HERRA PYSTYY

Varmaan muistat 1. Mooseksen kirjan kertomuksen siitä, miten Jumala ilmestyi Aabrahamille. Patriarkka istui telttansa ovella päivän kuumimmalla hetkellä, kun yhtäkkiä kolme miestä ilmestyi hänen eteensä puun alle. Aabraham meni ulos miehiä vastaan, valmistutti aterian ja vietti aikaa heidän kanssaan.
Keskustelun kuluessa Herra kysyi Aabrahamilta, missä tämän vaimo Saara oli. Sitten Jumala sanoi jotakin uskomatonta: ”Katso, vaimosi Saara saa pojan”(1 Moos.18:10).

Samaan aikaan Saara kuunteli teltan sisäpuolella heidän keskusteluaan. Kun hän kuuli tämän sanan, hän nauroi ajatukselle. ”Mahdotonta”, hän ajatteli. Hän oli aikaa sitten ohittanut lasten synnyttämisiän, ja Aabrahamkin oli liian vanha siittämään.

Kun Jumala kuuli Saaran nauravan, Hän sanoi: "Miksi Saara nauroi ajatellen: 'Synnyttäisinkö minä todella, minä, joka olen näin vanha?' Onko mikään Herralle mahdotonta" (jakeet 13 – 14).

Kirjoitan tätä tänään siksi, että Jumala kysyy saman kysymyksen nykyisiltä lapsiltaan: Onko mikään mahdotonta Herralle? Meidän kaikkien pitää kohdata omat vaikeutemme elämässä. Kaiken keskellä Jumala kysyy: ”Ajatteletko, että tämä ongelma on minulle liian vaikea ratkaistavaksi? Vai uskotko, että voin toimia sinun hyväksesi, vaikka sinä luulet sen olevan mahdotonta?”

Jeesus sanoo meille: "Mikä ihmisille on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista"(Luuk.18:27). Uskotko tämän olevan sana Herralta? Otatko vastaan sen, että Hän voi tehdä mahdottoman mahdolliseksi avioliitossasi, perheessäsi, työpaikallasi, tulevaisuudessasi?

Me kyllä äkkiä kerromme toisille, että Hän voi tehdä mahdottomia. Kun näemme läheistemme käyvän läpi vaikeita aikoja, sanomme: ”Pidä kiinni ja katso ylöspäin! Herra pystyy, älä lakkaa luottamasta Häneen. Hän on mahdottoman Jumala”.

Uskommeko näitä totuuksia kuitenkaan itsellemme? Tuumin.