EI VAIN ITSEÄMME VARTEN by Carter Conlon

Raamattu kertoo meille, että Hanna kaikkein epätoivoisimpana hetkenään lopulta ”teki lupauksen sanoen: ’Herra Sebaot, jos sinä katsot palvelijattaresi kurjuutta, muistat minua etkä unhota palvelijatartasi, vaan annat palvelijattarellesi miehisen perillisen, niin minä annan hänet Herralle koko hänen elinajaksensa, eikä partaveitsi ole koskettava hänen päätänsä’"(1 Sam.1:11).

Sitä Jumala vain oli odottanutkin! Usein me näet saadessamme vastauksen liian nopeasti, inhimillinen luontomme yrittää selittää sen. Tietenkin me voimme todistaa, kuinka Jumala oli uskollinen ja siunasi meitä, mutta lopulta me otamme siunauksen ja kulutamme sen itseemme. Siksi Jumalan täytyy antaa meidän odottaa, kunnes tulemme epätoivon hetkeen niin kuin Hanna. Se on paikka, jossa olemme valmiit ottamaan vastauksen ja antamaan sen takaisin Herralle hänen kunniakseen.

Hannalla ei silloin ollut aavistustakaan siitä, että hänen pyhä toivottomuutensa oli juuri sitä, minkä Jumala aikoi vaikuttaa kansassaan. Hänen vastauksensa oli tarkoitettu estämään sitä tuhoa, joka oli tulossa sitä kohti. Hanna kuitenkin tiesi, että hänen tekemänsä lupaus maksaisi hänelle jotakin. Kuvittele, kuinka vaikeata onkaan ollut luvata poikansa temppelin palvelukseen, tietäen, että pappeus oli aivan pahentunut ja luopumuksen tilassa ja kansakunta vaakalaudalla. Silti hän halusi tuoda poikansa ja antaa hänet temppelipalvelukseen.

Voin kuvitella Hannan naapurien sanoneen, kun hän lähti viimeisen kerran temppeliin viedäkseen poikansa sinne: ”Mitä ihmettä sinä aiot, Hanna? Jumala vastasi vihdoinkin sinun rukouksiisi ja antoi sinulle tämän lapsen!” Saman asian kanssa mekin, sinä ja minä taistelemme pitkin matkaa, väärän järkeilyn kanssa: ottaako neuvoja niiltä, jotka eivät ole koskaan kulkeneet sellaista matkaa.

Jotenkin Hannalla oli järkeä tietää, että Kristuksen meille siunaama elämä ei ole meitä itseämme varten vaan toisia. Sen Hanna tajusi ollessaan temppelissä tekemässä lupaustaan. Hän lupasi tuoda Jumalalle takaisin sen elämän, jonka hän tältä saisi. Tosiasiassa juuri siinä hetkessä Hannan ulkomuoto muuttui, eikä hän ollut enää surullinen (ks.1 Sam1:18).


__________
Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001. Vahvana, tunnollisena johtajana, hän on usein puhujana työntekijäkonferensseissa, joita World Challenge pitää kaikkialla maailmassa.