HENGEN SUOJAAMANA

Ehkä mietit samaa kuin minä: “Kuinka voin olla varma, että kuulen Pyhän Hengen äänen enkä jonkun toisen ääntä?”

Ensinnäkin Pyhä Henki ei voi eikä halua hallita uskovaa, joka ei ole kokonaan antautunut Hänen tahtoonsa. Henki puhuu niille, jotka ovat valmiit tottelemaan Hänen ääntään. Minua mietitytti myös Hengessä vaeltaminen. Jos Hengessä vaeltaminen edellyttää täydellistä luottamusta Hänen äänensä kuulemiselle ja sen johdolle, miten voimme saada suojan petosta vastaan? Kuinka voimme tietää kuulevamme Hengen äänen, ei omaamme tai paholaisen ääntä?

Olen varmaa, että lukemattomat uskovat ovat kehittäneet epäilyksiä Hengen äänen kuulemiselle, koska heillä on huonoja kokemuksia menneisyydessä. He miettivät: ”Miten voin tietää, puhuuko Pyhä Henki minulle tällä kertaa? Viime kerralla luulin kuulleeni sen selvästi, mutta sitten kävi ilmi, ettei se ollutkaan Hän. Tunsin itseni petetyksi”. Sitten on toisia, jotka ovat saaneet tarpeekseen omituisista tyypeistä, jotka kulkevat ympäriinsä sanoen: ”Jumala sanoi minulle tämän ja tuon”.

Tämä tärkeä asia vaatii meitä sanomaan toisen kerran ”aamenen” luottamiseen siihen, että Jumala lupaa suojan. Paavali osoittaa, että sellainen pyyntö on uskon ilmaisua: ”Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet”(Ef.6:16). Herra on antanut lupauksen suojasta, että Hän on kilpemme luulottelua ja virheitä vastaan.

Saatanan ääni huutaa jatkuvasti kaikenlaisia syytteitä meitä kohtaan. Ainoa tapa sulkea pois sen kauheat tikat, on kääntyä Jumalan lupaukseen, jonka Hän on antanut meille: ”ei mikään meitä varten valmistettu ase ole menestyvä” (ks. Jes.54:17). Saatanan aseisiin kuuluvat tuomiot ja valheet. Pyhä Henki on uskollinen ja paljastaa ne meille. Vihollisen ääni pakottaa sinua toimimaan hetken mielijohteesta ilman, että tarkistat asian Jumalan Sanasta. Hengen jokainen Sana on vahvistettu Raamatussa.