Monday, June 30, 2014

VARMA PERUSTUS by Gary Wilkerson

Me elämme epävarmuuden aikoja, epävarmoina työpaikastamme, taloudestamme ja/tai ihmissuhteistamme. Tämä aiheuttaa meissä tunteen kaiken järkkymisestä, epävakaudesta ja jopa uskomme epävarmuudesta. Sellaisin aikoina Jumala tahtoo meidän tietävän, että hän on varma perustus. Kaikki voi ympärillämme järkkyä, mutta hän pysyy lujana.

Markuksen evankeliumin kuudennessa luvussa heti verenvuotoa sairastaneen naisen (Mark.5:25- 34) ja synagogan esimiehen tyttären parantamisen (Mark.5:35- 43) jälkeen Jeesus meni kotikaupunkiinsa, jossa hän kohtasi selkeän epäuskon.

Olen aina ihmetellyt seuraavaa jaetta: ”Ja hän ei voinut siellä tehdä mitään voimallista tekoa, paitsi että paransi joitakuita sairaita panemalla kätensä heidän päälleen” (Mark. 6:5).

Tämä jae vesittää teologiani. Kuinka voivat Kaikkivaltiaan Jumalan kädet olla sidotut ihmisten epäuskon tähden? On totta, että Jeesus lähetti kaupunkiin sanoman, joka on ytimeltään: ”Valitan, mutta toisilla on sellainen usko, että he voivat tehdä aukon kattoon saadakseen laskettua sairaan miehen minun eteeni parannettavaksi. Te ette usko, että voin edes parantaa.”

Tämä Raamatunkohta päättyy uskomattomaan lauseeseen: ”Hän ihmetteli heidän epäuskoansa” (Mark.6:6). Olkoon tämä varoituksena kaikille. Älä lähde lukemasta tätäkään kirjoitusta epäusko sydämessäsi.

Tietenkin elämässämme on aikoja, jolloin Jumala saattaa tehdä toisinkin, vastoin meidän toiveitamme. Me rukoilemme, anomme, uskomme, että Herra tulee apuun, mutta hän vain menee toiseen suuntaan. Tarkoittaako se siis sitä, että Jumalan haluaa meidän hylkäävän uskon, lakkaavan pyytämästä, toivomasta, eläen ilman kaipausta.

Uskotko edelleen, että Jeesus voi? Uskotko, että hän tahtoo? Mikä koetuksesi sitten onkaan, miten kaukana toivo näyttää olevan, hän on valmis auttamaan. Pyydä häntä puhaltamaan sinuun uskoa.

Saturday, June 28, 2014

OLEMME VAIKEUKSISSA by Jim Cymbala

Sanon, että olemme vaikeuksissa ja on korkea aika herätä! Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta seurakunta on tänään kuin Laodikean seurakunta. Tosiasiassa olemme laitostaneet laodikealaisuuden niin, että luulemme penseyden olevan normaalia. Jokaista seurakuntaa, joka voittaa enemmän kuin muutaman ihmisen Kristukselle, pidetään ”erinomaisena”.

Jeesuksen lujat sanat sopivat meihin yhtä hyvin kuin ensimmäisen vuosisadan lopun uskoviin:

”Minä tiedän sinun tekosi: sinä et ole kylmä etkä palava; oi, jospa olisit kylmä tai palava! Mutta nyt, koska olet penseä, etkä ole palava etkä kylmä, olen minä oksentava sinut suustani ulos. Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse”(Ilm.3:15- 17). Toisin sanoen he lausuivat ihmeellisen ”positiivisen tunnustuksen”. He julistivat voittoa ja siunausta. Vika oli siinä, että he eivät vakuuttaneet Jeesusta, vaan Hän vastasi:

”Etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston. Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus”(Ilm.3:17,19).

Kovaa kieltä, varmasti, mutta Jeesus käsittelee aina kovakouraisesti niitä, joita hän rakastaa: ”Sillä mikä on se lapsi, jota isä ei kurita? kysyy kirjoittaja Hebrealaiskirjeessä(12:7).

Huomaa, että laodikealaiset olivat Jumalan pyhiä, joille oli annettu kaikki lupaukset. He olivat osa Kristuksen ruumista, jotka lauloivat ylistystä sunnuntaisin, nauttivat fyysisiä etuja, ja epäilemättä pitivät itseään pakananaapureitaan vanhurskaampana. Kuitenkin he olivat juuri tulemassa oksennuksena ulos. Mikä herätyskutsu!

Silloin, kun Kristuksen ruumis joutuu vaikeusiin, tarvitaan vahvaa toimintaa. Emme voi vain istua ja toivoa, että ongelma ratkeaa itsestään.

Alkuseurakunta alkoi kehittyä voimallisesti. He olivat yksimielisiä, ahkeria rukouksessa, Pyhällä Hengellä täytettyjä, kaiken aikaa Jumalan työssä Jumalan tahdon mukaan ja näkivät tuloksia, jotka kirkastivat hänen nimeään.

Sitten tuli ensimmäinen hyökkäys (ks. Ap.t. 4:2-3). Miten he suhtautuivat siihen? He alkoivat nopeasti rukoilla näin: “Sen kuultuansa he yksimielisesti korottivat äänensä Jumalan puoleen ja sanoivat: ’Herra, sinä, joka olet tehnyt taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on!

Ja nyt, Herra, katso heidän uhkauksiansa ja anna palvelijaisi kaikella rohkeudella puhua sinun sanaasi; ja ojenna kätesi, niin että sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen nimen kautta’ "(Ap.t.4:24, 29- 30).

Juuri tätä profeetat kautta vuosisatojen ovat käskeneet heitä tehdä: Hyökkäyksen tullessa, uuden haasteen edessä, kaikkina aikoina, kaikkina vuodenaikoina, huuda avuksi Herran nimeä ja hän auttaa sinua.


__________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu usein Expect Churchin johtajakonferensseissa, joita World Challenge tukee ympäri maailmaa.

Friday, June 27, 2014

ELÄMÄN VIRTA

Hesekielin profetian luvussa 47 näytettiin seuraavaa: Viimeisinä päivinä Jeesuksen Kristuksen seurakunta on kirkkaampi ja voitokkaampi kuin koko historiansa aikana. Herran todellinen ruumis ei heikkene tai vähene voimassa tai hengellisessä vallassa. Ei, Hänen seurakuntansa lähtee voiman ja kirkkauden leimahduksessa, ja se nauttii Jeesuksen täydellisimmästä ilmestyksestä mitä kukaan on koskaan tiennyt.

Hesekiel kirjoittaa: ”Siinä on kaikenlaisia kaloja, aivan kuin suuren meren kaloja, hyvin paljon”(Hes.47:10). Uskovien joukko tulee esiin uiden Herran läsnäolon kohoavissa vesissä.

Hesekielin näky kohoavista vesistä (Hes.47:3-4) puhuu Pyhän Hengen enentymisestä. Viimeisinä päivinä Jumalan läsnäolo kansansa keskellä lisääntyy.

Tämän virran perustus on ristissä. Näemme tämän kuvan toteutuvan seuraavassa jakeessa: ”Yksi sotamiehistä puhkaisi keihäällä hänen kylkensä, ja heti vuoti siitä verta ja vettä”(Joh.19:34).

Veden lisääntyvä virta on kuva Helluntaista, kun Pyhä Henki annettiin opetuslapsiin. Tämän Hengen lahjan mukana Kristuksen seuraajat saavat lupauksen, että hän on elämän veden virta, joka kumpuaa heistä. Se virta tulvisi yi koko maan(ks. Joh.7:38- 39).

Hesekielin näyn mukaan elämän virta tulee esiin juuri ennen Herran tulemista. Jumala vie profeetan ihmeelliselle matkalle, ja Hesekiel todistaa: ”Mies, mittanuora kädessään, … antoi minun käydä veden poikki”(Hes.47:3). Herra kehotti profeettaa kulkemaan eteenpäin, syvemmälle ja kauemmas veteen. Hesekiel sanoo, että vesi oli lopulta liian syvää hänelle, liian hämmentävää: ”Vesi nousi uimavedeksi, virraksi, josta ei voinut käydä poikki” (Hes. 47:5).

Saatan vain kuvitella miehen hämmästystä, kun Herra kysyi häneltä: ”Hesekiel, Mikä tämä meri on, joka on noussut? Jos tämä virta on pelkästään elämää ja ylösnousemusvoimaa, ketkä saavat niin suuren siunauksen, että voivat uida tässä kirkkaudessa?” Hesekiel saattoi vain kuvitella sitä, mitä me nyt elämme ja nautimme.

Thursday, June 26, 2014

LAULA, HUUDA JA YLISTÄ

Saatana ei näytä tietävän, Hengen täyttämästä palvelijasta nousee sitä enemmän ylistystä, mitä enemmän hän hyökkää tätä kohtaan. Heitä Jumalan pyhä kriisiin, ja hän laulaa, huutaa ja ylistää Jeesusta! Jos sidot Hengen täyttämän Jumalan lapsen vaikeuksiin ja hankaluuksiin, hän laulaa, huutaa ja ylistää sitä enemmän!

Heti Paavalin ajettua ulos demoneja tytöstä(Ap.t.16:16- 18), Saatana alkoi hämmentää asioita. Hän lietsoi ihmisjoukon Paavalia ja Silasta vastaan, ja yhtäkkiä he olivat kauheassa kriisissä!

Kaupunginjohtajat antoivat ruoskittaa heidät ja heittää heidät vankilaan. Joka ruoskan iskulla kuulen paholaisen sanovan: ”Vieläkö aiot voittaa taistelun? Luulet, että voit ajaa ulos minun demonini ja ottaa vallan minusta?”

Paholainen ei näyttänyt tietävän, että Jumalan palvelijat, jotka vaeltavat Hengessä, ylistävät ruoskasi takia, mitä enemmän sinä ruoskit heitä. ”Mutta keskiyön aikaan Paavali ja Silas olivat rukouksissa ja veisasivat ylistystä Jumalalle; ja vangit kuuntelivat heitä”(Ap.t.16:25).

Jos aiomme vaeltaa Hengessä, silloin meidän tulee uskoa, että Jumala voi pelastaa meidät yliluonnollisesti kaikista Saatanan siteistä, vaikka hänen sitten pitäisi aiheuttaa suuri maanjäristys sen tähden. Tämän hän juuri teki Paavalin tarinassa: ”Silloin tapahtui yhtäkkiä suuri maanjäristys, niin että vankilan perustukset järkkyivät, ja samassa kaikki ovet aukenivat, ja kaikkien kahleet irtautuivat”(Ap.t.16:26).

Saatana yrittää saattaa yllesi kaikkein hirveimmät koskaan kohtaamasi kiusaukset tai koetukset. Hän haluaa syöstä sinut syyllisyydentuntoon, tuomioon ja itsesyytöksiin. Rakas pyhä, sinun tulee nousta Hengessä, ja nostaa silmäsi tilanteestasi ja siteistäsi. Älä yritä ymmärtää mitään. Ala vain ylistää, laulaa ja luottaa Jumalaan, hän pitää sinusta ja vapautuksestasi huolen.

Tuesday, June 24, 2014

VOITTOISA ELÄMÄ

Golgatalla Jeesus riisui aseet ja vallan paholaiselta. Kun Kristus nousi kuolleista voittajana, hän vei kanssaan lukemattomia saatanan vankeja vapauteen ja se sama verellä ostettu voittosaatto marssii vielä tänäkin päivänä.

Ihmeellistä kyllä, Kristuksen voitto Golgatalla antoi meille enemmän kuin voiton kuolemasta. Se ansaitsi meille ihmeellisen voitonsaaliin tässä elämässä: armon, anteeksiantamuksen, voiman, uskon, kaikki voimavarat, jotta voimme elää voitokkaasti. ”Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun!”(2 Kor.2:14).

Jumala on varannut meille kaiken temppelinsä ylläpitämiseen: ”Kristus on uskollinen Poikana, hänen huoneensa haltijana; ja hänen huoneensa olemme me, jos loppuun asti pidämme vahvana toivon rohkeuden ja kerskauksen”(Hebr.3:6).

Pyhä Henki näyttää tässä ihmeellisen totuuden: Jeesus on varannut meille kaikki tarvitsemamme voimavarat Pyhässä Hengessään. Meidän vastuullamme on huolehtia hänen temppelistään, ja kaikkien varustuksien on tultava meille suoraan sotasaaliista.

Kristus on antanut meille kaiken tarvittavan temppelin ylläpitoon. Hän on adoptoinut meidät huoneeseensa, ja seisoo täydellisesti puhdistamansa talon kulmakivenä. Viimeksi hän on antanut meille pääsyn Kaikkein Pyhimpään. Niinpä me olemme uskossa nyt täysin perustettuja, täydellinen temppeli. Jeesus ei rakentanut taloa, joka oli puolivalmis.

Temppelin säilyttämiseen hyvässä kunnossa me löydämme varat Kristuksen Hengestä. Hän on kaikkien sotasaaliiden vartija. Ne voimavarat tulevat käyttöömme, kun näemme tarpeemme ja olemme yhteistyössä Jumalan kanssa - ja se yhteistyö alkaa keskellä konfliktia.

Voitamme itsellemme Kristuksen kaltaisuuden, kun olemme taistelun tiimellyksessä. Ne ovat oppitunteja, uskoa ja luonnetta, jotka saamme sodasta vihollista vastaan.

Monday, June 23, 2014

YLÖSNOUSEMUSVOIMA by Gary Wilkerson

”Hänen vielä puhuessaan tultiin synagogan esimiehen kotoa sanomaan: ’Tyttäresi kuoli’ " (Mark.5:35)

Tämä sanoma varmaan iski Jairuksen sydämeen kuin veitsi. Hän oli juuri kuullut Jeesuksen sanovan verenvuotoa sairastaneelle naiselle, että tämän kärsimys oli ohi. Nyt hän itse kuuli, että hänen kärsimyksensä oli vasta alussa. Kuvittelen tämän hurskaan miehen ajatelleen: ”Uskoni puute antoi tyttäreni kuolla”.

Tässä Raamatunkohdassa on tärkeä sanoma jokaiselle, jonka tilanne on räjähtänyt käsiin. Ehkä et parantunut tai avioliittosi päättyi. Ehkä kadotettu rakkaasi ei tullutkaan koskaan Jeesuksen luo. Emme me yksinkertaisesti ymmärrä, miksi Jumala antaa tapahtua joitakin murhenäytelmiä.

Jeesus odottaa tässä kohdassa sellaista uskoa, joka on kaikkein vaikeinta. Kaikki olosuhteet kertovat meille, että Jumalan on turha enää tulla apuun. Jeesus kuitenkin etsii erityistä uskoa noina aikoina, sellaista, joka sanoo: ”Minun tilanteeni on täysin toivoton, mutta Jeesus voi silti tehdä sen.” Tällaista uskoa vaadittiin Aabrahamilta. Hänen poikansa Iisak oli käytännössä jo kuollut, kun Aabraham kohotti veitsen surmatakseen hänet kuuliaisena Herralle. Juuri kun Jumalan lupaukset eivät näyttäneet pitävän paikkaansa, Kaikkivaltias tuli väliin(ks.1 Moos.22).

Juuri samalla tavalla Jeesus tuli apuun Jairuksen kohdassa. Hän sanoi tälle: "Älä pelkää, usko ainoastaan"(Mark.5:36). En usko, että Jeesus vaati Jairukselta uskoa, vaan hän paremminkin loi sitä sanoillaan. Aivan niin kuin Herra sanoi luomiskertomuksessa: ”Tulkoon valkeus”, samoin hän sanoi Jairukselle: ”Olkoon sinulla usko”.

Ystäväni, jos Jeesus puhuisi sinulle ääneen tänään, uskon, että hän sanoisi saman omaan tilanteeseesi: ”Usko ainoastaan”. Hän tietää, että olet omien kykyjesi ja voimiesi ulkopuolella, mutta hän luo sinuun uskoa. Hän profetoi sinulle: ”Usko vain avioliitossasi, kaikissa elämäsi asioissa, jotka ovat menneet pieleen, fyysisen raihnauden, taloudelliset asiat, työsi Jumalan valtakunnassa. Kaikissa elämän alueissa, joissa on tullut huonompaa, ei parempaa, vaikka juurikin makaisit kuolinvuoteellasi.”

Me tunnemme Jairuksen kertomuksen lopun. Jeesus sanoi koko talon väelle: "Mitä te hälisette ja itkette? Lapsi ei ole kuollut, vaan nukkuu" (Mark.5:39). Tilanteesi saattaa näyttää toivottomalta, mutta se ei ole sitä Jeesukselle. Hän herätti Jairuksen tyttären kuolleista ja hän on valmis astumaan keskelle sinun tilannettasi samanlaisella ylösnousemusvoimalla.

Friday, June 20, 2014

HERRA LASKI KÄTENSÄ HÄNEN PÄÄLLENSÄ

Kun luen Vanhan Testamentin Jumalan miesten teoista, sydämeni syttyy palamaan. Nämä palvelijat olivat niin raskautetut Jumalan asian tähden, että heidän suorittamansa voimalliset teot ihmetyttävät tämän päivän uskovia. Heidän esimerkkinsä näyttää meille mallin, jota seurata. Nämä miehet omistivat sydämessään ja luonteessaan jotakin, joka saattoi Jumalan valitsemaan heidät täyttämään hänen päämääriänsä. Hän etsii myös meistä samaa luonteenlaatua.

Esra oli Jumalan mies, joka herätti koko kansakunnan ja jonka yllä Jumalan käsi oli Raamatun mukaan. Esra todisti: ”Ja minä rohkaisin mieleni, koska Herran, minun Jumalani, käsi oli minun päälläni” (Esra7:28). Toisin sanoen Jumala ojensi kätensä, ympäröi Esran ja muutti hänet eri mieheksi.

Miksi Jumala tekisi niin? Israelissa oli satoja kirjanoppineita siihen aikaa, ja heillä kaikilla oli sama kutsu tutkia ja selittää Jumalan sanaa kansalle. Mikä erotti Esran toisista? Mikä pani Herran laittamaan kätensä tämän yhden miehen päälle ja antamaan hänelle vallan hallita yli viidenkymmenen tuhannen hengen kansaa ja panna heidät jälleenrakentamaan Jerusalemin tuhotun kaupungin?

Raamattu antaa meille vastauksen: ”Sillä Esra oli kiinnittänyt sydämensä Herran lain tutkimiseen, seuratakseen sitä ja opettaakseen Israelissa lakia ja oikeutta”(Esra7:10). Lyhyesti sanottuna, Esra oli tehnyt tietoisen ratkaisun. Hän oli ottanut päämääräkseen ennen kaikkea muuta Herran sanan etsimisen ja tottelemisen. Hän ei hievahtanut tästä päätöksestä. Hän sanoi itsekseen: ”Minä tahdon olla sanan opiskelija ja aion myös toteuttaa sitä, mitä luen.”

Jo kauan ennen kuin Jumala oli laittanut kätensä Esran päälle, tämä mies oli ahkerasti tutkinut Raamattua. Hän antoi sen myös tutkia itseään ja puhdistaa hänet kaikesta ruumiin ja hengen saastasta. Esra janosi Raamattua ja iloitsi siitä. Hän antoi Raamatun valmistaa sydäntään mitä hyvänsä työtä varten, jonka Jumala valitsisi häntä varten. Siksi Herra oli pannut kätensä Esran päälle ja voidellut hänet.

Thursday, June 19, 2014

PARANTAVA LÄÄKE

Jumalan käsky rakastaa vihollisiamme vaikuttaa katkeralta, mauttomalta lääkkeeltä. Niin kuin risiiniöljy, jota jouduin nieleskelemään lapsena, se on lääke joka parantaa.

Jeesus lausuu hyvin selvästi: ”Te olette kuulleet sanotuksi: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihollistasi'. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat” (Matt.5:43- 44).

Oliko Jeesus ristiriidassa lain kanssa? Ei ollenkaan. Hän vain peruutti lihan hengen, joka oli tullut lain sisälle. Tuohon aikaan juutalaiset rakastivat vain toista juutalaista. Juutalaisen ei ollut lupa kätellä pakanaa tai edes antaa viittansa helman viistää ulkopuolisen vaatetusta. Tämä ei kuitenkaan ollut pyhän lain ohje: ”Jos vihamiehelläsi on nälkä, anna hänelle leipää syödä, ja jos hänellä on jano, anna hänelle vettä juoda. Sillä niin sinä kokoat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle, ja Herra sen sinulle palkitsee”(San.25:21 -22).

Voimme vihata hallituksen jäsenten moraalitonta käyttäytymistä. Voimme vihata homojen, abortin tehneiden ja kaikkien Kristusta halveksivien syntiä. Silti Herra käskee meitä rakastamaan heitä ihmisinä, joiden puolesta Jeesus on kuollut ja hän käskee meidän rukoilla heidän puolestaan. Jos joskus halveksin enemmän ihmistä kuin hänen periaatettaan, en todellakaan edusta Kristusta.

Olin katsomassa homoseksuaalien paraatia Fifth Avenuella, täällä New Yorkin kaupungissa. Kaksi sataa viisikymmentä tuhatta homoseksuaalia marssi, monet heistä puolialastomina ja jotkut kantaen kylttiä, jossa luki: ”Jumala on homo”. Näin heidän myös lähtevän kulkueesta ja käyvän kristittyjen päälle, joilla oli kyltti: ”Jumala VIHAA syntiäsi, mutta hän rakastaa sinua”.

Tulin vihasta punaiseksi. Mieleni teki kutsua taivaasta Sodoman kaltaisen tulen heidän päällensä. Sitten mieleeni tuli: ”Olen niin kuin opetuslapset, jotka halusivat kutsua tulen taivaasta ja kuluttaa ne, jotka hylkäsivät Jeesuksen.”

Rakasta vihollisiasi! Rakasta niitä, jotka sinun silmissäsi tekevät syntiä tahallaan. Rukoile heidän puolestaan! Siunaa heitä, jotka kiroavat sinua!

Näin Jeesus sanoi. Tee niin!

Wednesday, June 18, 2014

HÄNEN OMA KUNINGASKUNTANSA

Jumala ei hallitse niin itsevaltaisesti ja voimallisesti muualla kuin omassa kuningaskunnassaan, siinä, jonka hän on perustanut kansansa sydämiin.

Jeesus sanoi: ”Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä"(Luuk. 17:21). Siinä kuningaskunnassa, sydämien valtakunnassa, jossa Kristus hallitsee itsevaltiaana omaa kansaansa, johtaen meitä, parantaen meitä, halliten meidän toimiamme ja käytöstämme.

”Se perustetaan ja vahvistetaan tuomiolla ja vanhurskaudella nyt ja iankaikkisesti” (Jes.9:7). Jae puhuu Jeesuksen loppumattomasta hallinnasta koko iankaikkisuuden läpi. Sillä on kuitenkin myös toinen merkittävä sisältö: meidän pitää aina lisätä omaa antautumistamme Kuninkaamme valtaan.

Voitko sanoa rehellisesti että Jeesus saa hallita sinua päivä päivältä enenevästi? Annatko oman toimintasi yhä enemmän hänen hallintaansa?

Saatat miettiä: jos Jeesus on taivaassa ja hänelle on annettu kaikki valta Isän oikealla puolella, kuinka hän tulee hallitsemaan kuningaskuntaansa täällä maan päällä? Löydämme vastauksen tähän Hebrealaiskirjeestä, jossa kirjoittaja kertoo meille, että Vanhassa Testamentissa Jumala puhui kansalleen profeettojen kautta. Nyt hän on valinnut Poikansa siksi, jonka kautta hän puhuu.

”Sitten kuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta, on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut”(Hebr.1:1-2).

Jeesus on Jumalan selkeä sanoma meille, jumalallinen Sana, joka on lihaan tullut. Vuorostaan Isä on lähettänyt Pyhän Hengen muistuttamaan meitä Jeesuksen sanoista, joita hän puhui ollessaan maan päällä. Niin siis Jeesus hallitsee meitä Jumalan kirjoitetun ja ilmoitetun Sanan kautta. Raamattu on Hallitsijan valtikka, jolla hän tekee sanansa meille tiettäväksi.

Jos haluat kuulla erään miehen todistuksen, miehen, jota Jumalan sana on hallinnut, katso Psalmia 119:11: ”Minä kätken sinun sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan”.

Tuesday, June 17, 2014

TODELLINEN LOHDUTUS

”Niin kuin äiti lohduttaa lastansa, niin minä lohdutan teitä, ja Jerusalemissa te saatte lohdutuksen. Te näette sen, ja teidän sydämenne iloitsee, ja teidän luunne virkistyvät kuin vihanta ruoho; ja Herran käsi tulee tunnetuksi hänen palvelijoissansa, mutta vihollistensa hän antaa tuntea vihansa”(Jes.66:13- 14).

Kysynpä sinulta: Kuinka kauan opettaja jaksaa katsoa uppiniskaista, jääräpäistä oppilasta, joka kieltäytyy ottamasta kuuloonsa neuvoja? Ei kovinkaan kauan! Profeetta Jesaja ottaa esimerkiksi ihmisen elämän korkeimman mahdollisen kuvan, äidin rakkauden lapseensa. Hän näyttää meille jotakin siitä rakkaudesta, joka Isällä on meitä kohtaan.

Eräs seurakuntamme äiti käyttää kokonaisen päivään siihen, että hän vierailee vankilassa olevan poikansa luona. Hän nousee bussiin ja ajaa tuntikaudet vain nähdäkseen häntä lyhyen ajan. Sitten äiti istuu vastapäätä poikaansa, joka on puettuna tylsään vaatteeseen ja näkee ahdistuksen tämän silmissä. Joka kerta äidin sydän kuolee vähän matkan aikana. Kuitenkaan hän ei lakkaa käymästä katsomassa poikaansa, joka on edelleen hänen poikansa, ja äiti rakastaa häntä.

Pyhä Henki tahtoo sinun tietävän, että Jumalalla on juuri sellainen rakkaus sinua kohtaan! Hän lohduttaa meitä sanomalla: ”Sanoit kerran, että annoit kaiken Jeesukselle. Sinä annoit hänen rakkautesi, ja hän rakastaa sinua yhä. En minäkään päästä sinua menemään. Minut on lähetetty tekemään sitä työtä ja aion tehdä sitä jatkossakin.”

Kukaan muu ei voi lohduttaa ketään niin kuin Pyhä Henki. Siksi sinun pitää antaa hänen asua sisimmässäsi. Hän yksin voi panna sinut nukkumaan, kuin lämpimään sänkyyn ja täyttää sydämesi täydellisellä rauhalla. Hän yksin voi todella lohduttaa sinua kivun ja surun hetkinä. Hän on ainoa, joka vakuuttaa sinulle: ”Tämä lohdutus ei ole välinaikaista, vaan ikuista”!

Monday, June 16, 2014

JEESUS TAHTOO by Gary Wilkerson

“Ja siellä oli nainen, joka oli sairastanut verenjuoksua kaksitoista vuotta ja paljon kärsinyt monen lääkärin käsissä ja kuluttanut kaiken omaisuutensa saamatta mitään apua, pikemminkin käyden huonommaksi”(Mark.5:25 -26).

Mieti tämän naisen epätoivoista tilannetta. Ajan pitkään hänen kuntonsa oli kääntynyt heikosta huonoksi. Kun hän kuuli Jeesuksen kulkevan siitä ohitse, ”hän sanoi: ’Kunhan vain saan koskettaa edes hänen vaatteitaan, niin tulen terveeksi’ "(Mark.5:28).

Hänen sydämessään oli piilossa uskon sinapinsiemen, sellainen, joka kasvaa suureksi, hedelmälliseksi kasviksi. Hänen uskonsa oli niin vahva, ettei hän tarvinnut Jeesuksen tulemista hänen luokseen. Hänen tarvitsi vain ojentaa kätensä ja koskettaa häntä. Huomaa erityisesti hänen sanansa: ”Niin tulen terveeksi”. Hän ei ajatellut vain: ”Jeesus voi tehdä sen, jos tahtoo” Hän oli vakuuttunut: ”Tämä tapahtuu, koska hän on Jumala”. Siinä oli uskon vahva kallio, sellainen, joka uskoon Jumalan tekevän ihmeitä pelkästään hyvyytensä tähden.

Kuvittele, mitä tämän naisen sairaus oli tehnyt hänen elämälleen. Yli kaksitoista vuotta hän oli ensin ollut heikko, sitten raihnas, sitten hyvin huonossa kunnossa. Ehkä tämä kuvaa myös sinun elämääsi. Ongelmat ovat moninkertaistuneet, laskut ovat kasaantuneet ja huolesi lisääntyneet. Olet nähnyt toisten ihmisten saavan vastauksia rukouksiinsa, mutta sinun rukouksesi tuntuvat kaikuvan kuuroille korville. Nyt sydämesi huuto on: ”Kuinka kauan Herra? Miksi minun pitäisi edelleen toivoa, että kuulet minua?”

Minä pidän tämän naisen uskosta. Mikään ei ollut auttanut häntä, ja kuitenkin hän ojensi kätensä Jeesuksen puoleen uskossa: ”Minä joko kuolen tähän tai minun parantumiseni tapahtuu tänään”. Hänen uskonsa ei ollut pelkkää ”Jeesus voi”, vaan ”Jeesus tahtoo”.

Kun hän koski Jeesuksen vaatetta, ”heti hänen verensä lähde kuivui, ja hän tunsi ruumiissansa, että oli parantunut vaivastaan. Ja heti kun Jeesus itsessään tunsi, että voimaa oli hänestä lähtenyt, kääntyi hän väkijoukossa ja sanoi: ’Kuka koski minun vaatteisiini?’ "(Mark.5:29 -30).

Friday, June 13, 2014

JUMALAN YLITSE VUOTAVA RAKKAUS

Isä rakastaa sinua! Tämän kohdan ymmärtämisessä uskovien suuret joukot saavat Jumalan pettymään. He haluavat kyllä vakuuttua synnistä ja erheistä, uudelleen ja uudelleen, mutta he eivät halua antaa Pyhän Hengen vuotaa heihin Isän rakkautta.

Lakihenkinen rakastaa synnintunnossa elämistä. Hän ei ole koskaan ymmärtänyt Jumalan rakkautta tai antanut Pyhän Hengen hoitaa sieluaan sillä rakkaudella.

Me Times Square seurakunnassa olemme opettaneet, että vanhurskas, Jeesusta todella rakastava, pitää myös moitteesta. Hän oppii ottamaan vastaan Pyhän Hengen paljastamat synnin ja epäuskon alueet, koska, mitä enemmän hän hylkää syntejään, sitä onnellisemmaksi ja vapaammaksi hän tulee.

Näen meidän yhteyskirjeidemme saaman vastaanoton vaihtelevan kovasti. Kun kirjoitan sanoman, joka jyrisee tuomiota, saan ylitsevuotavia kiitoskirjeitä. Kun taas jaan asioita Jeesuksen suloisuudesta ja rakkaudesta, saan kirjeitä, joissa sanotaan: ”Et enää saarnaa totuutta”. On, kuin nämä ihmiset sanoisivat: ”Jos et saarnaa parannusta, se mitä sanot, ei voilla evankeliumia.”

Sellaiset ihmiset eivät ole koskaan tulleet sisään Pyhän Hengen suureen rakkauden missioon! Tämä on alue, jossa sinun pitää oppia vaeltamaan Hengessä, ei tunteissa! Hengessä vaeltaminen tarkoittaa, että annat Pyhän Hengen tehdä sinussa sen, mitä varten hänet on lähetetty. Se merkitsee, että annat hänen vuotaa sydämeesi juuri nyt Jumalan rakkaudella! ”Sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu. (Room.5:5).

Jesaja sanoi: ”Niin kuin äiti lohduttaa lastansa, niin minä lohdutan teitä, ja Jerusalemissa te saatte lohdutuksen”(Jes.66:13). Jesaja kirjoittaa Jumalan uppiniskaiselle kansalle, joka ”kulki oman sydämensä tietä”(Jes.57:17).

Thursday, June 12, 2014

TÄYSI LUOTTAMUS KRISTUKSEEN

Kun puhun täydestä luottamuksesta Kristukseen, en tarkoita vain hänen pelastavaa vaan myös hänen varjelevaa voimaansa. Meidän tulee luottaa hänen Henkeensä, että hän varjelee ja tekee meidät kykeneviksi muuttumaan Jeesuksen kaltaisiksi.

Mieti omaa todistustasi. Joskus pahat teot katkaisivat yhteyden Jumalaan. Mitä hyviä töitä teit saadaksesi asiat jälleen kuntoon hänen kanssaan? Et mitään! Ei kukaan koskaan ole voinut pelastaa itseänsä.

Samoin kukaan ei ole koskaan kyennyt pitämään itseään pyhänä. Me pääsemme Kristukseen pyhyyteen päivittäin vain uskon kautta, kun luotamme Jumalan sanaan: ”Vaan sen Pyhän mukaan, joka on teidät kutsunut, tulkaa tekin kaikessa vaelluksessanne pyhiksi”(1 Piet.1:15).

”Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä, jos te vain pysytte uskossa”(Kol.1:21 -23).

Huomaa lause: ”Jos te vain pysytte uskossa”. Jeesus sanoo tässä: ”Jatka luottamista minuun, eläen uskossa. Minä asetan sinut puhtaana, nuhteettomana ja pyhänä Isän eteen.”

Pyhyydessä ei ole asteita, vain kypsyydessä Kristuksessa. Olisi tyhmää mitata itseäsi jonkun kanssa, jota pidät ”pyhänä”. Meitä mitataan vain yhdellä mittarilla, ja se on Kristuksen pyhyys. Jos olemme hänessä, hänen pyhyytensä on meissä tasamääräisesti.

Sinun ei pidä koskaan katsoa toista uskovaa ja sanoa: ”Voi, kun olisin yhtä pyhä kuin hän.” Ehkä sinulla ei ole samanlaista itsekuria tai rukouselämää. Saatat joutua useammin taisteluihin tai teet enemmän virheitä. Hän ei ole yhtään enemmän Isän mieleen kuin sinäkään. Sinun ei pidä vertailla itseäsi kehenkään, koska ei kukaan ole Isän silmissä rakastetumpi kuin sinä!

Rakas pyhä! Pane pois kaikki riippuvuus lihaan ja lausu tämä julistus: ”Minä otan vastaan pyhyyden, joka on Jeesuksessa Kristuksessa. Olen osa hänen ruumistaan, ja Isäni näkee minut yhtä pyhänä, koska minä asun hänessä.”

Wednesday, June 11, 2014

KIVUN TAAKKA

Tavalla tai toisella olemme kivuliaita. Jokainen ihminen maan päällä kantaa omaa kivun taakkaansa.

Jos sinua on loukattu syvästi, ei kukaan voi sammuttaa sisäisiä pelkoja ja syvimpiä ahdistuksia. Parhaimmatkaan ystävät eivät voi ymmärtää, millaista taistelua olet käymässä tai millaiset haavat ovat satuttaneet sinua.

Onko särkyneeseen sydämeen balsamia? Onko parantumista syvistä, sisäisistä haavoista? Voiko palaset koota ja sydämestä tulla entistä vahvempi? Kyllä! Ehdottomasti kyllä! Jos ei, silloin Jumalan sana on petosta ja Jumala itse pelkkä valhettelija. Niin ei voi olla!

Jumala ei luvannut sinulle kivutonta elämäntietä, mutta hän lupasi sinulle ”hätäuloskäynnin”. Hän lupasi auttaa sinua kantamaan kipusi. Hän lupasi voimaa, jotta voit nousta pystyyn, kun heikkous panee sinut horjumaan.

Meidän rakastava Isämme sanoi: ”Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää”(1 Kor.10:13).

Taivaallinen Isäsi valvoo sinua uupumattomalla silmällä. Jokainen liikkeesi pannaan ylös, jokainen kyyneleesi pullotetaan. Hän samaistuu sinun kipuusi ja tuntee jokaisen tuskasi. Hän ei anna sinun kipusi pahentaa mieltäsi. Hän ei koskaan anna sinun hukkua kyyneliisi ja hän lupasi tulla, juuri ajoissa, pyyhkimään pois nuo kyyneleet ja antaa sinulle iloa murheen sijaan.

Sinulla on oleva kysy saada sydämesi iloitsemaan ja riemuitsemaan Herrassa. Jumalan silmä on sinun päälläsi, ja hän käskee meidän nousta ylös ja ravistaa kaikki pelot yltämme, kun ne aiheuttavat epäilyksiä.

”Herran silmät tarkkaavat vanhurskaita ja hänen korvansa heidän huutoansa” (Ps.34:15).

Tuesday, June 10, 2014

EN HALUA TUNTEA MUUTA KUIN KRISTUKSEN

”Hänessä me elämme ja liikumme ja olemme”(Ap.t. 17:28). Jumalan miehet ja naiset elävät hyvin pienen piirin sisällä. Heidän koko elämänsä kietoutuu yksinomaan Kristuksen edun tavoittelemiseen.

Jotta voisimme tuntea vain Kristuksen, meillä on oltava jatkuva ilmestysvirtaus Pyhältä Hengeltä. Jos Pyhä Henki tuntee Jumalan mielen, jos hän tutkii Isän syvät ja salatut asiat, ja jos hän on oleva elävän veden kumpuava lähde, silloin tuon lähteen veden täytyy olla jatkuvaa, koskaan loppumatonta Kristuksen ilmestystä. Se odottaa jokaista Herran palvelijaa, joka haluaa etsiä Herraa, hiljaa, uskossa, luottaen Pyhään Henkeen, että hän ilmentää Jumalan mieltä.

Tarvitsemme tänä päivänä hänen erehtymätöntä sanaansa, todellista ja elävää ilmestystä. Samuelilla on sellainen sana Jumalalta ja koko Israel tiesi sen. Kun Samuel puhui kaikista maassa kuuluvista äänistä, hänen oma äänensä nousi niiden yli eikä yksikään sana pudonnut maahan.

Tänä päivänä ihmisjoukot yrittävät siivilöidä Jumalan selvää sanaa kaikkien kuuluvien äänien keskeltä. Jumalan pyhät uupuvat äänipatoihin, kun voidaan löytää ainoastaan totuuden jyväsiä. Kristus yksin on valkeus! Koko maailma on pimeyden vallassa. Valkeus yksin voi hälventää pimeyden.

Paavali sanoi: ”Sillä Jumala, joka sanoi: ’Loistakoon valkeus pimeydestä’, on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa”(2 Kor.4:6).

Saatat olla pimeässä juuri nyt. Hyvät työsi eivät hälvennä pimeyttä eivätkä meidän sosiaalisten asioiden saarnammekaan leikkaa sen läpi. Mitkään sinun henkilökohtaiset kokemuksesi eivät voi tehdä sitä. Menen vielä askeleen pidemmälle: eivät pimeyden sitovat voimatkaan toimi, jollei Kristuksen valkeus loista. Kaikki pimeys häviää Jumalan kirkkauden valkeudessa, joka heijastuu Jeesuksen Kristuksen kasvoissa! Tutkikaamme Kristusta yksin salaisessa kammiossamme! Me palvelemme samaa Jumalaa, ja meitä opettaa sama Pyhä Henki kuin kaikkia muita, jotka ovat tunteneet Kristuksen kaikessa täyteydessään.

Monday, June 9, 2014

JEESUS ON LÄHELLÄSI by Gary Wilkerson

Oletko joutunut kriisin, joka ajoi sinut polvillesi? Onko se fyysinen kipu, taloudellinen sekasorto, vaikeuksia avioliitossa? Onko koetuksesi kestänyt jo niin kauan, että henkesi on vajonnut epätoivoon?

Uskovien suuret joukot kohtaavat tavattoman kovia tilanteita, joissa heidän kontrollinsa on livennyt ja asiat näyttävät toivottomilta. He ovat käyttäneet loppuun kaikki voimavaransa ja painaneet eteenpäin, uskoen, että Jumala antaa heille heidän tarpeensa. Silti heidän tilanteensa on mennyt ojasta allikkoon. Mitä enemmän he rukoilevat, sitä kauemmas Jumala näyttää menneen, ja he luulevat, ettei hän enää välitä.

Jos tämä kuvaa sinua, rohkaisen sinua: Älä anna periksi, Jeesus on lähelläsi. Hän haluaa, ei vain täyttää tarpeitasi vaan myös antaa hengellisen uudistumisen. Miten toivoton tilanteesi lieneekään, hän haluaa istuttaa sinun henkeesi tämän totuuden: ”Jeesus voi edelleen tehdä sen.”

Markuksen evankeliumin näkymä osoittaa neljä tyyppiä tulta, joka voi haastaa uskosi. Ensimmäinen on, kun yhtäkkinen kauheus lankeaa meidän päällemme. Toinen on, kun koetuksemme on kestänyt pitkään eikä sen loppu häämötä. Kolmas on se, kun olosuhteet huononevat jatkuvasti ja neljäs, kun me lakkaamme kokonaan uskomasta.

Jairus oli harras Jumalaa pelkäävä mies, yhtäkkisessä kriisissä. ”Niin tuli muuan synagogan esimies, nimeltä Jairus, ja lankesi hänet nähdessään hänen jalkojensa juureen, pyysi häntä hartaasti ja sanoi: ’Pieni tyttäreni on kuolemaisillaan; tule ja pane kätesi hänen päällensä, että hän tulisi terveeksi ja jäisi eloon’ "(Mark.5:22 -23).

Kuvittele Jairuksen epätoivoa! Hänen pieni tyttärensä oli kuolemansairas. Kun hän kuuli, että Jeesus, Parantaja, oli lähellä, hän päätti: “Minä panen uskoni häneen”. Hän juoksi Messiaan luo, lankesi kasvoilleen ja anoi ihmettä: ”Herra, jos sinä et tee sitä, minulla ei ole mitään toivoa. Lääkärit eivät voi auttaa minua. Sinun pitää laittaa ihme tapahtumaan.”

Huomaa Jairuksen käyttämä sana: ”hän … jäisi eloon"(Mark.5:23). Tämä osoittaa, että hänellä oli usko Kristuksen kykyyn. Hän uskoi, että Herra voisi tehdä mahdottomia, tunnustaen: ”Jeesus, sinä voit”. Hän tiesi, että hänen tyttärensä parantuisi, jos Kristus vain koskisi häneen.

Kertomuksen lopun tunnemme: Jeesus kertoi koko perhekunnalle: ”Mitä te hälisette ja itkette? Lapsi ei ole kuollut, vaan nukkuu" (Mark.5:39).

Sinun tilanteesi voi näyttää toivottomalta, mutta ei se ole sitä Jeesukselle. Hän herätti Jairuksen tyttären kuolleista, ja hän on valmis astumaan sinun tilanteeseesi samalla ylösnousemusvoimalla!

Saturday, June 7, 2014

MAISTAKAA, KUINKA HERRA ON HYVÄ by Jim Cymbala

Viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana on kirjoitettu enemmän avioliitto-oppaita kuin koko kirkon historian aiempina kahtenatuhantena vuotena. Kysypä pastoreilta, onko tänä päivänä suhteellisesti enemmän avio-ongelmia kuin koskaan aikaisemmin. Meillä on kaikenlaisia opaskirjoja ja videoita, mutta kodit hajoavat edelleen.

Aviopari, joka rukoilee yhdessä, myös pysyy yhdessä. En tarkoita olla yksinkertainen. Kaikissa avioliitoissa on vaikeat hetkensä. Jumalan sana on totta, kun se sanoo: ”Huuda minua avuksesi ja minä autan sinua. Anna minulle tilaisuus näyttää”(ks. Ps.51:15).

Sama pätee vanhemmuuteen. Meillä voi olla kasa kirjoja lastenkasvatuksesta ja ”laatuajan viettämisestä” lastemme kanssa. Kuitenkin meillä on enemmän ongelmia nuortemme kanssa seurakunnassa tänään kuin koskaan aiemmin. Tämä ei johdu siitä, ettei meillä ole tietotaitoa, vaan koska emme ole pyytäneet Jumalalta voimaa ja armoa.

Hebrealaiskirjeen kirjoittaja naulaa teesinsä uskovien keskeisimmistä tehtävistä: ”Käykäämme sen tähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan” (Hebr. 4:16). Siinä ei sanota: ”Mennään kuuntelemaan saarnaa.” Olemme tehneet saarnasta koko jumalanpalveluksen keskuksen. Tätä ei Jumala ole koskaan halunnut. Julistajat, jotka todella paneutuvat tehtäväänsä, saavat ihmiset johdatetuiksi armon istuimen eteen. Sieltä löytyy todellinen armon ja anteeksiantamuksen lähde.

Jonakin päivänä Jumala kysyy jokaiselta saarnaajalta ja ylistäjältä: ”Toitko ihmisiä sinne, mistä löytyy apu… armon istuimen eteen? Voi sinua, jos vain viihdytit heitä, jos vain kutitit heidän korviaan ja annoit heille lämpimän, sekavan hetken. Armon istuimen edessä minä olisin voinut muuttaa heidän elämänsä.”

Jumala on valinnut rukouksen siunauksensa kanavaksi. Hän on kattanut meille pöydän kaikenlaisella viisaudella, armolla ja voimalla, koska hän tietää tarkkaan, mitä tarvitsemme. Emme vain pääse maistamaan ja näkemään, kuinka hyvä Herra on, jollemme tule pöytään. Pöytään tulemista kutsutaan uskon rukoukseksi.


__________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa vaikeassa osassa kaupunkia. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu usein Expect Churchin johtajakonferensseissa, joita World Challenge tukee ympäri maailmaa.

Thursday, June 5, 2014

PYYNTÖ SAADA LISÄÄ USKOA

Apostolit sanoivat Herralle: “Lisää meille uskoa”(Luuk.17:5).

Jeesus vastasi opetuslapsiensa pyyntöön saada lisää uskoa tällä tavalla: ”Jos jollakin teistä on palvelija kyntämässä tai paimentamassa, sanooko hän tälle tämän tullessa pellolta: 'Käy heti aterialle'? Eikö hän pikemminkin sano hänelle: 'Valmista minulle ateria, vyöttäydy ja palvele minua, sillä aikaa kuin minä syön ja juon; ja sitten syö ja juo sinä'? Niin myös te, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän on käsketty tehdä, sanokaa: 'Me olemme ansiottomia palvelijoita; olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään' " (Luuk.17:7- 8, 10).

Kristus puhuu tässä meistä, hänen ja Jumalan, Mestarimme palvelijoista. Hän käskee meitä ruokkimaan Jumalaa. Kysyt varmaan: “Millaisella ruoalla meidän pitäisi ruokkia Herraa? Mikä tyydyttää hänen nälkänsä? Miten me voisimme sen tehdä?”

Raamattu sanoo meille: ”Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen”(Hebr.11:6). Yksinkertaisesti sanottuna Jumalalle maistuvinta ruokaa on usko. Se on hänelle otollista.

Näemme tästä kuvauksia läpi koko Raamatun. Kun sadanpäämies pyysi Jeesusta parantamaan sairaan palvelijansa sanomalla vain sanan, Kristus nautti miehen elävästä uskosta. Hän vastasi: "Totisesti minä sanon teille: en ole kenelläkään Israelissa löytänyt näin suurta uskoa”(Matt.8:10). Jeesus sanoi siis: ”Tässä on pakana, ulkopuolinen, joka ruokkii minun henkeäni. Minkä ravitsevan aterian tämä mies antaakaan minulle”! Kun verenvuotoa sairastava nainen(Luuk.8:43- 48) työntyi väkijoukon läpi koskettamaan hänen vaatteitaan uskossa, Jeesus oli heti tietoinen hänen uskostaan ja nainen parantui. Hänen uskonsa oli Jeesukselle otollinen.

Huomaatko Jeesuksen tylyt sanat lauseessa: ”Valmista minulle ateria, vyöttäydy ja palvele minua, sillä aikaa kuin minä syön ja juon; ja sitten syö ja juo sinä'? (Luuk.7:8)? Toisin sanoen meidän ei tule kuluttaa uskoamme omien tarpeisiimme ja intresseihimme. Pikemminkin uskomme on tarkoitettu tyydyttämään Herran nälkää.

Wednesday, June 4, 2014

VAELLA HÄNEN KANSSAAN

”Uskon kautta otettiin Eenok pois”(Hebr.11:5).

Tämä uskomaton totuus menee melkein yli meidän ymmärryksemme. Hanokin koko usko oli keskittynyt sydämen ainoaan suureen haluun: olla Herran kanssa. Hanok ei enää sietänyt verhon takana seisomista. Hän halusi vain nähdä Herran. Siksi Jumala vastasi hänen uskoonsa ottamalla hänet pois.

Veli Hanokilla ei ollut Raamattua, ei virsikirjaa, ei opettajaa, ei Pyhää Henkeä asumassa hänen sisimmässään, ei kahtia haljennutta esirippua, jotta hän olisi päässyt Kaikkein Pyhimpään. Hän vain tunsi Jumalan!

”Sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät”Hebr.11:6). Mistä tiedämme Hanokin uskoneen, että Jumala palkitsee hänet? Siitä, että vain usko on otollinen Jumalalle, ja me tiedämme, että Hanok oli hänelle otollinen! Jumala on palkitsija, joka maksaa hyvin uskollisuudesta. Kuinka Herra palkitsee uskollisensa?

Kolme tärkeätä palkkiota saadaan uskomalla Jumalaan ja vaeltamalla hänen kanssaan uskossa:
  1. Ensimmäinen palkkio on, että Jumala hallitsee elämäämme. Henkilö, joka kieltää Herran, sinkoutuu pian hänen hallinnastaan, kun paholainen tulee sisään ja saa yliotteen. Jospa hän voisi rakastua Jeesukseen, vaeltaa ja puhua hänen kanssaan. Jumala näyttäisi pian tälle henkilölle, että saatanalla ei ole oikeasti hallintaa hänestä. Silloin hän päästäisi Kristuksen taas hallitsemaan. 
  2. Toinen palkkio, joka tulee uskosta, on ”puhdas valo”. Kun me vaellamme Herran kanssa, meille annetaan palkkioksi valo, ohjaus, tiedostaminen, ilmestys. Kaikkea tätä erityistä ”tietämistä”, jonka Jumala antaa meille. 
  3. Kolmas palkkio, joka tulee uskon vaelluksesta, on varjelus kaikista vihollisistamme. ”Jokainen ase, joka valmistetaan sinun varallesi, on oleva tehoton”(Jes.54:17). Heprean kielessä tämä jae olisi käännetty: ”Ei mikään suunnitelma, mikään tuhoase, mikään paholaisen sotajoukko voi kaataa sinua tai panna sinua maahan, vaan se itse tuhoutuu.”

Tuesday, June 3, 2014

VAELLA OTOLLISESTI HERRAN EDESSÄ

”Hanok oli vaeltanut Jumalan yhteydessä”(1 Moos.5:24). Hepreankielen alkuperäinen sana vaeltaa merkitsee sitä, että Hanok vaelsi käsi kädessä Jumalan kanssa. Hän keskusteli jatkuvasti hänen kanssaan ja kasvoi koko ajan lähemmäksi häntä. Hanok eli 365 vuotta eli ”vuoden verran” vuosia. Hänessä me näemme uudenlaisen uskovan. Herra oli hänen koko elämänsä, vielä sen päättyessä niin paljon, ettei hän nähnyt kuolemaa(ks. Hebr.11:5).

Hanok oppi vaeltamaan Jumalan edessä otollisesti pahan yhteisön keskellä. Hän oli tavallinen mies, jossa oli samat ongelmat ja taakat, joita me kannamme. Ei hän ollut mikään erakko piiloutuneena erämaan luolaan, ”piilossa ollakseen pyhä”. Hän oli sitoutunut elämään vaimon, lasten, velvollisuuksien ja vastuiden kanssa.

”Ja kun Hanok oli vaeltanut Jumalan yhteydessä, ei häntä enää ollut, sillä Jumala oli ottanut hänet pois”(1 Moos.5:24). Tiedämme Hebrealaiskirjeestä, että tässä puhutaan Hanokin ylöstempaamisesta. Hän ei siis maistanut kuolemaa. Se kuitenkin merkitsee jotakin syvempää.

Lause ”ei häntä enää ollut” merkitsee myös, että ”hän ei ollut tästä maailmasta”. Hengessään ja aisteissaan Hanok ei ollut osa tätä pahaa maailmaa. Joka päivä, kun hän vaelsi Herran kanssa, hänen siteensä tämän maailman asioihin vähenivät. Paavalin tavoin hän kuoli joka päivä tälle maanpäälliselle elämälle. Hänet otettiin hengessä taivaalliseen piiriin.

Kuitenkin hän vaelsi maan päällä. Hanok huolehti kaikista velvollisuuksistaan, mutta mikään tämän elämän vaatimuksista ei voinut estää häntä vaeltamasta Jumalan kanssa.

Hebr.11:5 sanoo selvästi: ”Sillä ennen poisottamistaan hän (Hanok) oli saanut todistuksen, että hän oli otollinen Jumalalle. Mikä sitten Hanokissa oli niin otollista Jumalalle? Vaikuttiko hänen vaelluksensa Jumalan kanssa uskoa, jota Jumala rakastaa?

Nämä kaksi jaetta eivät voi olla erillään: ”Sillä ennen poisottamistaan hän oli saanut todistuksen, että hän oli otollinen Jumalalle. Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen”(Hebr.11:5-6). Kuulemme tämän jälkimmäisen jakeen usein, mutta harvoin yhteydessä edelliseen. Kuitenkin läpi koko Raamatun ja Herran lähellä vaeltaneiden historian, miehistä ja naisista tuli syvästi uskovia. Jos seurakunta vaeltaa Jumalan kanssa päivittäin, jatkuvassa yhteydessä häneen, tuloksena on kansa, joka on täynnä uskoa, sellaista joka on otollista Herralle.

Monday, June 2, 2014

KESKEISINTÄ ARMOSSA by Gary Wilkerson

”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -

ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme”(Ef.2:8- 10).

Jeesuksen seuraajilla on neljä keskeisintä asiaa armosta:

  1. Armoon ei voi ottaa osaa. Me emme voi auttaa Kristusta armon työssä ilman, että vesitämme tai vähennämme sitä. 
  2. Armoa ai voi ansaita. Kun huomaamme elämässämme jotakin epävanhurskasta, moni meistä ajattelee, että voi päästä takaisin armoon tekemällä hyviä töitä. Ei, Kristuksen armo meitä kohtaan on täysin ansiotonta, kaikilta osin, aina. 
  3. Armo on muuttumaton. Jumalan armo ei vähene niinä päivinä, jolloin emme rukoile. Se ei toimi sillä tavalla. Jopa Herran varoitukset syntiä vastaan ovat merkkejä hänen rakastavasta armostaan. 
  4. Armo on loppumaton. Ei Isä eikä Poika ole uskoton siinä liitossa, jonka he ovat tehneet. Se kestää ikuisesti, ei koskaan rikkoudu. Kun me siis jäämme Kristuksen suojiin, me pysymme Isän liitossa. Olemme siten turvassa ja varjeltuina. 
Anna minun sanoa vielä tämäkin: Tiedän, että se liitto, jonka Jumala teki Poikansa, Jeesuksen kanssa on syvempi, vahvempi ja kauemmas ulottuva kuin mikään, mitä voimme ymmärtää. Monet uskovat joutuvat pois hänen suloisesta armostaan, ja pelko valtaa heidän sydämensä. Kun teemme virheen, sanomme itsellemme: ”Voi ei, olen rikkonut liiton Herran kanssa”. Mikään ei voisi olla vähemmän totta. Jeesus on liitossa Isän kanssa, emme me! 

Tästä syystä Kristus tuli täydeksi ihmiseksi, hänestä tehtiin meidän kaltaisemme. Hän täyttää liiton meidän puolestamme täydellisesti. Hän kutsuu meitä omistamaan sen hyötyjä. Hänen kauttaan meidät puhdistetaan täysin, olemme täysin rauhassa Jumalan kanssa ja saamme nauttia runsaasti hänen armostaan. Emme voi lisätä mitään hänen täytettyyn työhönsä. Hänen armonsa riittää täysin. Meidän osamme on ottaa vastaan tämä ihana lahja ja vaeltaa siinä iloiten.