USKON VAIKEIN OSUUS

Palatessaan kotiin suurelta sotaretkeltään voittajana Juudan kuningas Aasa kohtasi matkallaan profeetan. Tämä mies ei tullut onnittelemaan kuningasta, vaan varoittamaan häntä: ”Niin kauan kuin tukeudutte Herraan, luotatte täysin Häneen, olette siunattuja. Herra on teidän kanssanne ja antaa teille voiton toisensa perään. Jos te taas käännytte pois Hänestä luottaen omaan lihaanne, epäjärjestystä ja kaaosta tulee kaikkialle elämässänne”( ks. 2 Aik.15:1-6).
IHANA AIKA

Aasa kuunteli tätä sanomaa ja vaelsi uskollisesti Herran kanssa kolmekymmentäkuusi vuotta. Sinä aikana Jumala siunasi Juudaa runsaasti. Silloin oli ihanaa elää tuossa maassa, mutta niiden jälkeen tuli toinen kriisi. Luopunut kuningas, joka hallitsi Israelia (joka oli eronnut Juudasta), lähti hyökkäämään Aasaa vastaan. Raama, kaupunki vain kymmenen kilometrin päässä Juudan pääkaupungista, Jerusalemista, valloitettiin. Siten sen elintärkeät väylät kaupunkiin katkesivat. Jos ei nopeasti tapahtuisi jotakin, koko Juudan talous romahtaisi.
PELKO JA PANIIKKI

Tällä kertaa kuningas Aasa rupesi pelkäämään. Sen sijaan, että olisi luottanut Herraan, hän kääntyi pyytämään avuksi pahamaineista Syyrian kuningasta. Oli aivan käsittämätöntä, että Aasa antoi pois kaikki ne rikkaat aarteet ja tarjosi niitä Syyrian kuninkaalle, jotta tämä pelastaisi Juudan. Tämä oli epäuskon toimintaa.

On usein sanottu, että uskon vaikein aika on viimeiset puoli tuntia. On totta, että Jumala oli jo pannut liikkeelle suunnitelmansa Juudan pelastamiseksi, mutta Aasa hylkäsi tuon suunnitelman toimimalla pelon ja paniikin vallassa.
TOINEN PROFEETALLINEN SANA

Aasa sai toisen sanoman: ”Koska et luottanut Herraan, sinulla on oleva sotia tästä eteenpäin” (ks. 2 Aik.16:9). Niin kävi Juudalle.

Epäuskossa toimiminen saa aina aikaan täyden epäjärjestyksen ja kaaoksen.