Friday, June 28, 2013

MYÖHÄISSADE

Sakarja 12:10 viittaa luvattuun myöhäissateeseen, joka edeltää lopullista elonkorjuuta. Herra odottaa kärsivällisesti, kunnes hänen myöhäissateensa on langennut tuottamaan lopullisen elonkorjuun!

Viime vuosisadan alkupuolella helluntailiike alkoi Kanadassa nimellä ”Myöhäissateen liikkeeksi”. Sitä kesti ehkä neljä- viisikymmentä vuotta. Tänä päivänä Myöhäissateen liikkeen seurakuntia on jäljellä enää vähän. Ihmiset, jotka olivat osallisina liikkeessä, olivat vakuuttuneita siitä, että kokivat Hengen suuren, viimeisen vuodatuksen. Monet sanoivat: ”Tämä on sitä”, mutta liike hävisi vähitellen. Monet muutkin samankaltaiset liikkeet ovat tulleet ja menneet. Miksi? Siksi, että ne eivät keskittyneet elonkorjuuseen.

Monet ns. Pyhän Hengen liikkeet hävisivät nopeasti, koska ne olivat ihmiskeskeisiä. Tärkeimpiä olivat lahjat, siunaus, eheytyminen, onnellisuus. Tanssiminen, nauraminen, riehuminen tai mikä muu Pyhään Henkeen yhdistetty ilmenemismuoto on pelkkää lihallisuutta, jos se ei tuota särkyneitä sydämiä, jotka ovat huolissaan kadotetuista ja pelastumattomista. Jos liike on todella Pyhästä Hengestä, se saa aikaan halua ja alttiutta saavuttaa kadonnut ja kuoleva maailma!

Jeesus sitoi elonkorjuun kadotettuihin sieluihin, kun hän sanoi: ”Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa" (Matt.9:38).

Kaikki Pyhän Hengen vuodattaminen keskittyy ehdottomasti tähän Jeesuksen rukoukseen. Jotkut herätykset on dokumentoitu aidoiksi sillä perusteella, että ne ovat olleet siunaukseksi suuressa sielujen elonkorjuussa. Aitoa herätystä ei voi olla siellä, missä ei saavuteta kadotettuja sieluja!

Mieti, mitä tapahtui Jooel 2:28 jakeen sanoman tuloksena. Helluntaina kolme tuhatta ihmistä pelastui yhtenä ainoana päivänä, ja heidän lukunsa lisääntyi päivittäin sen jälkeen. Nämä uskovat heitettiin sitten kaikkeen maailmaan todistamaan Jeesusta kadotetuille.

”Näin on hamaan siihen asti, kunnes meidän päällemme vuodatetaan Henki korkeudesta. Silloin erämaa muuttuu puutarhaksi”(Jes.32:15). Jesaja sanoo tässä: ”Kun Pyhä Henki tulee, hän tuottaa hedelmää elonkorjuuseen. Kadotettuja sieluja pelastuu joukoittain.” 

Thursday, June 27, 2013

LOPULLINEN ELONKORJUU

“Ja jos nyt tottelette minun käskyjäni, jotka minä tänä päivänä teille annan, niin että rakastatte Herraa, teidän Jumalaanne, ja palvelette häntä kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne,
niin minä annan teidän maallenne sateen ajallansa, syyssateen ja kevätsateen, ja sinä saat korjata viljasi ja viinisi ja öljysi”(5 Moos.11:13- 14).

Kylväminen ja sadonkorjuu ovat Israelissa päinvastaisena aikana kuin meillä. Ensisateet, jotka pehmentävät maan, lankeavat maahan lokakuusta joulukuun loppuun asti, juuri ennen kylvöaikaa. Viimeiset sateet tulevat maaliskuusta huhtikuuhun, juuri ennen sadonkorjuuta. Ne kypsyttävät sadon.

On tärkeätä huomata, että nämä sateet ovat yhteydessä sadonkorjuuseen: ”Sinä saat korjata viljasi ja viinisi ja öljysi”( jae 14). Rakas lukija, jos haluat arvioida Pyhän Hengen liikehdintää, onko jokin ilmiö Jumalasta vai lihasta, niin käytä seuraavaa perustelua: Pyhän Hengen työ keskittyy aina sielujen elonkorjuuseen.

Voit nähdä ns. herätyksessä monenlaisia ilmentymisiä, mutta ne eivät ole Jumalasta, jolleivät ne kohdistu sielujen sadonkorjuuseen. Pyhän Hengen sateet lankeavat aina tuottamaan sielujen kokoamista.

Jumala vuodatti Pyhän Henkensä helluntaina varhaissateena, valmistaakseen ja pehmittääkseen maaperää evankeliumin siemenen kylvölle. Hengen täyttämät kylväjät lähetettiin sinä päivänä yläsalista kaikkeen maailmaan, Jerusalemiin, Juudeaan, Samariaan ja maailman kaukaisimpiin kolkkiin tekemään opetuslapsia Jeesukselle Kristukselle.

Seurakunta on nyt nähnyt melkein kaksi tuhatta kylvämisen ja kasvamisen vuotta. Nyt on sadonkorjuun aika! Kaikki Kristuksessa kuolleet edustavat nyt ensihedelmää, tai varhaissatoa. Sakariaan profetia ennustaa lopullista elonkorjuuta. Siksi Jeesus ei ole vielä tullut (ks. Sak.12:10). Herra on odottanut kärsivällisesti lopullista, valtavaa elonkorjuuta maan päällä!

”Niin olkaa kärsivällisiä, veljet, Herran tulemukseen asti. Katso, peltomies odottaa maan kallista hedelmää, kärsivällisesti sitä vartoen, kunnes saa syksyisen sateen ja keväisen”(Jaak.5:7). 

Wednesday, June 26, 2013

VAPAHDETTUNA JA PELASTETTUNA

”Herra on vapahtava minut kaikesta ilkivallasta ja pelastava minut taivaalliseen valtakuntaansa; hänelle kunnia aina ja iankaikkisesti!”(2 Tim.4:18).

Sanan vapahtaa merkitys on tässä ”vartioida, suojella, varjella, turvata aidata”. Jumala sanoo siis: ”Minä vartioin, suojelen, varjelen, turvaan ja aitaan sinut niin, ettei paholainen pääse koskemaan sinua. Minä itse vapahdan sinut ja tuon sinut taivaalliseen valtakuntaani.”

Näetkö, millainen valehtelija paholainen on? Hän sanoo saavansa sinut kyllä itselleen, vaikka Jumala on koko ajan luvannut varjella sinua!

Vähän aikaa sitten koin oudon asian. Olin noussut aamulla rukoilemaan ja istuin olohuoneessa Raamattu kädessäni. Yhtäkkiä Saatana alkoi tunkeutua mieleeni. Hän kirkui kauheita uhkailevia kirouksia: ”Sinä tuhoudut! Olet viettänyt koko elämäsi palvellen Jumalaa turhan takia. Nyt minä otan sinut ja tuhoan sinut loppuajaksesi.”

Näin edessäni kaikki evankelistat, jotka Saatana oli tuhonnut viimeisten vuosien aikana. Paholainen huusi: ”Sain heidät kaikki, ja hekin rakastivat Jeesusta yhtä paljon kuin sinä. Miksi ajattelet olevasi jotenkin erityinen? Et ole yhtään hyvä, vaan valehtelija ja petturi, ja minä telkeän sinut ja koko sinun julistustyösi iäksi alimpaan kattilaan!”

En ollut koskaan elämässäni kokenut niin järkyttää hyökkäystä. Olin niin hämilläni, etten pystynyt hengittämään! Sitten Herran Henki tuli ylleni, ja nousin seisomaan pyhää vihaa täynnä, sidoin Saatanan ja heitin hänet pois luotani.

”Paholainen, sinä olet se valehtelija ja kaiken valheen isä!” Minä moitin häntä Jumalan sanalla, ja se päästi minut kaikesta pelosta!

Rakas lukija, Jumala tahtoo tehdä saman sinulle. Annatko hänen? Kuuntele Jumalan sanaa: ”Te, jotka Herraa rakastatte, vihatkaa pahaa. Hän varjelee hurskasten sielut, jumalattomien kädestä hän heidät pelastaa”(Ps.97:10). Herra vartioi, suojelee, varjelee, laittaa aidan sinun ympärillesi, kunnes Jeesus tulee takaisin! 

Tuesday, June 25, 2013

MAAILMANLOPUN IKÄVÖIVÄÄ TOIVOMISTA

Usko tai älä, Pietari sanoo, että meidän tulee vakavasti toivoa nykyisen maailman loppumista. Saatat sanoa: “Tuo kuulostaa ironialta!” Kuitenkin apostoli kirjoittaa ikävöiden odottavansa tämän pahan maailmanajan loppumista: “Teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!”( 2 Piet.3:12).

Tämä ei tarkoita, että meidän tulee huutaa tuhon tullessa ilosta: ”Katsokaa, nyt kaikki palaa!” Ei, Pietarin sanojen on tarkoitus tukea meitä. Milloin ikinä lannistumme tässä elämässä, meidän tulee iloita: ”Kaikki tämä palaa kuitenkin savuna ilmaan!”

Tämän totuuden on myös määrä ”herättää meitä valvomaan”, minkälaisia ihmisiä meidän tulisi olla. ”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa”(2 Piet.3:11).

Iloitsetko, kun luet näitä rivejä tulevasta suuresta tuhosta ja loistavasta uudesta maailmasta, jossa vanhurskaus asuu? Ehkäpä sen sijaan huudat: ”Oi, Jumala, uskon sen, mitä sanasi sanoo. Uskon, että eräänä päivänä lähetät tulesi sulattamaan tämän synnin kiroaman maailman. Uskon, että uusi, pyhä maailma on tulossa. En kuitenkaan usko, että olen tarpeeksi hyvä kaikkeen pyhään keskusteluun ja jumalisuuteen. En usko yltäväni tasoon, josta Pietari kirjoittaa. Pelkään, etten pääse mukaan.”

Rakas lukija, minulla on loistavia uutisia sinulle: Voin näyttää sinulle ilman minkäänlaista epäilyksen varjoa, että Jumala tahtoo säästää sinut tulevaan maailmaansa. Tarvitset sydämeesi hänen elämää antavan totuutensa kannattelemaan sinua, kun vihollinen tulee sinua vastaan tulvan tavoin.

Herra on luvannut sinulle:

”Herra varjelee sinut kaikesta pahasta, hän varjelee sinun sielusi. Herra varjelee sinun lähtemisesi ja tulemisesi, nyt ja iankaikkisesti”(Ps.121:7- 8).

”Sillä Herra rakastaa oikeutta eikä hylkää hurskaitansa; heidät varjellaan iankaikkisesti, mutta jumalattomain siemen hävitetään”(Ps.37:28).

”Te, jotka Herraa rakastatte, vihatkaa pahaa. Hän varjelee hurskasten sielut, jumalattomien kädestä hän heidät pelastaa”(Ps.97:10).

”Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.

Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä”(1 Tess.5:23- 24). 

Monday, June 24, 2013

TOISEN KÄDEN USKO by Gary Wilkerson

Jos olet uskova, joka valitsee istumapaikakseen toisen käden uskon, kirkossa käymisen vain mukavuutena, et paljon kohtaa vastustusta viholliselta. Sen sijaan, jos olet päättänyt elää Jeesukselle, jos sinulla on näky tuskaisista, kadonneista ja Kristuksen ruumiista, saatana kyllä heittää päällensä koko asevarastonsa. Matkasi on täynnä koetuksia ja vaaroja, jotka järisyttävät sieluasi.

Paavalin matka Roomaan, sellaisena niin se on kuin Ap.t. 27:ssä, kuvaa sitä, miten muutamat meistä suhtautuvat saatanan töytäisyihin. Kun Paavalia kuljettanut laiva pääsi ensimmäiseen etappiinsa, luemme: ”Ja koska satama oli sopimaton talvehtimiseen, olivat useimmat sitä mieltä, että heidän oli sieltä lähdettävä, voidakseen ehkä päästä talvehtimaan Foiniksiin”(Ap.t.27:12).

Paavali vastusti tätä ratkaisua, ei vain siksi, että pidensi heidän matkaansa Roomaan, vaan myös koska Pyhä Henki varoitti häntä siitä. Kuitenkin se näytti sillä hetkellä mukavimmalta vaihtoehdolta. Myöhemmin laiva joutui vaikeuteen, joka melkein vei heidän henkensä.

Korostan tätä, koska monet uskovat päättävät ”mennä talveksi Foiniksiin” kohdatessaan vastuksia tehtävässään. Varmasti me kaikki tarvitsemme lomaa saadaksemme virvoitusta ainaisesta toisille julistamisesta. Tarkoitan nyt jotakin muuta, sitä tilaa, jolloin sydän sanoo: Ota tehtäväsi vähän rennommin. Vetäydy omiin oloihisi ja katsele vähän ympärillesi.”

Kun uskova tekee näin, hän joutuu usein kokonaan pois kurssiltaan. Heidän tehtävänsä ei silloin ole enää Kristus, vaan laivasta huolehtiminen, ja merkitsee sen ohjaamista pois myrskystä. Itse asiassa he vetäytyvät vastustamasta vaikeuksia, joita on heitetty heidän päälleen.

Nämä uskovat eivät tiedä, että heiltä on ryöstetty korkea kutsumus. Tämä ei ole pikku asia Jumalan silmissä. Jos purjehdin Rooman sijasta Foiniksia kohti, se tarkoittaa, ettei kukaan mene Roomaan täyttämään sitä tehtävää, jonka Jumala antoi minulle. Laivaa huolletaan ja pidetään kunnossa, mutta ironista on, että laivan tehtävää ei suorita kukaan.

Mukavuus ja lepo eivät ole tärkeitä valtakunnan asialle. Elämä valtakunnassa sanoo: ”Elämäni ei ole omani. Minut on ostettu kovaan hintaan. Jeesus ohjaa minua kaikessa ja hän antaa minulle kaiken tarvitsemani armosta, jotta voin suorittaa tehtävän, tulkoon millaista vastustusta hyvänsä.

Friday, June 21, 2013

TAIVAS EI OLE ELÄKELÄISKESKUS

Saatat aprikoida: “Herra, miksi minun työpaikkani aiheuttaa minulle niin paljon pahaa mieltä? Miksi minä aina koen itseni ulkopuoliseksi? Mikä minussa on vikana?”

Ei sinussa mitään vikaa ole. Jumala toimii! Hän pitää sinua kyllästyneenä tähän maailmaan. Hän sanoo: ”Et saa antaa itsesi tulla liian harrastuneeksi ”tämän maailman” asioihin, koska kaikki häviää savuna ilmaan. Aseta tavoitteesi siihen, mikä on ylhäällä, uuteen maailmaan, joka on tulossa.”

Sinä vastaat: ”Se on tuhlausta. Olen täynnä energiaa. Minulla on lahjoja, ideoita, terävät aivot, halu suorittaa niin paljon. Kuitenkin tunnen itseni estyneeksi. Tämä on niin turhauttavaa.”

Minulla on sinulle hyviä uutisia: Kun kaikki loppuu ja sinun ivailevat ystäväsi on raivattu pois, heidän työnsä hajonneena olemattomiin, heidän uransa loppuneina, heidän rahansa poltettuna, sinun työsi on vasta alussa!

Taivas ei näet ole eläkeläiskeskus. Iankaikkisessa kodissamme tapahtuu jatkuvasti, siellä näytetään uusia näkymiä ja uskomattomia suunnitelmia. Jumala käyttää kaikkia lahjojasi, taitojasi ja haluasi. Hän ei tuhlaa mitään siitä, mitä hän on antanut sinulle. Päinvastoin, sinun lahjasi vain moninkertaistuvat. Hän on käyttävä sinua kunniakseen iankaikkisuudessa!

Jeesus antaa meille useita vinkkejä siitä, mitä tulemme kokemaan siellä:

”Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän! Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi”(Matt. 24:46 -47). Kreikan sanana hoitajan kohdassa on ”ikuinen virka”. Meidät siis asetetaan virkaan hoitamaan Jumalan asioita koko iankaikkisuuden.

”Hänen herransa sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä ja uskollinen palvelija. Vähässä sinä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Mene herrasi iloon.'(Matt.25:21).

”Ja hän sanoi hänelle: 'Hyvä on, sinä hyvä palvelija; koska vähimmässä olet ollut uskollinen, niin saat vallita kymmentä kaupunkia'(Luuk.19:17).

Ikuiset virat… hänen taloudenhoitajanansa… hänen asianhoitajanansa… kaupunkien vallitsijana. Meille annetaan virka hoitaa ja vallita Jeesuksen kanssa hänen valtakunnassaan, kuninkaina ja pappeina. 

Thursday, June 20, 2013

HERÄTKÄÄ MIELELTÄNNE

”Tämä on jo toinen kirje, jonka minä kirjoitan teille, rakkaani, ja näissä molemmissa minä muistuttamalla herätän teidän puhdasta mieltänne”(2 Piet.3:1). Pietarin sanoma nykyisen maailman loppumisesta ja uuden maan alusta on tarkoitettu herättämään meissä toivoa ja pitää meidät irrallaan tästä maailmasta.

Tämä totuus on tarkoitettu ”herättämään meidät mieleltämme”: ”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat”(2 Piet. 3:11). Kaikki, mitä ihmisillä on arvokasta, kaikki heidän elämäntyönsä sen hyväksi, on hajoava yhtäkkisessä palossa.

Yritä kuvitella sitä: kaikki Wallstreetin yhtiöt, kaikki suuryhtiöiden toimistot, kaikki pankit, kaikki tietoliikennekeskukset, mennyttä! YK häviää olemattomiin. Valtion ja liittovaltion hallintorakennukset palavat poroiksi. Fort Knox ja kaikki sen kulta katoaa. Ei ole enää tehdasalueita, pilvenpiirtäjiä, siltoja, tunneleita, lentokoneita, junia. Ei edes tuhkaa jää jäljelle! Jumalan sanan sanoo selvästi, että kaikki nämä ”kuumuudesta hajoavat” (2 Piet. 3:10).

Kreikan hajoamista tarkoittava sana tässä on ”irrota, hajota ja sulaa”. Toisin sanoen, Jumala aikoo hajottaa juhlijat! Hän aikoo temmata ihmisiltä pois kaiken, mitä he himoitsevat, ja sitten sulattaa sen kovassa kuumuudessa.

Haluan jakaa sinulle totuuden, joka auttaa sinua ymmärtämään, miksi sinua ei koskaan täysin hyväksytä maallisissa työpaikoissa, jos olet antautunut Jeesukselle. Olkoon työpaikkasi pankissa, koulussa, kadunlakaisijana, missä hyvänsä, joudut kokemaan paljon syrjintää, aliarvioimista ja väärinymmärrystä. Saat vain vähän kiitosta siitä, mitä olet tehnyt. Sinua vainotaan, ivaillaan, sinusta puhutaan takana. Tajuat, ettet koskaan kuulu näiden ”kavereiden ja tyttöjen” joukkoon. Niinpä et koskaan koe oloasi mukavaksi tai turvalliseksi. Miksi on näin?

Onko se kaikki Herran aiheuttamaa? Hän sallii sen, jotta emme kiintyisi tähän välinaikaiseen, muuttuvaan maailmaan. Monet uskovat tottuvat liikaa tämän maailman mukavuuksiin ja lopulta kääntyvät pois Herrasta. Menestys, hyväksyntä ja tunnustus saavat tilan heidän sydämissään ja mielissään.

Wednesday, June 19, 2013

HERRAN PÄIVÄ ON TULOSSA

Kun Herran päivä tulee, ei kukaan seuraavista pääse sisään: ”Pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain "(Ilm.21:8). Tosiasiassa, kaikkien näiden ”osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa”(sama jae).

Mieti New Age -uskon aiheuttamaa kauhua! Miljoonat ihmiset ovat täysin varmoja siitä, että he ottavat osaa uuteen maailmanjärjestykseen. He uskovat, että heille pian koittaa rauha ja täysi tyydytys. Kaikki syyllisyys, pelko ja tuomio katoavat. Synti ei enää vainoa heitä. He voivat vapaasti nauttia homoseksuaalisuudesta ja haureudesta ilman rangaistuksen, sairauden tai sakon pelkoa. He vakuuttavat itselleen: ”Pois minusta kaikki uudesti syntymisen uskonto! Pois kaikki tuomio, joka aiheuttaa ihmisille pahaa oloa ja itseinhoa. Me saamme uuden maailman, jossa voimme tehdä, niin kuin tahdomme. Kukaan ei häiritse tai saata meitä pois tolaltamme.”

He joutuvat kohtaamaan surullisen heräämisen. Kun he löytävät itsensä jumalattomasta helvetistä, pilkkaava paholainen julistaa innokkaana: ”Tervetuloa New Ageenne, tervetuloa uuteen maailmanjärjestykseenne!”

Helvetistä tulee varmaan itkun, valituksen ja hampaiden kiristyksen paikka. Siellä vasta valhe paljastuu: ikuisessa tulipätsissä. Yhtäkkiä tuomitut huutavat: ”Minua on petetty! New Age, jonka uskoin tulevan, onkin iankaikkinen helvetti!” Petoksen kauhu vain jatkuu lisääntyen koko ajan iankaikkisuuden läpi.

Ihmisjoukot Amerikassa kääntyvät okkultismiin: Hollywood- johtajat, Wallstreetin nousijat, Broadwayn näyttelijät, hallituksen johtajat, kaikkien kansanryhmien edustajat. He ottavat riemuiten vastaan New Agen väärän evankeliumin: skientologian, kanavoinnin (channeling), saatanan palvonnan, voodoon, astrologian ja kaikenlaiset idän demoniset uskonnot. He ovat sokeita, petettyjä, valheeseen uskovia!

Apostoli Pietari kertoo totuuden tulevasta uudesta maailmasta ja siitä, minkälainen se on oleva. Hän sanoo, että nykyinen maailma häviää. Se on kulkemassa kohti tulista ytimensulamista, jonka Jumala itse vaikuttaa. Todella, Herra päästää irti varaamansa tulen, puhdistaa sekä taivaat että maan: ”Mutta Herran päivä on tuleva niin kuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat”(2 Piet.3:10).

Tuesday, June 18, 2013

TULOSSA ON UUSI MAAILMA

Raamattu sanoo, että viimeisinä päivinä ilmestyy vouhottajia, jotka väittävät, ettei Jeesus Kristus olekaan tulossa perustamaan uutta valtakuntaa. Halveksijat sanovat: ”Missä Jeesus on? En näe mitään todistetta siitä, että hän tulisi. Kaikkihan jatkuu aivan kuin alussa.”

Jos sinun pitäisi todistaa näille vouhottajille, että Jeesus on tulossa puhdistamaan maailman tulella ja asettamaan ikuisen vanhurskauden valtakunnan, he pitäisivät sinua hulluna. Monet naureskelevat jo Jeesuksen paluun ajatustakin. Silti nämä samat tyypit samassa hetkessä kääntyvät ympäri ja väittävät, että on tulossa ”uusi maailmanjärjestys”!

He ovat joutuneet helvetin valheen kietomaksi. Saatana tuottaa jatkuvasti oikeitten tulevien asioitten vastakohtia. Hän näet tietää, että Kuningas Jeesus on tulossa takaisin ja hänen uusi valtakuntansa on ovella. Paholainen tahtoo pettää omia lapsiaan esittämällä fantasiamaailmaa, jossa on kaikenlaista väärää toivoa. Nyt hän siis keittänyt kokoon uuden, demonisen opin Uuden Ajan (New Age) tulemisesta, jotta saisi ihmiset olemaan hyväksymättä Kristuksen toisen tulemisen todellisuutta!

Äskettäisin New Agen ilmentymä oli Vesimiehen aika. Yhdennentoista tähtikuvion piti liikkua kohti loppua, New Age -valtakuntaa, joka tulisi tunnetuksi ”uutena maailmanjärjestyksenä”.

New Age -väki sanoo tämän uuden maailmanjärjestyksen olevan pilkottamassa. He ennustavat kauhean tuhon tulemista ja uuden maailmanjärjestyksen nousemista kaaoksesta, rakkaudenyhteisön, ymmärtämisen ja maailmanrauhan tuojana. Kaikki sairaudet parantuvat. Sodat lakkaavat. Köyhyyttä ei ole enää. Ainoa Kristus, joka on olemassa, on vain Kristuksen tunteminen maailmanlaajuisena veljeyden asenteena. Itserakkaus on oleva kuningas, ja kaikkien keskipisteessä on oleva nautinto.

Tämä on huono sanoma kaikille New Age -vouhottajille. Olen pahoillani, mutta paholainen on vetänyt teitä nenästä. Ei ole olemassa mitään fantasiamaailmaa, jota hän tarjoilee viimeisten päivien ihmiskunnalle.

Uusi maailma on kyllä tulossa, mutta siinä ei ole ”uutta maailmanjärjestystä” tai New Agea. Kaikki maailman valtakunnat tulevat pian Herran omaisuudeksi ja kaikki hänen vihollisensa joutuvat hänen astinlaudakseen. Kristus tulee takaisin perustamaan pyhää valtakuntaansa ja kellään vouhottajalla ei ole siinä osaa: ”Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu”(2 Piet. 3:13).

Friday, June 14, 2013

JUMALA TOIMII

Avainsanoma tämän päivän uskoville on, että Jumala on ennalta ohjelmoinut tulevaisuuden. Hän tietää tarkoin Kristuksen paluun, suuren ahdistuksen, tuomiopäivän ja Harmagedonin taistelun hetken. Ne ovat kaikki hänen kalenterissaan.

Jumala, joka hallitsee kaikkea taivasta ja maata, sanoi: ”Katso, kansakunnat ovat kuin pisara vesisangon uurteessa, ovat kuin tomuhiukkanen vaa'assa… Kaikki kansakunnat ovat niin kuin ei mitään hänen edessään, ne ovat hänelle kuin olematon ja tyhjä”(Jes.40:15, 17).

Jumala tahtoo meidän jatkavan työtä Kristuksen paluuseen saakka. Se tarkoittaa yksinkertaisesti, että meidän tulee toimia, ikään kuin loppu ei tulisikaan, ja elää, kuin se tulisi huomenna.

Jumalalla on edelleen tiedossaan päämme hiuksien lukumäärä. Hän pitää edelleen kirjaa putoavista varpusista, kuulee pyyntömme ennen kuin lausummekaan niitä ja vastaa niihin etukäteen. Hän antaa edelleen runsaasti enemmän, kuin me voimme anoa tai ymmärtää. Niin, miksi pitäisi pelätä? (ks. Matt.(6:25 -34).

Valmistautuneet uskovat, herätkää! Kaikki on hallinnassa, ja Jumala toimii! Hän pelastaa, parantaa, kastaa ja pitää huoneensa järjestyksessä. Pelkääminen on jumalanpilkkaa. Meidän on käsketty rohkaista itsemme Herrassa ja alkaa laulaa ja iloita, kun näemme viimeisen hetken lähestyvän. Joku voi kysyä: ”Miten voisin riemuita, kun näen tämän vanhan synnin kiroaman maailman hajoavan?”

Minun vastaukseni on Raamatun sana: ”Sillä me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa hamaan tähän asti… odottaen lapseksi ottamista, lunastusta” (Room.8:22- 23).

Synnyttävä nainen saattaa huutaa kipunsa tähden, kuitenkin hänen sydämensä iloitsee, koska lapsi syntyy. Jumalan valtakunta on tulossa. Saatanan valtakunta hajoaa. Niinpä uskova voi sanoa luottaen: ”Jumalalla on kaikki hallinnassa.!

Thursday, June 13, 2013

HÄNEN HALLINNASSAAN

Ihmiset menehtyvät pelätessään ja odottaessaan, mikä maanpiiriä kohtaa”(Luuk.21:26). Jopa hurskaat uskovatkin joutuvat tämän tulevaisuutta koskevan pelon ja masennuksen aallon valtaan. Ihmiset pelkäävät, että laiva uppoaa. Ihmiskunta janoaa turvallisuutta.

Kuulostaako pelottavalta? Tietysti kaikki näyttää hajoavan, niin kuin luonnollinen silmä näkee. Näillä vakavilla hetkillä, jopa skeptikot joutuvat tunnustamaan, että jotakin ilmestyskirjan kertomaa todella tapahtuu maan päällä.

Kauheuksien näyn mukana Jumala on antanut minulle erityisen toivon sanoman kaikille tosi uskoville. Olen kysellyt Jumalalta huolestuneena kaikista asioista, joita olen nähnyt olevan tulossa. Pyysin häntä näyttämään, miten uskovat voivat suorittaa kaikki tehtävänsä niin lyhyessä ajassa, kun niin monet menevät piiloon. Miten uskovat voivat pitää pelon poissa sydämestään? Miten he pystyvät ottamaan vastaan uutiset ja odottamaan kauheuksia ja tuhoja pelkäämättä kotiensa ja lastensa puolesta? Lakkaavatko he täyttämästä velvollisuuksiaan ja kääntyvät takaisin tämän maailman menoihin, paholaisen leipiin ja antavat hänen kulkea omaa tietänsä? Maksavatko he laskunsa, tallettavat vähän rahaa pankkiin ja sitten vain antavat mennä odottaen päivää parempaa? Ostavatko he maatilan tai palan maata ja pakenevat maalle, toivoen voivansa paeta tulevia murhenäytelmiä? Antavatko he motivaationsa kuolla ja antautuvat pelolle? Hylkäävätkö he kaikki unelmansa ja toiveensa rupeamalla erakoiksi?

Rakas ystävä, kuule, mitä Pyhä Henki sanoi minulle. Vain neljä pientä sanaa, mutta niin vahvaa, että ne herättivät minussa uuden kirkkaan toivon ja uskon. Sanat ovat: Kaikki on Jumalan hallinnassa.

Niin juuri, kaikki on hallinnassa. Sinä ja minä ja kaikki, mikä koskee meitä, olemme hallinnassa. Näyttäkööt asiat kuinka pahoilta tässä juopuneessa maailmassa tahansa, kaikki vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja ovat kutsutut hänen tarkoituksensa mukaan(ks. Room.8:28).

Tulevaisuus näyttää pahalta ja uhkaavalta, mutta Daavid sanoi: ”Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani”(Ps.23:4). Tämän päivän sanoma on, että tulevaisuuskin on hänen hallinnassaan, joten meidän ei tarvitse pelätä.

Wednesday, June 12, 2013

VARASUUNNITELMIA KRIISITILANTEITA VARTEN

Ei väliä, kuinka levottomaksi maailma muodostuu, Jumalan kansa voi rentoutua ja pitää kiinni iloitsevasta tyylistään. Siksi, että Herra on luvannut sille aivan erityisen suojan, kun sitä tarvitaan.

Eikö Jumalalla ollutkin pelastussuunnitelma valmiina Israelin lasten varalle, kun maailma näki nälkää? Hän lähetti Joosefin edellä Egyptiin ja korotti hänet pääministeriksi. Hän täytti varastohuoneet viljalla, joka riittäisi koko nälänhädän ajaksi, ja toi sitten kansansa kävelymatkan päähän varastohuoneista ja ruokki heidän vatsansa täyteen.

Eikö Jumalalla ollut pelastussuunnitelmaa Elian varalle? Kansakunta oli taloudellisen tuhon partaalla, ja ruokaa oli vähän kovan nälänhädän tähden. Paha kuningas oli lisäksi luvannut löytöpalkkion hänen päästään, mutta Jumala laati pelastussuunnitelman Eliaa varten. Hän kätki hänet rauhalliseen puronnotkoon ja syötti häntä linnun tuomalla ruoalla. Tähän pelastussuunnitelmaan kuului myös tynnyri jyviä, jotka eivät loppuneet.

Mitä sanot Nooasta? Minkälainen yksityiskohtainen pelastussuunnitelma Jumalalla olikaan hänelle ja hänen perheelleen. Arkki, joka kantoi hänet ja hänen perheensä turvallisesti tulvassa kuolleen ja tuhoutuneen maailman yllä.
Ja Loot? Jumala lähetti enkelinsä vetämään henkilökohtaisesti hänet ja hänen lapsensa pois tuomion alaisesta Sodoman kaupungista. Jumalan kädet olivat sidotut, kunnes Loot olisi turvallisesti kaupungin ulkopuolella. Tämä merkitsi hänelle enemmän kuin työpaikan menettämistä, taloudellista romahdusta tai hallituksen kaatumista. Se oli Lootin yhteiskunnan täydellinen romahdus, mutta hän pelastui siitä turvaan.

Paavali todisti Jumalan pelastavan uudelleen ja uudelleen erilaisista vaaratilanteista. Apostoli joutui merihätään, varkaat ajoivat häntä takaa, hän joutui vankilaan, häntä syytettiin maanpetturuudesta, hänen tappamisekseen solmittiin salaliitto, ja kuitenkin joka tilanteessa Jumalan suunnitelma piti, ja hän pelastui.

Meilläkin on samanlainen pelastussuunnitelma, räätälöity erityisesti uskovia varten.

Älkäämme kyseenalaistako siitä mitään. Jumala vie meidät läpi kaikkien kriisien. Ei paholainen voi heittää Jumalan lasten eteen ongelmaa, josta Jumala ei veisi heitä turvaan. Ei masennusta, ei nälänhätää, ei työpaikan menetystä, ei sairautta, eikä mitään kärsimystä. Jumala pelastaa lapsensa, eikä ole mitään syytä pelätä. ”Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa" (Matt.6:34).

Tuesday, June 11, 2013

EHDOTON PÄÄSY

Joka neljäs vuosi amerikkalaiset asettavat presidentin virkaansa, jota he sanovat “kaikkein mahtavimmaksi maan päällä”. Hän johtaa maailman vahvinta armeijaa. Hänen valtansa ei ole kuitenkaan mitään sen voiman rinnalla, jonka Jeesus on antanut meille, sinulle ja minulle.

Meillä on ehdoton pääsy Luojan, elävän Jumalan läsnäoloon. ”Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkein pyhimpään, jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi …, niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa” (Hebr.10:19- 22).

Sana luja luottamus tässä jakeessa tarkoittaa ”toimia avoimesti luottaen tai turvaten julkisesti”. Rakas lukija, tuo ”julkisuus” on pelkästään paholaisen tähden. Se merkitsee, että me sanomme joka demonille helvetissä: ”Jeesuksen Kristuksen veren tähden minulla on oikeus vaeltaa Jumalan läsnäolossa ja puhua hänelle, niin kuin hänkin minulle.”

Uskotko, että Jumala todella tahtoo tulla ulos tapaamaan sinua? Käykäämme hänen luokseen sydän täynnä uskon varmuutta! Älkäämme tulko jonkun linnun tai vuohen tai härän veren kautta, vaan Herran Jeesuksen veren kautta.

”Ei kauristen ja vasikkain veren kautta, vaan oman verensä kautta kerta kaikkiaan kaikkein pyhimpään ja sai aikaan iankaikkisen lunastuksen. Sillä jos kauristen ja härkäin veri ja hiehon tuhka, saastaisten päälle vihmottuna, pyhittää lihanpuhtauteen, kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!” (Hebr.9:12 -14).

Ei mikään ilahduta Jumalan sydäntä enemmän kuin saada lapsensa tulemaan hänen luokseen uskon varmuudella, arkailematta. Hän haluaa meidän tulevan hänen luokseen sanoen: ”Minulla oikeus olla juuri tässä. Jos sydämeni syyttäisikin minua, Jumala on suurempi kuin sydämeni” (ks.1Joh.3:20).

Friday, June 7, 2013

KANSAN JÄÄNNÖS

Jokaisessa sukupolvessa on jäännös, joka juoksee Jeesusta kohti innokkaana ja ylistävänä. Uskon, että samarialainen spitaalinen juoksi takaisin Jeesuksen luokse, koska häntä eivät sitoneet säännöt eivätkä kaavat (ks. Luuk. 7:22- 29). Hänen ei tarvinnut ”oppia pois” niistä kaikista. Muut yhdeksän oli näet kasvatettu puhdasoppisiksi. Heidän mielensä oli harjoitettu lapsuudesta asti kaavoihin ja seremonioihin. Heitä sitoivat sen lisäksi perinteet. Kun samarialainen näki koko uskonnollisen järjestelmän, hän huusi: ”Ei käy!”.

Hän todisti uskonnollisten johtajien ja kirkossakävijöiden valheellisuutta. Hän näki fariseusten ryöstävän leskiä ja ottavan heiltä heidän kotinsa. Hän näki pappien lahjovan ja ottavan vastaan lahjuksia. Hän näki temppelin täynnä rahanvaihtajia, jotka muuttivat Jumalan huoneen varkaiden luolaksi. Hän näki kirjanoppineet tekemässä sääntöjä toisille, vaikka eivät koskaan nostaisi sormeaan noudattaakseen niitä itse.

Hän näki valkeaksi kalkitut julkisivut, teeskennellyt kasvot ja kahden tien kulkijat ja sanoi itsekseen: ”Tässä sokea ohjaa toistaan, mutta siihen en halua ryhtyä. Minä haluan jotakin aitoa.”

Kun hän lähestyi kylää noiden yhdeksän muun kanssa, takaisin pappien, seurakunnan, yhteiskunnan ja hyvän elämän luo, hän pysähtyi ajattelemaan: ”Hetkinen! Muistan, millaista oli omistaa rahaa, arvonantoa, turvallisuutta. Olin surkea! Minun ns. ystäväni hylkäsivät minut, kun ensimmäiset merkit spitaalistani ilmaantuivat. Olin tyhjä, synnillisiin tapoihin sidottu, täynnä vihaa ja katkeruutta. Se oli elävää helvettiä. Miksi minun pitäisi mennä takaisin?”

Sitten jokin hänen sydämessään alkoi palaa: ”Katsokaa minua. Olen puhdas. Jeesus paransi minut. Seurakunta saa odottaa, perheeni ja urani samoin. Minä menen Jeesuksen luokse! Haluan oppia tuntemaan hänet, joka paransi minut!” Hän tuli samaan johtopäätökseen kuin kaikki jäännösihmiset tulevat: ”Ei ole mitään, mitä haluan. Se on turhuutta! Minä menen Jeesuksen luokse ja hänestä tulee minun todellisuuteni.”

Thursday, June 6, 2013

ENEMMÄN KRISTUSTA

"Mene, näytä itsesi papille… todistukseksi heille”(Luuk.5:14). Vuosiksi eteenpäin noilla kymmenellä parantuneella spitaalisella voisi olla voimallinen todistus. He saattaisivat elää puhuen siitä, kuinka Jeesus sanoi vain sanan ja paransi heidät: ”Kerran olin spitaalinen! Olin aivan yksin, ilman toivoa, likainen, mennyttä, kuolemaisillani. Sitten Jeesus tuli ja puhdisti minut. Olen nyt ollut terve kaksikymmentäviisi vuotta ja ylistän hänen nimeään!”

Kuulostaa tosi ihanalta. Ongelma vain oli siinä, että puhuivat miehestä, jota eivät tunteneet, Vapahtajasta, josta eivät tienneet mitään. He näkivät hänet vain kaukaa. He saattoivat kertoa, miltä hän näytti, miten hän puhui, kuinka hän käveli, mutta eivät koskaan päässeet lähelle häntä ja hänen sydäntään.

Oma murheeni kaikkien julistustyövuosieni aikana on ollut entisten narkomaanien ja alkoholistien uupuminen. He olivat saaneet elämäänsä ihmeellisen vapautuksen kauheista synneistä ja rikoksista. Jumala kutsui monet heistä julistamaan, mutta pastorit seurakunnissa vain pyysivät heitä todistamaan näyttävästi. Heitä imarreltiin ja rohkaistiin kertomaan oman menneisyytensä väkivaltaisista yksityiskohdista.

Nyt, monta vuotta myöhemmin, monet näistä entisistä riippuvaisuudessa eläneistä kertovat samaa: ”Viisitoista vuotta sitten olin parittaja. Elin prostituoitujen kanssa ja jouduin vankilaan kaksikymmentä kertaa. Eräänä päivänä joku kertoi minulle Jeesuksesta. Puhdistuin ja eheydyin.”

Rakas lukija, sadat sellaiset kallisarvoiset uskoon tulleet ovat nyt uupuneita, luopioita ja haaksirikkoisia. He eivät ole Kristuksen kaltaisia, heillä ei ole suhdetta Jumalaan, koska he elävät menneisyydessä, kertakokemuksessa. He eivät oikeastaan tulleet takaisin Jeesuksen luokse, eivät koskaan tulleet tuntemaan häntä tai päässeet lähelle hänen sydäntään.

Monet ihmiset ovat kysyneet, miksi Times Square Church’issä ei ole joka viikko kääntyneitä, jotka tulisivat todistamaan. Tosiaankin, näillä miehillä ja naisilla on kyllä ennen kuulumaton todistus. He vain haluavat enemmän kuin vain antaa sen vanhan, kuluneen todistuksen. Me haluamme heidän menevän eteenpäin Jeesuksen kanssa, pystyvän kertomaan tuoreesta, päivittäisestä vaelluksesta hänen kanssaan, siitä, mitä hän tekee heidän elämässään tänään!

Haluamme saada enemmän Kristusta!

Wednesday, June 5, 2013

JEESUKSEN TUNTEMINEN

Kun Jeesus ja apostolit olivat kohdanneet kymmenen spitaalista(ks. Luuk.17:11 -19), he varmaan söivät jotakin ja lähtivät matkaan kylän toiselle puolen. Yhtäkkiä he kuulivat meteliä takaansa. Kun he katsahtivat sinnepäin, he näkivät miehen juoksevan heitä kohti, huutaen ja heiluttaen käsiään! Joku opetuslapsista sanoi: ”Se on yksi noista kylän spitaalisista.” Kun mies tuli lähemmäs, he kuulivat hänen kuutavan: ”Kunnia Jeesukselle! Ylistys sinulle!”
Se oli samarialainen spitaalinen! Tultuaan Jeesuksen luo hän lankesi tämän jalkoihin ja puhkesi ylistämään ja kiittämään! Hänen sisimmästään kohosi palvonta elävän Jumalan Poikaa kohtaan: ”Sinä olet Jumalan Poika! Kunnia sinulle!”

Jeesus katsoi häneen ja sanoi: ”Eivätkö kaikki kymmenen puhdistuneet? Missä ne yhdeksän ovat?” (Luuk.17:17). Hän kysyi: ”Miksi vain sinä? Missä ovat ystäväsi, toiset, jotka minä paransin?

Rakas lukija, tätä Jeesus kysyy edelleen tänä päivänä! Ihmisjoukoista, jotka hän on parantanut ja eheyttänyt, vain jäännös on tullut takaisin! Missä siis ne muut ovat? He ovat samassa paikassa, johon yhdeksän parantunutta spitaalista päätyivät: kadotettuna seurakunnassa, uskonnon nielemänä.

Uskon Raamatun antamiin lukuihin. Jos nämä luvut Luukkaan evankeliumin kertomuksessa ovat tarkat, yhdeksänkymmentä prosenttia niistä, joita Jeesus on koskettanut, päätyvät takaisin samaan kuolleeseen ja kuivaan seurakuntaan. He eivät pääse Jeesuksen luokse, koska he ovat hukkuneet uskontoon.

Yhdeksän spitaalista halusi innokkaana jatkaa elämäänsä, perheidensä luona. He sanoivat: ”Haluan itsekunnioitukseni takaisin. Haluan jälleen mennä synagogaan ja opiskella Messiaan tulemusta.”

Sanot ehkä: ”Mitä vikaa siinä on? Eikö miehen kuulu pitää huolta perheväestään? Eikö Daavid kehota miettimään syvään Jumalan asioita? Eikö kristittyjen tule olla motivoituneita työskentelemään ahkerasti, tekemään juuri niin, kuin nuo yhdeksän spitaalista tekivät? Eikö Jeesus käskenytkin heitä menemään suoraan pappien luo?”

Kyllä, kaikki tämä on totta, mutta siitä tulee mitätön asia, jollet ensin tule tuntemaan Jeesusta.

Tuesday, June 4, 2013

ILOHUUTOJA

Kun Jeesus kulki Samarian ja Galilean halki matkallaan Jerusalemiin, hän lähestyi tuntematonta kylää. Kylän ulkopuolella oli leiriytyneenä kymmenen pitaalista kauheassa liassa ja häpeässä.

Ilmeisesti yhdeksän näistä oli juutalaisia ja yksi samarialainen. Juutalaiset eivät niinä päivinä koskeneet samarialaisiin, puhumattakaan elämisestä heidän kanssaan. Yhteinen hätä oli tuonut nämä kymmenen jakamaan kurjuuttaan toistensa kanssa. Kodittomina hylkiöinä heidän oli pakko elää erillään kylän ulkopuolella olevassa leirissä.

Lain mukaan pitaalisten oli määrä pysyä ainakin 60 -70 metrin päässä toisista. Kun ihmiset kulkivat heidän ohitseen, heidän piti huutaa: ”Saastainen, saastainen!” Nämä miehet kerjäsivät ja söivät ruokaa, johon muut eivät olisi edes katsoneet. Ehkä he elivät kaatopaikkajätteillä.
Raamattu esittää pitaalisen häpeässä elävän syntisen esikuvana: raihnaisena ja synnin kauheiden seurausten heikentämänä.

En tiedä, miten nämä onnettomat yleensäkään kuulivat Jeesuksesta. Ehkä joku kuljeskeleva pitaalinen oli mennyt ohitse ja kertonut heille, miten ihmeellisesti Jeesus oli parantanut pitaalisia toisissa kaupungeissa ja kylissä. Joka tapauksessa he jotenkin tiesivät, että Jeesus kulkisi siitä ohitse ja odottivat häntä innokkaasti.

Olen usein miettinyt, alkoivatko he heiluttaa käsivarrentumppejaan, kun näkivät Jeesuksen ja opetuslapsien tulevan. Osoittivatko he puuttuvia raajojaan? Heiluttivatko he rikkinäisiä vaateriepujaan? Me emme tiedä, miten he pystyivät herättämään Jeesuksen huomion. Kun Jeesus tuli äänenkantaman päähän heistä, he huusivat kovaa: ”Jeesus, Mestari, armahda meitä!” Olen varma, että Jeesus ei kavahtanut heitä tai kääntänyt katsettaan heistä hetkeksikään. Hän katsoi suoraan heidän kasvoihinsa ja sanoi suurella myötätunnolla: ”Menkää ja näyttäkää itsenne papeille”(Luuk.17:14).

Uskon, että elämä, terveys ja voima virtasivat heti kaikkiin kymmeneen mieheen. Yksi toisensa jälkeen heistä katsoi käsiään, toistensa kasvoja ja näki kuivan, harmaan ihon alkavan muuttua. Heidän raajoihinsa ja kasvoihinsa kasvoi terveennäköistä lihaa. He olivat parantuneet.

Muistatko hetken, jolloin Jeesus osoitti armonsa sinulle, kuinka puhtaalta ja elävältä sinusta tuntui? Tunsitko uuden elämän itsessäsi? Nämä miehet varmasti tunsivat sen elämän! Voit olla varma, että jonkinlainen innostuksen väre kävi koko tuon ryhmän läpi, ja he alkoivat huutaa ilosta!

Monday, June 3, 2013

JUMALAN KIRKKAUDEN TÄYTTÄMÄNÄ by Gary Wilkerson

”Miten voin täyttyä Jumalan kirkkaudella?” Monet Vanhan Testamentin uskovat kysyivät tätä, ja Mooses huusi aivan ääneen sitä. Englanninkielinen Pyhän Jaakon käännös ilmaisee Mooseksen kaipuun hyvin selvästi: ”Silloin hän anoi: ’Anna siis minun nähdä sinun kirkkautesi’(2 Moos.33:18). Tämä ”anominen” ilmaisee pyytämistä, sielun valitusta, sen tarpeen ilmaisemista, joka vain pitää saada tyydytetyksi.

Jumalaa on selvästi miellyttänyt Mooseksen pyyntö, koska hän suostuu näyttämään kirkkautensa. Hän neuvoi Moosesta piiloutumaan kiven taakse ja kurkistamaan lyhyesti, kun Jumala meni ohi. Jumala tiesi, ettei edes Mooses pystyisi katsomaan hänen kirkkautensa loistoa. Niinpä Mooses katseli Jumalan kirkkautta vain pieneltä osalta. Kuitenkin se pieni pilkahdus vaikutti häneen voimakkaasti.

Useimmille meistä on opetettu, että Mooseksen piti peittää kasvonsa, koska ne säteilivät. Raamattu sanoo oikeastaan: ”Ja kun Mooses oli lakannut puhumasta laskeuduttuaan alas vuorelta heidän kanssaan, pani hän peitteen kasvoillensa”(2 Moos.34:33). Mooses siis peitti kasvonsa puhuttuaan kansalle. Mitä se oikein merkitsee?

Paavali selittää tätä kirjeessään korinttolaisille: ”Mooses … pani peitteen kasvoillensa, etteivät Israelin lapset näkisi sen loppua, mikä on katoavaista” (2 Kor.3:13). Paavalin rohkea väite, että Jumalan kirkkauden muoto itse asiassa loppuu, viittaa Mooseksen kasvojen kirkkauteen. Jumalan läsnäolon loistava kirkkauskin lopulta katoaa.

Silti Paavali sanoo, että on olemassa sellaista Jumalan kirkkautta, joka ei katoa. ”Jos sillä, mikä on katoavaista, oli kirkkaus, niin vielä paljoa enemmän on sillä, mikä on pysyväistä, oleva kirkkautta”(2 Kor.3:11). Paavali puhuu tässä Jumalan kirkkaudesta, jonka ruumiillistuma on vain Jeesuksessa. ”Koska meillä siis on tämmöinen toivo, niin me olemme aivan rohkeat emmekä tee niin kuin Mooses, joka pani peitteen kasvoillensa”(2 Kor.3:12- 13). Kristuksen kirkkauden tähden meitä rohkaistaan tavalla, jota ei annettu edes Moosekselle. Paavali selittää: ”Kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois. Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus. Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki”(2 Kor.3:16- 18).

Kristuksessa meidän sisimmässämme on katoamaton kirkkaus. Sen tähden meidän rohkeutemme ylittää Mooseksen rohkeuden, koska meitä vahvistaa Kristuksen oma Henki. Herran kirkkaus oli Mooseksen yllä hänen viettämästään ajasta Herran läsnäolossa. Se on kuitenkin erilainen kuin meidän kirkkautemme. Jeesuksen tähden Jumalan kirkkaus on meissä katoamattomana. Se muuttaa meitä jatkuvasti ”kirkkaudesta kirkkauteen”. Meillä on pysyvä, muuttumaton, katoamaton kirkkaus!