HERRA ON MEIDÄN LÄHTEEMME

Onko vaelluksessamme Jumalan kanssa koskaan tilannetta, että päästyämme luottamukseen, uskomme tultua koetelluksi vuosien testauksen kautta, voimme odottaa taukoa hengellisessä sodankäynnissä?
Onko tiedossa lomaa huolista, aika, jolloin voimme rentoutua vapaina koetuksista? Ansaitsemmeko koko elämämme ajan kestäneen uskon vaatimusten täyttämisen jälkeen loman taistelusta? Onko mahdollista saavuttaa uskon kohta, jossa koetukset eivät ole enää tarpeen?
Raamatun mukaan vastaus kaikkiin näihin kysymyksiin on: ei.
Jatkuvien koetusten ensimmäinen syy on tuttu useimmille uskoville. Elämä uskossa osoittaa jatkuvasti, että ihmiskunta tarvitsee Herraa kaikissa asioissa. Yksinkertaisesti sanottuna emme koskaan saavuta pistettä, jossa emme enää tarvitse Jumalaa. Ajatus ”lomasta” koetuksien keskellä viittaa ”lomaan tarpeesta”. Ei tule koskaan sellaista aikaa, jolloin kaikki tarpeemme olisivat tyydytetyt olosuhteittemme kautta. Herra on varustukemme, meidän kaikkemme kaikessa.
LUOTATKO ITSEESI?
Raamattu näyttää meille tilanteen toisensa jälkeen, jolloin Israelin tarpeet olivat täytetyt. Silloin kansa lakkasi luottamasta Jumalaan. He alkoivat huolehtia toimeentulostaan, vaikka Jumala oli jo luvannut täyttää kaikki heidän tarpeensa. Niin kuin Jeesus sanoo meille, meidän tarkoituksemme ei ole etsiä omien tarpeidemme tyydyttämistä, vaan saada ravintoa jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.
            "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee'." (Matt.4:4). 
            ”Halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen”(1 Piet.2:2).