Wednesday, October 31, 2012

HÄNEN VAPAUTTAVA VOIMANSA

Kun Assyrian armeija piiritti Jerusalemia, kuningas Hiskia päätti: ”Tällä kertaa emme turvaa lihan käsivarteen. Teemme kaiken Jumalan tavalla.”

Kuningas nöyrtyi ja etsi Jumalaa rukouksessa: ”Kun kuningas Hiskia sen kuuli, repäisi hän vaatteensa, pukeutui säkkiin ja meni Herran temppeliin”(Jes. 37:1). Hiskia tunnusti: ”Herra, minulla ei ole mitään muuta annettavaa kuin uskoni. Olen avuton taistelemaan Sanheribia vastaan omassa voimassani. Anna minulle johdatuksesi.”

Hiskia tiesi, että Jesajalla olisi johdatuksen sana Jumalalta. Tällä kertaa hän siis lähetti kysymään profeetalta. Lähettiläät sanoivat Jesajalle: ”Lapset ovat tulleet kohdun suulle saakka, mutta ei ole voimaa synnyttää”(jae 3). Toisin sanoen: ”Tällä kertaa me haluamme tehdä kaiken Jumalan tavalla, mutta meillä ei ole yhtään voimia jäljellä. Mitä meidän pitäisi tehdä?”

Jesajalla oli heille sana Jumalalta: ”Älä pelkää niitä sanoja, jotka olet kuullut. … Minä annan hänen kaatua miekkaan"(Jes.37: 6-7). Jumala sanoi: ”Kaikki teidän vihollisenne ovat minun vihollisiani, koska olette antaneet taistelun minun käsiini. Jos joku puhuu teitä vastaan, satuttaa teitä tai käyttää teitä hyväkseen, se on hyökkäys minua vastaan. Minä huolehdin vihollisesta, on se sitten ihminen tai demoni.”

”Hän ei tule tähän kaupunkiin eikä siihen nuolta ammu, ei tuo sitä vastaan kilpeä eikä luo sitä vastaan vallia”(Jes.37:33). Jumala sanoo tässä: ”Toiset saattavat kaatua kaikkialla ympärillänne, mutta se ei merkitse mitään. Te vaellatte liitossa minun kanssani, ja olen luvannut taistella teidän puolestanne jokaista kimppuunne hyökkäävää vihollista vastaan.”

Miten ihmeellisen kuvan Jumala onkaan antanut voimastaan vapauttaa meidät vihollisistamme. Vihollinen voi ampua tulisia nuolia meitä kohti, mutta ne eivät osu. Saatana saattaa hyökätä kovaäänisesti meitä kohti himojen ja kiusausten armeijan voimalla, mutta lopulta hän joutuu peräytymään. Jumala on julistanut: ”Minä puolustan kaikkia lapsiani, jotka uskovat minuun niin paljon, että panevat maahan omat miekkansa.”

Tuesday, October 30, 2012

VOI NIITÄ, JOTKA MENEVÄT ALAS EGYPTIIN

”Voi niitä, jotka menevät alas Egyptiin apua etsimään ja turvautuvat hevosiin, luottavat sotavaunuihin, koska niitä on paljon, ja ratsumiehiin, koska niitten luku on ylen suuri, mutta eivät katso Israelin Pyhään, eivät kysy neuvoa Herralta”(Jes.31:1).

Profeetta Jesaja varoitti Israelia siitä, etteivät he voittaisi vihollistaan, jos turvautuisivat omaan voimansa. Jesajan 31. luku piirtää täydellisen kuvan ihmistaidoin käytävän taistelun turhuudesta. Uskon, että tämä luku on yrityksiemme tehottomuuden esikuva ja varjo. Me yritämme voittaa himomme, tapamme ja helmasyntimme luottamalla inhimilliseen ajatukseen ja apuun.

Siihen aikaan, kun Jesaja kirjoitti tämän varoitusviestin, kuningas Sanherib ja Assyrian armeija olivat jo marssineet läpi Juudan. He olivat valloittaneet useimmat kaupungit tiellään ja nyt he suunnittelivat Jerusalemin miehittämistä! Heprean kielessä nimi Sanherib tarkoittaa ”menestyksellistä” ja Assyria merkitsee ”lisääntyvä synti”. Kun nämä kaksi pannaan yhteen, saadaan kuva pahasta vihollisesta, joka menestyi suuresti Jumalan kansan kustannuksella.

Assyria edustaa kaikenlaista vastaamme tulevaa demonista, himokasta henkeä. Sanherib on itse paholainen, varmana siitä, että hän onnistuu voittamaan meidät ja syöksemään epätoivoon. Uskon, että Jumala tahtoo näyttää meille tämän Raamatun kohdan kautta, kuinka paholainen ja hänen demoniset joukkonsa hyökyvät toisiaan seuraavina aaltoina seurakuntaa vastaan, aina vain tehokkaampina ja paremmalla menestyksellä.

Raamatun kohtamme on myös esimerkki siitä, kuinka synti kasvaa viimeisinä päivinä. Raamattu sanoo, että yhteiskunta tulee aina vain pahemmaksi (ks.2 Tim.3:13), ja seurakunta hukkuu petollisiin ja demonisiin oppeihin. Uskon, että näemme tätä tapahtuvan juuri nyt. Demoniset joukot ovat päässeet sisälle kaikkeen mediaan ja teknologian kaikkiin aloihin. Ne syytävät kulttuuriimme aistillisuutta, alastomuutta ja kaikenlaisia perversioita. Niin kuin Ilmestyskirjassa ennustetaan (12:15) Saatana on ”syössyt kidastansa vaimon jälkeen vettä niin kuin virran, saattaakseen hänet virran vietäväksi”.

Monday, October 29, 2012

NYT ON OLEMASSA UUSI LIITTO by Gary Wilkerson

”Mutta tämä (Kristus) on, uhrattuaan yhden ainoan uhrin syntien edestä, ainiaaksi istuutunut Jumalan oikealle puolelle ja odottaa nyt vain, kunnes hänen vihollisensa pannaan hänen jalkojensa astinlaudaksi. Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään”(Heb.10:12- 14).

Millainen uhri! Jumala sanoo nyt, että tämä liitto ei ole samanlainen kuin se, mikä tehtiin enkelien välityksellä. Ei se ole myöskään sellainen, kuin tehtiin Adamin kanssa. Adamhan lankesi. Se ei ole myöskään Israelin lasten kanssa tehdyn ympärileikkauksen liiton kaltainen, sillä Israelin kansa lankesi. Ei se ole myöskään sen liiton kaltainen, joka tehtiin Mooseksen lain kautta eikä sen liiton, jossa ylimmäinen pappi uhrasi. Jumala sanoo, että tämä uusi liitto tehdään hänen Poikansa Kristuksen Jeesuksen kautta. Se on parempi liitto, loistavampi liitto, pyhä liitto. Se on Kristuksen liitto, jossa hän tuo meidät uuteen elämään, uuteen luomiseen. Hän ottaa pois vanhan ja tekee kaiken uudeksi.

Tämä liitto ei perustu meidän tekoihimme. Se ei ole yhteistyötä Jumalan kanssa. Siinä Jumala ei toimi kansansa kanssa samanarvoisena toimijana. Jumala ei sano: ”Teen tämän, jos sinä tahdot tehdä sen.” Sen sijaan Jumala sanoi: ”Joko olette saaneet tarpeeksenne näistä vanhoista liitoista? Oletteko tarpeeksi väsyneitä epäonnistumaan?” Oletko väsynyt ja turhautunut yrittämään oman moraalisen voimasi keinoin näyttää, kuinka pyhä olet Jumalan edessä? Oletko väsynyt näkemään itsesi Jumalan kaltaisena, ikään kuin Hän kävisi kauppaa liitosta, ja sinä voisit tinkiä siitä tasa-arvoisena hänen kanssaan?

Raamattu sanoo, että Jumalan jokaisella liitolla oli tarkoituksensa. Se oli näyttää meille moraalisen kyvyttömyytemme. Emme voisi olla tasa-arvoisia Jumalan kanssa liiton pitämisessä. Se ajaa meidät loppuun. Jumala toimii nyt lakinsa kautta, Uuden Testamentinkin aikana. Silloin joudumme sanomaan: ”En pysty tähän yksin. Tulen eteesi tyhjin käsin, Herra. Sinun tulee pitää liiton molemmat puolet, sinun ja minun. Jos et sinä toteuta antamiasi lupauksia ja minunkin antamiani lupauksia, en voi kestää.”

Nyt on olemassa uusi liitto!

Saturday, October 27, 2012

JUMALAN SUOJAAVA VOIMA

Jesajan kuvaa Jumalan suojaavaa voimaa kansansa yllä käyttäen vertauksena lintuja: “Niin kuin liitelevät linnut, niin varjelee Herra Sebaot Jerusalemia - varjelee ja pelastaa, säästää ja vapahtaa” (Jes.31:5). Hepreankielen merkitys jakeessa on: ”Niin kuin linnut suihkivat edestakaisin poikastensa yllä, niin Herra Jumala Sebaot levittää siipensä Jerusalemin ylle.”

Jumala sanoi Israelille: ”Jos haluat suojautua vihollisen hyökkäykseltä, tule piiloon siipieni suojaan. Minä turvaan sinut, peittäen sinut niin kuin emokana poikasensa. Sinun ei tarvitse enää elää vihollistesi pelossa.”

Kysynpä sinulta: ”Onko sinulla menossa parhaillaan sotatila? Onko vastassasi vihollinen, joka on sinulle liian vahva? Jos näin on, kuinka ajattelet pysyä puhtaana, uskollisena, Kristuksen kaltaisena, kun toiset ympärilläsi kaatuvat oikealle ja vasemmalle? Kuinka pääset voitolle himoistasi ja kiusauksistasi, kun Saatana tulee sinua vastaan kuin kiljuva jalopeura?

Jumala pyytää yksinkertaisesti, että pudotat miekkasi maahan ja luotat häneen. Hän ottaa oman miekkansa sinua puolustaakseen. Hän haluaa sinun tulevan siihen pisteeseen, jossa sanot: ”Herra, tiedän, että taistelu ei ole enää minun. Olen epäonnistunut niin monta kertaa. Nyt tulen sinun luoksesi yksinkertaisessa uskossa. Auta minua Jumala”.

Herra haastaa sinua: ”Tarraa minuun taistelusi keskellä. Voittosi on usko minun voimaani ja haluuni vapauttaa sinut. Kun vihollinen on päässyt ylivaltaan sinusta, tule minun luokseni ja vuodata sydämesi minulle. Etsi minua kaikesta sydämestäsi. Minä taistelen puolestasi.”

Taistelu ei siis ole koskaan meidän. Se on aina Herran.

”Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta”(Ps.91:4-5).

Thursday, October 25, 2012

EI SOTAVÄELLÄ EIKÄ VOIMALLA

Monet uskovat turvautuvat tänä päivänä nopeasti ihmisvoimiin koettaessaan päästä voitolle lihastaan, niin kuin Israel teki. Selvä esimerkki tästä on koko joukko itsensä parantamista koskevia kirjoja kristillisten kirjakauppojen hyllyillä. Kirjaimellisesti tuhannet kirjat lupaavat täsmäaseita itsensä parantamiseen, lihamme rauhoittelemiseen ja alistamiseen. Minne vain käännämmekin katseemme, tarpeisiimme tarjotaan lihallisia vaihtoehtoja. Seurakunnat lupaavat voitelussa tapahtuvia herätyskokouksia, jossa kaikkiin hengellisiin tarpeisiimme vastataan rukouksella ja kosketuksella. Evankelistat tarjoavat pikavapautuksia, äkkiparantumisia, pikasanomia Jumalalta.

Totuus on, että Jumala antoi Israelin kansalle vaihtoehdon valita hänen ja vanhan ihmisen välillä. Hän sanoi: ”Menkää vain ja tehkää oman tahtonne mukaan. Kaivelkaa syvältä sisäistä ihmistänne, tutkikaa kirjojanne, suunnitelkaa omat strategianne, tehkää kaikki, mitä osaatte tehdä. Silloin nojaatte lihan käsivarteen. Mikään ponnistelunne ei tuota teille voittoa.”

Mitä enemmän tutkin Jumalan sanaa, sitä selvemmäksi minulle käy: Kaikki inhimillinen ponnistelu synnistä vapautumiseksi on tuomittu epäonnistumaan. Jumala antaa meidän kulkea vaikeita teitä ajasta aikaan, kunnes olemme täysin vakuuttuneita siitä, että meidän pitää kuolla kaikille lihallisille yrityksille.

Kun Israel yritti voittaa vahvan vihollisensa inhimillisellä voimalla, Jumala tuomitsi sen: ”Egypti on ihminen eikä Jumala, ja heidän hevosensa ovat lihaa eivätkä henkeä. Kun Herra ojentaa kätensä, suistuu auttaja, ja autettava kaatuu, ja yhdessä he kumpikin hukkuvat”(Jes.31:3). Jumalan Sana julistaa selvällä kielellä, että kaikki voitto riippuu yksin hänestä. Vain hänellä on voima vapauttaa meidät vihollisistamme.

Sinulla saattaa olla hyvä tahto, vakaa moraalinen tausta, saatumaton mieli. Itse asiassa voit olla puhtain ihminen tämän maan päällä, mutta Raamattu sanoo, ettei mikään sinun inhimillinen lahjasi tai taitosi päde paholaista vastaan. Tulet aina epäonnistumaan yrityksissäsi.

Jos olet yli voimien käyvän taistelun keskellä, sinun pitää ottaa oppia Sanasta, jonka Jumala antoi Sakariaalle: ”Ja hän lausui ja sanoi minulle näin: "Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot”(Sak.4:6).

Wednesday, October 24, 2012

VOITON AVAINTEN LÖYTÄMINEN

Kun tutkin Uutta Liittoa, sen kirkkaat totuudet aivan hyppäsivät ylös Jumalan Vanhan Testamentin Israelin kansan historiasta. Paavali kertoo: ”Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut. (1 Kor.10:11). Koin Herran kysyvän minulta: “David, haluatko voiton avaimet? Haluatko tietää, miten voit voittaa synnin, lihan ja paholaisen? Haluatko tietää, kuinka taistella vihollista vastaan? Mene sitten minun Vanhaan Testamenttiini ja opi siellä olevista esimerkeistä. Olen tallentanut ne sinua varten, niin että voit oppia jumalisuuden läksyn.”

Ei yksikään israelilainen ollut vaarassa pääsiäisyönä, kun kuoleman enkeli kulki yli Egyptin maan. Jumalan jokainen mies, nainen ja lapsi lepäsi turvallisena ja varmana sen veren tähden, joka oli sivelty heidän kotiensa ovien pieliin(2 Moos.12). Tämä turvallisuuden kuva edustaa meidän Herramme veren suojaavaa voimaa hänen lapsilleen tänäkin päivänä. Uskovina kristittyinä meidän tulee olla ihmisiä, jotka luottavat ja uskovat Kristuksen veren vihmomiseen oman sydämemme ovelle.

Israelin luottamus teurastetun karitsan vereen täytti monia asioita kansan elämässä. Se ei suojellut heitä ainoastaan kuoleman enkeliltä, vaan vei heidät myös pois Egyptistä ja vapautti heidät faaraon orjuudesta. Samoin tänä päivänä meidän luottamuksemme Kristuksen vereen on enemmän kuin iankaikkisen elämän saamista. Siihen kuuluu luottamus Jumalan voimaan vapauttaa meidät kaikista vihollisen linnoituksista.

Älä ymmärrä minua väärin. Pelastettuna elät Kristuksen veren suojassa, uskonvarmuudessa hänen ristinsä voittoon. Se on aivan ihanaa. Miten käy nykyisen taistelusi kanssa synnin valtaa vastaan, kun se raivoaa sisimmässäsi? Miten helmasyntisi? Mistä sinulla on voimaa taistella näitä sielussasi asuvia vihollisia vastaan?

Totuus on, että olemme aina taistelussa henkivaltoja, Saatanan voimia, demonisia varustuksia vastaan, vaikka sinulla onkin turva ja pelastus Kristuksen veressä. Meidän tulee ottaa haltuumme voima, joka luvataan meille Jumalan Uuden Liiton kautta. Se tulee vain uskon kautta.

UUSI IHMINEN

Jumalan Uusi Liitto meidän kanssamme voidaan määritellä lyhyesti. Se on hänen muuttumaton lupauksensa pelastaa kansansa synnin vallasta, Pyhän Hengen voiman kautta.
Tämä Uusi Liitto lopettaa kaikki surkeat yrityksemme miellyttää Jumalaa lihan mukaan. Siihen loppuu ponnistelumme synnin voittamiseksi, päättäväisyyden, voiman, järkeilyn tai minkään muun lihan teon kautta. Lyhyesti, Jumalan Uusi Liitto ottaa päältämme paineen ja laittaa sen Jeesuksen päälle.

Tämän liiton kautta, Herra sanoo: ”En pyydä teitä enää tuomaan minulle jumalista sydäntä. Sen sijaan minä otan rinnastanne kivisydämen ja panen tilalle uuden sydämen, jonka halu on minuun. Minä vaikutan teissä hyvän tahtoni tekemisen Pyhän Henkeni voimalla(ks. Hes.11:19 -20)

Yksinkertaisesti Uusi Liitto on ihmisen oman tekemisen loppu. Hän sanoo: ”Voin suorittaa kaiken omin voimin. Jos vain vietän tarpeeksi aikaa rukouksessa ja Raamatun lukemisessa, jos vain järkeilen omien vaikeuksieni läpi, pystyn kyllä tekemään muutoksia elämässäni.”

Jumalan Uusi Liitto sanoo näkemiin kaikelle tälle vanhalle ”selviydyn itse” ihmiselle ja esittelee ”uuden ihmisen”, joka sanoo: ”En voi mitään omassa voimassani, mutta voin tehdä kaiken Pyhän Hengen voiman kautta.”

Tärkeimpiä asioita, joita olen oppinut tutkimalla Uutta Liittoa, on viimeisten päivien elossa säilymisen salaisuus. Kun Kristuksen paluu tulee lähemmäksi, paholainen päästää irti ennen näkemättömät, villit demoniset voimat Jumalan kansaa vastaan.

Näemme tätä jo nyt kirkon seinien sisäpuolella. Saatana on tunkeutunut Jumalan huoneeseen viekkaiden valheiden, väärien oppien, demonisen opetuksen välityksellä. Surullista kyllä, arviokyvyttömät uskovat nielevät ne kaikki. Petollisten ja vääräoppisten joukot liihottavat läpi seurakunnan ja kysyn sinulta: Kuinka uskovat aikovat pysyä pystyssä niinä aikoina?

Herra vastaa meille lupaamalla ottaa ongelman kantaakseen. Hän vakuutta meille: ”Älkää pelätkö. Minä otan tämän asian omiin käsiini ja vahvistan teitä kaikkia vihollisen hyökkäyksiä vastaan teidän kanssanne tehdyn Uuden Liiton kautta.”

Monday, October 22, 2012

MINÄ OLEN HEIDÄN JUMALANSA by Gary Wilkerson

”Silloin he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa. Ja minä annan heille yhden sydämen ja yhden tien, niin että he pelkäävät minua kaiken elinaikansa, ja niin heidän käy hyvin ja heidän lastensa heidän jälkeensä. Ja minä teen heidän kanssansa iankaikkisen liiton, niin etten käänny heistä pois, vaan teen heille hyvää; ja minä annan pelkoni heidän sydämiinsä, niin etteivät he minusta luovu. Ja minä iloitsen heistä, siitä että teen heille hyvää; minä istutan heidät tähän maahan uskollisesti, kaikesta sydämestäni ja kaikesta sielustani” (Jer.32:38- 41).

Muistatko, kun kolmannella luokalla ollessasi nostit kätesi ylös ja kysyit: ”Opettaja, voinko mennä vessaan?” Mitä opettaja vastasi?

”Tietenkin voit mennä, mutta oikea kysymys on: SAANKO mennä vessaan?”

Yllä olevassa jakeessa suomenkielinen Raamattu käyttää sanaa ”eivät luovu”. Se on kieltolause: ”Et saa tehdä sitä!” Hän sanoo itse asiassa: ”Minä panen lakini teihin, niin että ette saata rikkoa liittoani.”

Minusta on ihanaa, että hän sanoo sitä iankaikkiseksi liitoksi. Jos voisin antaa elämääsi yhden asian, se olisi Jumalan liiton todellisuuden ymmärtäminen, siinä vaeltaminen ja siitä nauttiminen, sillä se on iankaikkinen liitto.

Voiko tämän uuden liiton rikkoa? Jumala sanoo profeetta Jeremian kautta: ”Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä, hän, joka liikuttaa meren, niin että sen aallot pauhaavat - Herra Sebaot on hänen nimensä: Jos väistyvät nämä lait minun kasvojeni edestä, silloin myös lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun kasvojeni edessä ainiaan”(Jer.31:35- 36).

Milloin siis lupaus liitosta rikkoutuu? Kun tähdet kieltäytyvät loistamasta, kun ei ole enää aurinkoa ja kun ihminen pystyy menemään maan ytimen syvyyksiin ja mittaamaan tähdet ja maailmankaikkeuden. Niin Jumala sanoo: ”Uusi liitto on iankaikkinen liitto!”

Saturday, October 20, 2012

PYHÄN HENGEN ELONKORJUU

”Joka siis antaa teille Hengen ja tekee voimallisia tekoja teidän keskuudessanne, saako hän sen aikaan lain tekojen vai uskossa kuulemisen kautta?”(Gal.3:5).

Paavali sanoo, että Jumala mittaa meille Pyhää Henkeä ja sen hän tekee uskomme mukaan, ei omien tekojemme. Läpi historian on ollut miehiä ja naisia, joille on annettu suuri määrä Pyhää Henkeä. Sellaiset uskovat ovat aina tienneet, ettei heidän tarvitse ponnistella itkeäkseen kadotettua, murtunutta maailmaa, koska Pyhä Henki itkee heidän puolestaan, heissä.

Meidän osamme on rukoilla: ”Pyhä Henki, sinä tunnet oman elinpiirini jokaisen ihmisen, joka on tuomion alaisena, koska sinä itse tuomitset heidät. Sinä näet jokaisen kyyneleen, joka vuotaa pimeässä yössä. Sinä tunnet jokaisen, joka on epätoivoinen ja rukoilee apua. Minä olen sinun työkalusi. Täytä minut sinun taakallasi ja johda minut niiden luo, jotka olet valmistanut minulle.”

Jumala tahtoo vahvistaa meitä yhdestä syystä: lähtemään kaduille, täynnä hänen Sanaansa ja Pyhän Henkensä johtamina. Hän tahtoo meidän olevan kykeneviä puhua satuttavan sanan, jossa tuntee Hengen tulen.

Liikuttavatko sinua kadotettujen sielut? Kannatko taakkaa oman ympäristösi ihmisistä? Kohdistatko mielenkiintosi loputtomasti vain omiin tarpeisiisi? Jos et tunne Kristuksen sydäntä ja kanna hänen taakkansa, et voi odottaa hänen koskaan käyttävän sinua.

Monien uskovien työ ei olekaan kaukaisissa maissa, vaan suvun, ystävien ja työtovereiden keskellä. Edellytykset ovat kuitenkin aivan samat. Kadotettujen saavuttamiseksi meidän pitää pyytää Herraa antamaan heille syyllisyyden tunnon ja valmistamaan heidän sydäntänsä sopivan hetken sanaan.

Paastoa, rukoile ja pyydä sitten Pyhää Henkeä johdattamaan sinut niiden luokse, jotka hän on saanut synnin tuntoon ja valmistanut kuulemaan hänen sanaansa. Sitten vain luotat johdatukseen ja voimaan tehdä ihmeitä!

Thursday, October 18, 2012

HE LAKKASIVAT PELKÄÄMÄSTÄ

Kun Pyhä Henki lankesi Jeesuksen opetuslasten päälle, he lakkasivat pelkäämästä. Kun he sitten menivät temppeliin todistamaan, Pyhä Henki teki heidän sanoistansa pistäviä, vakuuttavia, kuin sydämen lävistäviä miekkoja. He saarnasivat evankeliumia voimalla ja vallalla, koska heidän sisimmässään oli Pyhän Hengen tuli.

Tämän voitelussa puhutun saarnan alla pelastui aivan lyhyessä ajassa noin viisi tuhatta ihmistä. Jopa pappeja kääntyi. Edelleen Pyhän Hengen vuodatusta tapahtui lähistön kylissä, kaukaisissa kaupungeissa ja jopa pakanoiden keskuudessa.

Paras osa tätä uskomatonta näytöstä oli se, että seurakunta sai johdatuksen Pyhältä Hengeltä. Mitään ei tapahtunut, ennen kuin opetuslapset olivat menneet rukoilemaan Herraa ja paastonneet. Kun he tekivät näin, Pyhä Henki tuli ja alkoi johdattaa heidän jokaista liikettään.

Tapahtui myös jotakin muuta, jolla oli suuri merkitys. Opetuslasten piti viedä evankeliumi kaikille kansoille, kaikille ihmisille, vaikka juutalainen perinnäis-sääntö kielsi heitä edes koskemasta pakanoiden vaatteisiin. Miten heidän tuli viedä hyvä uutinen ihmisille, joiden kanssa heidän ei ollut lupa seurustella? Se näyttikin mahdottomalta käskyltä, koska juutalaisuuteen kääntyneet kuuluivat myös tämän kiellon alaisuuteen.

Laajalle leviävä evankeliumin julistus alkoi vasta sitten, kun Pyhä Henki otti johdon. Pietari oli tavanomaisessa puolipäivän rukouksessa katolla. Silloin Pyhä Henki tuli hänen luokseen. ”Ja taas ääni sanoi hänelle toistamiseen: ’Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpyhäksi’ ”(Ap.t.10: 15).

Hän sanoi Pietarille: ” Miten uskallat sanoa epäpuhtaaksi sitä, minkä minä olen pyhittänyt ja tehnyt puhtaaksi? Mene nyt alas, sillä pakanat kolkuttavat ovellesi. Haluan sinun lähtevän heidän mukaansa ja julistavan heille Jeesusta.”

Pyhä Henki oli ratkaissut koskettamiskiellon yhdessä yössä. Hän avasi pakanoillekin oven evankeliumin maailmaan puhumalla yksinkertaisesti seuraajilleen. Se oli selvä johdatus taivaasta!

Voimalliset, ensimmäisen vuosisadan uskovat saivat marssijärjestyksensä Pyhältä Hengeltä. ”Niin he Pyhän Hengen lähettäminä menivät Seleukiaan ja purjehtivat sieltä Kyproon”(Ap.t. 13:4). He eivät koskaan lähteneet liikkeelle kokoontumatta ensin Jumalan eteen, paastoamatta ja rukoilematta. Pyhä Henki vastasi heille antamalla selvän johdatuksen!

Wednesday, October 17, 2012

PAAVALI KIIVASTUI

Kun apostoli Paavali näki epäjumalien temppelit Ateenassa, hän kiivastui. ( ks. Ap.t.17:16). Samalla lailla, kun katson joka ilta huoneistomme ikkunasta ulos Manhattanin ihmisjoukkoja, koen Paavalin tunteen. Näen kauniita rakennuksia, Midtownista aina Vapauden Patsaalle asti. Ne näyttävät minusta kuitenkin aivan hautakiviltä. Ne ovat täynnä käveleviä kuolleita, kuolevia ihmisjoukkoja menossa helvettiin. Minun täytyy huutaa päivittäin: ”Herra, me tarvitsemme sinua! Me emme voi tehdä mitään näiden ihmisten saavuttamiseksi ilman sinun johdatustasi ja voimaasi.”

Jeesus tiesi, mitä hänen seurakuntansa tulisi kohtaamaan tänä päivänä: yli voimien käyvän vastustuksen, ne monet kapulat rattaissa. Hän tiesi tarkkaan myös, mitä meidän yhteisöissämme tapahtuisi. Hän tiesi, että tulisi moraalinen maanvyöry, että ihmiskunta kävisi pahemmaksi ja pahemmaksi, että vihainen paholainen syöksisi suustaan helvetin virran Jeesuksen seurakuntaa vastaan.

Jeesus ei olisi lähettänyt opetuslapsiaan maailmaan jättäen heitä tietämättömiksi siitä voimasta, jonka hän antaisi heille. Se olisi enemmän kuin riittävä kaikkiin tarpeisiin ja vastuksiin. Nämä miehet, jotka olivat juosseet peloissaan pakoon sotilaitten tullessa noutamaan Jeesusta Getsemanesta, olivat arkoja, pelokkaita, taitamattomia ja kouluttamattomia. Kuitenkin Jeesus tunsi heidät. Hän tiesi, että he tekisivät ihmeitä, ajaisivat ulos riivaajia ja kohtaisivat kaikenlaisia vainoja ja haasteita, kun antautuisivat kokonaan Pyhän Hengen johtoon.

Uskon, että Jeesuksen sanat avuttomille opetuslapsilleen sopivat tänään myös meille: ”Ja katso, minä lähetän teille sen, jonka minun Isäni on luvannut; mutta te pysykää tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta" (Luuk.24:49).

Jeesus sanoi oikeastaan: ”Jos yritätte evankelioida ihmisiä omassa voimassanne, lyyhistytte lyhyessä ajassa. Tiedän, millaisia taisteluja ja vastuksia kohtaatte, ja minä annan teille koko maailmankaikkeuden suurimman voiman. Te nousette kuninkaita, ruhtinaita, hallituksia vastaan vallalla, yli riivaajien ja pahan valtojen. Ette kuitenkaan voi tehdä mitään minulle, jos ette ole täynnä Pyhää Henkeä.”

Tuesday, October 16, 2012

BROADWAYN RUUHKA-AIKAA

Kulkiessani Broadwayta pitkin ruuhka-aikana ja katsoessani ohikulkevien ihmisjoukkojen kasvoja, ajatuksiini iski kuin salama: ”Melkein kaikki nämä ihmiset kulkevat kadotukseen.”
Tajuan, että arveluni tuntuu kovalta tai ennakkoasenteiselta. Voit hyvinkin ajatella: ”Varmaan jotkut ohikulkijoista tuntevat Herran. Varmaan monet näissä valtavissa ihmisjoukoissa ovat nähneet tai kokeneet jonkinlaista uskontoa”.

Joka korttelin kohdalla kulkiessani mieleeni tuli uudestaan ja uudestaan ajatus: ”He ovat kadotettuja. He viettävät iankaikkisuutensa ilman Jeesusta.” Lopulta yritin lohduttautua sillä, että ”meidän seurakunnassamme on nähty tuhansien ihmisten kääntyvän. Se on sentään kaikkein suurin New Yorkin seurakunnista.”

Mieltäni vaivasi edelleen jokin. Minun piti tulla tietoiseksi siitä Herran edessä. ”Voi, Isä, en enää kanna taakkaa, joka minulla oli kerran. En enää itke samalla lailla kuin tullessani ensi kertaa New Yorkiin”.

Vuonna 1958 asuimme vaimoni Gwenin kanssa Pennsylvanian Philipsburgissa, noin puolentoista tuhannen asukkaan kaupungissa. Silloin minulla oli tapana käydä kävelemässä talomme lähellä olevassa metsässä itkien tuntikausia New Yorkin kadotettujen sielujen vuoksi. Minulla oli pieni vihreä Chevrolet, jolla ajelin viikoittain tuohon kaupunkiin saarnaamaan, aina viettäen koko kolmituntisen ajomatkan itkien.

Nyt saarnaan yhdessä maailman kauneimmista teattereista, historiallisessa Mark Hellinger Theatre’ssa. Kuinkahan moni seurakunnassamme ja tämän lukijoista mahtaakaan tuntea samoin minä kulkiessani Broadwayta pitkin? Minun piti pysähtyä kyselemään itseltäni: ”Kuinka pitkä aika on kulunut siitä, kun viimeksi itkit kadotettujen vuoksi? Onko sinulla edelleen Herran antama taakka viedä evankeliumi heille?”

Pystytkö työskentelemään työtoveriesi kanssa, tervehtimään naapureitasi, puhumaan pelastumattomien perheenjäsentesi kanssa olematta koskaan huolestunut heidän sielunsa tilasta? Mietitkö vain omaa elossa säilymistäsi, perheen elannon hankkimista? Eikö sinulla ole kuormaa kadotetulle ja kuolevalle maailmalle todistamisesta ja sen kohtaamisesta.
”Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat. He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät; he palaavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat”(Ps.126:5-6).

Monday, October 15, 2012

IKUINEN LIITTO by Gary Wilkerson

”Mutta tämä (Kristus) taas on saanut niin paljoa jalomman viran, kuin hän on myös paremman liiton välimies, liiton, joka on paremmille lupauksille perustettu” (Heb.8:6).

"Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton, en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isiensä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta”(Heb.8:8-9).

Jumala vei kansansa kädestä pitäen pois orjuudesta, kurjuudesta. Hän johti heidät ihmeellisesti erämaahan halkaisemalla Punaisen Meren vedet ja sitten Luvattuun Maahan. Se on hyvä liitto, mutta hebrealaiskirjeessä sanotaan, että uusi liitto on parempi ja erinomaisempi.

Hebrealaiskirjeen 8:9 jakeen jälkiosa puhuu: ”Sillä he eivät pysyneet minun liitossani” (Heb.8:9). Siksi tarvittiin uusi liitto.

”Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani. Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen: 'Tunne Herra'; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut. Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejänsä"(Heb.8:10- 12).

Jumala sanoo, että uusi liitto on oleva parempi, erinomaisempi kuin vanha, ei sellainen, kuin hän teki Israelin lasten kanssa Egyptissä. Tällä kertaa hän tekee jotakin erilaista. Hän ei tee vain liittoa, vaan luo uuden voiman, jonka hän antaa. Tämä uusi voima tekee meidät kykeneviksi olemaan melkein yhtä uskollisia kuin hänkin pitämään liittomme, koska hän nyt elää meissä. Siinä on ero, että tämä liitto on ikuinen.

Friday, October 12, 2012

TARVITSEN VAIN HÄNEN LUPAUKSENSA

Jumala sinetöi kaikki lupauksensa valalla, ja meillä on ”laillinen” oikeus pitää niistä kiinni. Jumala ei voi peräytyä yhdestäkään lupauksestaan, muuten hän ei olisi Jumala. Niinpä voimme riippua jokaisessa niistä ja sanoa: ”Herra, aion pysyä siinä, mitä olet sanonut.”

Nyt saatat sanoa: ”Hetki pieni. Tarkoitat, ettei meidän ole tarkoitus olla yhteydessä Herraan?” En minä sitä tarkoita, en ollenkaan. On tosiasia, ettei meidän yhteytemme Jumalaan ole rajoittunut vain ylistykseen, kiitokseen ja rukoukseen. Me olemme yhteydessä häneen, kun aktiivisesti nojaamme hänen kirjoitettuun, kirkastettuun Sanaansa, ja yhteyteemme häneen kuuluu myös luottamus.

Pyhä Henki ”puhuu” useimmiten johtamalla meidät lukemaan sopivia Raamatun kohtia, joissa tulee esille Jumalan mieli eri asioissa ja myös neuvo siihen, miten meidän tulee edetä. Miksi hän puhuisi sisäisen äänen kautta, kun emme halua ”kuulla” hänen kirkastettua, kirjoitettua sanaansa?

Ei Jumalan tarvitse kertoa meille kaikkea eikä näyttää kaikkia suunnitelmiaan. Oikeastaan meillä voi olla läheistä kanssakäymistä Jumalan kanssa vain, kun lakkaamme yrittämästä kuulla hänen ääntänsä. Tällainen läheisyys sanoo: ”Herra, vaikken enää koskaan kuulisi sinulta sanaakaan, annat minulle kaiken, mitä tarvitsen. Tiedän, että rakastat minua. Sanasi on tullut minulle, ja aion levätä sen varassa.

Daavid on tällaisen luottamuksen esimerkki. Maatessaan kuolinvuoteellaan hän sanoi: ” Eikö minun sukuni ole näin Jumalan edessä? …”(2 Sam.23:5). Toisin sanoen: ”En ole vielä nähnyt kaikkien Herran antamien lupausten täyttymystä, vaikka minulle on luvattu, ettei minun huoneeni sorru.”

Daavidin vieressä ei ollut yhtään profeettaa kertomassa näitä. Hän ei nähnyt unta, ei näkyä, eikä sisäinen ääni puhunut hänelle. Sen sijaan hän kohtasi iankaikkisuuden sanoen: ”Jumala on antanut minulle liiton lupauksen Sanassaan. Sen lupauksen varassa minä astun iankaikkisuuteen.”

Daavid jatkoi samassa jakeessa: ”Sillä tämä on minun pelastukseni ja kaikki, mitä halajan.” Hän sanoi siis: ”Voin kohdata kuoleman, koska hänen lupauksensa on kaikki, mitä tarvitsen.”

Me saatamme erehtyä arvioissamme, kuulemisessamme, ratkaisuissamme, mutta voimme riemuita Jumalassamme, joka on meidän voimamme. Meidän täytyy vain antautua, seisoa paikoillamme ja nähdä Hänen pelastuksensa!

Thursday, October 11, 2012

PAIKOILLAAN SEISOMINEN ON USKON TEKO

Paikoillaan seisominen ei tarkoita passivisuutta tai kohtalonuskoa. Kohtalo sanoo: ”Mitä tulleekaan”, mutta usko muuttaa kaiken. Paikoillaan seisominen on uskon teko, aktiivista lepoa Jumalan lupauksissa, kaikkien kysymysten, epäilysten ja turhan ponnistelun lopettamista.

Aivan julistustyöni alusta alkaen oman ponnisteluni kohde on ollut Jumalan äänen tunnistaminen. Uskon tämän olevan yleistä uskovien joukossa. Kysymme: ”Mistä voin tietää puhuuko Jumala vai oma lihani?”

Aina kun itse kohtaan tilanteen, johon tarvitsen vastauksen, käännyn rukouksessa Herran puoleen. Sanon: ”Isä, sinun Sanasi puhuu kansallesi. Jumala puhu minulle. Anna minulle johdatuksesi.” Sitten luen Raamatusta lupauksia:
”Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua”(Joh.10:27).
”Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: ’Tässä on tie, sitä käykää’ "(IJes.30:21).
”Vaan sana on sinua aivan lähellä, sinun suussasi ja sydämessäsi, niin että voit sen täyttää”(5 Moos.30:14).

Todellakin, tuo pieni hiljainen ääni tulee meille usein ja, kun Jumala alkaa puhua, saamme yhtäkkiä syvän rauhan ja levon tunteen. Ääni lohduttaa, rauhoittaa ja lähdemme rukouskammiostamme ihanan oloisena. Joskus taas kuulemamme sana ei toteudukaan, ja ymmärrämme kuulleemme jonkin toisen äänen, ei Kristuksen ääntä. Siinä tapauksessa ääni ei tullut omien halujemme tai kunnianhimomme takia eikä omasta lihastamme.

Paavali sanoo: ”Maailmassa on, kuka tietää, kuinka monta eri kieltä, mutta ei ainoatakaan, jonka äänet eivät ole ymmärrettävissä”(1 Kor.14:10). On ääniä, lihan ääni, tahdon ääni, kunnianhimon ääni, ja ne kaikki huutavat saadakseen meidän huomiomme.

Vaikka kuinka rukoilemme ja olemme lähellä Herraa, aina meillä on mahdollisuus langeta ja tehdä virheitä. Lihallamme on edelleen ääni, ja joskus se pääsee tielle.

Kerron nyt, millä tavalla Jumala auttoi minut läpi tästä uskon koetuksesta. Olen vakuuttunut siitä, että Jumala suunnittelee ja valmistaa kaikki tilanteeni. Hän on luvannut liitossaan johdattaa ja neuvoa minua Henkensä kautta ja varjella minut lankeamiselta. Niinpä rukoilen nyt uskossa, luottaen hänen Sanaansa omalle kohdalleni ja seison paikoillani ja odotan hänen toimivan.

Wednesday, October 10, 2012

MINÄ KIINNITÄN KATSEENI SINUUN

Kun Samuel oli voidellut Saulin kuninkaaksi, hän saattoi tämän aina kaupungin laidalle asti ja sanoi: “Sano palvelijalle, että hän menee meidän edellämme” - ja tämä meni edelle – ’”mutta pysähdy sinä hetkeksi tähän, niin minä julistan sinulle Jumalan sanan"(1 Sam.9:27).

Samuel siis sanoi: ”Saul, olen juuri voidellut sinut kuninkaaksi, ja nyt jo sinun mielesi laukkaa. Ajattelet: ’Mitä Jumala oikein tekee? Mistä tunnen hänen äänensä ja tahtonsa?’ Lopeta ponnisteleminen, Saul! Haluatko kuulla Jumalan puhetta? Seiso sitten paikallasi ja kuuntele, niin minä annan sinulle Jumalan sanan.”

Tämä kuvaa täydellisesti periaatetta, jota haluan korostaa tässä: Jumalan sana johdatuksesta tai vapautuksesta, annetaan niille, jotka seisovat paikoillaan Jumalan edessä.

Juuda joutui mahtavien armeijoitten liittoutuman miehittämäksi. Raamattu sanoo, että kuningas Joosafat ”peljästyi ja kääntyi kysymään Herralta ja kuulutti paaston koko Juudaan” (2 Aik.20:3).

Kansa alkoi rukoilla: ”Sinun kädessäsi on voima ja väkevyys, eikä kukaan kestä sinun edessäsi.… Sillä me emme mahda mitään tätä suurta joukkoa vastaan, joka hyökkää meidän kimppuumme, emmekä itse tiedä mitä tehdä, vaan sinuun meidän silmämme katsovat" (2 Aik. 20: 6, 12).

Taas kerran näemme, ettei pelkääminen ole pahasta. Jumala on pitkämielinen meitä kohtaan eikä hän pidä pelkoamme vikana. Itse asiassa meidän tulee rukoilla samoin kuin Joosafat: ”Herra, minä pelkään. Vihollinen tulee päälleni kuin tulva, enkä tiedä mitä pitäisi tehdä. Tiedän, että sinulla on kaikki voima ja valta. Niinpä en tee mitään muuta, Herra, kuin rukoilen. Minä kiinnitän katseeni sinuun.”

Herran Henki sanoi: "Älkää peljätkö älkääkä arkailko tätä suurta joukkoa, sillä sota ei ole teidän, vaan Jumalan… Ei ole teidän asianne taistella. Astukaa esiin, seisokaa ja katsokaa, kuinka Herra pelastaa teidät, Juuda ja Jerusalem. Älkää peljätkö älkääkä arkailko; menkää huomenna heitä vastaan, ja Herra on oleva teidän kanssanne"( 2 Aik. 20: 15- 17).

Astukaa esiin ja seisokaa tarkoittaa ”ottakaa paikkanne, älkää epäröikö tässä asiassa”. Toisin sanoen: ”Ottakaa paikkanne uskossa. Olkaa varmoja siitä, että taistelu on Herran, ei teidän.”

Tuesday, October 9, 2012

SEISO PAIKALLASI JA ODOTA

Jumala puhuu kansalleen Pyhän Hengen äänellä: “Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: ’Tässä on tie, sitä käykää’ "(Jes.30:21).

Pyhän Hengen puhe tulee meille pääasiallisesti Raamatun sanan kautta. Hän saattaa avata meille Raamatun kohdan, joka on avain meidän vapautumiseemme. Ennen kuin voimme kuulla hänen johdatuksensa äänen, Jumala odottaa meiltä jotakin: Meidän tulee seistä paikallamme ja odottaa hänen toimintaansa.

Tämä lause ei ole ehdotus, vaan käsky. Siinä on koko voittomme ja vapautumisemme salaisuus. Herra todellakin käski kansaansa monessa eri tilanteessa seisomaan paikallaan.
Joosuan kirjan kolmannessa luvussa luemme siitä, kun Israelin on mentävä tällä kertaa Jordanin virran yli. Jumala neuvoi kansaansa: ”Käske pappeja, jotka kantavat liitonarkkia, ja sano: 'Kun tulette Jordanin veden ääreen, niin pysähtykää Jordanin rantaan' " (Joos.3:8). Sitten Herra lisäsi: ”Niin pian kuin papit, jotka kantavat Herran, kaiken maan Herran, liitonarkkia, laskevat jalkansa Jordanin veteen, katkeaa Jordanin vesi, ylhäältä päin virtaava vesi, juoksussaan ja pysähtyy roukkioksi" (Joos 3:13).

Jumala sanoi siis: ”Kun tulette veden ääreen, pankaa jalkanne veteen ja seisokaa paikallanne. Olkaa hiljaa, levätkää. Odottakaa vain minun toimintaani, ja minä halkaisen vedet teidän kulkeaksenne.”

Heprean sana ”seistä paikoillaan” tarkoittaa tässä kohdassa ”lopettaa kaikki toiminta, lakata ponnistelemasta”. Kuinkahan monta israelilaista lopulta totteli, kun he tulivat Jordanille? Kun he seisoivat siinä jalat vedessä, he varmaan ajattelivat: ”Mistä tiedämme, että tämä toimii?”

Jotkut olivat ehkä kiusauksessa rakentaa jonkinlaista ponttoonisiltaa ja ylittää virta oman älykkyytensä varassa. Se olisi ollut turhaa.
Jumala toimi tässäkin tilanteessa. Hän halkaisi vedet. Israelin kuuliaisuuden tekoa seurasi usko, ja Jumala vastasi heidän uskoonsa.

Monday, October 8, 2012

EVANKELIUMIYHTEISÖ by Gary Wilkerson

Pyhä Henki on kutsunut meidät “evankeliumiyhteisöksi”. Monet seurakunnat yrittävät pitää yllä yhteisöä, mutta se ei ole alkuperäinen raamatullinen, koska evankeliumi ei toimi heidän seurakunnassaan. He eivät tiedä, miten todella rakastetaan toinen toistaan, koska yrittävät pitää yllä yhteisöä ilman Jumalan sanaa.

Luukkaan evankeliumin kahdeksannessa luvussa luemme: ”Ja hänen äitinsä ja veljensä tulivat häntä tapaamaan, mutta eivät väentungokselta päässeet hänen tykönsä. Niin hänelle ilmoitettiin: "Sinun äitisi ja veljesi seisovat ulkona ja tahtovat nähdä sinua". Mutta hän vastasi ja sanoi heille: "Minun äitini ja veljeni ovat nämä, jotka kuulevat Jumalan sanan ja sen mukaan tekevät"(Luuk.8:19- 21).
Raamatusta ei löydy erityistä yhteisön tai pienen ryhmän tai sielunhoidon tai ylistyksen evankeliumia. Niinpä saatat kysyä, mitä tämä tarkoittaa? Uskon, että Jeesus antoi meille evankeliumiyhteisön määritelmän tässä Luukkaan evankeliumin luvussa.

Jeesus sanoi: ”Minun yhteisöni ei rakennu ympärilläni olevasta joukosta, ei myöskään vain äidistäni ja veljistäni. Minun todellinen evankeliumiyhteisöni ovat veljeni ja sisareni, ne jotka kuulevat, jotka tietävät, joiden elämä on varustettu Jumalan sanalla. Minun yhteisöni jäsenet kuulevat Sanan ja tekevät sen mukaan.”

Todellinen evankeliumiyhteisö on Herramme Jeesuksen Kristuksen evankeliumi. Se merkitsee Jumalan Sanan tekemistä yhdessä. Se merkitsee Jumalan Sanan kuulemista, toinen toisensa rakastamista ja niiden auttamista uskoon, jotka eivät elä Sanan mukaan. Se on joukko ihmisiä, jotka rakentavat elämänsä Jumalan Sanan kuulemiseen, sen ymmärtämiseen ja tuntevat Pyhän Hengen, joka vahvistaa kirjoitetun Sanan.

Jeesus on aina keskus, Alfa ja Omega, alku ja loppu. Hän on kaikki kaikessa meidän evankeliumiyhteisössämme ja hänen tulee olla aina keskiössä, kun me kasvamme yhdessä hänen tuntemisessaan.

Friday, October 5, 2012

MINÄ VAHVISTAN SINUA

Haluan puhua teille synnin siteistä. Tarkoitan tällä taistelua omaa lihaa vastaan. Uuden Liiton aikana Jumala sallii sinulle tilanteita näyttääkseen, kuinka täysin riippuvainen olet hänestä ja siitä, että hän vie sinut läpi uskon kautta.

Jumala ei koskaan johda sinua kiusaukseen, mutta hän sallii sinun joutua omien keinojesi loppuun. Jos sinulla on helmasyntiä, saatana tulee jatkuvasti sinua vastaan valheillaan: ”Olet liian heikko! Et ikinä selviä tästä!”

Kuulet kahleitten kalinaa, kun saatana yrittää sitoa sinut tapoihisi uudestaan ja ihmettelet: ”Herra, miten ikinä pääsen tästä ylös? Olen joutunut niin syvälle”.

Mitä voit tehdä? Tiedät, ettet voi paeta vihollistasi. Olet sitä paitsi aivan liian heikko voittaaksesi hänet. Niinpä painaudut alas hänen edessään, vapisten pelosta.

Saatat sanoa itseksesi: ”Mitä, jos lähtisin takaisin entisille teilleni. Ainakin pääsisin kaikesta tästä hengellisestä sodankäynnistä. Tämä on liikaa minulle!” Et voi mennä takaisin vanhan mestarisi luokse. Jos käännyt nyt ja hylkäät Kristuksen, se maksaa sinulle koko elämäsi.

Monet uskovat joutuvat kiinni helvetilliseen syntiin lankeamisen ja tunnustamisen kierteeseen, syntiin ja tunnustamiseen. He kulkevat ystävien, sielunhoitajien ja kenenkä hyvänsä luona, joka suostuu kuuntelemaan heitä, kun he rukoilevat ja itkevät. Sellaiset uskovat tekevät kaiken muun paitsi seisovat pakoillaan ja luottavat Herraan omaksi pelastuksekseen.

Vanhassa Testamentissa on paljon esimerkkejä siitä, miten meillä ei ole voimaa taistella hengellisiä sotia omassa lihassamme. Vanha ihmisemme on tavattoman heikko ja voimaton, mutta sisimmässämme on uusi ihminen. Tämä uusi ihminen ymmärtää, että ei ole olemassa inhimillistä ulospääsytietä. Jumalan täytyy taistella yksin. Me emme pysty vastustamaan pahaa omassa voimassamme, vaan Pyhän Hengen voimassa, joka kirkastuu meille vain uskon kautta.

”Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua”(Jes.41:10).

Thursday, October 4, 2012

HERRA TAISTELEE SINUN PUOLESTASI

Kun egyptiläiset nopeasti lähestyivät israelilaisia, näillä ei ollut pakopaikkaa. Vuoret molemmin puolin olivat paljaat, ei puita, ei luolia, joihin piiloutua. Meri aaltoili kolmannella taholla. Tilanne oli mahdoton! Raamattu sanoo, että ”israelilaiset nostivat silmänsä ja näkivät, että egyptiläiset olivat tulossa heidän jäljessänsä. Silloin israelilaiset peljästyivät kovin ja huusivat Herraa”(2 Moos.14:10).

Kokeilepa sijoittaa itsesi heidän tilalleen. Perheesi on kokoontunut ympärillesi: lapset, lastenlapset, muut sukulaiset. Yhtäkkiä kuulet vaununpyörien jyrinän, miekkojen kalinan ja murhanhimoisen, vertajanoavan vihollisjoukon pelottavat sotahuudot. Etkö pelkäisi?

On totta, että Jumala on kärsivällinen meidän suhteemme, kun inhimillinen pelko valtaa meidät yhtäkkisessä kriisissä. Herramme ei ole kova orjapiiskuri, ja hän tiesi, että tämä oli pelottava kokemus israelilaisille. Itse asiassa hän olisi ollut ihan tyytyväinen, jos he olisivat rukoilleet: ”Herra, me pelkäämme! Kuitenkin tiedämme, että sinä olet luvannut pelastaa meidät joka tilanteessa. Kun olimme Egyptissä, sinä pelastit meidät kuoleman enkelin käsistä ja kaikista vitsauksista. Me tiedämme, että sinulla on valta päästää meidät tästäkin kriisistä. Isä, me annamme elämämme sinun käsiisi.”

Rukoilivatko israelilaiset näin? Ei! Raamattu kertoo: “Ja he sanoivat Moosekselle: "Eikö Egyptissä ollut hautoja, kun toit meidät tänne erämaahan kuolemaan? Mitä teit meille, kun johdatit meidät pois Egyptistä! Emmekö sanoneet tätä sinulle Egyptissä? …Sillä parempi olisi ollut palvella egyptiläisiä kuin kuolla erämaahan"( 2 Moos.14:11- 12).

He olivat sarkastisia, melkein jumalanpilkkaajia. Tämä ei ollut uskon rukousta!

Oletko itse kriisissä juuri nyt? Saatat kysyä: ”Mitä minun tulisi tehdä? Mitä tapahtuu, kun pelko käy ylitseni ja kaikki sortuu ympärilläni?”

Jumala vastasi israelilaisille, kun he kohtasivat kriisin: "Älkää peljätkö; pysykää paikoillanne, niin te näette, minkä pelastuksen Herra tänä päivänä antaa teille… Herra sotii teidän puolestanne, ja te olkaa hiljaa." (2 Moos.14:13 - 14). Herra siis sanoi heille: “Teidän pitää ensiksi päästä pelostanne! Minä taistelen puolestanne ja pelastan teidät. Ottakaa tämä lupaus voimaksenne. Se ajaa pelon ulos.”

Wednesday, October 3, 2012

KRIISI PUNAISELLA MERELLÄ

Vanha Testamentti kertoo monistaa Jumalan kansan koetuksista. Kaikkein suurin niistä oli ehkä Punaisella Merellä. Se oli tosin kokonaan Jumalan järjestämä, hänen omien aivoituksiensa toteuttamiseksi Israelille. Raamattu sanoo, että Jumala kovetti faaraon sydämen. Hän innosti egyptiläiset ajamaan israelilaiset pois ja antoi Egyptin armeijan saavuttaa heidät meren rannalla.

Jumala käski kansaa leiriytymään Migdolin ja Pii-Hahirotin välille, paikkaan, joka oli kahden vuorisolan välissä, kolmantena rajana meri (ks.2 Moos.14). Ainoa pakotie oli takaisin erämaahan, mutta siellä oli vastassa faaraon armeija. Israelilaiset joutuivat tilanteensa tähden kauhun valtaan, mutta heidän Jumalansa oli johdattanut heidät juuri siihen!

Haluan sinun huomaavan tässä jotakin: Jumala olisi voinut järjestää faaraon armeijan vaununpyörät irtoamaan jo erämaassa, jättää heidät kitumaan ja kuolemaan siellä nälkään. Sen sijaan hän odotti niin kauan, että he olivat mereen syntyneiden kahden vesimuurin välissä.

Jumala olisi voinut lähettää yliluonnollisen pilven egyptiläisten leiriin sokaisemaan heidät. Silloin sotilaat olisivat kulkeneet päiväkausia ympyrää sumussa. Sen sijaan hän päätti lähettää pilven israelilaisten taakse suojelemaan heitä.

Tai, Jumala olisi voinut lähettää yhden ainoan enkelin lyömään koko Egyptin armeijan kuoliaaksi silmän räpäyksessä. Hän olisi voinut päättää tuhota heidät ihan missä tahansa vaiheessa. Hän vain ei valinnut niitä vaihtoehtoja. Hän ajoi Israelin tiukkaan, pelottavaan tilanteeseen, kriisiin, jossa ei voinut olla inhimillistä pakotietä.

Uskon, että Herralla oli kaksi päämäärää salliessaan kansalleen tämän mahdottoman tilanteen:
Hän oli päättänyt tuhota Israelin viholliset. Heidän ei enää koskaan tarvitsisi vilkuilla olkapäänsä yli peläten. Jumala sanoi siis: ”Aion sirotella vihollistenne ruumiit pitkin rantaa niin, että voitte nähdä heistä jokaisen kuolleena. Sitten uskotte, että minulla on kaikki valta!”
Jumala halusi antaa kansalleen mahdollisuuden asettaa elämänsä hänen käsiinsä, seisoa paikoillaan ja luottaa, että hän johdattaisi heitä.

Mistä tiedämme, että Jumala järjesti tämän pelottavan tilanteen koetellakseen kansaansa? Hänen oma sanansa sanoo: ”Ja muista kaikki, mitä on tapahtunut sillä tiellä, jota Herra, sinun Jumalasi, näinä neljänäkymmenenä vuotena on sinua kuljettanut erämaassa nöyryyttääksensä sinua ja koetellaksensa sinua ja tietääksensä, mitä sinun sydämessäsi on: tahdotko noudattaa hänen käskyjänsä vai etkö”(5 Moos. 8:2).

Tuesday, October 2, 2012

PYSY PAIKALLASI

Uskovat käyttävät kriisiensä aikana kaikkein eniten sanoja: “Herra, tee jotakin”. On vastoin luontoamme seistä paikoillaan tekemättä mitään, kun kohtaamme koetuksia. Itse asiassa kristityn vaelluksen vaikeimpia asioita on vain odottaa kärsivällisesti Jumalan toimintaa. Jopa hartaat uskovat joutuvat paniikkiin, kun Herra ei toimi heidän aikataulunsa mukaan.

Asetamme Jumalalle jatkuvasti määräpäiviä ja aikarajoja. Rukoilemme: ”Herra, milloin aiot tehdä jotakin tälle asialle. Jos et toimi nyt, pian on myöhäistä.” Jumalapa ei ole koskaan myöhässä. Hän toimii aina oman suunnitelmansa mukaan, ei meidän.

Meidän Jumalamme tarkkaa maata etsien niitä, jotka luottavat häneen kaikissa vaikeuksissa, koetuksissa ja toivottomissa tilanteissa. Hän tosiaan johtaa meidät usein vakaviin ja vaikeisiin tilanteisiin vain koetellakseen meitä. Hän tahtoo nähdä, olemmeko halukkaita seisomaan paikoillamme ja odottamaan hänen yliluonnollista ratkaisuaan siihen.

Raamattu sanoo hyvin selvästi: ”Herra vahvistaa sen miehen askeleet, jonka tie hänelle kelpaa”(Ps.37:23). Heprean kielessä sana vahvistaa tarkoittaa tässä ”ennalta järjestää, määrätä askel askeleelta, Jumalan aikomaa”.

Tämä tarkoittaa, että vaikeisiin paikkoihin meitä ohjaa Jumala, ei paholainen. Saatamme rukoilla: ”Herra, miksi annat minun kriisini vain jatkua?” Totuus on kuitenkin, että hän ei vain anna meille koetuksia, vaan tekee niin tahallaan, tarkoittaen jotakin. Sitä meidän on vaikea hyväksyä.

Jumala sallii näitä kovia asioita elämäämme tuottaakseen meissä uskoa. Hän muovaa meitä uskon jumalallisiksi esimerkeiksi, jotta me olisimme todistuksena tälle uskottomalle ja jumalattomalle aikakaudelle.

Uskon vakaasti, että jokainen askeleeni on taivaallisen Isäni määräämä. Hän ei koskaan johtaisi minua vaikean tilanteen partaalle vain hyljätäkseen minut siihen. Hän ei sanoisi: ”No niin, David, olen johtanut sinut tähän pisteeseen. Nyt olet omillasi.”

Ei, Jumala on ehdottoman uskollinen lapselleen jokaisessa kriisissä. Hän kysyy meiltä aina: ”Haluatko olla se, jota olen etsinyt, se, joka ei joudu paniikin valtaan, joka ei syytä minua lasteni hylkäämisestä, laiminlyömisestä ja satuttamisesta? Seisotko kriisissäsi hiljaa ja luotat, että minä vien sinut läpi?”

Monday, October 1, 2012

USKON VAIKEIN OSA by Gary Wilkerson

Kun olin pikkupoika, isäni opetti minulle erään parhaita uskonopetuksia, mitä olen koskaan oppinut. “Poikani, viimeiset puoli tuntia ovat vaikeimmat uskossa. Kun sinusta tuntuu, että haluat lopettaa. Kun sinusta tuntuu, että elämäsi on joutunut pois raiteiltaan. Kun et enää kuule Jumalalta mitään, pidä silloin kiinni uskostasi, koska viimeiset puoli tuntia ovat vaikeimmat.”

Oletko koskaan ajanut pitkää matkaa? Ajat satoja kilometrejä, ja matka sujuu hienosti. Vihdoin näet viitan, joka ilmoittaa, että matkaa on jäljellä enää 45 kilometriä. Viimeiset kilometrit voivat tuntua yhtä pitkiltä kuin ne seitsemänsataa kilometriä, jotka olet jo ajanut. Viimeinen puolituntinen on matkan kovin osa, koska olet melkein perillä, mutta sinun pitää jaksaa vielä vähän pitempään.

”Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on”(Heb.10:36).

Tiedän, että joku teistä ovat luovuttamassa, mutta tahdon rohkaista sinua kestämään vielä hetken. Sinusta unelmasi ei näy täyttyvän, mutta Jumala sanoo sinulle: ”Kestä vielä, lapseni. Kestä vielä, seurakunta. Kestä vielä muutama minuutti. Kestäkää vielä muutama viikko, koska voitto on lähellä!”

En osaa sanoa, miten monta ihmistä olen tavannut, joilla oli sana Jumalalta, mutta sen toteutuminen antoi odottaa itseään. He heittivät toivonsa ja elävät nyt kehnoa elämää. Jos he olisivat kestäneet vähän pitempään, kaikki Jumalan lupaukset olisivat toteutuneet. He vain luopuivat uskosta, lannistuivat, hylkäsivät näyn ja päämäärän. Nyt heidän elämänsä on hiljaista epätoivoa, koska he eivät voi enää luottaa Jumalaan ja uskoa, että hän voi antaa suuria. He toimivat omin päin ilman Jumalan voimaa.

Älä menetä toivoasi. Jumala säästää parhaan loppuun.