USKOMATON LUPAUS - Carter Conlon

Psalmin 37 jae 25 on uskomaton lupaus niille meistä, joille on annettu elämä antikristillisenä aikana. ”Olen ollut nuori ja olen vanhaksi tullut, mutta en ole nähnyt vanhurskasta hyljättynä enkä hänen lastensa kerjäävän leipää”. Vanhurskasta ei koskaan hyljätä, ja vakuutan sinulle, ettet sinä ole mikään poikkeus!

Tietenkin on hyvä huomata tämän lupauksen avain, joka on sanan ”vanhurskas” yllä. Kun sinä ja minä tulimme Kristuksen luo, meille annettiin, mitä Raamattu kutsuu luetuksi vanhurskaudeksi. Paras tapa on selittää tätä tuhlaajapoikavertauksen kautta (ks. Luuk.15). Raamattu kertoo meille, että tuo poika otti perintönsä ja matkusti kauas isänsä kodista, samoin kuin monet meistä ovat joutuneet kauas Jumalasta nuoruusvuosinamme. Hän päätyi lopulta nälänhädän ja sydänsurun paikkaan, tekemään asioita, joita ei luullut koskaan pystyvänsä tekemään. Vaikka hän tiesi, ettei hänellä ollut oikeutta, hän eräänä päivänä nousi ja lähti kotiaan kohti. Suureksi yllätykseksi hänen isänsä juoksi häntä vastaan, kun hän lähestyi kotiaan, syleili häntä ja laittaen hänen päälleen talon parhaimmat vaatteet.

Samalla tavalla Jumala kohtasi sinut, kun olit päättänyt palata Jumalan luokse. Hän syleili sinua ja puki sinut parhaaseen pukuun. Se on Jeesuksen veri, jonka hän vuodatti ristillä kaksi tuhatta vuotta sitten. Jumala puhdisti sinut ja antoi sinulle vanhurskauden, jota et ansainnut.

Vertauksessa, peittämiseen kuului myös sormus, joka edustaa pojan valtaa käskeä palvelijoita isänsä suurlähettiläänä. Hänelle myös annettiin kenkäpari, viitaten siihen, että hänen vanhurskautensa vaatisi matkustamista. Häntä ei kutsuttu vain seisomaan tiellä ja näyttämään hyvältä ja puhtaalta. Ei, Hänet kutsuttiin lähtemään matkalle isänsä kanssa!


Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001.