MITÄ HÄN TEKI MEIDÄN HYVÄKSEMME - Gary Wilkerson

Jeesus eli maan päällä kolmekymmentä kolme vuotta. Vain siksikö, että Hänestä tulisi tarpeeksi vanha kuolemaan ristillä? Olisiko se siksi, että Hän saisi muutaman kokemuksen, josta voisi kirjoittaa? Ei tietenkään.
Jeesus teki kolmenakymmenenäkolmena vuotena jotakin, mitä ei kukaan muu ole pystynyt tekemään. Hän otti jokaisen säännön, lain ja periaatteen Raamatussa, jokaisen ajatuksen, joka Jumalalla oli vanhurskasta elämää varten, pyhää ja puhdasta ja täysin kuuliaisena Jumalalle, täytti niistä joka ikisen.
Sen tähden Hän pystyi sanomaan: ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia … kumoamaan, vaan täyttämään”(Matt.5:17). Hän sanoo tässä, että Hän ja Hän yksin piti lain täydellisesti.
JUMALAN SUOSIO
Jumala sanoi: ”Minä iloitsen Hänestä, koska Hän täytti täydellisesti kaiken sen periaatteen, joka minulla oli ihmiskuntaa varten. Hän täytti sen kaiken.”
Vanhurskauttaminen ei ole vain sitä, että Hän puhdisti sinut synnistäsi, antoi anteeksi menneet ja tulevat synnit, vaan Hän antoi sinulle vanhurskauden ansiotta. Toisin sanoen Hän antoi ja puki päällesi oman vanhurskautensa. Ristillä Hän otti sinun syntisi ja kipusi ja kärsimyksesi ja poisti ne.
Sitten Hän teki jotakin, mitä monet uskovat eivät tajua. Hän otti sen, mitä Hän teki ristillä ja teki niistä lopullisen voiton. Kun Hän sanoi, ”Se on täytetty”, Hän ei ainoastaan kuollut meidän syntiemme tähden, vaan Hän kuoli meidän vanhurskauttamisemme tähden. Nyt Hän antaa meille oman vanhurskautensa, vaikka meissä itsessämme ole mitään vanhurskautta.