PALVELLEN TARPEESSA OLEVIA - Claude Houde

Jeesus kysyi opetuslapsiltaan: "Kenen ihmiset sanovat minun olevan?"( ks. Mark.8:27). Tämä kysymys on yhtä tuore ja äärettömän tärkeä tänäänkin. Mitä sekulaari maailman ajattelee?   Miten nykyajan maailman kirkko ajattelee?
Anna minun sanoa tämä niin selvästi kuin voin, ystävällisesti ja suoraan, puhuen totuutta rakkaudessa. Matkoillani ympäri maailmaa olen saanut tavata tuhansia kirkonjohtajia ja olen suorassa yhteydessä heidän seurakuntiinsa. Usein pelkään, että nykyajan seurakunta on pehmeästi ja vääjäämättä luisumassa suloiseen hulluuteen. Rakas lukija, hulluudella on monia määritelmiä, joista yksi soveltuvin on ”jatkaa samoalla tavalla, samaa uudelleen ja uudelleen odottaen toisenlaista tulosta” Sitä on hulluus!
Yli 90 % Pohjois-Amerikan seurakunnista ei ole kasvanut huomattavasti viimeisten 20 vuoden aikana, mutta emme näe kenenkään haluavan muuttaa mitään!
Rakas lukija, uskon isä, Aabraham vapautti vankeja, taisteli köyhien puolesta, rakensi kaivoja ja ruokki nälkäisiä. Sadat järkevät lupaukset, lujat varoitukset ja selvät käskyt 1.Mooseksen kirjasta aina Ilmestyskirjaan asti motivoivat, kutsuvat ja haastavat meitä palvelemaan tarvitsevia. Profeetat ja patriarkat Raamatussa opettivat ja olivat esimerkkeinä ja anteliaisuudesta. Kirkon historia valaisee kirkkaimpia, kun se sitoutuu puolustamaan vainottuja ja vaeltaa todelliseen kutsumukseensa ja päämääränsä. Jumalan Poika tuli ihmiseksi, muuttumattomaksi, Jumalan Kolminaisuuden tahdosta ja tarkoituksesta. Hän tuli köyhimpien luo, ruokki nälkäisiä ihmisjoukkoja ja paransi kaikenlaiset sairaudet ja kärsimykset.

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Kanadassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.