ONKO HERRALLE MIKÄÄN LIIAN VAIKEATA?

Muistat varmaan 1 Mooseksen kirjan kertomuksen siitä, kuinka Jumala ilmestyi Aabrahamille. Patriarkka istui telttansa ovella päivän kuumimpana aikana, kun yhtäkkiä kolme miestä ilmestyi hänen eteensä seisomaan puun alle. Aabraham meni ulos tapaamaan heitä, valmisti hyvän aterian ja keskusteli heidän kanssaan.

Heidän puhellessaan Herra kysyi Aabrahamilta, missä hänen vaimonsa Saara oli. Sitten Jumala sanoi jotakin uskomatonta: "Minä palaan luoksesi tulevana vuonna tähän aikaan, ja katso, vaimollasi Saaralla on silloin oleva poika"(1 Moos.18:10).

Sillä aikaa Saara oli teltan sisäpuolella seuraten heidän keskusteluaan ja, kun hän kuuli tämän, hän nauroi ajatukselle. ”Mahdotonta”, hän ajatteli. Hän oli jo aikaa sitten ohittanut lapsensaamisiän, ja Aabrahamkin oli liian vanha siittämään lapsia.

Kun Jumala kuuli Saaran naurun, hän sanoi: "Miksi Saara nauroi ajatellen: 'Synnyttäisinkö minä todella, minä, joka olen näin vanha?' Onko mikään Herralle mahdotonta? " (1 Moos.18:13 -14).

Kirjoitan tätä tänään, koska Jumala tekee saman kysymyksen omille lapsilleen näinä aikoina: ”Onko Herralle mikään mahdotonta? Jokaisen meistä pitää kohdata vaikeat elämäntilanteensa. Niiden kaikkien keskellä Jumala kysyy: ”Luuletko ongelmasi olevan liian suuren Minun selvittää? Uskotko, että voin tehdä sen, vaikka ajattelet sen olevan mahdotonta?” Jeesus sanoo meille: ”Mikä ihmisille on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista"(Luuk.18:27). Uskotko tämän Herran sanan? Hyväksytkö ajatuksen, että hän voi tehdä mahdottoman mahdolliseksi avioliitossasi, perheessäsi, työpaikallasi, tulevaisuudessasi?

Me olemme nopeita kertomaan toisille, että hän voi. Kun näemme rakkaittemme kärsivän vaikeita aikoja, niin sanomme heille: ”Koeta kestää ja katso ylöspäin. Älä lakkaa luottamasta Herraan. Hän on mahdottomuuden Jumala!”

Silti epäilen, luotammeko itsekään näihin totuuksiin. Saara, joka epäili Herraa, olisi kuitenkin tarjonnut ystävilleen samaa ohjetta. Kuvittele, että hän olisi kuullut uskovasta pariskunnasta samanlaisessa tilanteessa, uskollisista ihmisistä, jotka halusivat saada lapsen, mutta olivat liian vanhoja siihen. Vähän kerrassaan he menettivät luottamuksensa unelmaan.

Jos olisit kysynyt Saaralta, mitä hän olisi sanonut heille, todennäköinen vastaus olisi ollut: ”Käske heidän vain kestää. He eivät voi antaa toivonsa unelmastaan luhistua. He palvelevat Jumalaa, joka tekee mahdottomia ja Hän voi järjestää tämän aisan heille.”

Kuitenkin Saaran oli mahdotonta uskoa tätä itselleen. Monet uskovat ovat tänään samanlaisia. Me julistamme rohkeasti Jumalan voimaa toisille, mutta emme usko hänen sanaansa omalle kohdallemme.