OPERAATIO ROOMA

Se, mitä Jumala teki Paavalin vankeuden kautta, oli ihmeellistä. Herra ei tarvinnut erinomaisia metodeja lähettääkseen evankeliumin eteenpäin. Hän tarvitsi vain yhden palvelijan. Tämä palvelija oli piilotettuna sivukadulle, pieneen vuokrataloon, aseellisten vartioiden valvonnassa. Kaksi vuotta tasainen virta nälkäisiä sieluja elämän kaikilta aloilta tuli hänen tykönsä tuohon tekovankilaan (ks. Ap.t.28:30 -31).

Itse asiassa pieni vuokratalo palveli Pyhän Hengen ”Operaatio Rooman” suurena keskuspäämajana. Sisäpuolella Jumalan Henki kohotti antautuneiden uskovien ryhmän, joka lähtisi ulos saarnaamaan evankeliumia voimalla ja voideltuna. He veisivät hyvän sanomaan Kristuksesta valtakunnan äärimmäisiin nurkkiin asti.

Mitä Jumala tahtoo kertoa meille tämän kautta? Voisiko Herra kertoa meille tässä, ettei meidän tule katsoa palvelun suuruuteen, ei keskittyä numeroihin tai menetelmiin? Yksinkertaisesti sanottuna, Jumala sanoo meille, että Pyhä Henki voi ottaa käyttöönsä kenet hyvänsä tavan ihmisen, viedä hänet täydellisen riippuvuuden paikkaan. Hänen kauttaan sitten tavoittaa yhteisöjä, kaupunkeja, jopa kansoja mitä merkityksettömimmistä paikoista.

Miksi Paavalin luo kulki virtanaan ihmisiä? Miksi he vastasivat suusta suuhun saatuun kutsuun kuulla kurjaa, ei-kuuluisaa saarnaajaa? Minusta tämä tapahtui, koska tuo talo oli täynnä Pyhää Henkeä. Jeesus oli siellä läsnä, Pyhä Henki johti synnintuntoon kaikki, jotka tulivat ovesta sisään. Kristuksen läsnäolo paransi heidän nälkäiset sielunsa.

Älä nyt ymmärrä väärin: En minä tässä saarnaa: ”Ole pieni”. Minä saarnaan: ”Jumala voi käyttää nöyrimpiä.” Hän voi käyttää jokaista, joka on halukas riisuutumaan kaikesta luottamuksesta lihaan ja olemaan täysin riippuvainen hänestä. Herra voi tehdä tämän kenelle tahansa uskovalle, millä elämän alueella tahansa. Tiedän sen, koska olen yksi esimerkki siitä. Jumala löysi laihan saarnaajan Pennsylvanian maaseudulla ja lähetti hänet New Yorkiin työskentelemään jengien ja huumeriippuvaisten keskellä. Mikä voisi olla epätodennäköisempää?

”Mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään”(1Kor.1:27).