TAIVAASTA LAAKSOON - Nicky Cruz

Jeesus valitsi laakson lapsena olemisen. Ennen kuin Hän tuli maan päälle, Hän eli suuremmassa kunniassa, kuin osaamme koskaan kuvitella.  Maailman kaikkeuden kuninkaan Poikana Hän istui Jumalan oikealla puolella. Hän on Jumala. Kuitenkin Hän suostui astumaan alas valtaistuimeltaan ja tulemaan laakson maailmaan. Hän valitsi elämisen toivottoman ja kadotetun luomakunnan keskellä. Hän nöyryytti itsensä, kielsi itsensä, tyhjensi itsensä meidän vuoksemme. Hän meni ristille häpeän alaisena luodakseen sillan laakson ja vuorenhuipun välille.
Laakso on kylmä ja sydämetön paikka elää. Siinä on sokeutta, kuivuutta ja nälkää. Voit tuntea hylkäämisen, kivun, turvattomuuden, pelon, kaaoksen. Voit haistaa toivottomuuden ja tuskan. Voit aistia ahdistuksen ja surun. Laaksolla ei ole mitään tekemistä tulojen tai sosiaalisen aseman kanssa. Se on sydämen tila. Se on missä tahansa, missä ei tunneta Jumalaa ja luoteta Häneen.
Jeesus tuli tähän laaksoon tuomaan toivoa, rakkautta ja myötätuntoa, tuomaan sokeille näkökyvyn, näyttämään tien ulos. Hän tuli tuomaan uutta elämää niille, jotka ovat kuolleet.  Hän meni laaksoon, koska kadotetut ihmiset elävät siellä. Kuitenkaan ne, jotka Hän vapauttaa, eivät koskaan ota aikaa taaksepäin katsomiseen. He eivät koskaan koeta mennä takaisin laaksoon auttamaan toisia löytämään tietä ulos. He eivät koskaan matkusta epätoivon laaksoon tuomaan toivoa.
”Sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on"(Luuk.19:10).


Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse