HILJAINEN, PIENI ÄÄNI

Niin sielunvihollinen kuin meidän lihammekin haluaa tulla kuulluksi. Se vaatii, että sen haluja on sopivaa lepyttää aika ajoin. Niinpä me tarvitsemme vain ystävän olemaan kanssamme samaa mieltä, ja Jumala hyväksyy ratkaisumme.

Herra antaa meille toisen suuren ja kallisarvoisen lupauksen. Raamattu sanoo, että Pyhä Henki taistelee meissä kaikkea sitä vastaan, mikä on lihaa: ”Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan”(Gal.5:17). Paavali sanoo, että me emme voi voittaa taistelua lihaa vastaan. Vain Pyhä Henki voi kuolettaa lihamme.

Pyhän Hengen ääni kehottaa sinua ottamaan Hänen Sanansa rukoukseen ja vahvistaa sen myös Jumalan Sanan kautta. Meille on annettu kaikki nämä lupaukset suojasta mihin hyvänsä mahdolliseen tilanteeseen elämässämme. Voimme käyttää niitä kaikissa eteemme tulevissa konflikteissa, olkoot ne suuria tai pieniä.

Silloin, kun lihamme tai paholainen tulvii sisään, Pyhä Henki on aina uskollinen ja tulee hätiin ja torjuu hyökkäyksen, jos luotamme Häneen.

Tänä päivänä kokonainen uskovien sukupolvi tekee ratkaisuja keskustelematta Pyhän Hengen kanssa. Monet uskovat toimivat joko pelon tai epätoivon takia, eivätkä luota Jumalan lupauksiin. He vain päättävät tehdä oman päänsä mukaan, sen perusteella, mikä heistä tuntuu parhaalta.

Mitä tällaisista uskovista tulee? Mitä tapahtuu, kun Jumalan palvelijat toimivat Pyhän Hengen hallinnan ulkopuolella, kun he keksivät omat suunnitelmansa, eivätkä suostu Pyhän Hengen johtoon ja ohjaukseen? He sohaisevat hengelliseen mehiläispesään saaden aikaan, ei lepoa, vaan kipua ja sekaannusta.

En itsekään ole monesti kuunnellut Pyhän Hengen ääntä. Voisin oikeastaan kirjoittaa kokonaisen kirjan niistä kerroista, jolloin menin omille teilleni, seurasin omia ohjeitani. Silloin asiat menivät tosi huonosti.

Olen oppinut vuosien mittaan kuuntelemaan Pyhän Hengen hiljaista, pientä ääntä. Olen päättänyt sanoa ”niin ja aamen” Hänen ehdottomaan hallintaansa elämässäni. Tiedän, että Hän johtaa minut kaikkeen totuuteen, että Hän opastaa minua ja näyttää minulle tulevaiset. Niin, voin todistaa, että sellainen elämä on mahdollinen. Hän on myös opettanut minulle sanomaan pelkästään kyllä.

Haluatko sinä?