JUMALA TAHTOO TEHDÄ SUUREMPIA TEKOJA

Toisen Kuningastenkirjan toinen luku sisältää koko Vanhan Testamentin vaikuttavimpia kohtia. Tämä luku kertoo vanhenevan profeetta Elian ja hänen palvelijansa Elisan ihmeellisen tarina. Kun me tulemme mukaan tähän kertomukseen, Jumala on ilmoittanut Elialle, että hänen toimintansa maan päällä on lopussa. Nyt hänen piti ylittää Jordanvirta ja mennä tiettyyn paikkaan, josta taivaalliset vaunut noutaisivat hänen ylös ja tempaisivat hänet kirkkauteen.

Kun Elia ja Elisa tulevat määränpäähänsä, Elia kääntyy palvelijansa puoleen ja sanoo: "Pyydä minua tekemään hyväksesi jotakin, ennen kuin minut otetaan pois sinun tyköäsi". Epäröimättä nuorempi mies vastaa: "Tulkoon minuun sinun hengestäsi kaksinkertainen osa"(2 Kun.2:9).

Ensi näkemällä Elia Elisan vastaus näytti yllättävän, kun hän sanoi: "Pyyntösi on vaikea täyttää" (2 Kun.2:10). Elia jatkoi neuvomalla Elisaa katselemaan tarkkaan, mitä Jumala tekisi, ettei jäisi siitä paitsi ja menisi pettyneenä kotiin.

Kun miehet kulkivat eteenpäin, yhtäkkiä vaunut ilmestyivät taivaasta ja erottivat heidät. Elia otettiin vaunuihin silmänräpäyksessä, ja Elisa sai todistaa koko tapahtuman! Hän huusi: " ’Isäni, isäni! Israelin sotavaunut ja ratsumiehet!’ Sitten hän ei enää nähnyt häntä. Ja hän tarttui vaatteisiinsa ja repäisi ne kahdeksi kappaleeksi”(2 Kun.2:12).

Elia oli lähtenyt, mutta hänen viittansa oli pudonnut maahan. Kun Elisa näki sen, hän riisui omat vaatteensa, repi ne kappaleiksi ja pani Elian viitan selkäänsä. Kun hän palasi Jordanille, hän otti viitan päältään ja löi sillä vettä, niin kuin hänen mestarinsakin oli tehnyt. Heti paikalla vedet jakautuivat kahtia, ja Elisa kulki kuivaa myöten yli. Niin alkoi nuoren profeetan ihmeellinen toiminta.

Tämän Raamatunkohdan tapahtumat ovat täysin uskomattomia. Mitä tämä kappale sanoo meille tänään? Uskon, että Jumala on antanut meille opetuksen, jota ei voi ymmärtää väärin, selkeän, yksinkertaisen sanoman: Jumala tahtoo tehdä suurempia tekoja jokaisen seuraavan sukupolven kautta. Jokaisen uuden sukupolven tulee etsiä Herraa saadakseen oman kokemuksensa Pyhästä Hengestä ja myös voiman täyteyden häneltä.