeesuksen kaltaisiksi.

Mieti omaa todistustasi. Ennen olit muukalainen ja pahat tekosi erottivat sinut Jumalasta. Mitä hyviä töitä teit selvittääksesi välisi hänen kanssaan? Et ainuttakaan! Kukaan ei ole koskaan kyennyt pelastamaan itseään omilla teoillaan.

Samoin, kukaan ei ole ikinä voinut tehdä itseään pyhäksi tai pitämään itseään pyhänä. Usko tuo meidät Kristuksen pyhyyteen päivittäin, kun uskomme Jumalan sanaan: "Jos olet Kristuksessa, sinä olet pyhä, niin kuin hän on pyhä."

"Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä, jos te vain pysytte uskossa!” (Kol.1:21 -23).

Huomaa lause: "jos te vain pysytte uskossa." Jeesus sanoo: ”Luottakaa edelleen minuun, elämällä uskossa. Minä tuon teidät Isän eteen puhtaina, moitteettomina, nuhteettomina ja pyhinä."

Rakkaani, tämä kaikki on Pyhän Hengen pyhittävää työtä. Hengen auttaa sinua kuolettamaan ruumiin halut ja johdattaa sinua todistuksellaan ja huolenpidollaan.

On olemassa vain yksi pyhyys: Kristuksen! Sen vuoksi yksikään uskova ei ole sen pyhempi kuin toinen. Ei ole olemassa pyhyyden eri asteita, ainoastaan eri kypsyysasteita Kristuksen tuntemisessa. Voit olla juuri uskoon tullut ja silti täysin pyhä Jeesuksessa. Joten on hyvin typerää verrata itseään johonkin toiseen, jonka kuvittelet olevan "pyhä". Meidät kaikki mitataan samalla asteikolla: Kristuksen pyhyydellä. Jos me olemme hänessä, meillä kaikilla on sama määrä hänen pyhyyttään.

Et voi enää ikinä katsoa toiseen uskovaan ja sanoa: "Oi, kunpa olisin yhtä pyhä kuin hän." Et ehkä ole yhtä kurinalainen tai rukoile samalla tavalla kuin hän. Saatat joutua kiusauksiin useammin ja tehdä enemmän virheitä. Taivaallinen Isä ei suosi häntä yhtään enempää kuin sinua. Sinun ei tule verrata itseäsi kehenkään. Kukaan ei ole yhtään sen rakastetumpi Isän silmissä kuin sinä olet!

Rakkaat pyhät, riisukaa jalkineenne. Heittäkää pois kaikki turvautuminen lihaanne. Tällä maaperällä meidän tulee elää: ”Minä otan omakseni sen pyhyyden, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Minä olen osa hänen ruumistaan ja minun Isäni näkee minut pyhänä, koska minä asun hänessä."

Thursday, April 7, 2011

JUMALAN HYVYYDEN YLISTÄMINEN

"Julistettakoon sinun suuren hyvyytesi muistoa ja sinun vanhurskaudestasi riemuittakoon" (Ps.145:7).

Emme voi kieltää Jumalan vaatimusta ylistää häntä kaikista hänen ihmeistään. Meidät on erityisesti kutsuttu ylistämään hänen hyvyyttään. Huomaa, kuinka psalmista vaatii runsaasti ylistämään Isän hyvyyden muistoa - he lauloivat heprean kielelle tyypillisin yltäkylläisin ilmauksin: ryöpyten kuin lähteestä esiin purskahteleva vesi.

Psalmissa 107:8-9 Daavid kirjoittaa: "Kiittäkööt he Herraa hänen armostansa, hänen ihmeellisistä teoistaan ihmislapsia kohtaan. Sillä hän ravitsee nääntyvän sielun ja täyttää nälkäisen sielun hyvyydellä."

Tämä Jumalan ylistämisen totuus hänen menneistä hyvistä teoistaan kosketti sydäntäni, ja minut valtasi halu tehdä Daavidin tavoin. Meidät on kutsuttu juhlimaan hänen hyvyyttään.

Daavid raottaa sitä hyvyyttä kertomalla, kuinka Jumala on altis käyttämään armoa. Samoin hän ymmärtää vaikeuksiamme ja murheitamme. Daavid lainaa lausetta, jonka Jumala puhui Moosekselle: " Herra kulki hänen ohitsensa ja huusi: ’ Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa’ " (2 Moos. 34:6).

Rakkaani, katso taaksepäin menneisyyteen ja muistele, kuinka hyvä Herra on ollut sinulle. Muista hänen laupeuttansa, joka aina onnistui viemään sinut kaiken läpi. Koen suurta mielihyvää ylistäessäni Jumalaa kaikesta ja erityisesti hänen hyvyydestään. Ei ainoastaan menneestä hyvyydestä, vaan kaikesta siitä, mitä päivittäin näen, kaikesta hyvyydestä kaikkialla juuri nyt.

"Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti" (Ps.23:6).

Wednesday, April 6, 2011

NYKYINEN HULLUUS

Minua järkyttää maailman nykyinen hulluus. Maan johtajat ovat sokeita Jumalan laille. Emme voi selittää sokeutta, joka on saanut valtaansa niin monet poliitikot ja johtajat. He hapuilevat eteenpäin kuin sokeat sokeain taluttajat.

Näyttää siltä, kuin kaikenlainen itsehillintä olisi heitetty sivuun ja moraalinen hulluus on kovettanut ihmisjoukot.

Tämän kaiken hulluuden näkeminen saa minut iloitsemaan yhä enemmän siitä, että Jeesus Kristus on uudesti synnyttänyt kaikki meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme ja synteihimme. Minä iloitsen siitä, että ”Jumala on eläviksi tehnyt ne, jotka ennen vaelsivat tämän maailman menon mukaan. He olivat ilmavallan hallitsijan hengen vallassa, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa. He olivat täynnä kaikenlaisia lihan ja mielen haluja, kuolleet rikoksiinsa ja synteihinsä. ( ks. Ef.2:2). Heidät on herätetty kuolleista Pyhän Hengen virvoittavan voiman kautta ja asetettu taivaallisiin Jeesuksessa Kristuksessa.

Kun tänään murehdit nykyistä hulluutta, ylistä Jumalaa, että sinut on pelastettu kaikesta siitä.

Ylistys Jumalalle!

Tuesday, April 5, 2011

MENE RAUHAAN; SINUN USKOSI ON PELASTANUTSINUT

Hiljentyessäni tänään tuli vastaani William Bridgen saarna, jonka hän piti 1600-luvulla. Koin, että Jumala haluaa minun jakavan sen kanssasi.

Puhun otsikon uskosta. Se uskoo, kun kaikki on mennyt hukkaan ja makaa kuolleena edessämme. Se antaa kunnianJumalalle ja vanhurskauttaa sielun. Se on pelastavaa uskoa.

toivon, että katsot Luukkaan evankeliumin seitsemättälukua ja tutkiskelet sitä mielessäsi. Viimeisessä jakeessasanotaan: "Jeesus sanoi naiselle: ’Sinun uskosi on sinut pelastanut; mene rauhaan’." Hänestä ei aiemmin mainintamitään muuta kuin hänen uskonsa. Hänen rakkautensa onilmaistaan jakeessa 47: "Tämän paljot synnit ovat anteeksi annetut; hänhän näet rakasti paljon".

Hänen kyyneleistään kerrotaan aikaisemmin jakeessa 38:"Katso siinä kaupungissa oli nainen, joka eli syntisesti...toi hän albasteripullon täynnä hajuvoidetta ja asettui hänen taakseen hänen jalkojensa kohdalle, itki ja rupesi kastelemaan hänen jalkojansa kyynelillään… ja voiteli ne hajuvoiteella".

Tässä mainitaan hänen kyyneleensä, hänen anteliaisuutensaja lahjansa ja rakkautensa Jeesukseen Kristukseen. Kuitenkaan meidän Herramme ja Vapahtajamme Kristus ei sano hänelle: ”Nainen, kyyneleesi ovat sinut pelastaneet, mene rauhaan. Nainen, katumuksesi ja nöyryytesi on pelastanut sinut, mene rauhaan”. Hän ei sano: ”Sinun rakkautesi ja lahjasi minulle on pelastanut sinut, mene rauhaan, nainen”.

Ei, vaan meidän Herramme ja Vapahtajamme näki naisellaolevan luottamuksen häneen. Hän oli suuri syntinen. Siksihän sanoo naiselle: ”Nainen sinun uskosi on pelastanut sinut, mene rauhaan!”

Monday, April 4, 2011

JUMALAN ARMO

Apostolien tekojen yhdeksännessä luvussa kerrotaan Saulus Tarsolaisesta. Hän oli ihmisistä uskonnollisimpia. Hän saattoi kerskata: ”Olen elänyt silmissä aina tähän päivään asti hyvällä omallatunnolla Jumalan edessä." Mitä tämä hurskas mies tekikään?

Saulus oli niin täynnä vihaa Jeesusta kohtaan, että hän järjestelmällisesti vainosi Jumalan seurakuntaa, jopa juutalaisten alueen ulkopuolella. Edellä mainitussa luvussa hän oli matkalla Damaskoon, jotta voisi tuhota siellä olevan Herran kansan.

Mieti, miten Jumala toimi tätä miestä kohtaan, josta tuli suurin koskaan eläneistä kristityistä evankelistoista.

Yhtäkkiä valo taivaasta ympäröi hänet. Minkä vuoksi? Hämmentämään häntä? Syyttämään ja tuomitsemaan häntä? Tuhoamaan hänet? Julistamaan hänelle vihaa ja tuomiota? Ei, vaan ilmoittamaan, että hänen vääryytensä oli anteeksiannettu ja hänen syntinsä peitetyt.
Kuvittele, miten Saulus makasi liikuntakyvyttömänä häikäisevässä valossa. Hän kuuli Jeesuksen äänen, eikä pyhän Jumalan moitetta hänen tiestään. Hän kuuli äänen sanovan: " Minä olen Jeesus!" Ei siinä ollut sanaakaan hänen tekemästään vääryydestä. Miksi näin? Se, jota hän vainosi, olikin hänen paras ystävänsä.

Rakkaani, sama Jeesus tarjoaa meille samaa armoa. Me olisimme ansainneet tuomion ja moitteet rikoksistamme. Nyt kuulemmekin hänen sanovan: "Minä olen Jeesus, sinun Vapahtajasi."

Kiitä häntä tänään siitä armosta, jota hän on osoittanut sinulle.

(J.B. Stoneyn innoittamia ajatuksia).

Friday, April 1, 2011

SE SOVITETTIIN RISTILLÄ

Meidän pitää kerta kaikkiaan ymmärtää, mitä Kristus teki hyväksemme ristillä. Hän poisti ikuisiksi ajoiksi sen, mikä loukkasi Jumalan pyhiä silmiä. Niinpä meillä on aina oikeus hänen läsnäoloonsa. Jumala hyväksyy meidät seuraansa. Hänen sydämessään ei ole mitään meitä vastaan.

Älä ota askeltakaan eteenpäin, ennen kuin uskot Kristuksen veren riittävän. Sinun syntisi ovat annetut. Risti puhdisti meidät Jumalan silmissä. Itse saatamme unohtaa sen, muttei Jumala koskaan. Väliverho halkesi, jotta me saisimme tulla sisälle. Jumala sanoi silloin: ”Sinut hyväksytään! Tule rohkeasti valtaistuimeni eteen. Olet nyt minun rakas lapseni”.

Jos Jumala on tyytyväinen, miksi emme mekin olisi? Tämä asia pitää nyt panna päiväjärjestykseen. Onko jotakin sinun ja taivaallisen Isäsi välissä? Saatat sanoa: ”Sydämeni syyttää minua! Olen sanonut ja tehnyt sellaista, mikä murehduttaa Pyhän Hengen. Koen olevani arvoton, ja taivas tuntuu olevan rautaa.” Tähän voit vastata: “Mutta Jumala on suurempi kuin minun sydämeni!”( 1 Joh.3:20).

Vihaatko syntejäsi? Oletko tunnustanut ne? Uskotko, että ” hänen kauttansa julistetaan teille syntien anteeksiantamus”(Ap.t.13:38)?

Tässä kohden monet uskovat hairahtuvat. He elävät tarpeettomissa peloissa ja kahleissa, kun eivät ymmärrä ristin voittoa. He ovat Jumalan silmissä sovitetut täydellisesti Kristuksen uhrin kautta, mutta eivät tiedä sitä. Ainoastaan pelkomme ja tietämättömyytemme estävät meitä tulemasta hänen luokseen. Kun väliverho halkeisi, Jumala tuli ulos sinun ja minun luokseni! Me menemme sisään, hän tulee ulos!

Kuinka uskomatonta! Me loukkaamme Jumalaa. Silti hän haluaa sovittaa meidät itsensä kanssa. Hän lähettää oman uhrinsa meidän syntiemme tähden! Synti tuomittiin ja loukkaus poistettiin! Nyt Jumala voi sanoa: “Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejänsä" (Hebr.8:12). Hän itse poisti erottavan matkan hänen ja meidän väliltämme!

Jumala ei halua moittia meitä syntiemme tähden. Sen sijaan hän haluaa sovittaa meidät itsensä kanssa. Hän tahtoo meidän elävän sillä tiedolla siunattuina, että syntiongelma ratkaistiin lopullisesti ristillä.