OLETKO VIHAINEN JUMALALLE?

Uskovalle ei mikään ole mielestäni niin vaarallista kuin katkeruuden kantaminen Jumalaa kohtaan. Olen järkyttynyt uskovien kasvavasta joukosta, jolla on jotakin hampaankolossa Jumalaa vastaan. Miksi? He ovat varmoja siitä, että hän ei välitä, koska ei ole vastannut heidän erityisiin rukouksiinsa eikä toiminut heidän hyväkseen.

Joona sai Jumalalta kutsun lähetystyöhön ja lähti Niiniveen saarnaamaan saamaansa tuomion julistusta. Julistettuaan sanoman hän istuutui mäelle odottamaan Jumalan tuomion alkamista. Neljäkymmentä päivää meni, eikä mitään tapahtunut. Miksi? Koska Niiniven asukkaat olivat tehneet parannuksen. Jumala oli muuttanut mielensä eikä tuhonnutkaan heitä.

Useimmiten viha Jumalaa kohtaan alkaa siitä, että petytään häneen. Jumala saattaa kutsua meitä, antaa kuormia ja lähettää meidät. Kun asiat eivät sujukaan omien suunnitelmiemme mukaan, koemme Jumalan johtaneen meitä harhaan tai pettäneen meitä. Jumala ymmärtää meidän tuskan- ja ahdistuksenhuutomme. Onhan se lopulta inhimillistä. Se on sitä paitsi samaa huutoa, jota Jeesus huusi ristillä: ”Isä, miksi hylkäsit minut?”

Jos ravitsemme mieliharmiamme, se yltyy raivoksi. Jumala kysyy meiltä silloin saman kysymyksen kuin Joonalta: "Onko vihastumisesi … oikea?" (Joona 4:9). Toisin sanoen: ”Luuletko, että sinulla on oikeus olla niin vihainen?”

Joona vastasi: "Oikea on vihastumiseni kuolemaan asti"(sama jae). Profeetta oli niin täynnä raivoa Jumalaa kohtaan, että hän sanoi: ”En välitä elänkö vai kuolenko. Työni on mennyt hukkaan. Minulla on oikeus olla vihainen hänelle”.

Jumalan sanan mukaan on toivoa: ”Pidätä äänesi itkusta, silmäsi kyyneleistä, sillä sinun työstäsi on tuleva palkka, sanoo Herra, ja he palaavat vihollisen maasta”(Jer. 31:16). toisin sanoen: ”Lakkaa valittamasta. Minä kyllä palkitsen uskollisuutesi.”

”Sen tähden, rakkaat veljeni, olkaa lujat, järkähtämättömät, aina innokkaat Herran työssä, tietäen, että teidän vaivannäkönne ei ole turha Herrassa”(1 Kor.15:58).

Rakas lukija, huutosi ja rukouksesi eivät ole olleet turhia. kaikki kipusi ja kyyneleesi ovat olleet määrättyä tarkoitusta varten. Jumala sanoo sinulle: ”Luulet, että kaikki on ohitse. Näet vain epäonnistumisesi ja tuhosi, et mitään tulosta. Niin sanot: ’Kaikki on lopussa’. Minä taas sanon, että se on alku. Näen palkan, jonka olen juuri vuodattamassa päällesi. Minulla on mielessäni hyviä asioita sinun varallesi, ihmeellisiä asioita, joten lakkaa itkemästä!”