JUMALAN SANAN NÄLKÄ - Jim Cymbala

Niin kuin tiedämme, kristillinen seurakunta syntyi, kun Pyhä Henki vuodatettiin. Muutaman tunnin kuluttua siitä tuhansia ihmisiä tuli ihmeellisesti uskoon. Uudet uskovat sitoutuivat aivan uudenlaiseen seurakuntaelämän rytmiin. ”He pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa” (Ap.t.2:42).

Alussa kristillinen oppi kulki suusta suuhun, kun kirjoitettua Uutta Testamenttia ei ollut. Apostolit puhuivat evankeliumia ja liittivät sen niihin opetuksiin, joita olivat kuulleet Jeesukselta. Tämä oli se Jumalan Sana, johon alkuseurakunnan uskovat “sitoutuivat”.

Sellainen sitoutuminen on aina ollut elävä merkki siitä, että Pyhä Henki toimii jonkun ihmisen tai seurakunnan elämässä. Uskovilla on nälkä kuulla, lukea, tutkia ja erityisesti ymmärtää enemmän Jumalan Sanasta.

Se on selvää, koska Pyhä Henki oli se, joka inspiroi koko Raamatun Sanan. Hän on kirjailija, joka inspiroi kirjoittajat. Raamattu on Hänen kirjansa. Hengen hallitsemat uskovat eivät yleensä pakota itseään lukemaan Raamattua, Henki antaa heille pyhän nälän sitä kohtaan.

Pyhä Henki on Tutuuden Henki, niinpä Hän johtaa meidät kohti Jumalan totuutta. Kun joku on kovin vähän kiinnostunut sanasta, tai kun Raamattu näyttää seurakunnassa tylsältä ja pitkäveteiseltä, se on merkki siitä, että jokin pahasti vialla. Kun me emme kunnioita Sanaa ja sen auktoriteettia, ja kun me emme nöyrry kuuntelemaan, mitä Jumalalla on sanottavana, olemme väärällä tiellä.

Tiedän, että tänä päivänä on mahdollista sunnuntaina koota suuria määriä ihmisiä yhteen ilman sen voimakkaampaa Sanan korostusta. Tosiasia on, että monet ihmiset istuvat penkissään kuunnellen tyytyväisinä ollenkaan kiinnittämättä huomiota saarnaan ja Raamatun selitykseen. Kun joudumme pois Sanan luota, luulemme, että voimme elää ilman sitä päivän toisensa, viikon toisensa jälkeen. Silloin hengellinen kasvumme lakkaa, ja avaamme sielumme hengelliselle petokselle. Apostoli Pietari kirjoitti: ”Halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen”(1 Piet.2:2, kursiivi kirjoittajan). Jumalan Sana sisältää sen hengellisen ravinnon, jota tarvitsemme joka päivä kasvaaksemme Kristuksessa.


Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.