VAPAUS JA YLTÄKYLLÄINEN ELÄMÄ

Jumala ei voi vastata rukoukseen, jos ei ole uskoa. Saatana ei pakene siitä, missä on pelkoa ja epäuskoa. Totuus on, että olemme epäonnistuneet Jumalan antaman auktoriteetin käyttämisessä yli Saatanan ja hänen demonivaltakuntansa.
Jumalan Sana kertoo, että vihollisella ei ole valtaa. Meillä on valta hänen ylitseen!
            ”Vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee”(Jaak.4:7). 
Kuitenkin monet antavat Saatanan mukiloida heitä vastustelematta. Jos tämä on kuva sinusta, Malakia tarjoaa sinulle ihanan sanan: ”Te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat”(Mal.4:2).
Se on mielenkiintoinen ja uskomaton sana Jumalan kansalle näinä viimeisinä päivinä. Malakia kuvaa uskovia navetasta päästetyiksi vasikoiksi. Heprean kielen juuri sanallenavetta  merkitsee ”sidottua”, ympäriinsä kulkevaa”.
METELÖIVIÄ, TARMOKKAITA VASIKOITA
Oletko koskaan nähnyt vasikoita, jotka ovat innokkaita ollessaan kytkettynä navettaan? Ne juoksevat ympyrää, potkivat, ja metelöivät kovasti. Tajuatko, mitä Malakia kuvaa meille? Saatana on onnistunut lukitsemaan uskovien joukot pieniin navettoihin. Hän on pitänyt heitä Kristuksen vihreiden niittyjen ulottumattomissa, kaukana Hänen viileistä, virvoittavista vesistään.
Rakas lukija. Minä kehotan sinua: Älä tyydy enää päivääkään näihin asioihin. Sinun vapautuksesi tulee uskosta, ja Herra antaa Pyhän Henkensä niille, jotka pyytävät. Kun Jumala lupaa: ”Te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat”, Hän tarkoittaa enemmän kuin vankeudesta vapaaksi pääsemistä. Kun Hän avaa navettamme oven, me tulemme ulos hyppien ilosta. Ei enää ole tummaa pilveä meidän yläpuolellamme, vaan meidät päästetään vapaana vaeltamaan toivossa, vapaudessa ja yltäkylläisessä elämässä.