MAHDOTTOMAN JUMALA

Ei riitä, että uskomme Jumalaan vain Luojana, kaiken tekijänä. Meidän pitää myös uskoa, että Hän on Jumala, joka kaipaa tehdä mahdottomia meidän elämässämme. Raamattu tekee tämän aivan selväksi: Jos emme usko Hänestä tätä, emme luota Häneen ollenkaan.

Minun mielestäni mikään määrä sielunhoitoa ei tee ihmisestä hyvää, jos hän epäilee Jumalan ihmeitä. Älä ymmärrä väärin. En ole sielunhoitoa vastaan. On vain aivan tarpeetonta hoitaa jotakuta, joka ei ole täysin vakuuttunut siitä, että Jumala voi korjata hänen vaikeutensa, olkoon se mikä hyvänsä.

Parien pitää uskoa, että Jumala voi pelastaa heidän suhteensa, muutoin minun hoitamiseni on turhaa. Asiat voivat näyttää heistä ehdottoman toivottomilta. He ovat ehkä rakentaneet kaunaa ja katkeruutta vuosikaudet. Heidän vain pitää uskoa, että Jumala voi tehdä mahdottomia.

Sanon sellaiselle parille heti alkuun: ”Niin, voin kyllä antaa teille sielunhoitoa, mutta ensin minun pitää kysyä teiltä, uskotteko, että Jumala voi todella korjata teidän avioliittonne? Uskotteko, että ei ole väliä, kuinka huonolta kaikki teistä näyttää. Uskotteko, että Hänellä on valta korjata teidän suhteenne?”

Jotkut vastaavat: ”Et kyllä tiedä, mitä kaikkea olen saanut kokea aviopuolisoltani. Hän on haavoittanut minua syvästi. Minun tuskani on pahempi kuin voisit kuvitellakaan”. Vastaus antaa minun ymmärtää, että paholaisen valhe on mennyt heille jakeluun. Hän on vakuuttanut heille, että tilanne on toivoton. Jeesus on kuitenkin sanonut selvästi jokaiselle lapselleen: "Mikä ihmisille on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista"(Luuk.18:27).

Kaikkialla maassamme uskovat luopuvat avioliitoistaan. Jopa jotkut pastoriystäväni eroavat. Kun puhun heidän tilanteestaan, tajuan, että he eivät usko avioliittonsa voivan parantua. He eivät yksinkertaisesti usko, että Jumala voisi tehdä heille mahdottomia.

Me emme todella usko Jumalaan, jos emme usko, että Hän on mahdottoman Jumala.