KIIVAUS HERRAN HUONEEN PUOLESTA

Kun Jeesus vaelsi maan päällä, Hän todisti: ”Silloin hänen opetuslapsensa muistivat, että on kirjoitettu: "Kiivaus sinun huoneesi puolesta kuluttaa minut“ (ks. Joh.2:17). Nyt Hänen sanomansa Sardeen uskoville ja meille on tämä: ”Sinä sait nauttia minun suosiostani, joka takasi sinulle kaikkialla hyvän maineen. Sinua siunattiin voimallisella ylistyksellä ja saarnalla. Sen sijaan, että olisit päässyt eteenpäin, sinä aloit ajatella: ’Olemme jo maalissa’. Niin sinä rentouduit. Et enää valvonut ja välinpitämättömyys alkoi saada otetta sinusta. Nyt olet asettunut hengellisen elämän mukavuusalueelle. Et lähtenyt täyttämään sitä tehtävää, jonka sinulle annoin.”

Jumalan Sana osoittaa meille, mitä tapahtuu, kun lyömme laimin Hänen huoneensa ja annamme ensimmäisen tilan omille asioillemme. Se on kuvattuna Haggain kirjassa.

Kun Haggai profetoi, Jumala oli juuri päästänyt kansansa ulos Babylonian pakkosiirtolaisuudesta ja johdattanut heidät takaisin Jerusalemiin rakentamaan uudelleen Hänen huonettaan. Herra halusi ”lampunjalkaseurakunnan”, jossa Hän voisi ilmentää läsnäolonsa kansalleen näkyvällä tavalla. Hän halusi kaikkien kansojen näkevän israelilaisten ja maan siunauksella ja kirkkaudella muuttuneen elämän. Hän käski Israelia: ”Keskittykää minun seurakuntaani, se on teidän ensimmäinen tehtävänne. Jos olette uskollisia Minun huoneeni huolehtimisessa, pidän huolta teidän huoneestanne”.

Ihmiset alkoivat toimittaa Herran antamaa tehtävää, Hänen temppelinsä uudelleen rakennusta.

Vähän ajan päästä he sanoivat: ”Aika ei ole tullut rakentaa Herran huonetta"(Hagg.1:2). Sen tulkinta on seuraavanlainen: ”Meillä ei ole aikaa suorittaa tätä työtä. Meillä on liian kiire”. Totuus on, että he olivat omien hienojen talojensa rakentamisen ja toimiensa pauloissa.

Miten Herra vastasi? Hän sanoi Haggain kautta: ”Minun huoneeni… on rauniona ja te juoksette kukin oman huoneenne hyväksi”(Hagg.1:9). Profeetta siis sanoi: ”Jumala vapautti teidät ja asetti teidät tekemään Hänen huonettaan. Teillä oli liian kiire rakentamaan omaan taloanne. Te löitte laimin Hänen huoneensa rakentamisen. Herran asiat eivät ole enää teidän elämänne keskipisteessä. Olette aivan liiaksi kietoutuneet omiin asioihinne.”

Oletko sinä syyllistynyt samanlaiseen tahraamiseen? Onko sinulla voimaa juosta kaikkialle omien asioittesi hoidossa, mutta menettänyt sen Herran asioiden suhteen? Onko sinulla aikaa tehdä työtä oman talosi, mutta vain muutama hetki Jumalan huoneen hyväksi sunnuntaisin?

Otatko aikaa shoppailuun tai TV:n katsomiseen, mutta hyvin vähän rukoukseen? Tärkeämpää vielä on, onko sinussa kykyä herätä näiden Herralta tulleiden sanojen kautta?