HÄN ON KAIKEN HERRA

Tänä päivänä jyrkkä pakanauskonto on Babylonian kaltainen, jolla on hullut johtajat niin kuin Nebukadnessar. Tämä uskonto uhkaa koko maailmaa vaatimuksineen kumartaa sen jumaluutta. Terroristijärjestöt, joissa on uskonnollinen tausta, käskevät: ”Kumartakaa meidän jumalaamme tai me räjäytämme teidän lentokoneenne. Me pommitamme teidän kaupunkejanne, junianne, bussejanne ja tunneleitanne. Me kidnappaamme teidät, kidutamme teitä ja katkaisemme päänne. Meidän uskontomme voittaa”.

Kun mietimme sellaisia demonisia voimia, meidän pitää palata Nebukadnessarin ja niiden kolmen uskollisen Jumalan palvelijan kertomukseen Danielin kirjan 3. luvussa. Se kertoo meille, että yhdessä hetkessä Herra tuli alas ja pelasti palvelijansa. Sen kautta kaikki muuttui.

Kaikki näytti erilaiselta, kun Herra ilmensi oman voimansa. Se pani kuninkaan huutamaan: "Kiitetty olkoon Sadrakin, Meesakin ja Abednegon Jumala, joka lähetti enkelinsä ja pelasti palvelijansa, jotka häneen turvasivat eivätkä totelleet kuninkaan käskyä, vaan antoivat ruumiinsa alttiiksi, ennemmin kuin palvelivat kumartaen rukoilivat muuta jumalaa kuin omaa Jumalaansa”(Dan.3:28). Heti Nebukadnessar julkaisi erilaisen määräyksen. Siinä sanottiin, että ainoastaan noiden kolmen juutalaisen nuorukaisen Jumalaa tulee kumartaa: ”Sillä ei ole muuta jumalaa, joka niin voi pelastaa kuin tämä"(Dan.3:29).

Kääntykäämme nyt psalmistan puoleen, joka kysyi, miksi pakanat raivoavat Herraa vastaan. Hänen mukaansa Jumala vastaa siihen vihalla: ”Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä. Kerran hän on puhuva heille vihassansa, peljättävä heitä hirmuisuudessaan”(Ps.2:4 -5).

Silloin Herra itse julistaa: " ’Minä olen asettanut kuninkaani Siioniin, pyhälle vuorelleni’ … ’Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin’ ” (Ps.2:6 -7). Uskonnollisten ryhmien tukemat terroristit ja muut pakanajärjestöt saattavat toivoa, että heidän jumalansa asetetaan kuninkaaksi hallitsemaan koko maailmaa. Jahve, Jumala sanoo: ”Olen jo asettanut Poikani, Jeesuksen Kristuksen, Messiaan taivaitten ja maan kuninkaaksi. Hän on jo nyt kaiken Herra.”