EI OLE ONGELMAA, JOTA HÄN EI OSAA KORJATA

Markuksen evankeliumin 9. luvussa järkyttynyt isä toi riivaajan valtaaman poikansa Jeesuksen opetuslasten luo, että he vapauttaisivat hänet. Tämä poika ei ollut vain hankala tai kapinallinen. Hän oli täynnä pahoja henkiä, ja ne hallitsivat hänen jokaista tekoaan. Hänen tilanteensa oli hyvin tiedossa sillä alueella, ja kun vanhemmat näkivät hänen tulevan lähelle, he varmaan kiirehtivät viemään lapsiaan sisään.

Tätä poikaparkaa pidettiin siis aivan toivottomana tapauksena. Hän oli sekä kuuro että mykkä, hän päästi vain kurkkuäänteitä. Hänen suustaan tuli vaahtoa niin kuin vesikauhuisella koiralla. Fyysisesti hän oli luuta nahkaa, mikä johtui hänen kauheasta ponnistelustaan. Hänen isänsä täytyi pitää hänestä jatkuvasti kiinni, koska riivaajat yrittivät heittää hänet lähimpään jokeen, järveen tai tuleen, haluten tappaa hänet.

Kuinkahan monta kertaa isän piti juosta lampeen ja vetää poikansa vedestä saadakseen hänet jälleen henkiin. Oli kokoaikaista työtä pitää lapsensa tappamasta itseään. Kuvittele, kuinka monta arpea ja palohaavaa pojan raastetussa kehossa oli. Olen varma, että Hänen isänsä sydän särkyi päivittäin nähdessään poikansa tuossa kunnossa, ilman toivoa avusta.

Nyt, kun isä seisoi opetuslasten edessä, saatana alkoi ilmentyä pojassa. Hän rupesi vaahtoamaan suusta ja pyörimään maassa, riuhtoen ja pyörien villisti. Raamattu sanoo, että opetuslapset rukoilivat hänen puolestaan, ehkä pitkäänkin, mutta mitään ei tapahtunut.

Se varmaan näytti mahdottomalta tilanteelta. Pian kokoontuivat epäilevät kirjanoppineet ympärille kyselemään: ”Miksi tämä poika ei parantunut? Onko tämä liian vaikea tapaus Herrallenne? Onko paholainen voimakkaampi tällaisessa tilanteessa?”

Sitten Jeesus tuli paikalle! Kun hän kysyi, mikä oli kyseessä, pojan isä vastasi: ”Minä toin poikani opetuslapsillesi, mutta he eivät pystyneet parantamaan häntä. Hän on toivoton tapaus!” ”Niin Jeesus sanoi hänelle: ’Jos voit!' Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo"(Mark.9:23). Kristus sanoi kaikille läsnä oleville: Uskotteko, että voin hoitaa kaikki tilanteet paitsi ne, joissa paholainen on hallitsemassa? Sanon teille, ettei ole mitään ongelmaa, ei mitään mahdotonta olosuhdetta, jota en voisi korjata”.