KÄSILLÄ AUTTAMINEN

Jos rakastamme maailmaa ja sen asioita, emme voi olla Jumalan: “Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä” (1 Joh.2:15). Jos kadehdimme, haluten enemmän ja enemmän tavaroita, emme ole Hänen lampaitaan: ”Eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa”(1 Kor.6:10).

Nämä uskovat ovat varmasti niitä vuohia, mutta ei sen tähden, että he himoitsevat tavaraa tai eivät auta tarvitsevia. Herra sanoo heille: ”Te edustitte minua väärin Maailmalle. Te aiheutitte sen, että jumalattomat samaistavat minut menestykseen, rahaan ja hyvinvointiin. Te petitte köyhät kertomalla heille, että minä olisin halunnut tehdä heistä rikkaita. Te kerroitte sairaille, että he sairastivat uskonsa puutteen vuoksi.

”Siunasin teitä, vuodatin teille varoja, koska rakastin teitä. Te vain ette avanneet korvianne kuullaksenne tarvitsevien huutoja ympärillänne. Sen sijaan te tukehduitte omiin tavaroihinne. Jos te olisitte minun, jos rakastaisitte minua, olisitte totelleet käskyjäni.”

Jos sanot: ”Veli Dave, tämä on liian kovaa puhetta. Ei Jumala varmaankaan pidä tästä”, lue Hesekielin sanat: ”Katso, tämä oli sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut” (Hes.16:49, kursiivi kirjoittajan). Kun Jumala tuomitsi Sodoman, Hän ei maininnut heidän homoseksuaalisuuttaan tai epäjumalanpalvelustaan. Tuomion syynä olivat ylpeys, mukavuus ja tarvitsevien laiminlyöminen. He eivät välittäneet köyhistä.

Miten voisit päästä tekemisiin tarvitsevien kanssa? Se on Pyhän Hengen työtä. Jos tämä saarna kosketti sinua, mene Hänen luokseen. Hän johdattaa sinut suoraan niiden tarpeiden luokse, joita Hän tahtoo sinun kohtaavan. Yksi alue on käsillä auttaminen. Tämän kirjoituksen ei ole määrä syyllistää eikä tuomita sinua, vaan auttaa sinua tutkimaan sydäntäsi Jeesuksen sanan valossa.

Herra ei odota meidän tekevän mitään yksin. Tiedän, että Hän odottaa meidän sitoutuvan henkilökohtaisesti käsillä auttamiseen ainakin yhdellä tarpeen alueella. Voitko sanoa olevasi valmis seisomaan Kristuksen edessä sinä päivänä, tietäen, että olet auttanut köyhien ruokkimisessa ja pukemisessa, käynyt katsomassa vankeja ja siunannut leskiä ja isättömiä vieraillessasi heidän luonaan?