Friday, July 29, 2011

PYHYYDEN NÄLKÄ by Gary Wilkerson

Robert Murray McCheyne oli nuori skotlantilainen pastori, joka kuoli 29 -vuotiaana. Ennen kuolemaansa hän toi suuren herätyksen kirkkoonsa. Tällä viikolla luin lainauksen tältä Jumalan mieheltä. Hän sanoi, “Minun kansani suurin tarve on minun oma pyhyyteni.”

Meillä on koko liuta hienosanaisia saarnaajia, ylenpalttisesti karismaattisia persoonallisuuksia ja enemmän kuin tarpeeksi korkean tason johtajia. Mutta tarvitsemme Jumalan pyhiä miehiä. Ihmisten täytyy nähdä johtajissaan jotakin enemmän kuin vain taidokkuutta palvelutyössä; heidän täytyy saada nähdä jumalallinen sydän.

Pastori ei voi viedä seurakuntaansa pidemmälle Kristuksen syvyyksiin kuin minne hän itse on ensin mennyt.

Mikä on sellaisen kirkon lopullinen vaikutus, jossa on hämmästyttäviä ohjelmia, loistelias johto, viimeisintä huutoa olevat esitykset ja korkeatasoiset rakennukset, mutta jonka ytimestä puuttuu näky tulla Jumalan pyhäksi kansaksi? Mitä hyvää voi tulla mukaansa tempaavalta puhujalta, joka pitää viihdyttäviä tapahtumia jos hän ei kumarru murtuneena ja nöyrästi tunnusta kuinka hän ja hänen kirkkonsa ovat erossa pyhästä ja suuresta Jumalasta?

Kirkkomme ovat usein täynnä kevytmielisyyttä ja me tiedämme sen, mutta siihen ei tule muutosta, koska johtajat sallivat sen, sen sijaan että murehtisivat sitä. Seurakunnan tilanne vain heijastaa sitä todellisuutta, joka on pastorin sydämessä. Yhden murtuneen astian lävitse loistava valo on suunnattomasti kirkkaampi kuin tuhannen uskonnollisen viihdyttäjän tuotannot. Paavali sanoi että teillä on monia opettajia mutta vain harvoja isiä. Tänään hän saattaisi sanoa että teillä on monia seurakuntaeksperttejä, mutta vain harvoja pyhiä miehiä.

R.M. McCheynen sanoma on tarpeellisempi tänään kuin silloin kun hän ensin sanoi sen kompromisseihin taipuneelle, vapaamieliselle, muodolliselle Skotlannin kirkolle. Mutta eivät ainoastaan hänen sanansa, vaan myös hänen esimerkkinsä, hänen saarnatuolinsa ja palvelutyönsä vaikutus, antavat painoarvoa hänen sanoilleen. Hänen sanansa kätkivät sisäänsä voiman, jonka takana on elämä, joka kätki sisäänsä puhtauden.

Haluatko sinä olla Jumalan pyhä mies tai nainen? Se voi tapahtua vain yhdellä tavalla. On luovuttava inhimillisistä yrityksistä saavuttaa omavanhurskaus. tultava täysin puetuksi Kristuksen vaatteisiin ja otettava yksinkertaisesti vastaan Jeesuksen täytetty työ ristillä.

Tässä pyhyydessä on kyse jostakin paljon enemmästä kuin omavoimaisesta synnin kuolettamisesta; siinä on kyse täydestä antautumisesta Kristukselle, joka antaa voimakkaan ja ihmeellisen intohimon pyhyyteen. En halua kuluttaa koko elämääni painien vanhan ihmisen kanssa. Haluan nähdä Kristuksen muovaavan minussa hänen luomansa uuden ihmisen täyteyden.

Thursday, July 28, 2011

USKO TAI ÄLÄ

”Sillä kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä” (Room.14:23).

Usko tai älä,
Siinä kysymys.
Kulkiko Jeesus todella vetten päällä?
Paransi spitaalisia?
Herätti kuolleita?
Sai sokeat näkemään?
Sai tuulen ja aallot tottelemaan?
Ajoi ulos riivaajia?
Paransi hulluja?
Muutti veden viiniksi?
Tämän kaiken uskomiseen
Tarvitset uskoa ihmeisiin!
Kuitenkaan ihminen ei voi uskoa ollenkaan Kristukseen,
Jollei hän usko ihmeisiin:
Hänen ylösnousemiseensa
Ja taivaaseen astumiseensa.
Hän on joko kuollut tai elää,
Ja jos hän elää –
Se on ihme!
Mitä ikinä hän teki, se oli ihmeellistä.
Usko se.
Se on uskoa!

Wednesday, July 27, 2011

SINUN LOHDUTTAJASI

Opin juuri näinä päivinä jotain ihmeellistä Pyhästä Hengestä. Hänellä on erityinen ominaisuus: hän ei halua puhua itsestään. Hän ei halua olla huomiomme keskipisteenä.

Olen yrittänyt ahkerasti oppia tuntemaan Pyhää Henkeä. Olen kahlannut läpi arvostettujen kirjoittajien kirjoja hänestä. Muutamat niistä ovat syviä ja usein vaikeita ymmärtää. Ne kuvaavat hänen olemustaan ja persoonallisuuttaan. Kirjat ovat hyvin kiinnostavia, mutta eivät aina kovin rakentavia. Tämä siksi, että voit ymmärtää Henkeä vain sitä mukaa, kuin hän ilmaisee itseänsä, ja hän ei siis puhu itsestään!

Olen yrittänyt saada selville Pyhän Hengen nimien merkityksen: Lohduttaja, Auttaja, Puolustaja, Esirukoilija. Niistä näkyy, kuka hän on. Lopulta käsitin, ettei meidän uskovien tarvitsekaan ymmärtää Pyhän Hengen persoonaa, koska hän ei halua kertoa meille salattuja asioita itsestänsä. Meidän pitää vain tietää, että hän on yksi Kolminaisuuden persoona, iankaikkinen, Kristuksen Henki. Hänet on lähetetty alas maailmaan elämään meissä, jotka uskomme. Hänen silmänsä katsovat aina Kristukseen!

Pyhä Henki haluaa meidän tietävän itsestään ja tehtävästään vain sen, että hänen työnsä on tuoda meidät Jeesuksen luokse ja pitää meidät puhtaina ja pyhinä. Hän toimii jatkuvasti, kirkastaa meille Kristusta sydämissämme ja hän iloitsee, kun etsimme tietoa siitä, miksi hän on tullut.

Jeesus sanoi: ”Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille”(Joh.16:13 -14).

Tuesday, July 26, 2011

VOIMALEIPÄÄ

Vietin kerran kokonaisen viikon rukoillen Herran edessä. Pyysin häneltä lohdutuksen ja toivon sanaa niille uskoville, jotka olivat ottaneet meihin yhteyttä kirjeitse. Rukoilin työskennellessäni New Yorkissa päihdeongelmaisten ja alkoholistien sekä kodittomien kanssa: ”Herra, näen joka suunnassa kipua, masennusta, murhetta ja ongelmia. Minkä sanoman voisin antaa näille suuren puutteen alaisille? Minkä sanan annat heille? Varmaankin sinä välität näistä kallisarvoisista ihmisistä. Varmaan haluat antaa heille vapauttavan sanan.”

Herra antoi minulle varmuuden siitä, että hän vahvistaa jokaista lastaan vihollista vastaan oikealla tavalla. Tämä voima tulee vain sen leivän syömisestä, joka on lähetetty alas taivaasta. Hengellinen terveytemme riippuu tämän leivän saapumisesta luoksemme.

Kuuntele tarkkaan Jeesuksen sanoja: ”Niin kuin Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani(Joh.6:57). Jeesus oli niin läheisessä yhteydessä Isäänsä ja niin antautunut vain hänen tahtonsa toteuttamiseen, että Isän sanoista tuli hänen varsinainen ruokansa ja juomansa. Jeesusta piti elossa joka päivä Isänsä tahdon kuuleminen ja näkeminen. Tämä johtui pelkästään siitä, että hän vietti paljon aikaa yksin Isänsä kanssa.

Kristus sanoi opetuslapsilleen: ”Minulla on syötävänä ruokaa, josta te ette tiedä"… Minun ruokani on se, että minä teen lähettäjäni tahdon ja täytän hänen tekonsa(Joh.4:32,34). Hän myös opasti heitä: ”Älkää hankkiko sitä ruokaa, joka katoaa, vaan sitä ruokaa, joka pysyy hamaan iankaikkiseen elämään ja jonka Ihmisen Poika on teille antava"(Joh 6:27). Me emme uskalla jättää huomiotta tätä voiman salaisuutta. Samoin kuin Kristus eli Isän yhteydessä, meidänkin tulee saada elämämme syömällä Kristusta.

Kun Israelin lapset olivat erämaassa, heitä piti elossa manna, joka käytettiin loppuun päivittäin. Tämän esimerkin kautta Jumala sanoo meille, että meille ei riitä tänään se, mitä saimme Kristuksesta eilen. Meidän pitää myöntää, että näemme nälkää hengellisesti, meistä tulee heikkoja ja avuttomia, jollemme saa tuoretta annosta taivaallista leipää joka päivä. Meidän pitää tulla usein Herran pöytään.

Monday, July 25, 2011

MISSÄ ON VOITTO?

Useimmat meistä tietävät, että synti on kaikkien ongelmiemme perusta: pelkojemme, syyllisyytemme, vihamme, masennuksemme. Tiedämme, että se ryöstää hengellisen rohkeutemme ja elämänhalumme, mutta emme tiedä, miten päihittää ”synti, joka niin helposti meidät kietoo”(ks. Hebr.12:1).

Tiedämme, että saamme voiton kaikista vihollisistamme Jeesuksen Kristuksen meidän Herramme kautta. Miten sitten saamme voimaa surkeaan, pieneen viinipuun oksaamme hänestä, viinipuustamme. Miten se toimii? Rakastan Jeesusta, olen aina rakastanut ja tiedän, että hänen on kaikki valta. Tiedän myös, että hän lupaa minulle voiton. Kuitenkaan en tiedä, mitä voitto tarkoittaa ja miten se tulee minulle?

Alan juuri nähdä pientä valoa tähän Jumalan salaisuuteen. Jumala pyytää minua tekemään kolme asiaa, kun etsin itsekseni täydellistä voittoa helmasynneistäni.

 1. Minun tulee oppia janoamaan pyhyyttä ja vihaamaan syntiäni. Synti saastuttaa minut, eikä Jumala voi sietää syntiä, toimia sen kanssa. Jumalan pelko on periaatteessa kaiken vapauden lähde. Älä odota, että sinulle annetaan vapauksia tai etuoikeuksia. Sinun pitää tunnustaa syntisi ja hylätä se.
 2. Minun pitää olla vuorenvarma siitä, että Jumala rakastaa minua synnistäni huolimatta! Jumala vihaa syntiäni täydellisellä vihalla, kun hän samaan aikaan rakastaa minua loputtomalla intohimolla. Hänen rakkautensa ei koskaan tee kompromissia synnin kanssa, mutta hän tarttuu kiinni syntiseen lapseensa päämääränään saada hänet takaisin yhteyteensä.
 3. Minun tulee ottaa vastaan Isäni rakastava apu päästäkseni kestävyyteen ja voittoon. Synti on kuin mustekala, jolla on monia lonkeroita. Niillä se pyrkii tuhoamaan elämäni. Harvoin lonkerot päästävät minut otteestaan heti paikalla. Minun pitää irrottaa yksi lonkero kerrallaan, saada pieni voitto! Jumala lähettää Pyhän Hengen minun luokseni näyttämään, miten pitää taistella, milloin juosta pakoon, missä iskeä seuraavaksi. Taistelu henkivaltoja ja hallituksia vastaan on hänen, ei minun taisteluni! Olen vain sotilas, joka käy hänen sotaansa. Jumala haluaa minun luottavan häneen sataprosenttisesti. Minun osani tässä sodassa on uskoa, että Jumala tuo minut ulos tästä sodasta voittajana!

Friday, July 22, 2011

PÄÄSTÄ KRISTUS ONGELMIISI

Danielin kirjan 3.luvussa kuningas Nebukadnessar pystytti valtavan suuren, melkein kolmekymmentä metriä korkean, kultaisen kuvapatsaan ja määräsi kaikki laajan valtakuntansa johtajat avajaisseremoniaan. Kun se sitten saapuivat, kuningas määräsikin heidät kaikki kumartumaan kuvapatsaan eteen. Jos he eivät noudattaisi määräystä, he kuolisivat.

Kolme Danielin ystävää, Sadrak, Meesak ja Abednego, kieltäytyivät kumartamasta sitä. Nämä miehet, myös Daniel heidän kanssaan, oli otettu vangeiksi Jerusalemissa. Tuohon aikaan ei ollut mitenkään epätavallista heittää kuninkaan määräysten rikkojat rangaistukseksi tuliseen pätsiin(ks. Jer.29:22).

Kun vartijat toivat kolmea hebrealaista miestä kuninkaan eteen, hän karjui heille: "No niin! Te siis kieltäydytte kumartamasta tämän kuvapatsaan edessä. annan teille yhden mahdollisuuden vielä Jos ette kumarra tällä kertaa, teidät heitetään tuliseen pätsiin”. (Dan 3:14 -15).
Lopulta kolme hebrealaista miestä heitetään tuliseen pätsiin. Kuningas joutui ymmälleen. Ruumiit eivät leimahtaneetkaan palamaan, kärventyneet, ei tuntunut palaneen lihan hajua. Hän katsoi tuleen ja oli ihmeissään näkemästään!

Kolme hebrealaista miestä kulkee hiilien päällä. Tuli oli polttanut ainoastaan heidän kätensä sitoneet köydet. Nyt heidän käsivartensa olivat kohotettuina, ylistämässä Jumalaa. Nebukadnessar kääntyi apumiestensä puoleen ja sanoi: ”Kuinka monta miestä heitittekään tuleen?”
”Kolme, oi kuningas”, he vastasivat.

”Mutta minä näen neljä! Eikä kukaan heistä pala. Heissä ei ole edes palohaavoja. Yksi heistä näyttää aivan Jumalan Pojalta!”( ks. Dan.3:24 -25)
Jeesus tuli näiden miesten kriisin keskelle yhdestä syystä, heidän tähtensä! Hän tuli lohduttamaan ja pelastamaan heidät, koska rakasti heitä. Kirkkauden Herra antoi itsensä heille heidän hätänsä hetkellä, koska hekin olivat antaneet itsensä kokonaan hänelle!

Thursday, July 21, 2011

LUOTETTAVA NEUVONANTAJAMME

En anna neuvoja taloudenhoitoon. Olen tekemisissä maailman ainoan luotettavan neuvonantajan kanssa! Uskon, että minun luotettavalla neuvonantajallani on neuvo mihin hyvänsä asiaan vain. Hän on ollut mukana meidän työyhteydessämme alusta asti. Kun siirsimme toimistomme takaisin New Yorkiin, hän muutti meidän kanssamme. Hän on johtanut kiinteistökauppoja, joita teimme siellä. Hän auttoi meitä ostamaan Mark Hellinger Teatterin Broadwayltä. Siinä Times Square Church pitää nyt jumalanpalveluksiaan.

Hän ei ole meidän neuvonantajamme ainoastaan taloudellisissa ja kiinteistökauppa-asioissa. Hän on myös asianajajamme, perheneuvojamme, sielunhoitajamme ja matkaoppaamme. Hän itse asiassa opastaa meitä ihan kaikessa, mitä teemme ja kohtaamme. Kun viimeksi puhuin hänen kanssaan (tänä aamuna), hän vakuutti minulle, että hän antaisi meille jatkossakin yhtä tasaista johdatusta tuleviin vaikeisiin aikoihin. Hän sanoi, ettei meidän pitäisi olla huolissamme mistään.

Parasta kaikesta on, että neuvonantajani ei pahastu siitä, että puhun hänelle joka päivä ja mihin aikaan päivästä tahansa. Neuvonantajani rohkaisee minua: ”Sinun ei tarvitse huolehtia mistään, Olen kokenut kaiken tämän monta kertaa aikaisemmin.” On ihmeellistä huomata Raamatusta, miten Jumalan on koko ajan ollut hyvin läheisesti mukana kansansa asioissa.

Herra oli mukana Daavidin, psalminkirjoittajan vaikeissa hetkissä. Daavid tuli kotiin armeijansa kanssa Siklagista ja löysi kaupunkinsa ryöstäjien polttamana tuhkaläjänä. (ks. 1 Sam. 30). Daavidin koti oli murskana ja hänen perheensä vangittuna. Mitään ei ollut jäänyt jäljelle. Kaikki, minkä eteen hän oli tehnyt työtä, karja, huonekalut, omaisuus, oli mennyttä. Daavidilla ei ollut ketään, jonka puoleen hän olisi voinut kääntyä siinä hetkessä. Hänen sotilaansakin aikoivat kivittää hänet. He syyttivät häntä siitä, että hän oli vienyt heidät taisteluun ja jättänyt omaisensa ilman vartiota.

Raamattu sanoo, että Daavid kääntyi oman neuvonantajansa puoleen (ja minun): ”Ja Daavid kysyi Herralta: ’Ajanko takaa tuota rosvojoukkoa? Saavutanko minä sen?’Hän vastasi hänelle: ’Aja, sillä sinä saavutat sen ja pelastat pelastettavat’ "(1 Sam. 30:8). Daavid seurasi neuvonantajansa sanaa ja sai kaiken takaisin ehjänä!

Wednesday, July 20, 2011

ELÄMÄN VIRTA

Profeetta Hesekiel sai uskomattoman näyn. Raamattu sanoo, että Jumalan käsi kantoi hänet hyvin korkean vuoren huipulle, jossa hänelle ilmestyi mies, ”näöltänsä vasken kaltainen” (Hes.40:3).

Tietenkin mies oli itse Kristus. Hän saattoi Hesekielin Jumalan temppelin ovelle ja antoi hänelle ihmeellisen näyn Jumalan kansan tulevaisuudesta. Se ilmaisee, mitä Jeesuksen ruumiista tulee lopun aikojen käydessä lähemmäksi. ”Sitten hän vei minut takaisin temppelin ovelle. Ja katso, vettä kumpusi temppelin kynnyksen alta itään päin…” (Hes.47:1).

Raamatun kuvat vedestä edustavat melkein aina Pyhää Henkeä. Tämä näky kuvaa selvästi Pyhän Hengen vuolasta vuodattamista viimeisinä päivinä. Näky oli niin yli ymmärryksen käyvä, ettei Hesekiel käsittänyt sitä. Hän ei pystynyt edes selittämään sen merkitystä. Hän ainoastaan raportoi sitä. Ennen kuin näky päättyi, Herra pysähtyi ja kysyi Hesekieliltä: ”Oletko nähnyt, ihmislapsi?” Jumala kysyi: ”Ymmärrätkö näkemäsi näyn valtavuuden? Näetkö, mistä kuohuvat vedet puhuvat? Tiedän, että tämä näky on hirveä ja mieltä raastava, mutta en halua sinun jäävän huomaamatta sen todellista merkitystä. Vedet merkitsevät sitä, miten kaikki lopussa päättyy.”

Profeetta Jesaja näki välähdyksen samasta virrasta, joka oli Hesekielin näyssä. Tosin Jesajalle näytettiin enemmän. Jesajan kirjoitusten mukaan Jumalan kansalla on oleva erityinen suoja kaikkia Saatanan hyökkäyksiä vastaan: ”Sillä voimallinen on meillä siellä Herra, siellä on joet, on virrat, leveät rannasta toiseen, joita ei kulje soutualus, joiden poikki ei pääse uljas laiva”(Jes.33:21).

Jesaja puhuu tässä kaleerisotalaivoista. Hän kuvaa vihollista, paholaista, kuinka hän yrittää ruveta hyökkäämään kaikkia virrassa uivia vastaan. Siinä kuvataan täydellistä sekasortoa.

Jumala tekee meille näissä jakeissa selväksi, että hänen elävä virtansa on Saatanan vallan ulkopuolella. Niin kuin psalminkohta todistaa: ”Joutukoot häpeään ja pilkkaan, jotka minun henkeäni väijyvät; peräytykööt, punastukoot, jotka minulle pahaa aikovat... Herran enkeli syösköön heidät maahan… ja ajakoon heitä takaa (Ps.35:4 -6).

Tuesday, July 19, 2011

JATKA YLISTYSTÄ

Mooseksella oli ennakkoajatus - niin kuin meillä useimmilla on tänäkin päivänä - siitä, mikä olisi se ainoa oikea tie voittoon hänen kohdallaan. Hän keskusteli jatkuvasti Herran kanssa: ”Herra puhutteli Moosesta kasvoista kasvoihin, niin kuin mies puhuttelee toista” ( 2 Moos.33:11). Uskon, että pyhyyden salaisuus on hyvin yksinkertainen: Pysy lähellä Jeesusta! Katso hänen kasvojaan, kunnes tulet hänen kuvansa kaltaiseksi.

Eräänä iltana hysteerinen nainen pysäytti minut kadulla ja vuodatti epätoivoisen synnintunnustuksen. ”Herra Wilkerson”, hän huusi, ”elän elämäni synkimpiä hetkiä enkä tiedä, mihin suuntaan tulisi kääntyä. Aviomieheni jätti minut ja se on ihan minun vikani! Olen pettänyt Jumalan ja perheeni. Mitä ihmettä minun pitäisi tehdä?”

Liikutuin kertoessani hänelle: ”Ystäväni, nosta kätesi taivaan puoleen tässä kadun kulmassa ja alta ylistää Herraa. Kerro hänelle, että tiedät olevasi petturi, mutta rakastat häntä silti. Mene sitten kotiin ja käy polvillesi. Älä pyydä Jumalalta mitään, nosta vain kätesi ja sydämesi ja ylistä häntä.”

Jätin naisen seisomaan kadulle kädet kohotettuina taivasta kohti. Kyyneleet valuivat poskia pitkin, mutta hän ylisti Herraa ja maistoi jo sitä voittoa, joka oli palaamassa hänen elämäänsä. ”Sinä olet Pyhä, jonka istuin on Israelin kiitosvirtten keskellä”(Ps.22:3). Herra asettuu majaksi niiden keskuuteen, jotka ylistävät häntä. Missä Herra on, siellä on voitto.

Kristus sanoo: ”Sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos” (Joh 6:37).

”Tulkaa minun tyköni, kaikki työtä tekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon”(Matt. 11:28).

Älä pelkää epäonnistumista. Jatka siitä huolimatta. Ylistä Jumalaa, kunnes voitto tulee! Tämä saattaa kuulostaa ”yliyksinkertaistamiselta”, mutta tie epäonnistumisen ohi on oikeastaan yksinkertainen.

Monday, July 18, 2011

HÄNEN YLÖSNOUSEMUKSENSA VOIMA

“Tunteakseni hänet ja hänen ylösnousemisensa voiman ja hänen kärsimyksiensä osallisuuden, tullessani hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta, jos minä ehkä pääsen ylösnousemiseen kuolleista”(Fil.3:10 -11).

Luulen yllättäväni sinut seuraavilla sanoillani. Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksessa on kyse voimasta. Kun sanon tämän, en tarkoita vain jumalallista voimaa, joka nosti Jeesuksen kuolleista. Tietenkin se voima on vallan ihmeellistä ja saattoi tulla ainoastaan Jumalalta.

Kristuksen ylösnousemus puhuu toisenlaisesta voimasta yliluonnollisen tapahtuman lisäksi. Tämäkään voima ei voinut tulla muualta kuin Jumalalta. Puhun voimasta, joka saattaa meidät viettämään pyhää elämää vapaana synnin vallasta, pääsemään kaikkien inhimillisten tapojen sekä himojen kahleista ja vaeltamaan vanhurskaudessa, joka tulee yksin Jumalalta, uskon kautta. Tämän voiman saamiseksi on tunnettava Kristus hänen ylösnousemusvoimassaan.

Apostoli Paavali näki ylösnousemuksessa jotain uskomatonta. Kun se valtasi hänet ilolla, se myös vastasi hänen elinikäiseen rukoukseensa, että voisi olla pyhä. Lyhyesti, Paavali näki, että Jeesus tuli maan päälle ihmisenä, jonka yllä lepäsi taivaan voima. Kristus oli näyttänyt jumalallisen voimansa ollessaan maan päällä: hän paransi sairaita, päästi kahleissa olleet vapaiksi, herätti kuolleita, antoi iankaikkisen elämän. Jeesus oli itse herätetty kuolleista ja hänen ylösnousemustansa seurasi jumalallinen julistus: ”Pyhyyden hengen puolesta kuolleista nousemisen kautta asetettu Jumalan Pojaksi voimassa - Jeesuksesta Kristuksesta, meidän Herrastamme” (Room.1:4).

Friday, July 15, 2011

JUMALAN SANAN MUKAINEN RAKKAUS

Meidän rakkautemme on Jumalan sanan mukaista, kun otamme vastaan hänen rakkautensa ja rakastamme toinen toisiamme ehdoitta. Silloin elämme ilman pelkoa. Meidän on mahdollista elää tässä ja nyt Kristuksen tavalla ja seistä hänen edessään tuomipäivänä rohkeina.

Kun kaikki pelko on kadonnut, olemme päässeet täydelliseen rakkauteen. Kuule, miten Daavid laulaa: ”Kirkkaus ja kunnia on hänen kasvojensa edessä, väkevyys ja riemu hänen asuinsijassaan” (1 Aik.16:27, kirjoittajan kursiivi). Alkukielen sanan ”riemu” juuri merkitsee ”ilosta hyppimistä” ja nauttimista Kristuksen rakkauden täyteydestä.

Juuri nyt maailman menehtyy pelkoon. Ihmiskunta vapisee ilmastonmuutoksen, terrorismin, atomisodan, epävarman taloustilanteen, AIDS’in, joukkomurhien, islamin nousun, poliittisen kaaoksen, laajalle levinneen päihteiden käytön, alkoholin ja pornon takia. Kysyn: Miten voimme tehdä minkäänlaista vaikutusta Kristuksen puolesta, jos pelkäämme samoja asioita kuin tämä maailma? Minkälaista toivoa voimme tarjota? Minkälaista evankeliumia me julistamme? Jos se ei muuta meitä ja päästä meitä pelosta?

Jumala asetti Uuden Liiton vakuuttaakseen seurakunnalleen rakkautta ja täydellistä syntien anteeksiantamista. Näin meidät tuotiin sisälle hänen mielisuosionsa ja meistä iloitsemisensa tuntemiseen. Saamme tulla tuntemaan, kuinka hänen sydämensä rakastaa meitä, ja elää päivämme ilman pelkoa. ”Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat” (Jes.35:10). ”Herra on minun valkeuteni ja autuuteni: ketä minä pelkään! .... Vaikka sotajoukko asettuisi minua vastaan, ei minun sydämeni pelkäisi; vaikka sota nousisi minua vastaan, siinäkin minä olisin turvassa” (Ps.27:1, 3).

Jumalan kansalla on nyt vihonviimeinen aika antaa kaikki hänen käsiinsä. Kehotan sinua: lakkaa omien ratkaisujen etsiminen päästäksesi ongelmista. Lepää sen sijaan Jumalan sanan voimassa. Anna Herra laittaa ilonsa sinuun nyt, tänään. Sinun iloinen sydämesi saattaa kaikki ympärilläsi hämmästyksiin ja pelkoon: ”Ja sinä tulet kauhistukseksi, sananparreksi ja pistopuheeksi kaikille niille kansoille, joiden keskuuteen Herra sinut kuljettaa” (5 Moos.28:37).

Thursday, July 14, 2011

ET OLE TAISTELUSSASI YKSIN

Lukuisat uskovat, myös pastorit, ovat kertoneet minulle, että heidän entiset syntinsä kiusaavat heitä jatkuvasti. He sanovat: ”Pastori Dave, jos vain tietäisit, mitä tein kerran, kuinka kauheasti lankesin syntiin, pystyisit ymmärtämään, miksi olen masentunut. Syntini riippuvat pääni päällä ja joudun jatkuvasti taistelemaan niiden tuottaman syyllisyyden kanssa. Uskon, että Herra Jeesus on antanut minulle anteeksi, että hänen verensä riittää peittämään minun rikkomukseni. En kuitenkaan saa rauhaa synneistäni.”

Toiset kertovat minulle: ”Uskon, että olen saanut anteeksi, mutta mieleni askartelee jatkuvasti helvetillisissä ajatuksissa. Sitä voi tapahtua missä tahansa, kirkossakin. Se panee minut tuntemaan itseni saastaiseksi. On tosi vaikeaa uskoa olevansa puhdas Jumalan silmissä.”

Nämä uskovat unohtavat, että Saatana kiusasi myös Jeesusta kauheilla, rumilla ajatuksilla erämaassa. Tänä päivänä paholainen lähettää pieniä kettuja elämääsi, että ajattelisit olevasi toivoton tapaus ja Jumalan olevan sinulle vihainen. Ne ketut sujauttavat mieleesi ajatuksia, joiden on määrä tuhota sinun uskosi Kristuksen veren voimaan omalla kohdallasi.

Rakas pyhä, sinun ei pidä kuunnella näitä mieleesi kohdistuvia hyökkäyksiä. Sinun tulee leikata ne pois rukoillen: ”Pyhä Henki, tiedän, että olet vierelläni, auta minua.”

Kaikki, jotka ottavat ristinsä ja taistelevat hyvän uskon taistelun, ovat alituisessa sodassa. Me kaikki kohtaamme pahoja ajatuksia, jotka nousevat menneisyydestämme tai hylkäämisen kokemuksesta tai siitä, että yksinkertaisesti elämme pahoja, aistillisia aikoja. Kun sivelemme Jeesuksen verta näihin epäilyksen juuriin, se kulkeutuu jokaiseen soluumme, myös mieleemme ja puhdistaa meidät täydellisesti. Pääsemme vapaaksi ja meidät valtaa todellinen riemu.

Et ole yksin taistelussasi. Hän on lähettänyt sinulle Pyhän Hengen, joka tietää keinot vihollisen kukistamiseen ja vapauttaa sinut kahleistasi. Hän on se pieni, hiljainen ääni, joka johdattaa sinua ja antaa sinulle voimaa kaikkiin taisteluihisi.

Rukoile kanssani: ”Pyhä Henki, tahdon kasvaa Hengen hedelmän kantamisessa. Haluan irti teeskentelystä ja tahdon itselleni ystävällisyyttä, kärsivällisyyttä ja rakkautta. Tiedän, että rakastat minua yhä, vaikka minulta puuttuu kaikkea tätä. Ole siksi kanssani ja auta minua. Aamen.”

Wednesday, July 13, 2011

PYHÄ HENKI ON TÄÄLLÄ

Times Squaren kirkossa laulamme kättentaputuslaulua, joka kuuluu näin:

Lähetä hänet alas, Herra, lähetä hänet alas.

Herra, anna Pyhän Hengen tulla alas.

Me tarvitsemme häntä, Herra lähetä hänet alas.

Tosiasiassa Pyhä Henki on jo täällä. Hän tuli alas taivaasta Helluntaina eikä ole lähtenyt pois!

Jeesus lupasi: ”Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva”(Joh.14:16 – 17).

Huomaa, että Jeesus sanoo tässä lauseessa: ”Mutta te tunnette hänet.” Kun äskettäin luin nämä sanat, en päässyt niistä irti. Käsitin, etten tiedä paljon Pyhästä Hengestä. Seurakunnassa puhutaan Pyhästä Hengestä. Puhumme Hengellä täyttymisestä, elämästä ja vaelluksesta Hengessä, hengellisien lahjojen ja Hengen lohdutuksen saamisesta.

Saatamme hyvinkin tietää kaiken Pyhän Hengen teologiasta vaikkemme tunne häntä. Jos kysyisin sinulta: ”Oletko saanut Pyhän Hengen?”, miten vastaisit?

Joku sanoisi: ”Sain Hengen, kun Jeesus pelasti minut. Pyhä Henki toi minut Kristuksen valtakuntaan.” Muut vastaisivat: ”Kyllä, olen saanut Hengen, koska puhuin kielillä, kun hän tuli elämääni. Rukoilen Hengessä ja kielet ovat todisteena siitä, että olen saanut hänet.”

Hengen saaminen on enemmän kuin kertakokemus. ”Saaminen” tarkoittaa, että ”pitää kiinni siitä, minkä on saanut”. Saamisessa on mukana halu laajentaa syvempään tuntoon siitä, kuka Henki ja mitä hänen työnsä on. Oikeastaan Pyhää Henkeä ei ole vielä saatu, ennen kuin Hän saa täyden hallintavallan henkilön sydämessä.

Paavali kysyi galatalaisilta: ” Miten saitte Hengen” Saitteko hänet uskon kautta?” sitten hän selittää: ”Te julistitte uskon kautta, mitä tiedätte Hengestä, jonka saitte uskon kautta. Toimiiko Henki teissä jatkuvasti uskon kautta? Harjoitatteko uskoa menemällä syvemmälle Hengessä?”

Tuesday, July 12, 2011

ISÄN ILO

Kertomus tuhlaajapojasta on hyvin tuttu. Niinpä en mene sen yksityiskohtiin. Haluan sanoa vain, ettei se käsittele ainoastaan kadonnutta poikaa. Pikemminkin se puhuu isän ilosta.

Tietenkin tuhlaajapoikakertomus puhuu palaamisesta (Luuk.15:11 -31), ei vain pojan palaamisesta lopulta kotiin. Siinä on kyse myös siitä, mikä pitää pojan kotona. Se kertoo armosta, anteeksiantamuksesta ja ennalleen asettamisesta. Lue kertomus uudestaan. Huomaat, ettei se lopu siihen, kun poika palaa kotiin – tämä on tärkeä seikka.

Mikä pitää pojan kotona? Tieto siitä, että hän on isän ilo! ”Sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.' Ja he rupesivat iloa pitämään… laulun ja karkelon” (Luuk.15:24- 25).

Tuhlaajapojan isä ei moittinut häntä, ei tuominnut häntä, ei edes puhunut hänen karkumatkastaan. Sen sijaan hän laittoi suuret juhlat ja kutsui perheen ystävät ja naapurit. Tämä isä oli pitkään kaivannut poikansa paluuta kotiin, ja nyt se oli tapahtunut!

Tuhlaajapoika esteli ensin ja sanoi isälleen: ”Ei, ei, en ole sen arvoinen.” Hänen isänsä ei kuunnellut hänen puheitaan, vaan laitatti hänen hartioilleen juhlaviitan, sormuksen sormeen ja kengät jalkaan. Nyt kaikki, mitä isä omisti, oli annettu jälleen pojalle. Oli suuri riemu, musiikkia, tanssia ja juhlimista.

Uskon, että rakkaus toi nuoren miehen kotiin. Isän ilo piti hänet siellä! Isä piti tuhlaajapojan kotona pelkästään sillä, että tämä saattoi joka aamu herätä siihen, että isä oli iloissaan hänen olemisestaan kotona. Isä iloitsi saadessaan olla hänen kanssaan. Vieläkin enemmän. Kaikki, minkä tuholaistoukka oli syönyt nuoren miehen elämässä, palautettiin ennalleen.

Tunnen monia entisiä päihderiippuvaisia, jotka ovat tuhlaajapojan kaltaisia. He pystyvät näkemään vain sen, mikä tuhoutui heidän huonojen tapojensa takia: puoliso, lapset, työ. He tuntevat Herran ajavan heitä takaa, ja se voi olla rankkaa. Heille Jeesus kertoo tässä vertauksessa: "Minun valtakunnassani ei mikään katoa. Tämä vain vahvistaa sinua. Nyt olet taas kotona ja minun armoni palauttaa kaiken täysin ennalleen.”

Monday, July 11, 2011

ELÄMÄ ILMAN PELKOA

Jumala näyttää meille, kuinka voimme elää ilman pelkoa.”Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon…”(1 Joh.4:18). Lyhyesti sanoen: jos elämme pelossa, emme tunne täydellistä rakkautta. Johannes ei sano: ”Jumalan täydellinen rakastaminen karkottaa kaiken pelon”. Hän ei puhu myöskään uskovien horjumattomasta tai kypsästä rakkaudesta, niin kuin jotkut tämän kohdan tulkitsevat. Todellisten uskovien täydellinen rakkaus ei ala siitä.

Tietysti me rakastamme Jumalaa; ei sitä sovi epäillä. Mitä Johannes sanoo täydellisestä rakkaudesta aiemmin samassa luvussa: ”Jos me rakastamme toinen toistamme, niin Jumala pysyy meissä, ja hänen rakkautensa on tullut täydelliseksi meissä” (1 Joh.4:12, kursiivi kirjoittajan)? Johanneksen mukaan täydellisen rakkauden ensimmäinen edellytys on, että me rakastamme veljiämme ja sisariamme Kristuksessa.

Uskova voi väittää rakastavansa Jumalaa, tekevänsä hänen tahtonsa ja toimivansa uskollisesti Jumalan valtakunnan työssä. Sellainen henkilö voi olla ylistysryhmässä ja jopa raamatun opettajana. Jos hän kuitenkin kantaa kaunaa ja puhuu toista vastaan, jos hän hyljeksii ketä tahansa Kristuksen ruumiin jäsentä, hän vaeltaa pimeydessä ja hänessä on kuoleman henki. Tämän henkilön elämässä kaikki, jopa hänen hyvät työnsä, on poissa paikaltaan. Mieti, mitä Johannes sanoo hänestä: ”Joka sanoo valkeudessa olevansa, mutta vihaa veljeänsä, se on yhä vielä pimeydessä”(1 Joh.2:9).

Jos olet kiinnostunut elämästä ilman pelkoa, saat Johannekselta hyvän neuvon. Täydellinen rakkaus karkottaa kaiken pelon ja meidän tuleekin ottaa tämä ensimmäinen askel: ”Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme. (1 Joh.4:11). Niin, meidän tulee ensin käsitellä ongelmamme suhteessa toisiin Kristuksen ruumiin jäseniin.

Johanneksen mukaan meitä on käsketty rakastamaan toisia, niin kuin Kristus rakasti meitä. Silloin rakkaus tulee täydelliseksi meissä. Mitä tällainen rakkaus merkitsee? Se on enemmän kuin anteeksi antamista, paljon enemmän. Se tarkoittaa, että meidän on annettava anteeksi meihin kohdistuneet loukkaukset ja tarjottava toveruuttamme. Meidän tulee arvostaa niitä, jotka ovat tehneet syntiä meitä vastaan yhtä paljon kuin arvostamme muita Kristuksen ruumiin jäseniä. Kun annamme Jumalan rakkauden asua meissä ja viedä meidät täydellisyyteen, lähtevät kaikki pelot tiehensä.

Friday, July 8, 2011

ELÄÄ JA RAKASTAA NIIN KUIN JEESUS TEKI

“Ja me olemme oppineet tuntemaan ja me uskomme sen rakkauden, mikä Jumalalla on meihin. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä.

Näin on rakkaus tullut täydelliseksi meissä, että meillä olisi turva tuomiopäivänä; sillä sellainen kuin hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa”(1 Joh.4:16 - 17).

Huomaa kappaleen viimeinen osa. Johannes sanoo, että me nyt elämme niin kuin Herra eli: antaen anteeksi ja rakastaen vihollisiamme. Meihin ei ole jäänyt yhtään koston-, kaunan- tai rotuerottelun ajatusta. Ei mikään tuomitse meitä. Nyt meidän tulee tuntea ja uskoa, että Jumala rakastaa meitä.

”Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi”(1 Joh.4:10). Huomaatko, mitä Johannes tässä sanoo? Meidän rakkautemme Jumalaa kohtaan on annettua, mutta täydellinen rakkaus tarkoittaa myös sitä, että tunnemme ja uskomme Jumalan rakastavan meitä.

Lisäksi Johannes sanoo, että rakkaudessa ei ole pelkoa, ei epäilystä. Miksi? Siksi, että elämme jatkuvassa rangaistuksessa, jos epäilemme hänen rakkauttaan meitä kohtaan: ”Pelossa on rangaistusta” (1 Joh.4:18). Jumalan rakkauteen uskominen tarkoittaa, että tiedämme hänen kärsivän meidän rikkomuksiamme, päivästä toiseen. Hän kuulee meidän huutomme, pullottaa kyyneleemme, tuntee sydämemme ahdistuksen ja hänen sydämensä läikähtää myötätunnosta rukouksiemme tähden.

Erityisen elävästi Jumalan rakkaudesta puhuu 2. Mooseksen kirja. Herra etsi keinoa ilmaista kansalleen rakastavaa luontoaan. Hän sanoi Moosekselle: ”Minä vapautan Israelin” ja raamattu sanoo: ”Israelilaiset huokailivat orjuuttansa ja valittivat; ja heidän huutonsa heidän orjuutensa tähden nousi Jumalan tykö. Ja Jumala kuuli heidän vaikeroimisensa”(2 Moos.2:23- 24).

”Herra sanoi: ’Minä olen nähnyt kansani kurjuuden Egyptissä ja kuullut heidän huutonsa sortajainsa tähden; niin, minä tiedän heidän tuskansa. Sen tähden minä olen astunut alas vapauttamaan heidät”( 2 Moos. 3: 7-8).

Uskotko, että Jumala näkee sinun tarpeesi ja tilanteesi samalla tavalla kuin hän näki Israelin kansan tilan? Usein sanomme vitsinä: ”Kristus on kaikki kaikessa”. Kun sitten kohtaamme ongelmia, kun kaikki menee mullin mallin, meidän rukouksiimme ei näytä tulevan vastausta ja toivo toivostakin haihtuu, joudumme pelon valtaan. Lankeamme pelkoon. Totta kuitenkin on, että Jumala ei koskaan hylkää lapsiaan heidän ahdingossaan, silloinkaan, kun asiat näyttävät todella toivottomilta. Me voimme aina luottaa häneen!

Thursday, July 7, 2011

LOHDUTTAJA ON TULLUT

Jeesus sanoo Pyhää Henkeä Lohduttajaksi. Sen lisäksi, että tiedämme hänen nimensä, on syytä tietää miten hän meitä lohduttaa. Silloin erotamme, mikä lohdutus on lihasta ja mikä Hengestä.

Ajattele yksinäisyydestä kärsivää veljeä. Hän rukoilee Pyhän Hengen lohdutusta ja odottaa lohdutuksen tunteen tulevan. Itse asiassa hän kuvittelee sen olevan yhtäkkistä tuulahdusta taivaasta, ikään kuin hengellinen rauhoittava pilleri hänen sielulleen.

Rauhan tunne saattaa todella tulla hänelle, mutta olla tiessään seuraavana aamuna. Tästä on seurauksena se, että hän ajattelee Pyhän Hengen jättäneen hänet vastauksetta. Ei, ei ikinä! Pyhä Henki ei lohduta meitä manipuloimalla tunteitamme. Hänen tapansa lohduttaa on täysin erilainen ja selvästi määritelty Jumalan sanassa. Ongelmanluonteesta riippumatta Pyhä Henki lohduttaa johtamalla meidät totuuteen: ”Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen”(Joh 16:13).

Lohdutuksemme nousee siitä, minkä tiedämme, ei siitä, mitä tunnemme. Vain totuus hallitsee tunteita! Pyhän Hengen lohduttava toiminta alkaa perustavaa laatua olevasta totuudesta: Jumala ei ole vihainen sinulle. Hän rakastaa sinua.

”Toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu” (Room. 5:5). Kreikan alkukielen sana merkitsee, että Jumalan rakkaus ”purskahtaa” meidän sydämiimme Pyhän hengen toimesta.

Sietämätön taakka saattaa olla pelon, häpeän, surun, tuskan, kiusauksen tai lannistamisen aiheuttamaa. Joka tapauksessa tarvitaan lohdutusta.

Yhtäkkiä kuuluu ääni. Se kaikuu sielun joka käytävästä, Pyhän Hengen ääni, joka vakuuttaa sielulle: ” Mikään ei voi erottaa sinua Jumalan rakkaudesta”.

Tämä totuus, kun uskot sen, muuttuu äkkiä elävän veden lähteeksi, joka raivaa tieltä kaikki kompastuskivet. ”Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut”(Joh 14:26, kursiivi kirjoittajan).

Wednesday, July 6, 2011

RUKOUSELÄMÄ

Pyhä Henki on tullut johdattamaan meitä rukouselämään. "Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niin kuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla" (Room.8:26).

Mieti, mitä Paavali sanoo Pyhän Hengen roolista rukouselämässämme. Me sotkemme asioita, kun teemme rukouksesta niin monimutkaisen näköistä. Jos menet kristilliseen kirjakauppaan, voit löytää loputtoman määrän kirjoja aiheesta, täynnä yksityiskohtaisia neuvoja rukoukseen.
Nämä teoriat herättävät monenlaisia kysymyksiä rukouksesta:

 • Milloin rukouksesta tulee esirukousta?
 • Voiko esirukousta mitata hartauden, kovaäänisyyden tai polvilla vietetyn ajan mukaan?
 • Minua neuvotaan rukoilemaan Jumalan tahdon mukaisesti. Miten voin tuntea hänen tahtonsa?
 • Miten minun pitäisi rukoilla? Lasketaanko ajatuksissa tapahtuvat rukoukset?
 • Mitä minun oikeastaan pitäisi rukoilla?

Hämmennys voi olla niin ylitsepääsemätöntä, että se saa monet välttämään rukousta.

Koskaan aiemmin ei Jumalan kansan rukouksia ole tarvittu yhtä paljon kuin tällä hetkellä. Me elämme maailmassa, joka on tullut hulluksi. Kun maailmanlaajuiset tapahtumat pahentuvat, ne vievät ihmisiltä rauhan ja yhteisöt kaikkialla etsivät lohdutuksen lähdettä. Sitä ei löydetä psykoterapiasta, kuolleista uskonnollisuudesta tai aatteista, ei edes hyväntekeväisyydestä.

Raamattu sanoo: "Maailma ei voi ottaa vastaan Kristusta, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä, mutta te tunnette hänet" (Joh. 14:17).

Suurimpia huolenaiheitamme tulisi olla rukouselämämme ylläpitäminen. Kun laiminlyömme rukousta, me murehdutamme Jumalan Henkeä. Kyllä, on mahdollista murehduttaa Pyhää Henkeä. Paavali kirjoittaa: "Älkää saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä"(Ef.4:30).

Todellakin, Henki murehtii Jumalan kanssa kansansa epäuskoa ja rukouksen puutetta. Mieti, miten monella voimallisella tavalla Pyhä Henki toimii rukouksissamme:

 • Rukouksessa Pyhä Henki ilmaisee Kristuksen läsnäolon meissä.
 • Rukouksen kautta Henki sinetöi Jumalan lupaukset sydämiimme.
 • Rukouksen kautta Lohduttaja puhuu meille toivoa.
 • Rukouksen kautta Henki avaa lohdutuksen, rauhan ja levon virtansa pulppuamaan sieluihimme.

Monday, July 4, 2011

MATKALLA VOITTOON

On kovin tavallista, että Jeesuksen seuraaja kokee valtavan hengellisen pettymyksen, joka seuraa siunauksen tai voiton kirkastusvuorikokemusta on. Me kutsumme näitä kokemuksia "kuiviksi kausiksi". Ne tuntuvat syväsukellukselta hengelliseen pimeyteen, upottamiselta suureen koetukseen juuri, kun olemme saaneet Jumalan erityisen kosketuksen.

Läpi raamatun voimme nähdä tällaisten kuivien kausien kiusaavan jumalisten miesten ja naisten elämää. Tällainen hengellinen laakso kohtaa yleensä niitä, joita Jumala aikoo käyttää. Jokainen, jota Jumala kouluttaa pääsemään syvemmälle ja pitemmälle hänen tiellään, saa kokemuksen tästä..

Kun katsot takaisin omiin kuiviin aikoihisi, kysy itseltäsi, seurasiko niitä hengellinen uudistuminen elämässäsi. Ehkä olet kokenut herätyksen vakavaan rukoukseen, kun olet anonut Herralta: "Kosketa minua, Jeesus. Minusta tuntuu penseältä. Tiedän, ettei oma vaellukseni sinun yhteydessäsi ole syventynyt niin kuin olisi pitänyt. En ole koskaan tuntenut niin suurta nälkää sinua kohtaan kuin nyt. Minulla on kova into sinun työhösi: rukoilemaan sairaitten puolesta, pelastamaan eksyneitä, tuomaan toivoa toivottomille. Uudista minut, Herra. Haluan, että käytät minua valtakuntasi hyväksi entistä enemmän."

Koska otit Jumalan tosissasi, rukouksesi alkoivat saada vastauksia ja aloit kuulla Jumalan äänen selvemmin. Koit hänen läheisyytensä ihmeellisenä, ja innokkuutesi kasvoi. Tunsit hänen vaikuttavan elämässäsi hyvin voimakkaasti.

Sitten eräänä päivänä heräsit ja taivas tuntui vaskelta. Olit onneton etkä tiennyt, minkä vuoksi. Rukous oli ahdistavaa, etkä kuullut Jumalan ääntä niin kuin ennen. Aloit tuntea itsesi kuolleeksi, mielesi kuivaksi ja tyhjäksi. Sinun piti elää täysin uskon varassa.

Rakkaani, jos näin on käynyt sinulle, älä ahdistu! Älä ruoski itseäsi. Tunnen henkilökohtaisesti tällaisen sukelluksen, joka tapahtuu hetkessä vuorenhuipulta alimpaan rotkoon. Erityisesti Pietari neuvoo, ettei pitäisi ajatella, että meille on tapahtunut jotain epätavallista: " Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikään kuin teille tapahtuisi jotakin outoa, vaan iloitkaa, sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita" (1 Piet. 4:12- 13).

Herra sallii meille kuivia kausia, koska hän haluaa antaa elämäämme jotakin suurempaa. Joten iloitse ja ylistä häntä, vaikkei siltä tuntuisikaan!

Friday, July 1, 2011

OLE VALMIS

Matteuksen evankeliumin 24. luvussa Jeesus käyttää vertausta opettaakseen meitä olemaan valmiita hänen paluuseensa: ”Sen tähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee. Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa? Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän! Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi" (Matt. 24: 44- 47).

"Mutta jos paha palvelija sanoo sydämessään: "Minun herrani viipyy" ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa, niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin ulkokullatuille. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys" (Matt. 24:48 -51).

Huomaa, että Jeesuksen puhuu tässä palvelijoista tarkoittaen uskovia. Yhtä palvelijaa sanotaan uskolliseksi ja toista pahaksi. Mikä tekee jälkimmäisen pahaksi Jumalan silmissä? Jeesuksen mukaan, se on jotain, mitä hän "sanoo sydämessään" (24:48). Tällainen palvelija ei ilmaise ajatustaan ääneen eikä saarnaa siitä. Hän vain ajattelee sen. Hän on myynyt sydämensä demoniselle valheelle. "Herran tulo viipyy." Huomaa, ettei hän sano: ”Herra ei ole tulossa", vaan "hän viipyy". Toisin sanoen hän ajattelee: "Jeesus ei tule yllättäen tai odottamatta. Hän ei tule minun elinaikanani."

Tämä "paha palvelija" on selvästi jonkinlainen uskova, kenties jopa joku julistustehtävässä oleva. Hänet oli määrätty "valvomaan” ja ”olemaan valmiina", sillä "sinä hetkenä jona ette luule, Ihmisen Poika tulee" Tämä mies huojentaa omaatuntoaan hyväksymällä Saatanan valheen.

Jeesus näyttää meille tällaisen ajattelun hedelmän. Jos palvelija on vakuuttunut siitä, että Herra viivyttää tulemistaan, silloin hän ei näe mitään syytä elää oikein. Hänen ei ole pakko tehdä rauhaa kanssauskoviensa kanssa. Hän ei näe tarvetta säilyttää yhteyttä kotona, työssä tai seurakunnassa. Hän voi helposti lyödä kanssaihmisiään, syyttää heitä, kantaa kaunaa ja tuhota heidän mainettaan. Pietarin mukaan tällainen palvelija ”vaeltaa omien himojensa mukaan”. Hän haluaa elää kahdessa maailmassa, ottaa osaa pahaan elämään uskoen olevansa turvassa vanhurskaalta tuomiolta.