KUN VIINI LOPPUI KESKEN by Gary Wilkerson

“Ja kolmantena päivänä oli häät Galilean Kaanassa, ja Jeesuksen äiti oli siellä. Ja myös Jeesus ja hänen opetuslapsensa olivat kutsutut häihin. Ja kun viini loppui, sanoi Jeesuksen äiti hänelle: ‘Heillä ei ole viiniä’. Jeesus sanoi hänelle: ‘Mitä sinä tahdot minusta, vaimo? Minun aikani ei ole vielä tullut.’ Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: ‘Mitä hän teille sanoo, se tehkää"(Joh 2:1-5).

Useimmat uskovat tietävät, että Jeesus teki ensimmäisen ihmeensä Kaanan häissä: ”Tämän ensimmäisen tunnustekonsa Jeesus teki Galilean Kaanassa ja ilmoitti kirkkautensa”(Joh 2:11).

Kristus oli juuri aloittanut toimintansa ja pieni opetuslasten joukko seurasi jo Häntä. Tämän viini-ihmeen tekemisen kautta Hän ilmoitti kirkkautensa näyttävällä tavalla koko maailmalle.
Jeesuksen tässä tekemä ihme sisältää syvän merkityksen seurakuntaa ajatellen, yli paikan ja ajan. Jakeessa kolme on symbolinen asia: ”Kun viini loppui”. Läpi koko Uuden Testamentin viini liittyy Jumalan läsnäolon ilmentymiseen Pyhän Hengen kautta. Paavali kehottaa kirjeessään: ”Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä”(Ef.5:18).

Mitä Jumalan ihmisille merkitsee se, ”kun viini loppuu”? Tässä tapahtumassa viini oli keskeinen asia hääjuhlassa. Sitä tarjoiltiin kutsuvieraille vapaasti. Tämä kuvaa iloisia ihmisiä, joihin Pyhä Henki virtaa vapaasti. Sitten syntyi kuitenkin ongelma, kun viini loppui ja ihmiset olisivat tarvinneet sitä lisää pitääkseen iloa yllä.


Uskovina meillä kaikilla on Pyhä Henki sisimmässämme. On kuitenkin myös totta, että meidän pitää täyttyä Pyhällä Hengellä jatkuvasti. Jokainen meistä kokee nousuja ja laskuja vaelluksessamme Kristuksen kanssa. Aallonpohja ei tarkoita sitä, että Pyhä Henki olisi jättänyt meidät. Pikemminkin, että meitä kutsutaan kerran toisensa jälkeen takaisin sammuttamaan janoa, jonka Pyhä Henki itse panee meihin. Jumalan lapsina tarvitsemme hengellistä ravintoa, jota vain Hän voi antaa. Ravinto antaa meille voimaa rakastaa lähimmäisiä, niin kuin Hän rakastaa, ja elää pyhää elämää, joka miellyttää Häntä. Silloin voimme myös puhua Hänen Sanaansa toisille kaikella rohkeudella.