YLÖSNOUSEMUSVOIMAN VASTAANOTTAMINEN by Gary Wilkerson

”Sillä jos kuolleita ei herätetä, ei Kristuskaan ole herätetty. Mutta jos Kristus ei ole herätetty, niin teidän uskonne on turha, ja te olette vielä synneissänne. Ja silloinhan Kristuksessa nukkuneetkin olisivat kadotetut. Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, niin olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat”(1 Kor.15:16 – 19).

Teini-ikäisenä minä epäilin Jumalan olemassaolosta ja aloin etsiä muita uskontoja. Siihen aikaan pidin Baha’i -uskoa houkuttelevana, koska se sanoo periaatteessa, että kaikki uskonnot ovat totta ja kaikki uskon tiet vievät taivaaseen. Sitten luin suurta kristittyä kirjailijaa, C. S. Lewisiä, joka korjasi minun löysähkön ajatteluni. Hän kirjoitti, että koko kristinusko lepää yhdessä ainoassa kysymyksessä: Oliko ylösnousemusta vai ei?

Jos emme pysty vastaamaan tähän kysymykseen myöntävästi, ei ole merkitystä kirjaimellisella Nooan arkilla tai kuuden päivän pituisella luomistyöllä Eedenin puutarhassa. Jos Kristuksen ylösnousemusta ei tapahtunut, millään muullakaan ei ole merkitystä. Jos taas ylösnousemus tapahtui, silloin kaikki muukin mahdollistuu. Lasarus saattoi herätä kuolleista, ihmiset voivat parantua, synnit voitiin poistaa, taivas voisi olla totta. Sitä on ylösnousemusvoima, ja se antaa meille Paavalin siunatuksi nimittämän toivon, ”odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä”(Tiit.2:13).

Mitä enemmän luin teini-iässä, sitä vahvemmaksi uskoni tuli niiden todistajien kautta, jotka näkivät Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen: ”Sen jälkeen hän näyttäytyi yhtä haavaa enemmälle kuin viidellesadalle veljelle, joista useimmat vielä nytkin ovat elossa, mutta muutamat ovat nukkuneet pois”(1 Kor.15:6). Aloin nähdä ylösnousemuksen, ei vain jonkinlaisena lisätapahtumana, vaan Jeesuksen kuoleman merkityksen meille korkeimpana kohtana ja vahvistajana. Siunattu toivo, joka istutettiin minuun, tuli jokapäiväisen elämän lähteeksi.

Jos emme ota vastaan Jeesuksen ylösnousemusvoimaa jokapäiväiseen elämäämme, emme koe, mitä Hänen ylösnousemuksensa voitti meille.