KRISTUKSEN MORSIAN

On totta, etteivät kaikki meidän koetuksemme ole uskon koetuksia. Usein Herralla on mielessään jotakin enemmän, kun joudumme vaikeuksien helteeseen. Tosiaankin, mitä lähempänä Kristusta vaellat ja mitä syvempiä koetuksesi ovat, sitä enemmän Hän toimii sinussa saadakseen aikaan jotakin muuta kuin uskoa.

Älä silti ymmärrä väärin: Kun meidän uskomme alkaa horjua, koetukset seuraavat. Emme koskaan pääse niistä. Jumalan koetuksissa on kyllä toinenkin tarkoitus. Isä valmistaa Morsianta Pojalleen.

Hän haluaa meistä koetuksissa paljon enemmän kuin suurempaa uskoa. Morsianta tullaan koettelemaan hyvin voimakkaasti, ja hänen rakkautensa Ylkää kohtaan joutuu menemään tulen läpi. Morsiamen luottamus Ylkään puhdistuu tulessa, tulvissa ja vaikeuksissa. Nämä koetukset eivät ole vain Morsiamen rakkauden ja sitoutumisen koettelemista. Pikemminkin ne ovat siksi, että hänen rakkautensa niiden kautta puhdistuu, vaikka se jo ennestään on sitoutunutta. Anna minun selittää.

Uskon monien tätä lukevien olevan täysin sitoutuneita Kristukseen. Jeesus on sinun elämäsi suuri rakkaus. Sinun luottamuksesi Häneen kukoistaa. Varmasti on edelleen aikoja, jolloin luottamus pannaan testiin. Jumala odottaa sinulta jotakin muuta, enemmän. Hänen Morsiamensa valmistamiseen kuuluu, että Hän tekee sinussa yliluonnollista työtään.

Tämän Morsiamen, Jeesuksen valitun rakastetun tulee ikävöidä saada olla Ylkänsä kanssa. Hänen tulee vieraantua kaikista muista ihastuksista. Hänen pitää haluta Yljän ruumiillista läsnäoloa intohimoisesti. Paavali viittaa tähän ikävään, kun hän kirjoittaa omasta halustaan: ”haluaisimme mieluummin muuttaa pois ruumiista ja päästä kotiin Herran tykö”(2 Kor.5:8). ”Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto”(Fil.1:21).

Tässä ei ollut Paavalilla kyse sairaalloisesta kuolemantoivosta. Apostoli eli selvästi täyttä, jokapäiväistä elämää, mutta hän sanoi: ”Jokin minussa ikävöi olla Herran kanssa, siellä, missä Hän on. Ikävöin saada olla kasvokkain Hänen kanssaan”. Paavali oli siis vieraantunut tästä maailmasta ja sen viehätyksistä, voidessaan antaa tämän lausunnon.