TARTUTTAVA USKO by Claude Houde

Aivan liian kauan monissa evankelikaalisissa kirkoissa säälittävä ja siirappinen asenne väärää nöyryyttä vastaan antoi uskoville luvan, oikeuden ja rohkeuden sanoa: ”Älkää katsoko minua! Älkää katsoko ihmistä, katsokaa yksinomaan Jumalaa!” Minäpä teen nyt selväksi mitä tarkoitan. On oikein, tervettä ja raamatullista keskittää katseemme, hartautemme ja täysi luottamuksemme Jumalaan ja häneen yksin. Ihmiset ovat aina lankeilevia ja epätäydellisiä. He voivat aiheuttaa meille pettymyksiä ja haavoja. Apostoli Paavali muistuttaa meitä siitä, että Jumalan valtakunnan ikuiset ja täydelliset aarteet on annettu ja eletään ihmisyyden ja sen heikkouden ja epätäydellisyyden saviastioissa (ks. 2 Kor. 4:7).

Kuitenkin huomiotta jättämisen ja selkämme kääntämisen ajan vastuulle ja raamatulliselle kutsulle viedä eteenpäin uskoa, rakkautta, anteeksiantamusta, puhtautta, jalomielisyyttä ja antautunutta sydäntä Jumalaa ja hänen huonettaan kohtaan lapsillemme ja läheisillemme täytyy päättyä. Ilman röyhkeyttä tai teeskentelyä, lähinnä omaten sisäisen ja akuutin hengellisen aistin Jumalasta riippumisesta apostoli Paavali intoa täynnä kutsui nuoria uskovia, jotka ympäröivät häntä: ”Olkaa minun seuraajiani, niin kuin minä olen Kristuksen seuraaja”(1 Kor.11:1). Myöhemmin Paavali sanoi Timoteukselle: ”Minkä olet kuullut minulta … usko se luotettaville miehille, jotka sitten ovat soveliaita muitakin opettamaan”(2 Tim.2:2).

Meidän täytyy ruveta näkemään itsemme tällä tavalla. Kun tajuamme ja tulemme ymmärtämään oman elämämme merkityksen, sen mittaamattoman mahdollisuuden vaikuttaa, jota me kaikki kannamme itsessämme, sielujemme syvyydestä kohoaa rukous Jumalan puoleen: ”Oi, Herra lisää meille uskoa!” Rakas lukija, anna minun sanoa se näin: Jokaisen meistä tulee olla tartuttaja!

Haluan kysyä sinulta: mitä sinun arvosi, intohimosi ja prioriteettisi kertovat niille, jotka katsovat sinun vaellustasi ja puhettasi jokapäiväisessä elämässä? Kysyn aivan suoraan, jos olisin sinun ympäristössäsi, oppisin sinusta ja alkaisin imitoida sinua, mitä saisin ”saaliiksi”? Tiedät yhtä hyvin kuin minäkin, että joidenkin miesten ja naisten usko, rakkaus, ilo ja intohimo ovat tarttuvia. Heidän lähellään oleminen tekee meille hyvää, innostaa meitä, parantaa meitä ja sovittaa meitä ihmisrodun kanssa! Meistä on ihanaa olla heidän lähellään ja kiitämme Jumalaa heidän uskostaan, joka tuottaa toivoa ja vauhdittaa meidän vaellustamme kohti uusia korkeuksia halussamme, antaumuksessamme ja Jumalan mahdollisuuksissa!


__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.