HÄNEN KÄTENSÄ ON SUUREMPI by Claude Houde

Lapsi seisoi karkkikaupan edessä jalkakäytävällä kuin paikoilleen naulattuna. Sisällä oli suunnaton suklaakakkujen universumi, parhaat ja makeimmat ihmisen koskaan näkemät piparit! Karkkikaupan omistaja koetti epätoivoisesti olla huomaamatta tätä pennitöntä pikkupoikaa, jolla oli suuret silmät. Niillä hän katsoi omistajaa kärsivällisesti sanomatta sanaakaan. Pitkien minuuttien jälkeen omistaja kävi kärsimättömäksi ja mutisi: ”En voi antaa pipareita ja karkkeja joka lapselle, joka pysähtyy kauppani eteen! Tämä on kauppa, ja minun pitää ansaita elantoni!”

Lapsen viimeinen katse osoittautui kuitenkin menevän yli kauppiaan sietokyvyn. Antaen peräksi hän viittoili lasta tulemaan sisälle. Salamana ovela poika oli sisällä. Karkkikaupan pitäjä poisti kannen valtavan suuren purkin päältä. Se oli täynnä mitä houkuttelevimman makuisia ja tuoksuisia (ja varmasti myös erittäin kalliita) suklaita. Hän viittasi kädellään ja sanoi: ”Tule ja ota muutama”. Poika katsoi häneen leveä hymy kasvoillaan, mutta pudisti päätään. Omistaja toisti: ”Tule nyt, tarkoitan ihan tosissani, ota mitä haluat! Ilmaiseksi!! Taaskin poika pudisti päätään! Silloin tämä mies työnsi kätensä purkkiin ja antoi pojalle valtavan kourallisen namuja!

Uteliaana kauppias kysyi pojalta: ”Mikset ottanut niitä itse?” Viisas poika vastasi riemastuneena: ”Koska sinun kätesi on suurempi kuin omani!”


Hyvä ystävä, Jumalan käsi on suurempi kuin meidän. Hänen voimansa on riittävä. Hänen mahtava kaikkivaltias kätensä ottaa meidän tärisevän ja heikon kätemme, ja yliluonnollisia alkaa tapahtua! Hänen kätensä sallii minun käteni suorittaa sen, mitä hän on valmistanut minua varten.

”Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä häneltä anovat! (Matt. 7:11).


__________

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.