SUOSIO TEKEE ELÄMÄN VAARALLISEKSI by Gary Wilkerson

Enkeli Gabriel puhui Marialle, Jeesuksen äidille ja sanoi: " ’Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi.’ Mutta hän hämmästyi suuresti siitä puheesta ja mietti, mitä tämä tervehdys mahtoi tarkoittaa”(Luuk.1:28- 29).

Maria varmaan hämmästyi enkelin puheesta, koska oli tietoinen oman kansansa historiasta. Hän tiesi, mitä israelilaisille oli tapahtunut, kun he saivat Herran suosion. Tulos oli kylläkin siunaus, mutta se ei ollut aina mukava. Mieti vaikka esimerkkejä:

Aabel sai Jumalan suosion uhrattuaan Herralle kelpaavan uhrin. Hänen veljensä Kain oli kateellinen, koska ei saanut samaa suosiota. Siitä Aabel joutui maksamaan hengellään.

Nooa sai armon Jumalalta. Hän eli vanhurskaasti pahan sukukunnan keskellä, ja hänet pelastettiin vedenpaisumuksen tuholta. Kaikki Nooan tuntemat lohdulliset asiat maailmassa kuitenkin pyyhkäistiin pois. Kertomus valtavan arkin rakentamisesta ei ollut mikään lastensatu. Se oli kertomus surullisesta, maailmanlaajuisesta tuomiosta. Vaikka Nooa ja hänen perheensä jäivät eloon, he menettivät kaiken, mikä oli heille rakasta.

Loot sai armon Jumalan silmissä, ja kykeni pelastautumaan tuomiosta. Jumala pelasti hänet Sodomasta, kaupungista, joka joutui kohtaamaan hirveän tuhon. Lootkin joutui paetessaan luopumaan melkein kaikesta rakastamastaan, myös vaimostaan.

Joosef sai armon Jumalan silmissä, ja häntä siunattiin profeetallisilla unilla. Tämä lahja ilmensi hänen saamaansa suosiota ja sai hänen lähimmäisensä vihaamaan häntä.

Viestini on siis suosion vaarallisuudessa, ja Maria tiesi sen. Hepreankielinen Raamattu puhuu selvästi kunkin kertomuksen jälkeen: Suosiota seuraa vaara, vaikeudet, painostus, vaino, tuska ja ahdistukset. Surullista kyllä, Amerikan seurakunnat eivät tunnista tätä Jumalan suosioksi. Monet pastorit julistavat, että suosio merkitsee vaurautta. Silloin sinulla on hieno talo tai auto, sinua ei koskaan vainota, elät vaikeuksitta, aina ensimmäisillä sijoilla.

Maria tiesi paremmin, ja se näkyy hänen vastauksessaan enkelille: ”Silloin Maria sanoi: ’Katso, minä olen Herran palvelijatar; tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan’ "(Luuk.1:38). Minä haluan tuota vastausta! Olkoon Jumalan suosio miten vaarallista vain. En halua vaihtaa sitä helppoon, mukavaan elämään. En halua elää oman mieleni mukaan, jos se merkitsee olemista Jumalan suosiota vailla.