USKON MATKA

Jumala toimii juuri tällä hetkellä uuden maailman, uuden taivaan ja uuden maan valmistelussa kansalleen. Tämä uusi luomus käsittää myös uuden Jerusalemin, Kristuksen Morsian kodin. Jesaja näki tämän uuden maailman, jonka Jumala luo, ja sen näkeminen varmaan sai hänet ihmetyksiin. Jumala sanoo profeettansa kautta: ”Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu; vaan te saatte iloita ja riemuita iankaikkisesti siitä, mitä minä luon. Sillä katso, iloksi luon minä Jerusalemin, riemuksi sen kansan”(Jes.65:17 - 18).

Tässä Jumala lausuu voimakkaan väitteen Kristuksen Morsiamesta. Hän itse asiassa sanoo: ”Nykyisen koetuksenne keskellä teidän tulee kiinnittää mielenne tähän totuuteen: nykyinen maailma ei ole teidän kotinne. Kaikki, minkä näette, tulee tuhoutumaan: maa, kuu, aurinko ja tähdet. Minä luon uuden maailman, jossa ei ole tulipaloja, tulvia, paholaisia, koetuksia eikä vaikeuksia”.

Ymmärrätkö, mitä sanon? Sinun koetuksesi loppuu, ja sinun vaikeutesi lakkaavat. Kiinnittäkää sen tähden silmänne Kristukseen ja tähdätkää rakkautenne iankaikkisuuden viettämiseen Hänen kanssaan uudessa maailmassa. Hänen mukaansa maailmaa, jossa nyt askaroimme, kaiken surun ja kivun kanssa, ei enää muisteta, kun tuo päivä tulee. Se ei astu enää ajatuksiimmekaan!

Rakas lukija, tämä selittää sen, että koetus, jossa monet ovat juuri nyt, ei ole testausta, vaan treenausta! Meitä valmistetaan maailmaan, jossa ei enää ole kipua. Sitä maailmaa asuttavat aivan uudet ruumiit. Paavali kertoo meille, että hautaan menevä ruumiimme ei ole se, jossa nousemme ylös. Me saamme upouuden ruumiin, jonka DNA on Kristuksen oma.

Aabraham antaa meille esimerkin henkilöstä, joka tähyili tulevaa maailmaa kohti. Raamattu sanoo hänestä: ”Uskon kautta hän eli muukalaisena lupauksen maassa niin kuin vieraassa maassa… sillä hän odotti sitä kaupunkia, jolla on perustukset ja jonka rakentaja ja luoja on Jumala”(Hebr.11:9-10).