PARANTAVA LÄÄKE

Jumalan käsky rakastaa vihollisiamme vaikuttaa katkeralta, mauttomalta lääkkeeltä. Niin kuin risiiniöljy, jota jouduin nieleskelemään lapsena, se on lääke joka parantaa.

Jeesus lausuu hyvin selvästi: ”Te olette kuulleet sanotuksi: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi'. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat” (Matt.5:43- 44).

Oliko Jeesus ristiriidassa lain kanssa? Ei ollenkaan. Hän vain peruutti lihan hengen, joka oli tullut lain sisälle. Tuohon aikaan juutalaiset rakastivat vain toista juutalaista. Juutalaisen ei ollut lupa kätellä pakanaa tai edes antaa viittansa helman viistää ulkopuolisen vaatetusta. Tämä ei kuitenkaan ollut pyhän lain ohje: ”Jos vihamiehelläsi on nälkä, anna hänelle leipää syödä, ja jos hänellä on jano, anna hänelle vettä juoda. Sillä niin sinä kokoat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle, ja Herra sen sinulle palkitsee”(San.25:21 -22).

Voimme vihata hallituksen jäsenten moraalitonta käyttäytymistä. Voimme vihata homojen, abortin tehneiden ja kaikkien Kristusta halveksivien syntiä. Silti Herra käskee meitä rakastamaan heitä ihmisinä, joiden puolesta Jeesus on kuollut ja hän käskee meidän rukoilla heidän puolestaan. Jos joskus halveksin enemmän ihmistä kuin hänen periaatettaan, en todellakaan edusta Kristusta.

Olin katsomassa homoseksuaalien paraatia Fifth Avenuella, täällä New Yorkin kaupungissa. Kaksi sataa viisikymmentä tuhatta homoseksuaalia marssi, monet heistä puolialastomina ja jotkut kantaen kylttiä, jossa luki: ”Jumala on homo”. Näin heidän myös lähtevän kulkueesta ja käyvän kristittyjen päälle, joilla oli kyltti: ”Jumala VIHAA syntiäsi, mutta hän rakastaa sinua”.

Tulin vihasta punaiseksi. Mieleni teki kutsua taivaasta Sodoman kaltaisen tulen heidän päällensä. Sitten mieleeni tuli: ”Olen niin kuin opetuslapset, jotka halusivat kutsua tulen taivaasta ja kuluttaa ne, jotka hylkäsivät Jeesuksen.”

Rakasta vihollisiasi! Rakasta niitä, jotka sinun silmissäsi tekevät syntiä tahallaan. Rukoile heidän puolestaan! Siunaa heitä, jotka kiroavat sinua!

Näin Jeesus sanoi. Tee niin!