KAIKKI ELÄMÄNI PÄIVÄT

Vanha Testamentti on täynnä Uuden Testamentin totuuden esikuvia ja varjoja. Kun minulla joskus on vaikeuksia ymmärtää jotakin Uuden Testamentin kohtaa, käännyn sen Vanhan Testamentin esikuvien puoleen. Itse asiassa uskon, että Vanhan Testamentin kaikki tapahtumat ja kertomukset merkitsevät täyttä, ymmärrettävää totuutta Uuden Testamentin uskoville.

Eräs tällainen esimerkki on Mooses palavan pensaan ääressä. Uskon, että tämä kertomus on täynnä syvää Uutta Testamentin totuutta pyhyydestä.

Kun Mooses oli yksinään Hoorebin vuorella kaitsemassa appensa lampaita, kummallinen näky herätti yhtäkkiä hänen huomionsa: pensas paloi kirkkaasti, ikään kuin ilmiliekeissä, mutta se ei kulunut, ei palanut poroksi.

Mooses päätti mennä katsomaan sitä lähemmin. Kun hän astui sitä kohti, Jumala huusi hänelle pensaasta. ”Niin Mooses sanoi: ’Minä käyn tuonne ja katson tätä suurta näkyä, miksi ei pensas pala poroksi’. Kun Herra näki hänen tulevan katsomaan, huusi hän, Jumala, hänelle pensaasta" (2 Moos.3:3-4).

Pensas oli tulessa, mutta ei palanut poroksi, koska Jumala oli siinä läsnä. Siinä näkyi hänen pyhyytensä ilmaisu. Missä ikinä hän on läsnä, se paikka on pyhä.

Uusi Testamentti sanoo meille, että meidän tulee olla pyhät ”niin kuin Jumala on pyhä”.

• ”Vaan sen Pyhän mukaan, joka on teidät kutsunut, tulkaa tekin kaikessa vaelluksessanne pyhiksi. Sillä kirjoitettu on: "Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä"(1 Piet.1:15- 16). Toisin sanoen: ”On kirjoitettu, tallennettu kerta kaikkiaan ja kaikkia varten: Me olemme pyhiä niin kuin meidän Jumalamme on pyhä”.

• ”Sillä ei Jumala ole kutsunut meitä saastaisuuteen, vaan pyhitykseen”(1 Tess.4:7). Jumala ei siis ole kutsunut meitä vain pelastukseen, taivaaseen, tai hänen anteeksiantamukseensa. Pikemminkin nämä ovat todellisen kutsun etuisuuksia. Meidän kutsumme on olla pyhiä niin kuin hän on pyhä.

Jokainen uskova Jeesuksen Kristuksen kirkossa on saanut kutsun olla puhdas ja moitteeton Jumalan silmissä. Niinpä, jos olet uudestisyntynyt, sinun sydämesi rukouksen pitäisi olla: ”Jumala, haluan olla Jeesuksen kaltainen ja vaeltaa pyhänä sinun edessäsi, kaikki elämäni päivät.”