VOIMAN JA AUKTORITEETIN VASTAANOTTAMINEN

Kun Kristus rukoili Getsemanessa, Hän osoitti kansalleen, miten voima ja auktoriteetti saadaan yli kaikkien saatanan voimien. Kun opetuslapset yrittivät ajaa ulos demoneja, nuo helvetilliset henget nauroivat heille. Vain Jeesuksen tultua paikalle demonit pakenivat. Ne siis tunnistavat ainoastaan särkynyt sydän ja murtunut mieli.

Mietitäänpä Jeesuksen rukousta Getsemanessa:

  • "Minun sieluni on syvästi murheellinen, kuolemaan asti"(Matt.26:38). 
  • "Isäni, jos mahdollista on, niin menköön minulta pois tämä malja"(Matt.26:39). Oletko koskaan rukoillut äärimmäisen ahdistuneena kuumien kyyneleiden virratessa poskillesi?
Getsemanessa löydämme Jeesuksen sarjassa hengellisiä ahdistuksia:
  • Kyyneleitä 
  • Anomisia 
  • esirukouksia
Kukin näistä on kuitenkin hengellinen tapahtuma, joka johtaa lopulta uskomattoman ilmestyksen paikkaan.

Tiedämme Jeesuksen seuraajina, että joudumme kokemaan samat asiat kuin Hän koki. Hän on meidän esimerkkimme kriisin aikana. Sellaisina aikoina rukoilemme samalla tavalla kuin Hän: uskossa tietäen, että Jumala tallettaa kaikki kyyneleemme. Me rukoilemme niin kuin Jeesus teki, vapautusta ja pyydämme Jumalaa avaamaan tien ulos.

Tietenkään tämä ei ole jokapäiväinen kokemus vaelluksessamme Herran kanssa. Pikemminkin joudumme kohtaamaan Hänet, silloin, kun meidän keinomme ovat lopussa. Silloin lakkaamme katsomasta olosuhteisiimme ja alamme vuodattaa sydämemme Herran eteen. Tämän kaiken keskellä uskomme, niin kuin Jeesuskin, että Jumala rakastaa meitä ja varmasti antaa meille ilmestyksen jostakin ihanasta koetuksemme keskellä.