MIKÄÄN ONGELMA EI OLE HÄNELLE LIIAN VAIKEA KORJATA

Markuksen evankeliumin 9. luvussa aivan sekaisin oleva isä toi demonien vallassa olevaa poikaansa Jeesuksen opetuslasten luo, jotta he ajaisivat ne ulos. Tämä poika ei ollut vain ongelmallinen tai kapinoiva. Hän oli täynnä pahoja henkiä, ja ne hallitsivat hänen tekojaan. Poikaparkaa pidettiin täysin toivottomana tapauksena. Hän oli sekä kuuro että mykkä. Hän päästi suustaan vain kurkkuääniä. Hänen isänsä piti häntä sylissään, koska demonit alituiseen yrittivät heittää hänet lähimpään jokeen, järveen tai avotuleen. Oli täysipäiväinen työ estää tätä lasta tappamasta itseään, ja se varmaan särki hänen isänsä sydämen.

Nyt, kun isä seisoi opetuslasten edessä, paholainen alkoi ilmetä pojassa. Hänen suustaan tuli vaahtoa, ja hän kieriskeli vääntelehtien ja pyöriskellen villisti maassa. Raamattu kertoo meille, että opetuslapset rukoilivat hänen puolestaan, ehkä pitkän aikaa, mutta mitään ei tapahtunut. Pian kirjanoppineet kokoontuivat epäillen heidän ympärilleen: ”Miksi poika ei parantunut? Onko tämä tapaus liian vaikea Herrallenne? Onko paholainen voimakkaampi tällaisissa tilanteissa?”

Silloin juuri Jeesus tuli paikalle! Isä sanoi: ”Minä toin poikani sinun opetuslapsiesi luo, mutta he eivät voineet parantaa häntä. Hän on toivoton tapaus!” Jeesus vastasi hänelle yksinkertaisesti: ”Jos voit! Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo"(Mark.9:23). Kristus sanoi jokaiselle siinä olevalle: “Uskotteko, että voin hoitaa kaikki muut tilanteet, paitsi ne, joissa paholainen hallitsee? Minä sanon teille, ettei ole mitään ongelmaa, ei mahdotonta tilannetta, jota en voi korjata.”

Sitten Jeesus teki mahdottoman mahdolliseksi vain yhdellä ainoalla sanalla: ”Sinä mykkä ja kuuro henki, minä käsken sinua: lähde ulos hänestä, äläkä enää häneen mene"(Mark.9:25). Silloin poika vajosi maahan kuin kuolleena, mutta Raamattu kertoo, että ”Jeesus tarttui hänen käteensä ja nosti hänet ylös. Ja hän nousi”(Mark.9:27).

Osaatko kuvitella ilon, joka syntyi? Tuo puhdas, vapautettu poika varmaan juoksi isänsä luo ja halasi häntä. Isän sydän taas hypähti ilosta! Jumala oli korjannut kaiken.

Niin, miksi Pyhä Henki pani Markuksen sisällyttämään tämän kertomuksen evankeliumiinsa? Uskon, että se oli kaikkia vanhempia varten siitä hetkestä eteenpäin. He voisivat nyt uskoa, että Jumala voi tehdä mahdottoman heidänkin lapsilleen. Herra siis sanoi: ”Minä voin parantaa minkä tai kenet hyvänsä. Jos vain uskot, kaikki on mahdollista sinulle minun kauttani.”