TODELLINEN VOIMA by Jim Cymbala

Saatanan pääasiallinen toimintaperiaate Jumalan kansan kanssa on aina ollut kuiskaus: ”Älä rukoile, älä pyydä, älä odota Jumalan tekevän suuria asioita. Selviät erinomaisesti omalla älykkyydelläsi ja voimallasi.” Tosiasia on, että paholainen ei pelkää meidän ihmisyrityksiämme tai mitään suosituksia. Hän tietää, että hänen valtakuntansa luhistuu aina, kun me nostamme sydämemme Jumalan puoleen.

Kuuntele Daavidin luottavaa varmuutta Psalmissa 4:3: ”Tietäkää: ihmeellinen on Herra hurskastansa kohtaan, Herra kuulee, kun minä häntä huudan”. Tässä oli Daavidin koko asenne, hänen vaistonsa ja erityisesti hänen suhteensa sodankäyntiin. Ei väliä, millaiset armeijat filistealaisilla oli. Jos me huudamme avuksi Jumalaa, hän antaa meille voiton. Jos me luovumme uskosta, emmekä huuda apua, meidät voittaa aivan pieni armeija.

Melkein kuulen Daavidin sanovan: ”Sinä voit kurittaa minua, voi vainota minua, voit tehdä mitä haluat, mutta kun huudan avuksi Jumalaa, olet hukassa! Herra kuulee, kun rukoilen häntä.”

Huomaa, kuinka Jumala määrittelee pahat ihmiset Psalmissa 14:4: ”Eivätkö he mitään käsitä, kaikki nuo väärintekijät, jotka saavat leipänsä syömällä minun kansaani eivätkä avuksensa huuda Herraa?” Siinä on Jumalan määritelmä jumalattomista ihmisistä. He voivat tehdä monia asioita, mutta eivät nöyrry ja havaitse Jumalan kaikkivoipuutta, jotta huutaisivat häntä avukseen kaikesta sydämestään.

Pelastus on mahdoton siihen asti, kun ihminen nöyränä huutaa avuksi Herran nimeä(ks. Ap.t. 2:21), sillä Jumala on luvannut erityisesti olla armossa rikas niille, jotka huutavat avukseen hänen nimeään(ks. Room.10:12- 13).

”Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä”, Jumala sanoo Psalmissa 50:15, ”niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua." Jumala haluaa ylistystä meidän elämästämme. Ainoa tapa tuoreen ylistyksen ja kunnioituksen saamiseen tulee siitä, että me tulemme aina ja uudelleen hänen luokseen hädän ja vaikeuksien aikana. Silloin hän tulee väliin näyttääkseen, kuinka voimakkaasti hän puolustaa meitä, ja me tulemme myös tietämään, että hän on tehnyt sen.


__________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu säännöllisesti World Challengen tukemissa työntekijäkonferensseissa ympäri maailmaa.