JUMALA TAHTOO HALKAISTA VEDET SINUN EDESSÄSI

Kun vanha profeetta Elia vietti viimeisiä päiviään maan päällä, hän päätti mennä katsomaan Beetelin ja Jerikon kaupunkeja. Hän pyysi mukaansa palvelijansa Elisan. Niin tämä pari lähti nähdäkseni ”opetusmatkalle”. Kun he olivat käyneet kummassakin näistä kaupungeista, he tulivat Jordanvirran rannalle. Elia otti viittansa, suuren löysästi istuvan vaatteen ja löi sillä vettä. Yliluonnollisesti vedet jakautuivat kahtia, ja nuo kaksi miestä kulkivat kuivaa myöten yli (ks. 2 Kun.2:8).

Miksi Elia vaati virran ylittämistä noin ihmeenomaisesti? Jordan ei ole syvä, leveä joki, eikä Raamattu anna todistetta siitä, että se olisi tulvinut. Sitten vielä viisikymmentä nuorta profeettaa toisella puolen virtaa olisivat voineet rakentaa lautan heille ihan muutamassa tunnissa.

Uskon, että Elia halusi opettaa nuorelle seuraajalleen menneen ajan ihmeellisiä ylitsekulkuja, Mooseksesta Joosuaan ja vielä tähän päivään asti, jotka olivat menneitä tapahtumia. Hän halusi haastaa Elisaa aivan kuin sanoakseen: ”Kun alat oman toimintasi ja saarnaat, että Jumala on ihmeitä tekevä Jumala, sinun pitää todistaa siitä, mitä hän tehnyt sinulle henkilökohtaisesti. Pian olen lähtenyt, Elisa. Kun siis palaat huomenna tälle virralle, haluan sinun menevän takaisin sen yli samalla tavalla, kuin tulit. Usko, että Jumala tekee ihmeitä sinunkin elämässäsi.”

Monien meistä on mahdotonta uskoa, että Jumala tekisi ihmeitä meidän elämässämme tänä päivänä. Me vietämme aikamme ihmetellen uskomattomia ihmeitä Raamatussa, ja kuitenkin Jumala tahtoo sanoa meille: ”Minulla on paljon parempaa sinua varten. Tahdon tehdä ihmeitä sinun elämässäsi, muuttaa kotisi, hoitaa avioliittosi, pelastaa pelastumattomat omaisesi. Sinun pitää tulla omalle Punaiselle merellesi, omalle Jordanvirrallesi ja minä tahdon halkaista vedet sinun edessäsi.”