JUMALAN ANTAMAT UNET by Gary Wilkerson

1 Moos. 37:5 kertoo meille: ”Kerran Joosef näki unen”. Jumala puhui Joosefille tämän unissa suoraan eikä peräytynyt siitä. Hän antoi unien sytyttää sydämeensä Jumalan mielen mukaisen intohimon. Sana uni esiintyy 113 kertaa Raamatussa ja 30 niistä on Joosefin yhteydessä.

Jakeemme jatkuu: ”(Hän) kertoi sen veljilleen; sen jälkeen he vihasivat häntä vielä enemmän. (1 Moos.37:5). Monet meistä häpeävät niitä unia tai unelmia(englanninkielessä sanalla ”dream” myös tämä toinen merkitys, suom. huom.), joita Jumala on laittanut sydämellemme. Osa häpeästä tulee muitten ihmisten mielipiteitten pelosta. Se ei kuitenkaan toteudu ennen kuin puhumme intohimostamme. Kun sanoitamme une(lma)mme, otamme itse asiassa uskon askeleen.

Vuosikaudet minulla oli unelma johtaa elävää seurakuntaa kuten Springs Church’iä, mutta kun sanoin sen ääneen, saatoin nähdä epäilyä ihmisten silmissä. Olisi ollut helppoa mennä mukaan heidän epäilyynsä. Enhän ollut johtanut aiemmin kuin pieniä seurakuntia. Kiitos Jumalalle, hänen Henkensä rohkaisi minua sanomaan jatkuvasti ”kyllä” sille unelmalle, jonka hän oli laittanut minun sydämelleni, ja luottamaan hänen toteuttavan sen.

Jumalan antamaa unelmaa ei tuhoa niin helposti mikään muu kuin siveettömyys. Se, mikä sinusta saattaa näyttää pitkältä koetuksen ajalta, voikin olla sitä, että Jumala pitää sinulle paikkaa hänen kunniakkaaseen palvelemiseensa. Pelkäätkö unelmaa? Pyydä Jumalaa vaihtamaan pelkosi uskoksi. Onko menneisyydessäsi huonosti toimiva yhteisö? Luota Jumalaan, että hän johtaa sinua huolimatta jäljelle jääneistä arvista. Pelkäätkö, että olet elänyt synnissä liian pitkään? Muista hänen lupauksensa mennä jokaisen lampaansa perään, joka on lähtenyt omille teilleen.

Jumala toivottaa tervetulleeksi uskonelämään jokaisen syntisen ja hän päästää kaikki luottavat palvelijansa niistä kuopista, joihin he ovat langenneet. Älä anna minkään estää sitä kutsua, joka Herralla on sinun varallesi. Hän haluaa asettaa sinut pikapolulle, joka tuo hänen nimellensä kunniaa.