Monday, November 21, 2011

HERRAN MIELEN JA TAHDON TUNTEMINEN

”Sinä kuulet nöyrien halajamisen, Herra, sinä vahvistat heidän sydämensä, sinä teroitat korvasi”(Ps.10:17).

Tässä jakeessa Daavid osoittaa yksinkertaisen, kolmen askeleen suunnitelman Herran mielen ja tahdon tuntemiseen elämässäsi:

  1. Rukoile häntä
  2. Valmista sydämesi kuulemaan hänen äänensä
  3. Hän antaa sinun tietää, eli Pyhä Henki puhuu sinulle.

Aivan pian Jumala aikoo vuodattaa kirkkautensa maljan sellaisessa määrin, ettei maailma ole koskaan ennen nähnyt. Pyhä Henki todistaa sen naapureillesi, työtovereillesi ja pelastumattomille perheenjäsenillesi.

Ihmiset kaikkialla tulevat tunnontuskiin ja kääntyvät kuolleista seurakunnistaan etsimään niitä, jotka vaeltavat Jumalan kanssa. Epätoivoissaan he etsivät niitä, joiden sydän on valmiina.

Jumala käyttää satojatuhansia tavallisia palvelijoitaan tässä lopunajan työssä, joka tapahtuu ihmiseltä ihmiselle. Niinpä kysyn sinulta: Haluatko sydämestäsi olla valmiina, jotta hänen työnsä saadaan päätökseen sinussa ja sinun kauttasi?

Tunnusta tänään Jumalalle: ”Herra, minä haluan elämäni olevan hyödyksi. Tiedän, että elän vain leivästä epätoivon erämaassa, mutta haluan elää!”

Sukella hänen sanaansa. Opi etsimään hän päivittäin. Kun valmistat sydämesi, löydät vallankumouksellisen voiman. Sen kautta elämääsi tulee tarkoitus ja täyteys. Tunteesi ja persoonallisuutesi muuttuvat, ja sinuun vuotaa voimaa.

Kun Jumala näkee sinut valmiina, hän tuo sinulle suuria tilaisuuksia työskennellä hänen hyväkseen. Sinun ei tarvitse edes lähteä kodistasi. Jumala tuo tarpeet ovellesi.

Voimallinen Jumala, jota palvelemme, valmistaa kansaansa juuri tällä hetkellä valtavaan työhön.

”Herra lähtee sotaan niin kuin sankari, niin kuin soturi hän kiihottaa kiivautensa; hän nostaa sotahuudon ja karjuu, uhittelee vihollisiansa”(Jes. 42:13).

Valmista sydämesi kohtaamaan häntä! Anna valmistaa itsesi palvelijaksi, varustetuksi ja valmistetuksi hänen suurta Hengen vuodatustaan varten. Silloin hänen kirkkautensa tulee sinussa eläväksi!

Friday, November 18, 2011

ENEMMÄN KUIN PELKKÄÄ JULISTUSTA JA OPETUSTA

Uskon, että evankeliumin julistamisessa tulisi olla Pyhän Hengen läsnäolo ja voima, joka tekee ihmeellisiä tekoja ja osoittaa evankeliumin todeksi!

Paavali julisti rohkeasti: "Minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista" (1 Kor. 2:4). Kreikankielen sanat tarkoittavat tässä "oikeaksi todettu". Paavali sanoi: "Minä saarnaan oikeaksi todettua evankeliumia. Jumala ja Pyhä Henki vahvistavat saarnani merkein ja ihmein!" Hebr.2:4 sanoo, että Jumala vahvisti Paavalin sanoman merkein ja ihmein: "Jumala yhdessä heidän kanssaan todisti tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja moninaisilla väkevillä teoilla ja jakamalla Pyhää Henkeä tahtonsa mukaan".

Alkuseurakunnan uskovilla oli vain yksi rukous: "ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen nimen kautta" (Ap.t. 4:30). Nämä apostolit menivät kaikkialle saarnaten täyttä evankeliumia.

"Monta ihmettä ja tunnustekoa tapahtui apostolien kautta"(Ap.t.2:43). "Ja apostolien kätten kautta tapahtui kansassa monta tunnustekoa ja ihmettä... Ja yhä enemmän karttui niitä, jotka uskoivat Herraan, sekä miehiä että naisia suuret joukot" (Ap.t.5:12,14).

Tässä yksi kaikkein selvimpiä todistuksia siitä, että täyden evankeliumin saarnaamisen tulee sisältää merkkejä ja ihmeitä: "Niin he oleskelivat siellä kauan aikaa ja puhuivat rohkeasti, luottaen Herraan, joka armonsa sanan todistukseksi antoi tapahtua tunnustekoja ja ihmeitä heidän kättensä kautta" (Ap.t.14:3). Tämä jae sanoo, että apostolit tekivät työtään rohkeasti kauan aikaa, saarnaten armoa ja katumusta. Sitten Jumala siunasi sen merkein ja ihmein, jotka tapahtuivat heidän kauttaan.

Jumalan viimeisten päivien seurakunta "lähtee ja saarnaa kaikkialla, ja Herra vaikuttaa heidän kanssansa ja vahvistaa sanan sitä seuraavien merkkien kautta"(Mark.16:20). Tällaisen näyn Jumala antaa meille.

Viimeisten päivien seurakunnan ihmeet ovat aitoja, niitä ei voi kyseenalaistaa tai kieltää, vaikkei niistä tiedetä yleisesti. Sen sijaan, niiden sanoma lähtee eteenpäin tavallisten, pyhien ja Jumalalle erotettujen kautta. He tuntevat Jumalan ja ovat läheisessä suhteessa Jeesukseen.

Nämä uskovat tulevat salaisista rukouskammioistaan. Se on vähälukuinen, mutta täynnä uskoa oleva valmis armeija. Se ei halua muuta kuin tehdä Jumalan tahdon ja kirkastaa häntä. He ovat pelottomia ja voimakkaita rukouksessa. He avaavat kokonaisia kansakuntia evankeliumille ja Jumala vahvistaa sanansa heidän valtavien tekojensa kautta!

Thursday, November 17, 2011

TÄYDEN EVANKELIUMIN JULISTAMINEN

Apostoli Paavali sanoi omalle sukupolvelleen: "Olen vienyt päätökseen Kristuksen evankeliumin julistamisen"(Room.15:19). Tämä ilosanoman julistamisen "päätökseen vieminen" on paljon enemmän kuin sanoja. Se on sanojen ja tekojen ilosanoma! "En näet rohkene puhua mistään muusta kuin siitä, mitä Kristus on minun kauttani tehnyt saattaakseen maailman kansat kuuliaisiksi, puheiden ja tekojen avulla" (Room. 15:18).

Paavali sanoi: "Pakanat kääntyivät Kristuksen puoleen, ei ainoastaan julistukseni vuoksi, vaan koska minun sanojani seurasivat ihmeelliset teot!"

"Tunnustöiden ja ihmeiden avulla, Jumalan Hengen voimalla. Näin olen vienyt päätökseen Kristuksen evankeliumin julistamisen kiertäen kaikkialla Jerusalemista aina Illyriaan saakka" (j. 19).

Jos Paavali olisi saarnannut ja opettanut ilman merkkejä ja ihmeitä, hänen viestinsä ei olisi saanut aikaan niin paljon. Se ei olisi ollut päätökseen vietyä evankeliumin julistamista! Hän sanoi korinttilaisille: "Onhan apostolin tunnusteot teidän keskuudessanne tehty kaikella kestävyydellä, tunnusmerkeillä ja ihmeillä ja voimateoilla"(2 Kor. 12:12).

Huomaa Paavalin sanat tässä jakeessa: tunnusmerkit, ihmeet ja voimateot. Useimmat uskovat kavahtavat näinä päivinä näitä sanoja! Miksi? Koska häikäilemättömät, vallanhaluiset julistajat ja opettajat ovat tehneet niistä irvikuvia! On suuri onnettomuus, että ylilyönnit ovat saaneet monet Jumalaa pelkäävät pastorit, evankelistat ja maallikot kääntymään pois täyden evankeliumin totuudesta.

Rakas lukija, Jumala on yhä Jumala ja hän tekee edelleen ihmeitä ja voimatekoja! Hän on yhä parantajamme ja haluaa näyttäytyä vahvana niiden vuoksi, jotka luottavat häneen! Suuret, yliluonnolliset teot tapahtuivat alkuseurakunnassa ilman ylilyöntejä, mainostamista tai teatraalisuutta. Kukaan ei ottanut itselleen kaikkea voimaa ja valtaa. Paavalin lähetystyö on tästä esimerkkinä:

Kun Paavali saarnasi pitkään Trooaassa, nuori mies istui ikkunalaudalla, nukahti ja putosi kolmannesta kerroksesta maahan. Raamattu sanoo, että nuori mies "nostettiin ylös kuolleena" (ks. Apt. t. 20:9- 12).

Kun Paavali tuli miehen luo, hän pyysi hiljaisuutta. Sitten, aivan niin kuin Elia oli tehnyt, hän kävi makaamaan kuolleen pojan päälle, ja yhtäkkiä elämä vain palasi takaisin. Poika oli herännyt kuolleista! Miten voimallinen ihme!

Paavali ei lähettänyt ketään levittämään uutista tämän ihmeen tapahtumisesta. Ei, sitä hän ei tehnyt. Kaikki menivät takaisin kolmanteen kerrokseen, nauttivat ehtoollista ja Paavali jatkoi saarnaamistaan. Raamattu ei edes mainitse tätä nuorta miestä uudestaan. Miksi? Siksi, että seurakunta piti yliluonnollisia asioita tavallisina! He saarnasivat täyttä evankeliumia, jota merkit ja ihmeet seuraavat!

Wednesday, November 16, 2011

VIIMEISTEN PÄIVIEN SEURAKUNTA

Uskon, että Jumalan antama näky viimeisien päivien seurakunnalle perustuu hänen Sanaansa. Raamattu kuvaa selkeästi, minkälainen Jeesuksen Kristuksen seurakunta on juuri ennen hänen tulemistaan.

Amerikan seurakunnat ovat kaukana siitä. Suurimmaksi osaksi kokonaiset kirkkokunnat toimivat näinä päivinä ilman Pyhää Henkeä. Niillä ei ole Jeesuksen läsnäoloa eikä armolahjoja. Niissä harjoitetaan jonkinlaista uskontoa vailla voimaa, synnintuntoa tai pelastavaa sanomaa. Niistä on tullut maailman kanssa yhteen sopivia, enemmän poliittisia kuin hengellisiä yhteisöjä. Ne kohauttavat olkaansa synnille, iskevät silmää avioerolle ja vitsailevat yliluonnollisesta. Samalla ne työntävät syrjään opetuksen taivaasta, helvetistä, katumuksesta ja tuomiosta.

Uuden Testamentin seurakunta sai paholaisen vapisemaan! Se ajoi syvyyksiin demonien armeijoita, rukoili vankiloiden ovet auki ja sai vallassa olijat kavahtamaan pelosta. Noilla varhaisilla uskovilla oli sellainen usko ja voima, että rammat nousivat hyppimään ja kerjäläisistä tuli evankelistoja. He uskoivat yliluonnolliseen, avasivat sokeiden silmät, kuurojen korvat ja paransivat kaikenlaisia sairauksia. He jopa herättivät kuolleita!

En väitä, että Jumalan viimeisten päivien seurakunta on jonkinlainen uusinta tai kopio ensimmäisen vuosisadan seurakunnasta. Ei, sanon, että se on jopa suurempi! Se on mahtavampi, voimakkaampi ja Jeesus ilmaisee itsensä sille voimakkaammin. Pyhä Henki toimii siinä voimakkaammin kuin koskaan ennen, voimakkaammin kuin Helluntaina! Jumala säästää parhaan viininsä aina viimeiseksi!

Profeetta Daniel vahvistaa tämän. Hän sanoi, että tietyt profeetalliset totuudet ovat lukittuina ja tulevat ilmi vasta viimeisinä päivinä: "Niin hän sanoi: ’Mene, Daniel, sillä ne sanat pysyvät lukittuina ja sinetöityinä lopun aikaan asti. Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät” (Dan. 12:9- 10).

Näinä päivinä Pyhä Henki näyttää näitä asioita hengellisille, tarkkaavaisille pyhille! ”Niin kuin kirjoitettu on: ’mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat’. Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin” (1 Kor.2:9- 10).

Herra valmistelee voimakasta mutta samalla nöyrää, oman sydämensä mukaisten paimenien armeijaa, ja myös nälkäisten lampaiden seurakunnan jäännöstä, joka ovat kääntyneet pois nykyaikaisen seurakunnan kuolleisuudesta ja synnistä. Näyttämö on valmiina seurakunnalle, joka on palava, ei penseä ja vapisuttaa helvetin perustuksia. Mikään voima maan päällä ei voi olla huomaamatta sitä eikä halveksi sitä!

Tuesday, November 15, 2011

JUMALA EI NÄÄNNY

”Etkö tiedä, etkö ole kuullut:
Herra on iankaikkinen Jumala,
joka on luonut maan ääret?
Ei hän väsy eikä näänny,
hänen ymmärryksensä on tutkimaton”(Jes.40:28).

Jumalan mitätöinti on sitä,
Että epäillään hänen enää ilmestyvän
Ihmiskunnalle sen kriisien ja tarpeiden keskelle,
Että hän on joko kuollut tai nukkuu
Kykenemättömänä tarkastelemaan
Tai ohjailemaan ihmisen askeleita.
Mutta kuka pystyy mittaamaan Jumalaa?
Kehenkä me vertaisimme häntä
Tai kenenkä kaltainen hän olisi?
Etkö ole tiennyt?
Etkö ole kuullut?
Iankaikkinen Luoja,
Maailman lopun Jumala,
Ei torku eikä nuku.
Hän ei väsy
Eikä näänny,
Vaan ne, jotka häneen luottavat
Saavat uuden uskon ja voiman
He lentävät kuin kotkat:
He juoksevat eivätkä väsy,
Eivätkä näänny.

Monday, November 14, 2011

LAKKAA MIETTIMÄSTÄ, KELPAATKO

”Kansa pelkäsi Herraa.… ja he tulivat ja ryhtyivät rakentamaan Herran Sebaotin, heidän Jumalansa, temppeliä”(Hagg.1:12, 14). Israelilaiset katuivat itsekkyyttään ja ryhtyivät jälleen rakentamaan temppeliä. He olivat taas siellä, missä heidän pitikin, rakentamassa Jumalan huonetta!

He seisoivat temppelin perustusten äärellä, ja seinät alkoivat kohota. Jokin oli kuitenkin hullusti, ja monet vanhuksista alkoivat itkeä. Miksi? Siksi, että he olivat nähneet Salomon temppelin loiston kuusikymmentä vuotta aikaisemmin. Uusi temppeli ei vetänyt sille vertoja. Päinvastoin, se ei näyttänyt oikein miltään!

Kansa alkoi puhua menneestä loistosta ja sanoi: ”Tässä temppelissä ei ole edes liitonarkkia, ei armonistuinta eikä kerubeja. Alttarilla ei ole kuluttavaa tulta eikä shekina-pilvi laskeudu temppelin ylle. Kaiken raskaan työmme, uhrauksiemme ja kuuliaisuutemme jälkeen, vaikka olimme panneet Jumalan asiat ensimmäisiksi, me emme saa valmista aikaan! Tämä ei ole mitään verrattuna entiseen. Miksi nähdä vaivaa, miksi jatkaa, kun näemme niin vähän tulosta aherruksestamme.”

Jumalan kansan enemmistö antaa periksi tänä päivänä, koska he ajattelevat, etteivät saa mitään aikaan! He menevät israelilaisten lailla takaisin Jumalan luo, panevat hänet etusijalle, etsivät hänen tahtoaan, rakentavat hänen huonettaan. Kun he katsovat omaa elämäänsä, he sanovat: ”Minulla on niin vähän tuotavana kaikesta yrittämisestäni huolimatta. Minussa on niin vähän Jumalan pyhyyttä, niin vähän hänen kunniaansa. Verrattuna muihin uskoviin minä en täytä mittaa. Mitä kannattaa yrittääkään! En saa koskaan voittoa!

Olen varma siitä, että monet uskolliset uskovat luopuvat yrittämisestä. He vertaavat itseään toisiin uskoviin ja lannistuvat, koska tuntevat alemmuutta.

Jos vain pysyt uskollisena Herralle etkä yritä mitata itseäsi millään muulla kuin omalla rakkaudellasi Jeesusta kohtaan, voit olla varma hengellisestä kasvusta. Lisäksi Jumala lupaa olla kanssasi.

Rakas lukija, voit panna merkille tämän, koska juuri Jumala antaa sinulle tämän lupauksen! Tästä hetkestä lähtien kiinnität katseesi Kristuksen ruumiin rakentamiseen. Asetat syrjään kaiken vertaamisen ja itsekkäät tiesi, annat hänen tulla kaikeksi kaikessa. Silloin alat nähdä hänen moninkertaisen siunauksensa. Voit kirjaimellisesti merkitä sen muistiin! Tulet tietämään, että hän suosii sinua, hymyilee sinulle, riemuitsee sinusta!

Friday, November 11, 2011

JUMALAN SIUNAUKSESSA JA SUOSIOSSA PYSYMINEN

Jumala siunaa niitä, jotka vaeltavat uskollisina, ja osoittaa suosiotaan niitä kohtaan, jotka tekevät niin hänelle!

Kuinka kansakunnat, perheet ja yksittäiset ihmiset menettävät Jumalan siunauksen ja suosion? Profeetta Haggai puhuu tästä. Ensimmäinen syy siihen hänen listassaan on, että ihmisen mielenkiinnon kohteet korvaavat Jumalan asiat! "Tämä kansa sanoo: Aika ei ole tullut rakentaa Herran huonetta"(Haggai 1:2). Israelilaiset lopettivat Herran huoneen rakentamisen ruveten rakentamaan omia kotejaan!

Tämä tapahtui kuusikymmentä kahdeksan vuotta Salomonin temppelin tuhoamisen jälkeen. Vain kansan jäännös oli palannut Babylonian vankeudesta Jerusalemiin nimenomaan uudelleen rakentamaan Jumalan huonetta. He tosiaan pystyttivät temppelin perustukset innolla ja jännittyneinä!

Sitten heitä kohtasivat vaikeat olosuhteet, vaikeudet ja lannistuminen. Vähitellen he menettivät mielenkiintonsa Jumalan töihin sanoen: ”Nyt ei vain ole se aika. Meillä on liikaa ongelmia. Sitä paitsi vietämme niin paljon aikaa tämän asian parissa, että olemme alkaneet lyödä laimin omia perheitämme ja toimiamme."

Yksi toisensa jälkeen he käänsivät selkänsä keskittyäkseen omiin asioihinsa. Herran asiat, jotka vaikuttivat heidän omaan hyvään oloonsa, jäivät toissijaisiksi! He alkoivat rakentaa omia talojaan ja käyttivät siihen puutavaran, joka oli varattuna temppelin pystyttämistä varten.

Kuinka uskovat näinä päivänä menettävät Jumalan siunauksen ja suosion? Se tapahtuu lakkaamalla rakentamasta hänen temppelinsä, kun lopetamme rukoilemisen ja Jumalan etsimisen, kun lakkaamme huolehtimasta hänen hengellistä ruumistaan!

Haggai osoittaa tämän ongelman: Kun kansa asetti Jumalan mielenkiinnon kohteet ensisijalle, hän huolehti heidän ruuastaan ja asuinsijoistaan. Totisesti hän huolehti heistä kaikin tavoin. Heidän viinitarhansa kukoistivat, heidän rypäleterttunsa olivat painavat. He nukkuivat yönsä rauhassa, ja heidän lapsensa tanssivat kaduilla. Yksikään heidän vihollisistaan ei voittanut heitä. Se oli Jumalan siunausten ihmeellistä aikaa, mutta sitten kansa tuli vedetyksi omiin tarkoitusperiinsä!

Tätä juuri tapahtuu tänäkin päivänä! Meidän maailmamme on itsekkyyden kuluttama, oman ylpeyden, kunnianhimon ja tahdon. Jokainen ihminen juoksee vain oman parhaansa perässä! Ei ihme, että niin monet ovat juopuneita ja huumeiden pökerryttäm

iä, vaeltavat pimeydessä ja hämmennyksessä.

Jumala sanoo: "Ja minä olen kutsunut kuivuuden maahan...kaikelle kätten vaivannäölle"(Haggai 1:11). Hän sanoo: "Jos alatte laiminlyödä sieluanne ja käännytte aineelliseen, päädytte olemaan ilottomia, tyytymättömiä, tyhjiä ja kuivia! Haluan teidän laittavan minun asiani etusijalle, sitten voin taas siunata ja osoittaa teille suosiotani!"

Thursday, November 10, 2011

JEESUS HALUAA PARASTA MORSIAMMELLEEN

Kuinka se murtaakaan Herran sydäntä, että kyseenalaistamme hänen kykynsä ja halunsa toimia parhaaksemme. Raamattu sanoo selvästi, kuinka Herra piti ihmeellisen tunnontarkasti huolta Ruutista. Ruut sitoutui rakastamaan Jahve Jumalaa ja sanoi anopillensa, Noomille: "Sinun kansasi on minun kansani, sinun Jumalasi on minun Jumalani"(Ruut:1:16).

Jumala rakasti Ruutia ja avasi hänelle ovia. Hän oli köyhä ja joutui poimimaan tähteitä toisten pelloilta, mutta Raamattu sanoo: "Hänelle sattui niin, että se peltopalsta oli Booaan" (Ruut:2:3). Missään maailmassa ei tapahdu mitään "sattumalta." Se oli Herran tekoa. Hän tiesi, mikä oli parasta Ruutille!

Ruut yksinkertaisesti rakasti Herraa, laittoi kaiken turvansa häneen, ja Jumalalla olikin varattuna hänen aviopuolisokseen hyvin rikas mies! Booas näki Ruutin pelloilla ja havaitsi heti: "Hän on erilainen, todella erilainen." Se vei miehen sydämen!

Voi, mikä rakkaustarina ja mitkä ihmeelliset olosuhteet panivat sen alkuun. Ruut nai tämän vanhurskaan miehen. Jos Herra oli valmis tekemään näin Ruutille, eikö hän tekisi niin myös oman morsiamensa hyväksi, missä olosuhteissa hyvänsä?

Meillä on Hän, joka paljon vauraampi ja vaikutusvaltaisempi kuin Booas. Hänellä on karjaa tuhansilla kukkuloilla. Hän tietää kaiken, voi tehdä mitä vain ja hän rakastaa morsiantaan! Kyllä, Herra toimii sinun täydelliseksi parhaaksesi kaikissa elämäsi asioissa. Sen tekeminen tuottaa hänelle suurta mielihyvää.

Kärsimyksissä ja koetuksissakin jokainen Jeesusta rakastava saa hänen täydellisen huomionsa! Surullista kyllä, emme useinkaan lepää siinä. Me epäilemme, ettei hän toimi kaiken aikaa meidän parhaaksemme.

Rakas lukijani, mikään ei murra hänen sydäntään enempää! Paavali kuvaa Kristuksen morsiamen olevan "kirkastettu seurakunta, jossa ei ole tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista" (Ef.5:27). "Ryppy" tässä tarkoittaa "poimua" kasvoilla, ”kulmia kurtussa”. Ne puhuvat huolista ja murehtimisesta. Paavali sanoo, ettei Jeesuksen morsiamella ole "huolien uurteita" kasvoissaan.

Kristuksen morsian lepää hänen rakkaudessaan. Hän uskoo sulhasen tietävän, missä morsian on, millaisia tunteita tällä on. Sulhanen tietää, mitä morsian joutuu käymään läpi ja mikä on parasta hänelle. Hänen rakkautensa antaa morsiamelle rauhan ja levon. Morsian tietää, ettei sulhanen salli minkään erottavan häntä itsestään tai satuttavan häntä. Hän pitää huolta morsiamestaan, koska hän sanoi: "Hän on minun!"

Wednesday, November 9, 2011

KRISTUKSEN MORSIAN

Mitä mies ajattelisi, jos hänen tuleva vaimonsa kutsuisi hänet luokseen, pyytäisi häntä istumaan olohuoneeseen ja menisi sitten touhuihinsa? Miehen odottaessa, hän työskentelee keittiössä, pyyhkii huonekaluista pölyjä, lakaisee lattioita eikä sano sanakaan hänelle!

Jeesus joutuu kestämään samanlaista tuskaa kuin kuka tahansa mies tuntisi, jos hänen rakastettunsa uudestaan ja uudestaan sanoisi hänelle: "Minä rakastan sinua", mutta ei huomaisi häntä juurikaan!

Hänen sydänkäpysensä saattaisi väittää: "Hän on aina minun mielessäni." Olen kuullut monien sanovan samaa Jeesuksesta: "Hän on mielessäni kaiken päivää, kaikessa mitä teen." Voit pitää hänet mielessäsi kaiken päivää ja silti hyljeksiä Häntä! Kun tuleva vaimo tekee näin, hänen ns. rakkautensa on valhetta! Hän saattaa sanoa kihlatulleen, miten paljon hän rakastaa häntä, mutta hänen tekonsa kertovat aivan toista.

Herra kysyy: "Unhottaako neitsyt koristeensa, morsian koruvyönsä? Mutta minun kansani on unhottanut minut epälukuisina päivinä" (Jer.2:32). Myös Daavid kertoi Israelin jatkuvasti unohtavan Herransa: "He unhottivat Jumalan, pelastajansa, joka oli tehnyt Egyptissä suuria tekoja" (Ps.106:21).

Herra Raamatussa omasta kivustaan, jotta koko maailma sen näkisi! Hän sanoi avoimesti: "Minun kansani hyljeksii minua alituiseen!" Miksi Herra kertoisi maailmalle sellaisesta? Eikö rakastuneiden tulisi salata erimielisyytensä? Ei, hän haluaa meidän tietävän, kuinka loukkaantunut hän on! Hän kertoo sen koko maailmalle, koska hänen sydämensä on särkynyt meidän käyttäytymisemme vuoksi!

Kuvittele, että olet nuori nainen, kihloissa ja menet kirkkoon tulevan miehesi kanssa. Sinä tartut hänen käteensä ja kuulutat kaikille: "Me olemme menossa naimisiin. Minä rakastan häntä. Hän on aivan ihmeellinen!" Ulos tultuanne sinä sulkisit suusi etkä puhua pukahtaisi sanaakaan! Mitä hänen tulisi ajatella siitä?

En haluaisi morsianta, joka julistaa ominaisuuksiani, sanoo rakastavansa minua julkisuudessa, kertoo, kuinka ihmeellinen olen, sitten myöhemmin muuttuu kylmäksi ja välttelee ajan viettämistä kanssani. Sellainen ei ole todellista kiintymystä!

Rakas lukija, jos et vietä laatuaikaa Jeesuksen kanssa joka päivä, jos et vietä aikaa rukouksessa hänen kanssaan tai tutki hänen sanaansa, et rakasta häntä ja särjet hänen sydämensä!

Tuesday, November 8, 2011

VOIMAN SALAISUUS

”Mutta hurskas pysyy tiellänsä,
ja se, jolla on puhtaat kädet,
kasvaa voimassa”(Job 17:9).

Ihmiset alkavat menettää elämänsä hallinnan,
Pilkkaajia joukoittain
Ärsyttäjiä joka puolella.
Viisaita ei löydy.
Kun vuoteet sijataan pimeydessä,
Lahjusten ottamisesta on tullut heidän isänsä.
On aika viattomien
Olla ihmeissään tästä ja
Nousta teeskentelijöitä vastaan.
Voi, kunpa voisi löytää Jumalan miehen,
Niin vanhurskaat voisivat pysyä tiellään
Ja Paholaisen valo sammuisi
Kuolisi hänen tulensa kipinä.
Paholaisen tie on liukas
Ja synti on moite, kuluttava voima,
Mutta se, jolla on puhtaat kädet
On vahvempi
Ja yhä vahvempi.

Monday, November 7, 2011

PALVELLEN HERRAA ILOITEN

Jumala haluaa meidän olevan täysin vakuuttuneita hänen hellästä rakkaudestaan. Hän itse on niin paneutunut työhön, jotta saisi tuoduksi meidät hänen parhaaseensa. Silloin voisimme saada jatkuvan ilon ja riemun vaellukseemme hänen seurassaan. Mooses varoitti Israelia: ”Koska et palvellut Herraa, sinun Jumalaasi, ilolla ja sydämen halulla, kun sinulla oli yltäkyllin kaikkea,
on sinun palveltava vihollisiasi, jotka Herra sinun kimppuusi lähettää, nälässä ja janossa ja alastomuudessa ja kaiken puutteessa. Ja hän panee sinun kaulallesi rautaisen ikeen, kunnes hän sinut tuhoaa”( 5 Moos.28:47 – 48).

Jumala sanoo meille tänään: ” Olkaa iloiset ja riemuitkaa siitä, mitä olen tähän mennessä tehnyt hyväksenne! Jos kuljette ympäriinsä itsesäälissä, jupisten ja valittaen, joudutte ikuisesti olemaan hengellisesti nälissänne ja alastomina, hyvä saalis vihollisellenne!” Jumala tahtoo meidän luottavan hänen rakkauteensa meitä kohtaan niin, että me todistamme elämällämme ilosta ja hyvästä mielestä! Hän haluaa julistajia, joilla on ilo sydämessään, täynnä totuuteen perustuvaa riemua.

Hänen totuutensa tuottaa ilon rikkauden, joka virtaa luonnollisesti eteenpäin sydämestämme: ”Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemulla”(Ps.100:2). ”Niin hän vei kansansa pois sen iloitessa, valittunsa heidän riemuitessaan”(Ps.105:43). ”Iloitkaa Herrassa ja riemuitkaa, te vanhurskaat, ja veisatkaa ilovirsiä, kaikki te oikeamieliset”(Ps.32:11). ”Mutta vanhurskaat iloitsevat ja riemuitsevat Jumalan kasvojen edessä, he ihastuvat ilosta”(Ps.68:3).

Kysyt ehkä: ”Miten kauan minun pitää jatkuvasti olla iloinen Herran työssä?” Monet uskovat sen kestävän vain niin kauan, kuin virvoituksen aikoja tulee ylhäältä tai niin kauan kuin asiat ovat oikealla tolallaan. Ei, Meidän tulee iloita kaikkina aikoina! Näin juuri Raamattu sanoo: ”Ravitse aamulla meitä armollasi, suo meille iloa ja riemua kaikkina päivinämme”(Ps.90:14). ”Te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä, katso, iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan”(Jes.65:18). Me olemme ”ylhäältä laskeutuva Jerusalem”, uudestisyntyneet ja hänelle elävät ilon ja riemun hengessä! Luottakaan Isää, uskokaa hänen lausumansa sana hänestä itsestään ja nähkää hänen ilonsa vuotavan omaan elämäänne.

Friday, November 4, 2011

JUMALAN ARMOTEOT

”Sillä minä olen Israelin isä, ja Efraim on minun esikoiseni”(Jer.31:9).

Efraimin heimo, Israelin suurin, oli lähinnä Jumalan sydäntä. Herralla oli iankaikkinen suunnitelma tätä erityisen siunattua heimoa kohtaan., mutta Efraim lankeili ja murehdutti Jumalaa. Kansa teki enemmän syntiä kuin kukaan muu Israelissa! Hylkäsikö Jumala Efraimin? Aivan päinvastoin: Herra sanoi, että heistä tulisi vapaa ja sovitettu kansa! He saisivat elää lihavuuden ääressä. Se merkitsee Jumalan suurinta siunausta (ks.Jer.31:14).

Mitä Jumala näki Efraimissa? Heillä oli katuva sydän. He häpesivät syntiään ja olivat valmiita palaaman Herran tykö. Kaikista heidän rikkomuksistaan huolimatta tämä piirre heissä veti Jumalan sydäntä heidän puoleensa. Kun voimakas profeetallinen sana tuli heille, he vastasivat ja kun heitä moitittiin, he itkivät syntejään.

Kun he olivat syvimmällä luopumuksessaan, Jumala sanoi: ”Eikö Efraim ole minun kallis poikani, minun lempilapseni? Sillä niin usein kuin minä puhunkin häntä vastaan, alati minä häntä muistan. Siksi minun sisimpäni väräjää hänen tähtensä: minun täytyy armahtaa häntä, sanoo Herra” (Jer.31:20). Jumala tarkoitti siis tällä: ”Efraimin rikkomuksista ja virheistä huolimatta näen katumuksen hengen enkä siksi ota pois hellää rakkauttani. Iankaikkinen aivoitukseni Efraimia kohtaan menee minun suunnitelmani mukaisesti.”

Rakas lukijani, Jumalalla on suunnitelma sinunkin elämällesi. Hän vie päätökseen kaiken, mitä on tarkoittanut sinulle, vaikka olisitkin juuri nyt kovassa koetuksen ajassa. Jumala on tarkkaan miettinyt tulevaisuuttasi.

Minulla on profeetallinen sana jollekin tätä lukevalle: ”Et voi punnita Jumalan iankaikkista aivoitusta elämässäsi sen mukaan, mitä tunnet ja luulet”. Jumala tahtoo sanoa sinulle: ”Pidä sydämesi nöyränä minun edessäni. Luota sanaani siitä, minkälainen minä olen. Minä olen hellä rakastava Isä, joka on panostanut paljon sinuun enkä aio antaa sinun mennä menojasi. Sinä olet minun ihana lapseni ja minä vapahdan sinut!”

”Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon”(Jer.29:11).

Thursday, November 3, 2011

JUMALA TIETÄÄ, MIKÄ ON PARASTA MEILLE!

On aikoja, jolloin Jumala ottaa meiltä jotakin pois ja aikoja, jolloin rukoilemme jotakin, jota luulemme tarvitsevamme, eikä Jumala kuitenkaan anna sitä meille. Joka tapauksessa "... Herra tuntee vanhurskasten tien" (Ps.1:6). Jonakin päivänä Jumalan teot osoittautuvat olleen meidän ja hänen valtakuntansa parhaaksi!

Elämämme tyydyttää meitä parhaiten, kun olemme täydellisesti Jumalan tahdossa, teemme hänen työtään, elämme hänen valintojensa mukaan. Useimmat meistä ovat vakuuttuneita siitä, että itse tiedämme, mikä on tarpeen tekemään meidät tyytyväisiksi ja onnellisiksi. Useimmiten se, mikä mielestämme olisi parasta, kuitenkin tuhoaisi meidät! Jumala ei ole ihmiskunnan historiassa koskaan ottanut lapsiltaan mitään antamatta tilalle jotain parempaa, kauniimpaa ja tyydyttävämpää.

Jumalan parasta ei pitäisi pelätä. Hän ei ainoastaan tiedä, mikä on parasta sinulle, hän haluaa sinun myös saavan sen! Jos todella uskoisimme tämän, saisimme ihmeellisen levon, rauhan ja ilon elämäämme! Me emme murehtisi asioista, joista joudumme luopumaan. Tietäisimme, että meidät on vapautettu kaikista siteistä! Me sanoisimme: "Herra, jos otat tämän minulta, se varmasti merkitsee, että sinulla on jotain paljon parempaa minulle. Joten ota se - sinä saat sen!"

Rakas lukijani, meidän tulee levätä rakastavan Isämme käsissä! Meidän pitää päästä sellaiseen luottamukseen, että voimme sanoa: "Minulla on rakastava Isä, joka tahtoo minulle kaikkein parasta. Hän tietää kaiken!" Kuinka Job lopulta päätyi levon paikkaan? Hän vakuuttui siitä, että Jumala tiesi, mitä aikoi tehdä ja että hänellä oli kaikki hallinnassa! Job sanoi: "Sillä hän tietää, kussa minä kuljen. Jos hän tutkisi minut, kullan kaltaisena minä selviäisin"(Job 23:10).

Monet uskovat näkevät Jumalan toimivan elämässään, mutta silti miettivät: "Mitä jos epäonnistun? Mitä jos teen jotain väärin, ja Jumala vihastuu tai käy kärsimättömäksi? Pettävätkö kaikki hänen lupauksensa? Pitääkö minun tyytyä johonkin vähempään kuin hänen parhaaseensa?" Ei - ei ikinä! Jos sydämesi on oikea Jumalan edessä, jos käännyt aina hänen puoleensa ja etsit häntä kaikesta sydämestäsi, mikään ei voi muuttaa Hänen suunnitelmiaan sinua kohtaan!

Wednesday, November 2, 2011

KAHDENLAISTA RAKKAUTTA

Isällä on kahdenlaista rakkautta: yleinen rakkaus kaikkia syntisiä kohtaan ja erityinen rakkaus kaikkia niitä kohtaan, jotka ovat Hänen perhettään. Jumalan yleisen rakkauden voi saada osakseen jokainen, joka tulee hänen luokseen katuen. Jumalan sydän on myös täynnä toisenlaista rakkautta, erityistä ja poikkeuksellista kaikkia lapsiaan kohtaan!

Jumalalla on aina ollut valittu kansa, jolle hän on lahjoittanut valtavan rakkautensa. Kerran Israel oli tämän erityisen rakkauden ainoa kohde:

"Sillä sinä olet Herralle, Jumalallesi, pyhitetty kansa; Herra, sinun Jumalasi, on valinnut sinut omaisuuskansakseen ennen kaikkia muita kansoja, mitä maan päällä on. Ei Herra sen tähden ole mielistynyt teihin ja valinnut teitä, että olisitte lukuisammat kaikkia muita kansoja, sillä tehän olette kaikkia muita kansoja vähälukuisemmat, vaan sen tähden, että Herra rakasti teitä ... niin Herra vei teidät pois väkevällä kädellä" (4 Moos. 7:6-8).

Jumala osoitti nämä sanat Israelille. Jos olet ottanut Jeesuksen vastaan Vapahtajaksi ja Herraksi, jos olet adoptoitu Jumalan perheeseen ja hän on sinun rakastava Isäsi, sinun täytyy tajuta, kuinka erityinen olet Hänelle! Saat vastaanottaa Jumalan ainutlaatuisen rakkauden, ja hän sanoo sinulle näin:

"Te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa; te, jotka ennen ’ette olleet kansa’, mutta nyt olette ’Jumalan kansa’, jotka ennen ’ette olleet armahdetut’, mutta nyt ‘olette armahdetut’(1 Piet.2:9- 10).

Ennen ette olleet hänen erityisen rakkauden kohteita, mutta nyt olette! Teidät on sovitettu ja annettu Isälle ja hän rakastaa teitä syvästi - juuri nyt, tällä hetkellä!

Tuesday, November 1, 2011

ISÄN RAKKAUS

Monista ihmisistä on vaikeata mieltää Jumalaa rakastavaksi isäksi. He näkevät hänet menneisyyden kokemusten hämärtämin silmin jumalattoman isän tai isäpuolen tähden.
Tuhannet ihmiset eivät usko Jumalan rakastavan heitä, koska heidän maalliset isänsä hylkäsivät, haavoittivat ja murehduttivat heitä niin pahasti. Rukoilen, että tämä kirjoitus voisi puhua sekä heille että niille, jotka eivät ole vielä kokeneet Taivaallisen Isän rakkauden syvyyttä.
Monet meistä tuntevat Jumalan suuren rakkauden takana olevan Raamatun ja teologian. Kuitenkaan monet eivät ole oppineet soveltamaan sitä. Emme siis osaa nauttia sen tuomista eduista.

Kuule, miten Jumala kuvaa itseään Moosekselle: "Herra, Herra on laupias ja armahtavainen Jumala, pitkämielinen ja suuri armossa ja uskollisuudessa, joka pysyy armollisena tuhansille, joka antaa anteeksi pahat teot, rikokset ja synnit…"(2 Moos.34:6-7).

Kun olemme koetusten helteessä, unohdamme, mitä Jumala on sanonut olemuksestaan. Jos me uskoisimme häneen noina aikoina, saisimme sieluumme suuren varmuuden. Raamattu puhuu kannesta kanteen Jumalan äänenä, ilmaisten meille, kuinka hellä ja rakastava hän on.

Hän on valmis antamaan anteeksi milloin hyvänsä. ”Sillä sinä, Herra, olet hyvä ja anteeksiantavainen, suuri armossa kaikille, jotka sinua avuksensa huutavat”(Ps.86:5).

Hän on kärsivällinen meidän kanssamme, täynnä hellyyttä ja armoa. ”Herra, sinun armahtavaisuutesi on suuri, virvoita minua oikeutesi mukaan”(Ps.119:156). ”Herra on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja suuri armossa. (Ps.145:8)

Kun menet Herran eteen rukoilemaan ja ylistämään, huolehdi siitä, että sinulla on oikea kuva Jumalasta ja hänen läsnäolostaan. Sinun pitää olla täysin varma hänen rakkaudestaan itseäsi kohtaan ja uskoa, että hän on kaikkea, mitä sanoo.