Friday, August 29, 2014

MATKALAUKKUNI ON PAKATTU

Tämä aika ei ole helppoon elämään asettumista varten. Meidän pitää olla koko ajan valmiustilassa. ”Siihen aikaan minä tutkin lampuilla Jerusalemin ja rankaisen ne miehet, jotka rauhassa makaavat pohjasakkansa päällä ja sanovat sydämessään: "Ei Herra tee hyvää eikä pahaa"(Sefanja1:12). ”Pohjasakkansa päällä makaavat” merkitsee, ettei heitä mikään liikuta. ”Pohjasakat” ovat viinin tynnyrin pohjalle muodostunutta saosta. Monet uskovat eivät ole halunneet ottaa huomioon Pyhän Hengen kehotuksia. Nyt he istuvat mukavasti, rentoutuneena ja antaen saastan kokoontua heidän sydämiinsä. Jotkut ovat lähteneet seurakunnastamme, Times Square Church’istä, koska se on heistä liian väkevä. He ovat lähteneet etsimään paikkaa, jossa ei häiritä. He sanovat: ”En kestä paineita, kovaa saarnaa. Te kutsutte liikaa sydämen tutkisteluun”.

Sanonpa sinulle, todellinen Pyhän Hengen seurakunta on Jumalan kynttilä, joka etsii läpi kaupungin, tekee sen epämiellyttäväksi paikaksi niille, jotka ovat asettuneet lepäämään pohjasakkansa päällä. Jumala sana nimittää sitä ”astiasta astiaan tyhjentämiseksi” Jer.48:11- 112:ssa: ”Surutonna on Mooab ollut nuoruudestaan asti ja levännyt rauhassa sakkansa päällä; ei sitä ole tyhjennetty astiasta astiaan, eikä se ole pakkosiirtolaisuuteen vaeltanut. Sen tähden siihen on jäänyt sen oma maku, eikä sen haju ole muuttunut.” Nämä ihmiset ovat kieltäytyneet sitoutumasta. He olivat mieluummin rauhassa ja häiritsemättömässä menestyksessä, kieltäytyen tutkimisesta, synnintunnosta tai häirinnästä.

Jos tietäisimme, kuinka lähellä Herran tulemus on, kuinka lähellä vihaiset tuomiot, me kiittäisimme kaikesta Jumalan häirinnästä. Me vuodattaisimme sydämemme jokaisessa kokouksessa, pääsisimme irti viimeisimmästäkin sakan pisarasta. Kiittäisimme Jumalaa evankeliumin palvelijoista, jotka kehottavat meitä jatkuvasti vaeltamaan vanhurskaudessa ja vuodattavat sieluihimme syyllistävän, läpitunkevan totuuden sanan. Tuomiopäivänä olemme ikuisesti kiitollisia Jumalalle, että pasuunasaarnat herättivät meidät ja veivät meidät parannuksen paikalle ja oikeaan Jumalan pelkoon.

Minun matkalaukkuni on pakattu! Olen valmis ja ikävöin nähdä Jeesuksen kasvoista kasvoihin.

Thursday, August 28, 2014

VALVOKAA JA OLKAA RAITTIIT

Jumala kutsuu kansaansa valvomaan ja olemaan raittii, kun tuhon päivä lähenee. ”Älkäämme siis nukkuko niin kuin muut, vaan valvokaamme ja olkaamme raittiit”(1 Tess.5:6). Paavali kehottaa veljiä: ”Mutta te, veljet, ette ole pimeydessä, niin että se päivä voisi yllättää teidät niin kuin varas; sillä kaikki te olette valkeuden lapsia ja päivän lapsia; me emme ole yön emmekä pimeyden lapsia (1 Tess.5:4-5). Hän siis sanoo: ”Mitä tämän maailman surkeaan pimeyteen ja kauheaan tuhoon tulee, se on uuden päivän koitto teille, jotka valvotte ja olette raittiit.”

Yhtä varmasti kuin emme ole tämän maailman lapsia, yhtä varmasti meitä ei ole tarkoitettu pimeyteen ja tuhoon. ”Sillä ei Jumala ole määrännyt meitä vihaan, vaan saamaan pelastuksen Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta” (1 Tess.5:9).

Lisääntyvät synnytyskivut merkitsevät jotakin aivan ihanaa Kristuksen morsiamelle. Olemme yhtä kriisiä lähempänä kotia. Lähtölaskenta on maailmalle tuhoon, mutta meille kirkkauteen. He joutuvat kohtaamaan vihan, mutta meillä on odotettavissa ylösnousemus! Kun he itkevät ja kiristelevät hampaitaan, me iloitsemme ja huudamme riemusta! Pilkkopimeyden, tämän tuhoyön lapset ovat juovuksissa ja nukkuvat: ”Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat”(1 Tess.5:7). ”Mutta me, jotka olemme päivän lapsia, olkaamme raittiit”(1 Tess.5:8). Tässä on kyse kaikenlaisesta maailmallisesta juopumuksesta. ”Juopumus” merkitsee ”ihmisen hengen kiihottamista hurmioon”. Tämä on meille voimallinen varoitus apostoli Paavalilta. Hän varoittaa meitä juopumasta maallisista asioista tuhon aattona; itse asiassa, juopumasta mistään muusta kuin Kristuksesta.

”Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niin kuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa”(1 Piet.5:8-9). Meidän pitää olla varuillamme hänen tuloonsa asti ja pysyä ahkerina kaikessa. Ennen kaikkea meidän tulee olla raittiit ja valvoa. Sana ”raitis” tässä merkitsee ”ymmärtävä, varovainen”. Toisin sanoen, älkää antako minkään vallata sydäntänne. Älkää antautuko mihinkään liian innokkaasti, sitoutuneesti tai liikaa kietoutuneena tämän maailman asioihin.

Ole varuillasi! Juuri nyt saatat juoda paholaisen harhautusviiniä, kiireen viiniä. Raamattu varoittaa paholaisen yrityksistä eksyttää, jos mahdollista valitutkin. Olen usein ihmetellyt, miten se olisi mahdollista. Uskon, ettei se tapahdu aviorikoksen, ylpeyden tai pahojen tapojen kautta. Se on sitä, että päästämme sydämeemme jonkin aivan turhanpäiväisen asian, joka sitten vie meiltä kaiken ajan näköjään laillisissa asioissa.

Wednesday, August 27, 2014

MENOSSA SYNNYTYSSALIIN

”Kun he sanovat: ’Nyt on rauha, ei hätää mitään’, silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niin kuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon”(1Tess.5:3).

Tämä on Jumalan innoittamaa sanaa, ja jokainen sana on tarkkaan harkittu. Tuho on tulossa yhtäkkiä niin kuin synnytyskivut lapsensynnyttäjänaiselle. Tässä nainen tarkoittaa kadotettua, pahaa, jumalatonta yhteisöä, ja tuomiot tulevat niin kuin synnytyskivut. Kun syntymänhetki lähestyy, kivut lisääntyvät määrältään ja useudeltaan. Ensin niitä tulee tunnin välein, sitten puolen tunnin, sitten kymmenen minuutin välein. Nainen viedään sairaalaan ja kivut lisääntyvät. Yhtäkkiä tulee kokoaikaisia kipuja, sitten synnytys. Sen hengellinen sovellus on, että lopullinen tuho alkaa kivuliailla varoituksilla, jotka sitten enenevät ja tulevat useammin.

Uskon, että Amerikka on jo menossa synnytyssaliin. Kun sadat amerikkalaiset merisotilaat saivat äkisti surmansa Beirutissa, Libanonissa, ilman edeltä käyvää varoitusta, katsoimme avuttomina sivusta! Muutama vuosi myöhemmin Amerikan avaruussukkula Challenger räjähti taivaalla. Maailma katseli kauhuissaan, kun seitsemän astronauttia putosi maahan. Taas olimme avuttomia.

Hätääntyneet lääkärit julistivat AIDS:in Amerikan vitsaukseksi, ja sen leviäminen oli kauhistavaa. Huumeet ovat räjähtäneet yhteiskuntamme päälle, toinen vitsaus. Huumeiden väärinkäyttö on levinnyt kuin mustasurma aikoinaan! Paavali varoittaa meitä, että tämä kaikki tulee vain lisääntymään, ja Jumala nyt nopeuttaa huolien ja murheiden askeleita.

Pyhä Henki myös puhaltaa pasuunaan kovempaa, ja se kuulostaa uhkaavalta. Emme koskaan ennen ole saaneet niin monta varoitusta. Ei koskaan ennen ole ollut enemmän vartijoita huutamassa muurilta. Oikeastaan, varoituksia on tullut niin paljon, että Jumalan kansasta ei moni ole korvaansa lotkauttanut. Yhteiskuntamme on synnytystuskissa, tuomio on tulossa, ja ihmiset kääntyvät epäjumalien ja lelujen puoleen. Jeesus käski meitä iloitsemaan kaikkien näiden tapahtuessa, koska se merkitsee, että vapautuksemme on lähellä.

”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä" (Luuk.21:28).

Tuesday, August 26, 2014

“SANO, ETTEI SE OLE NIIN”

Eräänä aamuna seurakunta heräsi kauheaan skandaaliin. Me kaikki punastuimme kuullessamme, että eräs evankeliumin pastori oli tuhlannut miljoonia dollareita hienoihin autoihin, upeisiin koruihin, ylellisiin taloihin, kalliisiin viineihin! Jumalattomat nauroivat ja pilkkasivat, ja Jeesuksen nimestä tuli vitsailun ja satiirin aihe. Sitten maailmalle kerrottiin, että kansakunnan ykkössynninjulistaja oli saatu kiinni synnistä! Taaskin Jumalan ihmiset huusivat: ”Sanokaa, ettei se ole niin”. Me katselimme monien seurakuntien kamalaa pienenemistä. Kaiken sen keskellä, kuulimme nämä tervehdyttävät sanat, jotka ovat niin totta: ”Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta”(1 Piet.4:17).

Miksi seurakunta järkyttyi niin kovasti? Meitä oli varoitettu siitä, että tuomio on ovella, ja sen pitää ensin alkaa Jumalan huoneesta. ”Sillä aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta; mutta jos se alkaa ensiksi meistä, niin mikä on niiden loppu, jotka eivät ole Jumalan evankeliumille kuuliaiset? Ja ’jos vanhurskas vaivoin pelastuu, niin mihinkä joutuukaan jumalaton ja syntinen?’ "(1 Piet.4:17 -18). Jumalan tuomio omassa huoneessaan on niin äkillinen ja pelottava, että ihmisten korvat soivat, kun he kuulevat siitä. Kun Jumala tuomitsi Eelin suvun, hän sanoi: "Katso, minä teen Israelissa sellaisen teon, että joka sen kuulee, sen molemmat korvat soivat. … minä tuomitsen hänen sukunsa ikuisiksi ajoiksi sen rikoksen tähden, kun hän tiesi poikiensa pilkkaavan Jumalaa eikä pitänyt heitä kurissa”(1 Sam.3:11 ja 13).

Kun Jumala tuomitsi Israelin ja Manassen suvun korruption tähden, hän sanoi: ”Katso, minä annan sellaisen onnettomuuden kohdata Jerusalemia ja Juudaa, että joka sen kuulee, sen molemmat korvat soivat”(2 Kun.21:12). Jumala kertoi myös Jeremialle, että sellaiset tuomiot lankeavat pian Israelin huoneelle, että ”jokaisen korvat soivat, joka sen kuulee”(Jer.19:3). Hepreankielessä ”korvien soiminen” merkitsee, että korvat kuulevat kovaa meteliä ja punastuvat häpeästä. Jopa pahojen ihmisten korvat punottavat.

Jos Jumala aiheuttaa korvien soimisen tässä kansakunnassa sen kautta, mitä näemme ja kuulemme hänen tuomioistaan seurakuntaa kohtaan, minkälainen kauhistava tuomio lankeaakaan tämän yhteiskunnan ylle? Tämän kansan media on iloinnut uskonnon vääntämisestä urheiluksi. He ovat saaneet koko kansakunnan epäilemään kaikkea pyhää saarnaa ja tehneet kaikista julistajista huoria ja pellejä. Ihmiset nostavat lasinsa juodakseen: ”Malja kaikille helvetin tulen julistajille”. Kaikki se kuitenkin muuttuu yli yön! Jumala panee maailman korvat soimaan, koska yhtäkkiä tulee tuho! Äkillinen kuolema! Me taas voimme nostaa katseemme ylös ja iloita, koska tiedämme, että meidän vapautuksemme on lähellä(ks. Luuk.21:28).

Monday, August 25, 2014

USKONELÄMÄ by Gary Wilkerson

Meidät pitää usein johtaa läpi turhautumisen, ärtymisen, nyrkkiä -puimisen kokemuksien saadaksemme Jumalaa miellyttävän uskon. Olet ehkä ollut pisteessä, jossa rukoilit: ”Herra, sinä lupasit, mutta nyt olet ottanut pois kaiken, mikä olisi mahdollistanut sen.”

Miksi Jumala tekee näin? Miksi hän poistaa kaikki luonnolliset keinot, joiden kautta hänen lupauksensa voisi toteutua? Usein se on siksi, että suhteestamme häneen tulee ennemmin mukava kuin velvoittava. Jos hänen lupauksensa toteutuisivat omien kykyjemme mukaisesti, meidän elämämme noudattaisi 24/7-kaavaa. Se ei ole hänen tapansa. Sen sijaan hän pyytää meitä jatkuvaan suhteeseen, sellaiseen, joka vaatii meiltä kokosydämistä luottamusta.

Näillä keinoin suuri pilvi todistajia pääsi uskonsankarien listaan. Raamattu sanoo: Aabraham ”näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut”(Room.4:19), kun Jumala teki hänelle lupauksen monien kansojen isäksi tulemisesta. Sana ”näki” on matemaattinen termi. Aabraham tajusi, ettei mikään hänen elämässään voisi vaikuttaa siihen, että lupaus täyttyisi. Hänen vallassaan ei ollut mitään sen toteuttamiseksi. Kuitenkin luemme: ”Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa”(Room.4:20).

Tässä on kuva hurskaan miehen uskosta, jonka alkaja ja täyttäjä on Jeesus. Mitä enemmän Aabraham pohti: ”En pysty siihen”, sitä vahvemmaksi hänen uskonsa Jumalan kykyyn kasvoi. Hänen lihansa kuolleisuuden kautta tuli voima, joka ei ollut vain hänen omansa, vaan Pyhän Hengen.

Halusin nähdä oman tuhlaajapoikani palaavan Herran luokse. Saadakseni nähdä sen tapahtuvan panin luottamukseni Jumalan voimaan vetää häntä puoleensa ylitsevuotavalla rakkaudella. Olen onnellinen voidessani kertoa, että poikani on ihanasti päässyt sopuun Jumalan ja oman perheensä kanssa.

Haluan nähdä kaupunkimme tuhansien kadotettujen ihmisten tulevan Jeesuksen luokse. Tiedän, ettei se voi tapahtua menettelytapojen, suunnittelun tai ohjelmien kautta. Nuo asiat voivat olla käyttökelpoisia, mutta vain Jeesus voi alkaa mitään valtakunnassaan. Vain hän voi täyttää meissä luottavan uskon, joka tarvitaan, jotta voisimme nähdä joukoittain sieluja tulevan iankaikkiseen elämään.

Niin, meitä kutsutaan tekemään asioita, joita voimme tehdä Kristuksen valtakunnan hyväksi. Meitä kutsutaan myös muuhun. Haluatko nähdä Jumalan tarkoitusten toteutuvan yhteisössäsi, hänen lupaustensa toteutuvan omassa elämässäsi? Hän pyytää vain, että luotat häneen elämällä uskonelämää.

Saturday, August 23, 2014

OTA VAARI OIKEASTA AJASTA by Claude Houde

”Ottakaa vaari oikeasta hetkestä”(Ef.5:16).

Kun luet evankeliumeissa sanan ”aika”, huomaa, että kreikankielessä, Uuden Testamentin alkukielessä on kaksi eri sanaa, jotka meidän kielessämme merkitsevät aikaa: chronos ja kairos. Sana chronos puhuu yksinkertaisesti ajasta mitallisessa mielessä. Sitä ovat sekunnit, minuutit, tunnit, joista tulee päiviä, viikkoja, kuukausia ja vuosia. Aika kuluu nopeasti ohi. Sana kairos on toisenlainen. Se käännetään usein ilmaisuilla: “Kun aika täyttyi; ajan täyttyessä; kun oli tullut aika sen ja tuon tapahtua”.

Mielestäni hengellinen sovellus on tärkeä. Haluan sinun näkevän, että jokaisena päivänä, jokaisena hetkenä, on olemassa mahdollisuus tehdä päätös (ratkaisu) muuttaa aika, joka ”juuri menee ohitse” ja tuhlaantuu, taivaalliseksi hetkeksi, jossa me ”uskon kautta päättäen” vapautamme jotakin yliluonnollista ja sovittavaa. Se voi tehdä vallankumouksen meidän elämässämme.

Anna nyt erityinen huomiosi tälle tärkeälle avaimelle. Yksi kreikankielen sanoista, joista englannin kieleen pohjautuu sana ”moment”, hetki on sana atomos. Voit helposti käsittää, että sanan ”atomi” juuri on tässä atomoksessa. Se on täydellinen kuva siitä, mikä on kätkettynä hetkeen. Kuva atomista muistuttaa meitä, kuinka helposti voimme tuhlata hetkemme. Niin kuin atomit, nämä hetket Jumalan kanssa tulevat ja menevät ja ovat meidän käytössämme lukemattomina määrinä. Ne saattavat näyttää merkityksettömältä luonteeltaan tai tärkeydeltään, koska e ovat niin pieniä.

On helppo ohittaa tai välttää hetkiä. Samanaikaisesti löydämme kuvan atomista hetkessä. Tässä ytimessä, niin uskomattoman pienessä, on kuitenkin ydinvoima ja ydinreaktion vapautuminen koko suuruudessaan.

Sanoisin sen näin: ”Kun otat vaarin hetkestäsi Jumalan kanssa rukouksessa ja uskon päätöksessä, voit vapauttaa yliluonnollisen ydinreaktion hengellisessä mielessä!”


__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.

Friday, August 22, 2014

MENESTYKSEN PAKKOMIELLE

Tuomiopäivä on tulossa, kun yhteiskunta on lisääntyvän menestyksen ja turvallisuuden pakkomielteessä.

”Kun he sanovat: ’Nyt on rauha, ei hätää mitään’, silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niin kuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon”(1 Tess.5:3). Paavali käyttää tässä kreikan sanaa ”eirene”, joka viittaa menestykseen. Yhtäkkinen tuho murtautuu esiin silloin, kun ihmiset ovat kohdistaneet mielensä rikkauteen. Rahahulluus! Ahneus! Sopeutuminen! Hamstraus! Jeesus varoitti meitä ajasta, jolloin ihmisen sydän murtuu pelosta, mitä kauheita asioita tapahtuu maan päällä. Ihminen kaipaa jotakin varmaa, turvallista. Ei sanota, että se on rauhan ja turvallisuuden aika vaan, että sanotaan: ”Rauha ja turvallisuus”. Se on oleva ainoa puheenaihe. Heidän keskustelunsa koskettelevat rahaa, omaisuutta, sijoittamista, kuinka löytää turvallisen kohteen sijoituksilleen.

Ihminen ei ole koskaan ennen maailmanhistoriassa joutunut niin rahan tavoittelemisen pauloihin. Menestys on Amerikan unelma! Osakemarkkinoista on tullut valtava uhkapelikasino. Miljoonat amerikkalaiset pelaavat uhkapeliä lottoamalla tai vierailemalla kasinoissa, toivoen tulevansa rikkaaksi yhden yön yli. Mistä tulee pakkomielle, että kaiken pitää olla suurta? Jokainen tietää, että myrsky on tulossa. Koko maailma odottaa hartaasti, että tapahtuu taloudellinen romahdus. He yrittävät turvata oman selustansa tuota kauheata aikaa varten, toivoen ohittavansa sen.

Menestyksen pakkomielle on vääristänyt seurakunnankin. Kuinka Paavali olisikaan murehtinut, jos olisi tiennyt päivän tulevan, jolloin evankeliumin työntekijät kääntävät Kristuksen liiton rahavirtojen liitoksi. Seurakunta, joka kerran seisoi maailman edessä todistajana ahneutta ja aineellisuutta vastaan. Sitä vastaan, että rakastetaan tavaraa, itseään, hamstraamista ja kadehtimista. Nyt maailma näkee seurakunnan suurimpana kilpailijanaan hyvästä elämästä. Maailma nauraa ja pilkkaa uskovia heidän hyljätessään Kristuksen kärsimykset saavuttaakseen rikkautta tässä ajassa.

”Ottakaa vaari oikeasta hetkestä, sillä aika on paha. Älkää sen tähden olko mielettömät, vaan ymmärtäkää, mikä Herran tahto on”(Ef.5:16- 17).

Thursday, August 21, 2014

SE PÄIVÄ TULEE YLLÄTTÄEN

”Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa; sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niin kuin varas yöllä. Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niin kuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon”(1 Tess.5:1-3).

Jumalan tuomiot iskevät yhtäkkiä, mutta ei ilman ennakkovaroitusta. Jumala lupasi, että hän ei tekisi mitään, mukaan lukien tuomion, kertomatta profeetoilleen, mitä on tulossa. ”Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille”(Aamos 3:7). Jumala lupaa, että pasuuna soittaa, hän ärjyy kuin leijona herättääkseen ihmiset ennen tuomiota. ”Herra on näkyvä heidän yllänsä, ja hänen nuolensa lähtee kuin salama. Herra, Herra puhaltaa pasuunaan ja kulkee etelän myrskytuulissa”(Sak.9:14).

Jumala puhaltaa pasuunaan: kaikuvan puhalluksen, varoituksen, vartioittensa ja profeettojensa kautta. Paavali varoitti: ”Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa; sillä pasuuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme”(1 Kor.15:51 - 52). ”Viimeinen pasuunansoitto” tarkoittaa, että on ollut muitakin soittoja. Uskon, että ne ovat juuri ennen sitä muutosta, joka tulee ”silmänräpäyksessä”. Pyhä Henki vie kaikki vartijansa paikoilleen, kaikki näkevät silmästä silmään, kaikki antavat viimeisen kutsun, viimeisen varoituksen!

Ei ihme, että Paavali kirjoitti nämä sanat Tessalonikan seurakunnalle. Miksi heille piti olla täysin selvää, että Jumalan Tuomiopäivä tulisi yhtäkkiä? Tessalonikan seurakunta oli vain kuuden kuukauden vanha, kun se sai tämän kirjeen. Paavali ilmeisesti saarnasi Nooasta ja Lootista ja Israelin äkkinäisestä tuhosta, ja heillä oli samat Vanhan Testamentin esimerkit kuin meilläkin. Paavali siis tarkoitti sanoa: ”On täysin selvää, että Jumalan tuomiot tulevat äkisti, kuin varas yöllä! Ei kuitenkaan yhdenkään uskovan pitäisi olla yllättynyt”. Se päivä ei kohtaa Jumalan kansaa odottamatta. Meidän tulisi tietää, kuinka Jumala toimii, koska meillä on hänen dokumenttinsa.

Wednesday, August 20, 2014

YLILUONNOLLINEN JÄRISYTTÄMINEN

Hebrealaiskirjeen mukaan ainoa syy Jeesuksella on vuodattaa Pyhän Henkensä näinä viimeisinä päivinä järisyttämään Jumalan huonetta. Kaikki epäpyhä, saastainen tai lihallinen järkkyy, se lakaistaan, pyyhitään pois.

Toimistoomme tulee sydäntä särkeviä kirjeitä huolestuneilta pyhiltä, jotka murehtivat sitä, mitä näkevät tapahtuvan omissa seurakunnissaan. Jatkuvasti vaaditaan ”uusia töitä” ja joka päivä kuullaan kauheuksista, lihallisista teoista, typeristä käytännöistä. Eräs henkilö kirjoittaa, että hänen seurakunnassaan pidetään viikoittain punkrock konsertteja, joissa esiintyjät näyttävät ja toimivat kuin maalliset, paholaisen vaikutuksessa olevat ryhmät. Toiset taas kirjoittavat tyhjistä, kuivista, suvaitsevista saarnoista.

Kerronpa sinulle, että tämä kaikki on muuttumassa. Herra puhuu voimallisesti, paljastaen kaiken, mikä on väärää. Miten järisyttäminen ja paljastaminen tapahtuvat? Ne tapahtuvat ihmisen, Jeesuksen kautta! Hän vannoo puhuvansa kaikille, jotka elävät synnissä, tottelemattomina, sidottuina asioihin, jotka hänen sanansa kieltää. Hänen äänensä kuuluu niin selvästi, että siitä ei voi erehtyä.

Ensin hän puhuu hellästi jokaiselle luopuneelle, joka on lähtenyt omille teilleen, sanoen: ”Miksi et kuunnellut, kun pyysin sinua palaamaan? Miksi kutsuni katumukseen ja parannukseen on kaikunut kuuroille korville? Tule nyt luokseni, ennen kuin elämäsi järkkyy aivan perustuksiaan myöten”.

Jeesus puhuu myös hurskaille miehille ja naisille, jotka etsivät totuutta, puhtautta ja pyhyyttä. Juuri nyt hän nostaa esiin ihmisiä, joiden sydän on jo kohdannut hänen järisyttävän, synnin tuntoon johtavan sanansa. Heidät suljetaan kahden Herran kanssa, ja Hän antaa heille voiman puhua hänen puolestaan.

Niinpä, miten Herra puhuu sinulle? Otatko vastaan hänen järisyttävän sanansa ja annat sen toimia sydämessäsi? Vai elätkö kaksinaiselämää, edelleen hellien irstautta, aviorikoksia, vihaa, katkeruutta? Jos väität, ”Jeesus on minun Herrani”, ja silti elät salaisessa synnissäsi voit olla varma kuulevasi hänen sanovan: ”Miksi et ole palannut minun armooni? Miksi hylkäät sen uudestaan ja uudestaan? Olet kuullut rakastavan kutsuni ja maistanut minun rakkauttani ja pitkämielisyttäni, ja kuitenkin kuljet omaa tietäsi. Miksi?”

Hyvä uutinen on tämä: yliluonnollinen järisyttäminen, Jumalan huoneen puhdistaminen niin kansana kuin seurakuntana päättyy järkkymättömään perustaan. Se tuottaa pyhän, puhdistetun seurakunnan, joka kerskuu pyhien jäännöksestä, jotka vaeltavat Jumalan pelossa ja Kristuksen vanhurskaudessa.

Tuesday, August 19, 2014

DIOS HACE EL CONTEO

Monista uskovista on tullut hedelmättömiä, kun he ovat istuneet kuolleissa seurakunnissa kuuntelemassa pastoria, jolla ei ole voitelua Jumalalta. Prosessin aikana he ovat nälkiintyneet hengellisesti, kun ei ole ollut hengellistä auktoriteettia. Perheet kärsivät: lapset luopuvat uskosta, avioliitot purkautuvat. Tämän päivän seurakunnissa on synnytetty monia Ismaeleita. Ismael edustaa ”lihaa” ja monet uskovat ovat lihaan sidottuja, jotka kuitenkin väittävät olevansa vanhurskauden perillisiä.

Jumala tulee puhdistamaan ja parantamaan lapsensa oman sydämensä mukaan ja antaa heidät sitten takaisin seurakunnalle. ”Riemuitse, sinä hedelmätön, joka et ole synnyttänyt, huuda ilosta ja riemahda, sinä, joka et ole synnytyskivuissa ollut. Sillä hyljätyllä on lapsia enemmän kuin aviovaimolla, sanoo Herra”(Jes.54:1). Jumala ei puhu vain Ismaelin huoneen tyhjentämisestä ja ihmisten antamisesta oikeamielisille. On kyse paljon syvemmästä asiasta kuin ihmisjoukoista, numeroista ja menestyksestä. Jumala tekee laskelmat, ei ihminen. ”Olisinko minä puhdas, jos minulla olisi väärä vaaka ja kukkarossa petolliset punnuskivet?”(Miika 6:11).

”Herra luettelee, kirjoittaessaan kirjaan kansat: ’Tämäkin on syntynyt siellä’ "(Ps.87:6). Tarkastele uskovien kokoontumisia. He saattavat laulaa äänekkäästi ylistystä kohotetuin käsin, mutta Jumala ei mielisty suuriin joukkoihin. Rokkibändit vetävät suuria ihmisjoukkoja, mutta ei siellä Jumalaa ylistetä. Hän tietää, kuka on pyhä ja ketkä itkevät syntiensä tähden.

Viimeinen herätys tulee siksi, että Jumala säälii omaa nimeään. Hän pyhittää nimensä koko maailman edessä. Haluan jakaa sinulle Hesekielin suuren ennustuksen: ”Niin minun tuli sääli pyhää nimeäni, jonka Israelin heimo saastutti pakanakansain seassa, minne tulivatkin. Sen tähden sano Israelin heimolle: Näin sanoo Herra, Herra: En tee minä teidän tähtenne, Israelin heimo, sitä minkä teen, vaan oman pyhän nimeni tähden, jonka te olette häväisseet pakanakansain seassa, minne tulittekin. Minä pyhitän suuren nimeni, joka on häväisty pakanakansain seassa, jonka te olette häväisseet heidän keskellänsä. Ja pakanakansat tulevat tietämään, että minä olen Herra, sanoo Herra, Herra, kun minä osoitan teissä pyhyyteni heidän silmäinsä edessä. Minä otan teidät pois pakanakansoista ja kokoan teidät kaikista maista ja tuon teidät omaan maahanne. Ja minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan”(Hes.36:21 - 23).

Monday, August 18, 2014

USKOMME TÄYTTÄJÄ by Gary Wilkerson

”Silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen”(Hebr.12:2). On paljon asioita, joita toivon hartaasti, mutta muutamat niistä eivät ole Jumalan alkamia. Esimerkiksi: toivon koko sydämestäni, että meidän seurakuntamme Colorado Spring’issä näkisi kymmenien tuhansien ihmisten tulevan Kristuksen luokse seuraavina vuosikymmeninä. Jumala ei ole luvannut tätä minulle, mutta silti toivon ja rukoilen, että hän tuo kadotetut rakastaviin käsiinsä.

Meidän pitää olla varovaisia, ettemme ota toivomuksiamme ja tee niistä lupauksia. Voimme varmistua jonkin asian olevan Jumalan lupaama, kun Sana, rukous ja joskus uskonystävät vahvistavat sen.

Meidän on mahdollista kuulla omien intohimojemme ja toivomustemme ääntä ja ymmärtää ne väärin, luullen niitä Jumalan ääneksi. Me saatamme toivoa määrättyjä asioita, myös hyviä asioita ja silti, kuten Jaakob kirjeessään kirjoittaa, Jumala ei anna meille noita asioita, koska ne ovat syntyneet omasta ponnistelustamme ja lihastamme.

Sen sijaan Jumala täyttää meidän uskomme panemalla nuo asiat pois. Puhun keski-ikäisenä miehenä iloiten siitä, että Herra tekee niin. Kolmekymppisenä halusin monia asioita ja olen iloinen, ettei hän antanut niitä minulle. Armossaan Jumala näki, mitä tarvitsin, eikä Hän antanut minulle sitä, mitä halusin. Kun Hän täyttää meidän uskomme, hänen itse synnyttämänsä halut, ei meidän, alkavat nousta sydämiimme.

”Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy”(Heb.11:1). Kun Jumala puhdistaa uskomme, meidän luottamuksemme lisääntyy. Kasvamme ymmärryksessä sanoen: ”Ai, niin, tämä on Herran sana eikä muuta sanaa ole. Hän vahvistaa minulle lupauksensa Raamatun, rukouksen ja uskonveljien ja – sisarien kautta”. Usko alkaa vakiinnuttaa asian sisällämme, niin, että Hebr.11:1:n mukaisesti meillä on ”luottamus, että se, mitä toivotaan, todellisesti tapahtuukin”.

Sellainen usko täyttyi niissä, jotka on listattu uskonsankarien listaan(ks. Hebr.11). Tuon luvun mukaan Jumala nosti kunniaan Aabelin kelvollisen uhrin vain hänen uskonsa tähden. Nooaa ei valittu tuohon listaan vanhurskauden julistamisen vaan uskonsa tähden. Mooses ei myöskään ollut vain rohkea vapauttaja, vaan hän kunnialistaan uskonsa tähden.

Friday, August 15, 2014

HEDELMÄTTÖMÄSTÄ SEURAKUNNASTA NOUSEE MONIA LAPSIA

”Riemuitse, sinä hedelmätön, joka et ole synnyttänyt, huuda ilosta ja riemahda, sinä, joka et ole synnytyskivuissa ollut. Sillä hyljätyllä on lapsia enemmän kuin aviovaimolla, sanoo Herra” (Jes.54:1).

Jotkut väittävät, ettei viimeisten päivien seurakunta ole hedelmätön. He osoittavat kaikkia superkirkkoja, monia palvelutehtäviä, ja lukuisia joukkoja, jotka ottavat osaa uskonnollisiin seminaareihin, konferensseihin ja konsertteihin ja kuluttavat uskonnollisia kirjoja, äänitteitä ja videoita. Jumala odottaa kuitenkin lapsiltaan muuta, ja seurakunta on kutsunut lapsiaan kahteen hyvin erilaiseen juttuun. Kun seurakunnat ovat keskittyneet niiden jäsenmäärän kasvuun, vaikutukseen ja menestykseen, Paavali huutaa: ”Lapsukaiseni, jotka minun jälleen täytyy kivulla synnyttää, kunnes Kristus saa muodon teissä”(Gal.4:19). Paavali sanoisi: ”Älkää kertoko minulle, miten paljon teidän seurakunnassanne käy ihmisiä. Älkää kertoko, kuinka moni on mukana toiminnoissanne, kuinka paljon kirjallisuutta levitätte, kuinka monta Raamattua jaatte, kertokaa minulle kuinka moni on saanut Kristuksen muodon”.

Uskon, että Jumala katsoo viimeisiä kolmeakymmentä vuotta ja näkee Sanan nälänhädän. Hän näkee ne vuosina, jotka syöjäsirkka söi, itsensä etsimisen vuosina, jolloin vieraita on nostettu Jumalan huoneeseen, ylpeitten julistajien, rahanhimon, valtapyrkimysten ja pintapuolisuuden vuosina. ”He ovat olleet Herralle uskottomat, sillä he ovat synnyttäneet vieraita lapsia” (Hoos.5:7). ”Minä olin istuttanut sinut jaloksi viiniköynnökseksi, puhtaimmasta siemenestä; kuinka olet muuttunut minulle vieraan viinipuun villiköynnöksiksi?”(Jer.2:21).

Jumalan lupaukset, jotka hedelmätön, viimeisten päivien seurakunta on synnyttävä lastensa suureksi kokoontumiseksi. ”Tee avaraksi telttasi sija … Älä säästele! Pidennä … vahvista … Sillä sinä olet leviävä oikealle ja vasemmalle”(Jes.54:2-3). ”Älä pelkää, sillä et sinä häpeään joudu; älä ole häpeissäsi, sillä et sinä ole pettyvä. Nuoruutesi häpeän sinä olet unhottava, leskeytesi pilkkaa et ole enää muistava”(Jes.54:4).

Thursday, August 14, 2014

MONET PELASTETAAN

Viimeisinä päivinä Jumala kutsuu pahoja, jotka eivät ole tunteneet häntä koskaan. ”Katso, hänet minä asetin kansoille todistajaksi, kansojen ruhtinaaksi ja käskijäksi. Katso, sinä olet kutsuva pakanoita, joita sinä et tunne, ja pakanat, jotka eivät sinua tunne, rientävät sinun tykösi Herran, sinun Jumalasi, tähden, Israelin Pyhän tähden, sillä hän kirkastaa sinut. Etsikää Herraa … sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta”(Jes.55:4-7).

Tämä tapahtui Uuden Testamentin aikoina, kun pakanat riensivät Kristuksen luokse. He näkivät valon ja ottivat sen vastaan. Taas kerran, viimeisessä armon ja hyvyyden herätyksessä, pahat kuulevat. Ihmisjoukot hylkäävät pahat tiensä ja huutavat avukseen Herraa.

Hän tarjoaa lohdutusta, parantumista ja eheytymistä kaikille, jotka lähtivät hänen luotaan. ”Minä olen nähnyt hänen tiensä, mutta minä parannan hänet ja johdatan häntä ja annan jälleen lohdutuksen hänelle ja hänen surevillensa”(Jes.57:18). Kuinka innoissaan Jesaja mahtoikaan olla tuodessaan tätä sanomaa: ”Oman nimeni tähden minä annan anteeksi tälle saastuneelle morsiamelle ja kutsun hänet takaisin”. ”Minä, minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä sinun syntejäsi muista”(Jes.43:25). Ajattele kaikkia miljoonia luopuneita kristittyjä kaikkialla maailmassa. Times Square – seurakunnassa puolet kääntyneistä on luopioita, jotka ovat lähteneet Jumalan luota. Mikä valtava herätys se onkaan, kun nämä luopuneiden uskovien joukot palaavat! Huumeisiin, alkoholiin, seksuaalisuuteen, epäilyyn ja pelkoon sotkeutuneet kuulevat hänen äänensä ja palaavat. Hän kutsuu huumeriippuvaiset, alkoholistit, prostituoidut, homoseksuaalit ja luopuneet varattomat.

Katsooko hänen armonvuodatuksensa syntiä läpi sormien? Ei koskaan! Ne, jotka vaelsivat pois Jumalasta, ovat niitä, jotka ovat saaneet maistaa Pyhää Henkeä. He tunsivat hänet kerran. Herra lähettää Pyhän Henkensä, lähettiläänsä mukanaan rakkauden sana. Hän kutsuu kaikkia muistamaan hänen rakastavat sanansa ja heidän aikaisemman suhteensa ihanuuden. Hän muistuttaa heitä siitä, kuinka hän kerran suojeli, rakasti ja siunasi heitä.

”Ja minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukasten päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. Ja he valittavat häntä, niin kuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niin kuin murehditaan katkerasti esikoista”(Sak.12:10 - 11).

Wednesday, August 13, 2014

VIIMEINEN TAKAISIN KUTSU

Jumala on erityisen huolissaan niistä, jotka ovat olleet hänen rakastamiaan, mutta joutuneet yhtäkkisen kiusausten myrskyn kohteeksi. Hänen lupauksensa pysyy niille, jotka ovat juuri nyt kovassa ahdistuksessa. ”Sillä hän, joka sinut teki, on sinun aviomiehesi, Herra Sebaot on hänen nimensä, sinun lunastajasi on Israelin Pyhä, hän joka kaiken maan Jumalaksi kutsutaan. Sillä niin kuin hyljätyn, syvästi murheellisen vaimon on Herra sinut kutsunut - nuoruuden vaimon, joka on ollut halveksittu, sanoo sinun Jumalasi. Vähäksi silmänräpäykseksi minä hylkäsin sinut, mutta minä kokoan sinut jälleen suurella laupeudella. Ylitsevuotavassa vihassani minä peitin sinulta kasvoni silmänräpäykseksi, mutta minä armahdan sinut iankaikkisella armolla, sanoo Herra, sinun lunastajasi”(Jes.54:5-8).

Tämä ennustus on viimeisten päivien seurakunnalle, jonka hän hylkäsi hetkeksi.

Kenet hän hylkäsi hetkeksi? Mikä sai hänet piilottamaan kasvonsa? ”Teidän pahat tekonne erottavat teidät Jumalastanne, ja teidän syntinne peittävät teiltä hänen kasvonsa, niin ettei hän kuule”(Jes.9:2). Jumala ei ole tehnyt avioeroa nykyisestä, maailmaan sopeutuneesta seurakunnasta, vaan hänen piti kätkeä kasvonsa. Seurakunta on jättänyt hänet, hänen rakkaansa. ”Näin sanoo Herra: ’Missä on teidän äitinne erokirja, jolla olisin lähettänyt hänet pois? Tai kuka on minun velkojani, jolle minä olisin teidät myynyt? Katso, pahojen tekojenne tähden te olette myydyt, teidän rikkomustenne tähden on äitinne lähetetty pois’ ”(Jes.50:1).

Jumala sanoi: ”Te olette lähteneet minun luotani. Te olette tehneet aviorikoksen. Minä en jättänyt teitä, te menitte pois minun luotani! Minun piti kieltää teidät, koska te myitte itsenne prostituutioon”. Sillä Jumala sanoo: ”Näyttäkää paperinne! Näyttäkää kuitti siitä, että minä olen myynyt teidät paholaiselle”. Jumala sanoo: “Emme me elä yhdessä tällä hetkellä, mutta ero ei ole lopullinen. Avioliitto ei ole toivoton. Minä rakastan teitä edelleen! Te jätitte minut, vaikka kutsuin ja kutsuin, mutta te kieltäydyitte kuuntelemasta”. ”Miksi ei ollut ketään, kun minä tulin, miksi ei kukaan vastannut, kun minä huusin?”(Jes.50:2).

Tälle synnin saastuttamalle, luopuneelle, kuljeskelevalle vaimolle Jumala vannoo: ”Minä kutsun teidät takaisin”. ”Sillä näin sanoo Herra: Ilmaiseksi teidät myytiin, rahatta teidät lunastetaan” (Jes.52:3). Taaskin hän sanoo: ”Sillä niin kuin hyljätyn, syvästi murheellisen vaimon on Herra sinut kutsunut” (Jes.54:6). Tämä viimeinen kutsu kaikuu yhä nytkin: ”Minä kokoan sinut jälleen suurella laupeudella”(Jes.54:7).

Tuesday, August 12, 2014

VANHURSKAUDEN HERÄTYS ON TULOSSA

Haluan antaa julkilausuman kaikkein suurimmalla mahdollisella hengellisellä auktoriteetilla, jonka takana on liitto, yhtä varma kuin Nooan kanssa tehty: Tulee esiin joka puolella viimeinen, keskiyön hetken herätys. Siion tekee työtä, ja monet, monet lapset annetaan sille. Tulee suurta laulua ja huutoa, ja Siion sanoo: ”Mistä nämä kaikki ovat tulleet?” Siitä tulee vanhurskauden herätys.

Olen kuullut vanhanaikaisten julistajien puhuvan vuosikausia viimeisten aikojen herätyksestä. He haluavat nähdä Jumalan tekevän työtä tänään, ei vain lukea niistä kirjoista. Ei riitä vain yksinkertainen menneiden aikojen herätysten saarnaaminen. Miksi rukoilla, miksi etsiä herätystä, jos sitä ei ole luvattu Raamatussa? Jos Raamattu sanoo, että olemme jo menettäneet kaiken toivon, evankelioidaan vain ja saarnataan, mutta ei välitetä tuloksista. Jos taas herätys on luvattu, uskovien tulisi nähdä se, ottaa siitä vaarin ja rukoilla uskossa tietäen, että Jumala on luvannut antaa sen. Onko se Hänen Sanassaan? Kyllä, tämä lupaus löytyy Jes.54:stä. Se luku on yksi tärkeimmistä juuri tälle sukupolvelle. Siinä meille selvästi kerrotaan, mitä Jumala aikoo tehdä seurakuntansa, kansansa välityksellä viimeisinä päivinä. Tämä luku profetoi siitä, mitä on tapahtuva Times Square seurakunnassa, kuten myös joka paikassa, jossa on nälkäisiä sieluja. Se tapahtuu Venäjällä, Kiinassa, jokaisessa maassa, jokaisella meren saarella, pohjoisnavalta etelään.

Seurakunta saa kokea ansaitsemattoman rakkauden, armon ja hyvyyden vuodatuksen. Se tulee tapahtumaan suuren ahdistuksen aikana, rajulla tavalla, kun joka puolella saartaa ahdistus ja yhteiskuntaa heitellään edestakaisin. Jumala vannoo näyttäytyvänsä suuressa hyvyydessään: ”Minä armahdan sinut iankaikkisella armolla, sanoo Herra, sinun lunastajasi. … minun armoni ei sinusta väisty, eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi” (Jes.54:8- 10). Mitä Jumala sanoo tässä seurakunnalleen, sen hän sanoo myös yksityiselle uskovalle. Jumala puhuu ”kurjille, myrskyn raastamille, lohduttomille! ”(Jes.54:11).

Monday, August 11, 2014

USKONELÄMÄ by Gary Wilkerson

Useimmat meistä haluaisivat kyvyn tehdä määrättyjä asioita elämässämme, mutta emme voi. Puhun asioista, jotka eivät ole vain vaikeita vaan mahdottomia.

Kaikkein hurskaimmatkaan Jeesuksen seuraajat eivät voi korjata tiettyjä asioita, mutta me tunnemme Hänet, joka voi. Ihmeellinen asia elämässä Kristuksessa on, että joudumme sellaisiin suorituksiin, joita emme voi tehdä omissa voimissamme. Tosiasiassa Jeesus kutsuu meitä yhteyteensä tekemään sitä, mitä emme yksin pysty. Näemme pelastumattomien tulevan uskoon, rikkoutuneiden avioliittojen korjaantuvan ja parantuvan. Näemme kadotettujen ihmisten omassa yhteisössämme pelastuvan toivottomasta iankaikkisuudesta. Uskomme kautta Jeesukseen näemme ja saamme jopa ottaa osaa asioihin, joita voidaan tehdä ainoastaan hänen voimassaan, hallinnassaan ja valtuutuksessaan.

Hebrealaiskirjeen 11. lukua on sanottu ”Uskon kunniasaliksi”, jossa listataan ne raamatulliset henkilöt, jotka miellyttivät Jumalaa suurten uskontekojen kautta. Aabrahamista Saaraan, Daavidista Samueliin ja Gideoniin sekä lukuisiin muihin me näemme uskovia, joita ei mainita heidän taitojensa tai aikaansaannostensa tähden, vaan siksi, että he luottivat Jumalaan. He uskoivat, että hän tekee sen, mikä on heidän omien kykyjensä yläpuolella. Yhteensä heistä muodostuu ”suuri pilvi todistajia (uskonelämästä)”(Hebr.12:1).

Kursiivilla kirjoitettu kertoo meille, että voidaan elää uskonelämää. Sen saamiseksi meitä kehotetaan panemaan pois kaikki painot, jotka estävät meitä pääsemästä luottavaan uskoon:

”Pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa”(Hebr.12:1). Mitä nämä painot ovat, nämä uskon esteet? Tunnen monia uskovia, jotka ovat epäuskon painon alla. Kun he miettivät olosuhteitaan, he ajattelevat: ”Ei minun tarpeeni saa koskaan tyydytystään. Olen rukoillut loputtomasti ja pyytänyt toisiakin rukoilemaan puolestani, mukaan lukien seurakunnan vanhimmiston, mutta en ole koskaan saanut vastausta. Yritän mitä hyvänsä, se ei toimi.”

Ongelma on siinä, että monet katsovat enemmän omia olosuhteitaan kuin Jumalaa, joka hallitsee kaikkia olosuhteita. Heidän uskonsa pysäyttää ”kaikki se, mikä heitä painaa”(Hebr.12:1). Voin vakuuttaa sinulle, että mikään ei estä Jumalan lupauksia täyttymästä. Kaikki hänen lähettämänsä sanat lopulta toteutuvat. Saatana tietää tämän ja siksi hän yrittää hidastaa Jumalan tarkoitusperiä saamalla meidät vakuuttuneiksi, että meidän pitää kieriskellä vaikeuksissamme. Jos tilanteesi näyttää toivottomalta, uskonelämä kutsuu sinua uskomaan: ”Eräänä päivänä Jumala toteuttaa sen, mitä en pysty nyt edes kuvittelemaan”.

Saturday, August 9, 2014

ME VOIMME SAADA AIKAAN MAHDOTTOMIA by Jim Cymbala

Jumalan työtä voi tehdä ainoastaan Jumalan voimalla. Seurakunta on hengellinen organismi, joka taistelee hengellisiä taisteluita, ja vain hengellinen voima voi saada sen toimimaan Jumalan tahdon mukaan.

Avain ei ole raha, organisaatio, älykkyys tai koulutus. Näetkö ja näenkö samanlaisia tuloksia kuin Pietari näki? Tuommeko tuhansia miehiä ja naisia Kristuksen luokse samalla tavalla kuin hän? Jollemme, meidän pitää mennä takaisin hänen voimansa lähteelle. Olkoon mikä hyvänsä yhteisö tai kulttuuri, kaupunki tai kylä, Jumalalta ei ole koskaan puuttunut voimaa tehdä työtään ihmisten kautta, jotka haluavat kirkastaa hänen nimeään.

Kun me tosissamme käännymme Jumalan puoleen, saamme huomata, että hänen seurakuntansa on aina liikkeessä eteenpäin, ei taaksepäin. Emme voi koskaan peräytyä ja sopeutua siihen, mitä maailman haluaa tai odottaa meiltä. Kantamme pitää pysyä sotaisana, hyökkäävänä, rohkeana.

Tämä juuri oli luonteenomaista kenraali William Boothille ja alkuajan Pelastusarmeijalle, kun he kahlasivat Lontoon slummeissa. Se oli leimaa-antavaa myös ensimmäisille lähetyspioneereille, kuten Hudson Taylorille Kiinassa ja niille herätysihmisille Amerikan rintamailla, jotka puhuivat totuutta rakkaudessa, ilman pelkoa.

Tutussa kertomuksessa Daavidista ja Goljatista tullaan ihmeelliseen hetkeen, kun jättiläinen saa raivarin nähdessään nuoren vastustajansa: "Olenko minä koira, kun tulet sauva kädessä minua vastaan?", hän jyrisee (1 Sam.17:43). Goljat aidosti loukkaantuu: ”Tule tänne minun luokseni, niin minä annan sinun lihasi taivaan linnuille ja metsän eläimille" (1 Sam.17:44).

Hievauttiko se Daavidia? Miettiikö hän strategista peräytymistä jonkin puun tai kivenlohkareen taakse ajatellen saavansa ostetuksi lisää aikaa?

Ehdottomasti ei!

”Kun filistealainen lähti tulemaan ja lähestyi Daavidia, niin Daavid juoksi nopeasti sotarintaan filistealaista vastaan”(1 Sam.17:48).

Tätä kuvaa Jumala haluaa iskostaa mieleemme: juosta eteenpäin kohti taistelua.

Daavidin aseistus oli naurettava: linko ja viisi sileätä kiveä. Ei se haitannut. Jumala käyttää edelleen hupsuja välineitä heikkojen ihmisten käsissä rakentaakseen kuningaskuntaansa. Rukouksen siivittämänä ja hänen voimassaan voimme suorittaa mahdottomia.


__________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu usein Expect Churchin johtajakonferensseissa, joita World Challenge tukee ympäri maailmaa.

Friday, August 8, 2014

KIRKKAUDEN LEIMAHDUKSESTA SYNTYNEET

Uuden Testamentin seurakunta syntyi kirkkauden leimahduksesta. Pyhä Henki tuli alas sen ylle tulessa, ja ensimmäiset uskovat puhuivat kielillä ja profetoivat. He kokivat järisyttävän hetken ja ihmisjoukot pelastuivat. Jumalan pelko lankesi heidän päälleen ja kaikkien heidät nähneiden päälle. Vankilat eivät pystyneet pidättämään heitä, eivätkä myrskyt upottamaan. Oli merkkejä ja ihmeitä. Rohkeat evankelistat menivät kaikkialle saarnaamaan Sanaa. Kun heidän kulkunsa estettiin, he jatkoivat iloitsemista. Kun heitä kivitettiin, hirtettiin, poltettiin tai ristiinnaulittiin, he vain jatkoivat laulaen ja ylistäen Jumalaa. Se oli voitokas seurakunta, ei pelkoa paholaisesta, välinpitämättöminä epäjumalista, ei heitä liikuttanut rutto eikä vaino. Se oli verellä pesty seurakunta, joka eli ja kuoli voitosta käsin.

Minkälainen tämän hetken seurakunta tulee olemaan? Kuinka seurakunta selviää viimeisestä hetkestään? Onko se lihava, menestyvä, itseään etsivä seurakunta vai onko se kourallinen todellisia uskovia, jotka kestävät, vaikka näkevät kuoleman ja luopumuksen syövän sitä kuin syöpä? Jättääkö kylmyys sen heikoksi, pilkatuksi ja voimattomaksi? Poistuuko seurakunta tästä ajasta täynnä teeskentelyä, saastaisin käsin ja epäpuhtain sydämin uhraten suuriäänisellä ylistyksellä, palvonnalla ja rukouskokouksilla vierasta tulta?

Varmasti tulee suuri lankeemus ja uskosta luopuminen. Kaikkialla tullaan näkemään hengellistä haureutta. Koska synti rehottaa, rakkaus kylmenee monissa sydämissä. Tulee pettäjiä, jotka opettavat demonien oppeja. Korvasyyhyynsä ihmiset kokoontuvat kuulemaan pehmeää julistusta. Petokset käyvät niin pahoiksi, että jopa valittujakin koetellaan vakavasti.

Jeesuksen Kristuksen seurakunta ei kuitenkaan lähde valittamaan tai ontumaan. Se lähtee voittoisana, sanomattomalla ilolla, kulkien rauhan virrassa. Se lähtee vapautettuna kaikista siteistä, jalka paholaisen niskan päällä. Kiusaajan voima murtuu. Uskovat ovat pyhiä ja kukistavat maahan epäjumalat. He ovat aivan yhtä väkeviä Herrassa kuin ensimmäiset kristityt.

”Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle”(Ap.t.2:17).

Thursday, August 7, 2014

HÄN ANTOI MINULLE OPPITUNNIN

Luulin, että minulla oli hyvä idea julistustyöhöni, mutta en tainnut kysyä neuvoa Herralta, kun olin lähtenyt liikkeelle. tuloksena oli, että saatoin aikaan viiden tuhannen dollarin velan, jota en pystynyt maksamaan takaisin. (Nykypäivän taloustilanteessa summa on viisinkertainen).

Epätoivoissani aloin ottaa todesta kaikkia Raamatun kohtia, joissa sanotaan: ”Jumala pitää huolta kaikista tarpeistasi.” Sitten yhtenä päivänä rukoillessani, kuulin kauniin äänen sanovan minulle: ”David, mene huomenna Chester Streetille puolenpäivän aikaan ja kulje kadun vasenta reunaa. Mies tulee vastaan antaen sinulle kirjekuoren, jossa on viisi tuhatta dollaria. Tämä mies on minun enkelini ja hän laittaa kirjekuoren sinun käteesi.”

Ajattelin: ”Kiitos Herra, Sinä olet todella uskollinen” Seuraavana päivänä puolen päivän maissa kuljin Chester Streetillä ja odotin. Tämä oli 1200 asukkaan kaupunki eikä kukaan kävellyt katuja pitkin päiväsaikaan, koska kaikki olivat työssä. Niinpä en pitkään aikaan nähnyt yhtään ainoaa sielua. Askelsin katua edestakaisin melkein tunnin verran ihmetellen: ”Missä hän on, Herra?”

Lopulta menin epätoivoisena kotiin ja rukoilin: ”Herra, miten saatoit pettää minua sillä lailla? Mitä minä nyt teen? Anna, Isä anteeksi, etten luottanut sinuun. Panen koko tämän asian nyt sinun käsiisi.”

Muutaman päivän kuluttua eräs seurakuntamme miesjäsen soitti minulle: “Kuulin tarpeestasi ja tiedän erään, joka voisi auttaa. Hän on uskova pankkiiri, joka asuu toisessa kaupungissa. Mikset soita hänelle?”

Otin yhteyttä pankkiiriin ja hän teki jotakin, mikä oli noina päivä ennen kuulumatonta. Hän antoi minulle takaamatonta lainaa viisi tuhatta dollaria ja sanoi: ”Voit maksaa takaisin viiden kymmenen dollarin kuukausierissä”.

Jumala korjasi tilanteeni. Sen kautta hän antoi minulle tämän oppitunnin: ”David, olisin voinut lähettää enkelin antamaan sinulle rahaa, mutta halusin sinun oppivan jotakin, koska rakastan sinua. Jos en olisi opettanut tätä, tekisit edelleen tyhmiä ratkaisuja ja olisit ehkä sadan tuhannen dollarin veloissa.”

Opin siis, että en voi odottaa enkelin ilmestyvän yhtäkkiä auttamaan minua ulos omista vastuuttomista valinnoistani, vaikka minun pitääkin luottaa siihen, että Herra voi tehdä mahdottomia.

Wednesday, August 6, 2014

YHDELLÄ AINOALLA SANALLA

Jumala voi tehdä eläväksi minkä hyvänsä elämämme kuolleelta näyttävän asian vain yhdellä sanalla. Onko sinulla taloudellisia vaikeuksia, hankaluutta maksaa laskujasi? Niin oli Herran opetuslapsienkin laita ja hän korjasi heidän tilanteensa yliluonnollisesti.

Kun veron maksaminen tuli ajankohtaiseksi, Kristuksella ja hänen opetuslapsillaan ei ollut vaadittua määrää. Miten siis Herra korjasi tilanteen? Hän lähetti Pietarin kalastamaan. Jeesus sanoi hänelle, että hän löytäisi rahan ensimmäiseksi saalistamansa kalan suusta. Se kolikko riittäisi verojen maksuun.

Voi vain kuvitella, mitä Pietarilla oli mielessään. ”Veroraha kalan suussa? Tämä minun täytyy nähdä. Olen ollut kalastaja koko ikäni ja olen nähnyt monenlaista kalojen sisuksissa, matoja, koukkuja, järviruokoa. Koskaan en ole kuitenkaan nähnyt rahaa kalan sisässä.” Kun Pietari irrotti ensimmäisen veneeseen saamansa kalan, hän aukaisi suun ja löysi kimaltelevan rahan. Se riitti maksamaan veron heidän puolestaan, aivan niin kuin Jeesus oli sanonut(ks. Matt.17:27).

Miksi Pyhä Henki laittoi evankeliumin kirjoittajan tallentamaan tämän kertomuksen, ja miksi Jeesus valitsi heidän ongelmansa ratkaisuksi tämän ihmeen? Miksi hän ei keräyttänyt kolehtia tai lähettänyt opetuslapsiaan työhön päiväksi ansaitsemaan veromäärää?

Uskon, että Jeesus toimi yliluonnollisesti, koska hän halusi todistaa lapsilleen, että hän voi tehdä mahdottomia meidän hyväksemme. Hän voi korjata meidän taloudellisen tilanteemme, minkä hyvänsä perhekriisin, minkä hyvänsä ylitsepääsemättömän tarpeen.

Hän halusi meidän tietävän, että hän on sama Jumala, joka ruokki Eliaa korpin tuomalla leipäpalalla, joka piti lesken jauhovakan ehtymättömänä kuivuuden aikana. Hän pelasti saman leskirouvan velkojien käsistä täyttämällä valtavan kokoiset asiat ruokaöljyllä pienestä öljypullosta ja ruokki viisituhatta ja myöhemmin toiset neljätuhatta muutamalla kalalla ja leivällä. Hän tietää, että me joinakin aikoina elämässämme tarvitsemme ihmeen. Hän haluaa vakuuttaa meitä siitä, että hän voi tehdä mahdottoman mahdolliseksi meille, missä hyvänsä tilanteessa.

Tuesday, August 5, 2014

MEIDÄN EI PIDÄ KOSKAAN ANTAA PERÄKSI

Joka puolella maailmaa uskovien vanhempien joukot ovat ahdistuneita, koska heidän lapsensa ovat paholaisen siteissä. Seurakunnassamme näen äitien surun, kun he vierailevat vankiloissa poikiensa luona. He tietävät, miltä tuntuu istua paksun lasin toisella puolella katsellen poikaansa, joka kerran oli hengeltään herkkä. Jollakin lailla hän joutui huumekoukkuun ja sitten yritti ryöstöä kustantaakseen tapaansa. Nyt hän on vankilassa ja paatuu edelleen. Äiti on rukoillut hänen puolestaan vuosikausia, mutta vähitellen hänenkin toivonsa vähenee. Hän ei usko poikansa koskaan muuttuvan.

Näen myös isiä, joiden sydän on särkynyt. He eivät koskaan ajatelleet, että heidän tyttärensä voisi kääntyä huumeisiin. He näkivät pienen tyttärensä joutuvan koulussa väärään seuraan ja sitä myöden koukkuun. Pian hänestä tuli kapinoiva, ja isä käski hänen lähteä kodista, koska hänen vaikutuksensa sisaruksiin oli huono. Nyt tytär on kaduilla, myymässä ruumistaan, jotta saisi rahaa tapaansa. Isä makaa sängyssä itkien öisin kyynelvirtoja. Hän on varma, että on menettänyt tyttärensä iäksi.

Tunnen erään isän, joka meni slummeihin etsiäkseen käsiinsä huumeisiin sortuneen poikansa. Hänen piti kysellä ympäriinsä, ennen kuin eräs ovimies kertoi pojan olevan crack-luolassa. Kun mies meni sisään, hän löysi poikansa, joka oli enää vain entisen kuori. Pojan ruumis oli luuranko huumeiden käytöstä johtuen. Kun isä pyysi häntä tulemaan kotiin, poika ei edes katsonut häneen päin. Hän vain sanoi: ”Mene pois. Tämä on nyt minun elämääni.”

Murtunut isä lähti kadulle silmät kyynelissä. Hän oli menettänyt kaiken toivonsa tuskaillen: ”Siellä minun poikani on. Hän kuolee, mutta ei anna minun auttaa häntä.”

Paholainen on sanonut näille vanhemmille, että heidän lapsillaan ei ole toivoa, ettei heidän vaikeuksiaan voi koskaan korjata. Hän saanut heidät vakuuttumaan voimallisesta valheesta, että Jumala ei pysty auttamaan heitä.

Saatat ajatella, että sinun pelastumaton aviomiehesi on toivoton tapaus, ettei hän ikinä tule Jeesuksen luokse. Tai, ehkä olet menettänyt toivosi vaimosi tähden, joka nyt lähtee yöksi juhlimaan. Kukaan ihminen ei koskaan ole joutunut niin kauas, ettei Jumala voisi korjata elämää. Tunnen monia uskovia puolisoita, jotka voivat todistaa tänään: ”Rukoilin puolisoni puolesta vuosia. Juuri kun oli menettänyt toivoni yhtenä päivänä, Jumala tuli hätiin. Hän pelasti ja vapautti rakkaani.”

Meidän ei pidä koskaan antaa peräksi kenenkään kohdalla. ”Jumalalle on kaikki mahdollista” (Matt.19:26).

Monday, August 4, 2014

ANNA SE POIS! by Gary Wilkerson

”Huomatkaa tämä: joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää”(2 Kor.9:6).

Jumala haluaa sinun tottelevan häntä, vaikka asiat eivät menisi sinun tahtomaasi suuntaan. Jos avioliittosi on kivulias, ala palvella toisten tarpeita. Kun lapsesi ovat vaikeassa tilanteessa, ala palvella lapsityössä. Kun sinun taloutesi on melkein kivipohjalla, etkä näe mitään varoja tulevan osallesi, anna siihen, mihin Pyhä Henki kehottaa sinua antamaan.

Jumala tahtoo sinun tottelevan häntä, ystäväni. Kun olet kuuliainen hänelle, näet taivaan ikkunoiden avautuvan. Jumala ei pidätä kättään sinulta, koska hänen halunsa on vuodattaa siunaustaan sinulle, osoittaa sinulle, että olet hänelle mieleen.

Tämä on ”siunaus”-puhe. Tahdon nähdä sinut siunattuna ja rohkaisen sinua ottamaan vastaan Jumalan siunauksen täyteyden, jos sinulla on paljon tai jos sanot: ”Minulla on niin vähän”. Jumala kunnioittaa sitä.

Ehkä sinulla on vain vähän aikaa palvella toisia Jumalan valtakunnassa, koska työsi on niin vaativa tai sinun täytyy matkustaa paljon. Sinulla täytyy olla vähän aikaa annettavaksi seurakunnallesi. Ota kuitenkin se vähä, mikä sinulla on ja ala vuodattaa sitä toisiin ja huomaat, että Jumala moninkertaistaa sen. Aikasi ja yrityksesi moninkertaistuvat, ja huomaat, että sinulla on enemmän aikaa tekemiseen ja vielä aikaa olla Jumalan kanssakin.

Kun huomaat antavasi kaikkein pienimpiä asioita, olla antelias niin kuin Jeesus oli antelias, Pyhä Henki käyttää yksinkertaisimpia, melkein hupsuja tämän maailman juttuja ja palauttaa sinulle siunauksen.

”Antakaa, niin teille annetaan. Hyvä mitta, sullottu, pudistettu ja kukkurainen, annetaan teidän helmaanne; sillä millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin" (Luuk.6:38).

Saturday, August 2, 2014

ETSIKÄÄ ENSIN JUMALAN VALTAKUNTAA by Carter Conlon

Pelkään ajatella, miltä kansakuntamme näyttää kymmenen, viidentoista vuoden päästä, jos ei Jumalan kansan keskuuteen tule hengellistä herätystä. Siksi meidän pitää julistaa sitä, ettei meitä ole kutsuttu piknikille, vaan sotaan ihmisten sieluista. Me emme ole voimattomia. Meillä on sisimmässämme asumassa hän, joka loi maailmankaikkeuden pelkällä suunsa sanalla! Jumalan jokaisella pojalla ja tyttärellä on pääsy hänen varastoihinsa ja täyteen voimaansa.

Surullista kyllä, me olemme eläneet kaukana siitä asemasta, joka meillä on Kristuksessa tämän sukupolven keskellä. Jeesuksen Kristuksen seurakunnan täytyy herätä unestaan. Meidän pitää päästä asenteestamme, että kaikessa on kyse vain minun tarpeistani, minun talostani, minun itseni toteuttamisesta. Ei! Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin kaikki tämäkin annetaan teille.

Raamattu kertoo meille Hannasta, Samuelin äidistä, että hän synnytti vielä kolme poikaa ja kaksi tytärtä Samuelin syntymän jälkeen. Hän etsi ensin Jumalan valtakuntaa, ja Jumala antoi hänen löytää täydellisyyden paikkaan, johon hän oli aina ikävöinyt. Eräänä päivänä Hanna vei Samuelin temppeliin. Silloin hän rukoili uskomattoman rukouksen:

"Minun sydämeni riemuitsee Herrassa; minun sarveni kohoaa korkealle, Herrassa. Minun suuni on avartunut vihollisiani vastaan, sillä minä iloitsen sinun avustasi. Ei kukaan ole pyhä niin kuin Herra; paitsi sinua ei ole yhtäkään, eikä ole kalliota meidän Jumalamme vertaista”(1 Sam.2:1-2).

”Herra köyhdyttää ja rikastuttaa, hän alentaa ja ylentää. Hän tomusta nostaa halvan, hän loasta korottaa köyhän, pannaksensa heidät ruhtinasten rinnalle ja antaaksensa heidän periä kunniasijat. Sillä maan tukipylväät ovat Herran, hän on asettanut niiden päälle maanpiirin. Hän varjelee hurskastensa jalat, mutta jumalattomat hukkuvat pimeyteen; sillä mies ei omalla voimallaan mitään voi. Jotka taistelevat Herraa vastaan, ne joutuvat kauhun valtaan; hän jylisee taivaasta heidän ylitsensä. Herra tuomitsee maan ääret; hän antaa vallan kuninkaallensa ja korottaa korkealle voideltunsa sarven"(1 Sam.2:7- 10).

Toisin sanoen: Jumalan kansalle annetaan jälleen elämä. On taas voimaa, varoja, voitto. Me emme täysin ymmärrä, mutta tiedämme, että tämän sukupolven keskellä tulee vastaus siihen rukoukseen. Se tapahtuu, kun epätoivo ajaa meidät paikkaan, jossa annamme Jumalalle takaisin sen, mitä hän on antanut meille.

__________
Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001. Vahvana, tunnollisena johtajana, hän on usein puhujana työntekijäkonferensseissa, joita World Challenge pitää kaikkialla maailmassa.

Friday, August 1, 2014

VAARALLISEN LÄHELLÄ KUOLEMAA

Evankeliuminsa viidennessä luvussa Markus kertoo tarinan Jairuksesta, tuosta epätoivoisesta esimiehestä, joka pyysi Jeesusta parantamaan hänen tyttärensä. Kaksitoistavuotias tytär oli vaarallisen lähellä kuolemaa, ja Jairus aneli Kristusta tulemaan kotiinsa ja panemaan kätensä hänen päälleen.
Jeesus suostui lähtemään hänen kanssaan, mutta ensin hän pysähtyi palvelemaan erästä naista, jolla oli verenvuototauti. (Tämä nainen parantui, kun hän koski Jeesuksen viitan lievettä). Kun Jeesus vielä viivytteli, tuli sanantuoja murheellisen uutisen kera: ”Tyttäresi kuoli; miksi enää opettajaa vaivaat?" (Mark.5:35).

Jairuksen sydän oli murheen murtama. Hän ajatteli: ”Jos me vain olisimme ehtineet ajoissa. Nyt on liian myöhäistä. Minun tytärtäni ei ole enää.” Silloin Jeesus vakuutti hänelle: "Älä pelkää, usko ainoastaan"(Mark.5:36).

Kun he lähestyivät Jairuksen kotia, he kuulivat valituksen ja murehtimisen ääniä. Jairuksen perhe ja naapurit surivat tyttöä. Huomaa tämän tapauksen vastakohtaisuus: Tässä on Jumala lihaan tulleena, maailmankaikkeuden Luoja, joka on kykenevä tekemään mitä hyvänsä. Kuitenkin he itkivät hänen ollessaan läsnä. Lyhyesti sanoen he todistivat sillä: Jumala voi auttaa vain niin kauan kuin toivosta on häivekin jäljellä. Heti kun elämä on lähtenyt, häntä ei tarvitse enää kutsua paikalle. Hänkään ei pysty korjaamaan tällaista tilannetta.”

Kuinka moni uskova ei enää huuda Herran puoleen, koska he ajattelevat ongelmansa olevan toivoton? Ihmisjoukot luottavat Jumalaan siihen asti, kunnes jotakin kuolee heidän elämässään. En viittaa nyt kuolleeseen henkilöön. Puhun avioliiton, suhteen, unelman, läheistesi pelastumisen toivon, minkä hyvänsä elämässäsi, minkä ajattelet olevan mahdoton korjata, muuttaa tai palauttaa ennalleen.

Jeesus moitti sellaista uskoa. Hän sanoi Jairuksen kodin itkevälle joukolle: ”Mitä te hälisette ja itkette? Lapsi ei ole kuollut, vaan nukkuu"(Mark.5:39). Hän itse asiassa sanoi: ”Tämä tilanne ei ole sitä, miltä se näyttää. Te luulette, että kaikki toivo on mennyttä, mutta minä sanon teille, että kaikki korjaantuu ennalleen. Sitten hän meni pienen tytön huoneeseen ja sanoen vain yhden sanan, hän toi lapsen jälleen elämään. ”Ja heti tyttö nousi ja käveli (Mark.5:42).

Hänelle ei mikään ole liian ”kuollut” tai mennyt liian pitkälle, ettei hän pystyisi tuomaan jälleen elämää. Hän siis sanoo: ”Antakaa minun korjata ongelmanne. Minulle sen tekeminen ei ole koskaan liian myöhäistä.”