HÄNEN IANKAIKKINEN PÄÄMÄÄRÄNSÄ

Ensimmäisen Samuelin kirjan 9. luvussa luemme, että Saulin isä lähetti poikansa etsimään karanneita aaseja. Ottaen mukaansa palvelijan Saul etsi kaikkialta maasta, kunnes hän lopulta menetti toivonsa ja oli valmis luopumaan etsinnöistä. Silloin palvelija kertoi hänelle profeetta Samuelista, joka saattaisi voida sanoa, missä aasit olivat.

Samuel oli Jumalan mies, eräänlainen Pyhän Hengen esikuva, joka tunsi Jumalan mielen. Hänellä oli kuitenkin mielessään enemmän kuin vain antaa ohjeita Saulille, koska hän tiesi Jumalan valinneen tämän omien iankaikkisten päämääriensä täyttymiseksi!

Ensimmäiseksi, Saulin tultua paikalle, Samuel kutsui kokoon juhla-aterian (ks. 1 Sam.9:19). Tätä juuri Pyhä Henki odottaa meiltä: istumista Herran pöytään ja palvelemaan häntä, viettäen laatuaikaa yksin, kuunnellen hänen sydäntään.
Samuel pyysi Sauli tyhjentämään mielensä niin, että he voisivat keskustella (1 Sam. 9:20- 25). Samuel sanoi: ”Älä enää etsi neuvoa aasien löytämiseen, se asia on jo kunnossa. Nyt on käsillä tärkeämpiä asioita. Sinun pitää päästä tuntemaan Jumalan sydän, hänen iankaikkiset päämääränsä.”

Seniltaisen yhteysaterian jälkeen Samuel pyysi Saulia lähettämään palvelijan pois huoneesta niin, että he voisivat keskustella läheisesti, kasvoista - kasvoihin(ks. 1 Sam.9: 27- 10:1).

Huomaatko, mitä Jumala sanoo tässä? ”Jos todella vaellat Hengessä, jos todella haluat voiteluni, sinun pitää etsiä minulta enemmän kuin vain neuvoa. Sinun pitää tulla läsnäolooni ja päästä tuntemaan minun sydämeni, haluni! Minä haluan näet voidella sinut käyttöön valtakunnassani!”

Rakas lukija, unohda neuvonpyyntö, unohda kaikki muu juuri nyt! Anna Pyhän Hengen opettaa sinulle syviä, salaisia Jumalan asioita. Ole hiljaa hänen läsnäolossaan ja anna hänen näyttää sinulle Herran sydän. Tämä on Hengessä vaeltamisen korkein muoto.